Kolumne

PERUN.HR - TOP 20 u 2021. godini

Uredništvo Perun.hr portala je ovu godinu preslušalo šaroliku lepezu albuma i bendova, što više, što manje poznatih i odabralo dvadeset ''najboljih'' kandidata i složila top listu za koju smatram(o) da obuhvaća sve ono što je donekle vrijedno uzastopnog preslušavanja.

Objavljeno: 30.12.2021. 17:12

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

PERUN.HR - TOP 20 u 2021. godini

 

Još jedna godina je na izmaku, a da li je 2021. godina opravdala očekivanja i bila bolje od 2020. godine? Teško je dati odgovor na to pitanje, ali svi se možemo složiti kako je 2021. godina bila puno ''glasnija'' od prethodne. Održali su se festivali i koncertni događaji, a svi su oni imali određene restrikcije koje je nekolicina pozdravila, a druga nekolicina nije. Isto tako, po pitanju izdanih ovogodišnjih albuma, situacija je bila takva da su određeni albumi incijalno bili planirani za 2020. godinu, no spletom okolnosti izbačeni su tek ove godine te je na taj način dodatno obogatili. S druge strane, ova godina je bila veoma kreativna i u underground vodama gdje je mnoštvo ''one-man'' bendova izbacivalo svoje glazbene projekte, a opet glavni igrači nisu sjedili skrštenih ruku i ubirali plodove stare slave već su se i oni uhvatili u koštac s vremenom i izbacili svoje konkuretne za albume godine.


Uredništvo Perun.hr portala je ovu godinu preslušalo šaroliku lepezu albuma i bendova, što više, što manje poznatih i odabralo dvadeset ''najboljih'' kandidata i složila top listu za koju smatram(o) da je obuhvaćeno sve ono što je donekle vrijedno uzastopnog preslušavanja.

Naravno, svako od vas će imati svoje viđenje i neku svoju listu, no ostavimo subjektivnost po strani i uživajmo u nama nadražoj glazbi.

 

Pa krenimo sa našom top listom albuma za 2021. godinu...

 

 

20. MASTODON - Hushed And Grim (Reprise Records)

 

Američki progresivni stoneri Mastodon, ovu su godinu obilježili izbacivanjem svojeg osmog albuma ''Hushed And Grim''. Ne možemo reći kako su s ovim izdanjem uspjeli nadmašiti prijašnji ''Emperor Of Sand'', a isto ne možemo se oteti dojmu kao da su navedeni albumi snimani u isto vrijeme. Doduše, nove pjesme bacile su novo svjetlo na već poznati koncept, a Mastodon su uz kvalitetne vokalne dionice u koje su uključeni svi članovi benda, oduvijek pjesmama davali određenu dozu spiritualnosti i odvlačili nas u svoj uvrnuti mitski svijet.

 

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

19. TRIBULATION - When The Gloom Becomes Sound (Century Media Records)

 

Malo je nevjerojatno da su Tribulation u početku karijere svirali death metal, a da bi prije nekih desetak godina svoj stil potpuno promjenili i usmjerili se prema gothic/heavy metalu koji opasno koketira sa rock glazbom. Za one koje nisu upoznati sa njihovim opusom, kritičari ih često uspoređuju sa bendom Fields Of Nephilim, a osobno ne bih nikad rekao kako će Tribulation ikad isporučiti album koji bi mogao ući u kategoriju dvadeset najboljih. To se čudom dogodilo i ovogodišnji album prikazuje sablasni gothic metal obavijen velom tmurne atmosfere. Pravilno pogođene kompozicije i jekom obavijeni proganjajući vokali uokviruju upravo ono što album želi od vas da čujete, a isto se krije u njegovu samom nazivu.

 

 

 

 

18. EVERGREY - Escape Of The Phoenix (AFM Records)

 

O Evergreyu se nema što previše reći, a ono što je sigurno je da kad god izbace album on se opasno približava albumu godine, no ponekad je potrebno stati na loptu i sagledati stvari kako uistinu stoje. Iako smo u našoj recenziji ovaj album dobrano nahvalili ne možemo se oteti dojmu kako je ovo samo produžetak odličnog ''The Atlantic''-a iz 2019. godine. Mora im se priznati da od 2014. godine žive glazbeni preporod, a ''Escape Of The Phoenix'' je u zalaznoj fazi tog razdoblja, a kako svaka glazba zahtjeva kad tad promjenu, možda upravo ovaj album obilježava i nagovješćuje neke novitete u bližoj budućnosti.

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

17. HATE - Rugia (Metal Blade Records)

 

Nikad izašli iz sjene svojih sunarodnjaka, Behemotha, poljski black metal Hate, ovu godinu imaju opasnog asa u rukavu. Otkako je izašao početkom listopada, album ''Rugia'' skuplja pozitivna mišljenja kritičara i publike, pa skladno s time i nama je zapeo za uho. Teško je ''neistreniranom'' dijelu publike predočiti koje su točno razlike između ovog i nekoliko prethodnih albuma, a one su veome lako uočljive ako ovaj album uzastopno preslušate nekoliko puta. Kombinacija black/death metala i prepoznatljivih dubokih growl vokala upakirana je na upečatljiv način i nenametljivo daje doznanja kako bi trebala zvučati beskopromisna tematika udaljena od neozbiljnog antikršćanskog koncepta.

 

 

 

 

 

16. EXODUS - Persona Non Grata (Nuclear Blast Records)

 

Veterani thrash metala, Exodus, koji uskoro broje i preko 35 godina staža, vratili su se i ove godine kako bi predstavili novi album ''Persona Non Grata''. Nakon nekoliko prosječnih albuma, ovaj je trebao vratiti bend na zasluženo mjesto jednih od predstavnika žanra. Prekaljeni metalci će reći kako su Exodus svoje najbolje dane imali do ranih 90-ih godina, što je dosta diskutabilno, a opet povratnički albumi sa početka 21. stoljeća nisu ništa više od prosjeka. Malo tko je očekivao da će ''Persona Non Grata'' biti nešto puno drugačiji album, i eto, ispalo je da je. Poznata stara thrash formula daje rezultate i 35 godina kasnije, te dokazuje kako čak i generacija Z zna prepoznati kvalitetu.

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

15. GOJIRA - Fortitude (Roadrunner Records)

 

Spoj progresivnog groove i death metala oduvijek je kod Gojire bila dobitna kombinacija. Album ''Fortitude'' upotpunjava prazninu koju šveđani Meshuggah u prethodnih pet godina nisu uspjeli upotpuniti. Obožavatelji oba benda oduvijek su potonje uzdizali na pijedestal i Gojiru gledali kao njihove uspješne učenike, a upravo su Gojira sa zrelim i aktualnim tematskim konceptima probili svoje barijere i pokazali kako se znaju uhvatiti u koštac i sa zrelijom problematikom.

 

 

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

14. SWALLOW THE SUN - Moonflowers (Century Media Records)

 

Prvi doom metalci na našoj listi su finci Swallow The Sun sa svojim ostvarenjem ''Moonflowers''. Veoma težak, depresivan i patnjom ispunjen album baca novo svjetlo na već istraženu tematiku kojom glavni protagonist benda proživljava svoje negativne emocije nakon gubitka voljene osobe. Usputni slušatelji neće sve skupa shvatiti onako kako je pisac htio reći, a ako se udubite u tekstove i znate povijest događaja, onda ćete poželjeti čuti još, pogotovo ako ste mazohist. Na stranu sa svime, ovdje imamo jedan zreli doom metal upakiran kako za usputne metalce, tako i za one stare poznavaoce žanra.

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

13. ASPHYX - Necroceros (Century Media Records)

 

Iznad svih očekivanja, nizozemci Asphyx ovu su godinu obilježili na pravi način. Ostvarenje ''Necroceros'' je nešto najbolje što im se moglo dogoditi u posljednjih desetak godina. Kao bend nisu nikad previše odstupali od zacrtane putanje death/doom metala, a namjerno ili slučajno ovogodišnji album je na pravi način spojio lako pamtljive masne gitarske riffove i melodije sa prepoznatljivim pohabanim vokalima Martin van Drunena. Vjerujemo da će poznavaocima materije ovo biti više ''filler'' album nego kao nešto novo, a kako ove godine nemaju prave konkurencije, zasluženo su našli mjesto na ovoj listi.

 

 

 

 

 

 

12. CRADLE OF FILTH - Existence Is Futile (Nuclear Blast Records)

 

Dani Filth sa svojom ekipom koju čini Cradle Of Filth neumorno korača dalje i širi svoje glazbene horizonte. Fascinantna je činjenica koliko su promjena prošli od svojih početaka, a zadnjih nekoliko albuma ispadaju izvan svoje klase i bez problema se nađu na mnogobrojnim omiljenim listama. Tako je i ove godine ''Existence Is Futile'' pokupio najbolje od ekstremnog gothic metala i upakirao tipičnu tematiku horor priča i bajki. Glazbeno, ne može se reći ništa više od riječi hvale. Trenutna postava je nešto najbolje što ih je zapelo i ne brinemo se za njihovu glazbenu budućnost koja će zasigurno nastaviti istraživati neiscrpne izvore okultnih tematika uz raznovrsnu glazbu koju već dugo ne smijemo smatrati ''neozbiljnom''.

 

 

 

 

11. HELLOWEEN - Helloween (Nuclear Blast Records)

 

Bundeve su se vratile snažnije no ikad. Očito su bivši/sadašnji članovi gitarist Kai Hansen i pjevač Michael Kiske uvidjeli kako bi im najbolje bilo vratiti se u Helloween i to ne samo za neku novu Pumpkins United turneju već za punokrvno studijsko izdanje, nazvano jednostavno ''Helloween''. U njega su upakirali sve ono po čemu svi volimo Helloween, odlične pjevne refrene, furiozne bubnjeve, solaže i sve ono što čini heavy/power metal tako pozitivnim. Simbioza starog i novog Helloweena doživjela je pravi preporod i obožavatelji se nemaju što brinuti za budućnost svog omiljenog benda, a isto tako mislimo i mi.

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

10. CANNIBAL CORPSE - Violence Unimagined (Metal Blade Records)

 

Teško je ostati dosljedan, pogotovo u istinskom death metalu, a upravo su Cannibal Corpse jedni od takvih. ''Violence Unimagined'' je prvi album na kojem se gitarist Erik Rutan (Hate Eternal) pojavljuje kao (novi) glavni gitarist, i to sve nakon uhićenja bivšeg gitarista Pat O'Briana. Je li upravo on razlog zašto on odskače od mase ovogodišnjih death metal izdanja? Možda, no ne može se osporiti kako trenutno Cannibal Corpse nemaju ravnopravne konkurencije kad je u pitanju furiozni beskompromisni death metal. Grubi prepoznatljivi ''Corpsegrinder'' vokali, agresvine gitarske akrobacije i razarajući bubnjevi su dovoljan motiv za neumorno preslušavanje ovog death metal remek djela.

 

 

 

 

 

9. SPACE CHASER - Give Us Life (Metal Blade Records)

 

Ako je ijedan današnji bend uspio uhvatiti esenciju metal glazbe 80-ih godina onda su to definitvno petorka iz njemačke mašinerije Space Chaser. Ovi thrash/speed metalci prikazali su, kako vizualno tako i glazbeno, kako se praši klasični tradicionalni metal pravac, ali sa prijeko potrebnom kvalitetnijom i ispeglanom produkcijom. Album ''Give Us Life'' ima sve što možete poželjeti ukoliko volite npr. stari Agent Steel, Overkill, Anthrax ili pak Kreator. Space Chaser ne mogu se u potpunosti svrstati u tu kategoriju jer ipak tematika distopijske budućnosti iz gledišta 80-ih godina prošlog stoljeća zvuči kao vremeplov s kojim želimo zaploviti u bilo kojem smjeru.

 

 

 

 

 

 

8. 1914 - Where Fear and Weapons Meet (Napalm Records)

 

Ratna tematika je oduvijek bila predmet inspiracije mnogih metal bendova. Danas sa jedne strane imamo bend za široke mase kao što je npr. Sabaton, a s druge strane imamo bend za probranu publiku kao što je ''1914''. Jest da je nezahvalno ova dva imena uspoređivati, najviše zbog različitih žanrova, ali zato ''1914'' svojim death/black metalom uspjeva uhvatiti svu patnju i prikaz modernog ratovanja počevši od 1914. godine sa početkom prvog svjetskog rata. Prisjećajući se njegovih značajnih događaja na veoma potresan i upečatljiv način ova black/death inačica glazbe veoma potresno prepričava ispisanu povijest. Ovo je ujedno i njihov treći album, s kojim su uspjeli nadmašiti svog prethodnika ''The Blind Leading The Blind'', i svakako je jedno od značajnijih ako ne i najznačajniji black/death album 2021. godine.

 

 

 

7. HYPOCRISY - Worship (Nuclear Blast Records)

 

Konstanta, multi instrumentalist i radoholičar Peter Tagtgren vratio se u svoj čuveni Abyss studio kako bi nakon malo manje od deset godina isporučio novi Hypocrisy album ''Worship''. U suštini, ništa posebno novo, čak i očekivano dobar album koji igra na sigurno i ne odstupa previše od zacrtane formule koju Peter koristi zadnjih dvadesetak godina. Napisano nije nužno negativna kritika, a prezentiranih jedanaest novih pjesama kriju ravnotežu između klasičnih brzih death metal stvari, do sporijih atmosferičnih koje su usavršene još na istoimenom albumu iz 1999. godine. Shodno napisanom, Hypocrisy uspješno povezuje novi i stari materijal u kvalitetni moderni death metal svidjelo se to nekom ili ne.

 

 

 

 

 

6. PERTURBATOR - Lustful Sacraments (Blood Music)

 

Po prvi puta na top listi našao se bend koji se ne svrstava u metal i rock glazbu, iako je njegov jedini protagnost imao u svojoj povijesti poveznice sa black metalom. Radi se o synthwave industrial one man bendu Perturbator čije ime nije nimalo nepoznato u svojoj branši. Unatrag nekoliko godina glazbeno je uvelike sazrio i kroz svoju mahom samo instrumentalnu glazbu unio je disopijsku viziju cyberpunk budućnosti. Kako bi sve imalo svoju prepoznatljivost, motivi tipični za black metal kao što su pentagrami, obrnuti križevi i provokativna golotinja samo dodatno povlače za sobom zanimanje i dijela metal publike. Album ''Lustful Sacraments'' zasad je njegovo najkompletnije izdanje koje se ne propušta, a iako je ovo uglavnom elektronska glazbe, pravi fanatici će ''čuti'' kako ovo radi glazbenik koji dobro poznaje i ekstremnu metal glazbu.

Link za recenziju!

 

 

 

5. WARDRUNA - Kvitravn (By Norse Music)

 

Očigledno ime i na ovoj listi je norveški ambijentalni paganski folk bend Warduna. Predvođen Einarom Selvikom (Kvitrafn), danas vrlo vjerojatno jedini bend koji na ispravan način isporučuje trenutno veoma popularnu vikinšku i pagansku kulturu kroz sve oblike medija. Wardruna su oduvijek dosljedni sebi i sa netipičnim pristupom isporučuju skladbe nordijske mitologije i običaja bilo kroz rune ili kroz simbolične prikaze prepoznatljivih arhaičnih motiva. ''Kvitravn'' je novo poglavlje nastalo nakon završetka runske trilogije, a uz to ne zaboravlja gdje su nastale njegove temeljne ideje i dokazuje kako će sa svakim sljedećim izdanjem iznova iznenaditi.

 

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

4. IRON MAIDEN - Senjutsu (Parlophone)

 

Što reći, što nije već rečeno. Iron Maiden, i dan danas alfa i omega metal glazbe, predvodnici NWOBHM i heavy metala općenito, ovu su godinu dodatno začinili svojim novim albumom ''Senjutsu'' nakon duge stanke od gotovo šest godina. Dugački dupli album od gotovo 80 minuta materijala okupirati će pažnju svakom obožavatelju, ali i onom usputnom metalcu kako bi bio u toku sa aktualnostima. Nazivati ovaj album najboljim novim ''Mejdenima'' od povratka Bruce Dickinsona je dosta diskutabilno, a treba uzeti u obzir kako se sa gotovo 40 i kusur godina staža nemaju više ikome dokazivati. Steve Harris i ekipa rade ono što znaju najbolje, i to rade gotovo bez greške, a bit ćemo si iskreni i reći kako malo žive na staroj (zasluženoj) slavi.

 

Link za recenziju!

 

 

 

3. HARAKIRI FOR THE SKY - Mære (AOP Records)

 

Austrijski dvojac Harakiri For The Sky svakim sljedećim albumom probija svoje granice. Kombinacija post rocka i black metala zadnjih desetak godina je uzela maha kod ovakvkih bendova, a instrumentalno i tekstualno Harakiri For The Sky nemaju konkurencije, a sa ovim petim albumom samo još produbljuju svoju srž i kombiniraju najbolje iz oba svijeta. Zanimljiva je činjenica kako post varijante svih žanrova nailaze na plodno tlo s kojim god se podžarnom spoje, a naročito sa black metalom. Očito je kako se ovdje ideje slažu jedna na drugu i kao takvo dobijemo ono što album ''Mære'' nudi, a to je svestrana kreativnost koju će biti teško skinuti sa trona.

 

 

Link za recenziju!

 

 

 

2. DARKTHRONE - Eternal Hails...... (Peaceville Records)

 

Zaboraviti na kultni Darkthrone u ovoj 2021. godini je praktički nemoguće. Karizmatični Fenriz i Nocturno Culto već ''n-tu'' godinu za redom održavaju ''kult živim'' i tako namjeravaju činiti i dalje. ''Eternal Hails......'' se našao ovako visoko na listi ne samo zbog činjenice jer ne prati trendove u metal glazbi već predstavlja upravo ono što Darkthrone čini danas. Black/doom/speed metal kojim se Darkthrone etiketiraju zadnjih 15-ak godina postao je njihov znak prepoznatljivosti i to rade veoma dobro. Kombinacija zvuka Black Sabbatha i Celtic Frosta bi bila najbliži opis ovog albuma, a nakon njegova preslušavanja imate potrebu čuti još i još i još.

Definitvno je ovdje sve ono što čini istinsku metal glazbu onom što jest.

 

 

 

 

1. AQUILUS - Bellum I (Blood Music)

 

Na ovaj album se čekalo dugih deset godina. Australski one man bend Aquilus je pažnju privukao još sa svojim prvim albumom ''Griseus'' iz 2011. godine i kao takav stekao veliki ugled kod širog spektra metal i alternativne publike. Tajna njegova uspjeha bila je u kombinaciji mnoštva metal žanrova sa velikim utjecajem neoklasične glazbe. Njegov ovogodišnji nasljednik ''Bellum I'' nastavlja sa neoklasičnim black metalom kakav je začet na njegovom prethodniku, ali sa neizbježnom nadogradnjom svih glazbenih i instrumentalnih segmenata. Tako sa jedne strane imamo furiozni blastbeat nastrojeni black metal, dok sa druge strane klasične piano kompozicije koje stvaraju veliki kontrast u paleti zvukova. Pomalo progresvina glazbe s jedne strane zvuči kao klasični soundtrack, a s druge kao primitivni black metal. Uz pametno posložene grube vokale, pa tako i nenapadne zborske vokale, tematika kompletnog albuma je priroda i njezina simbolika upakirana u veo okultizma i misticizma.

Dugo vremena neki ovakav album nije okupirao našu pažnju kao ovaj i zato smatramo da zaslužuje i puno više od samo usputnog preslušavanja.

 

 

 

Nadamo se da smo sa ovom listom nama najboljih dvadeset albuma obuhvatili i nekog vašeg favorita, a ukoliko nismo slobodno se izjasnite u komentarima na našim društvenim mrežama.

 

Uredništvo Perun.hr portala želi svim svojim čitateljima i medijskim parterima uspješnu novu 2022. godinu uz još mnogo dobre i raznovrsne glazbe, neovisno o žanrovskom opredjeljenju!

 

 

 

Pročitaj više o temama: perun top 20, 2021, urbi et orbi 2021, darjan koprivnikarKalendar

BULLET FOR MY VALENTINE + Jinjer & Atreyu -  Zagreb, Tvornica kulture, 11.02.2023.

11.02.2023. - subota

BULLET FOR MY VALENTINE + Jinjer & Atreyu - Zagreb, Tvornica kulture, 11.02.2023.

Zagreb, Tvornica kulture
190kn/220kn/250kn

GORGOROTH, Zagreb, Boogaloo, 26.03.2023.

26.02.2023. - nedjelja

GORGOROTH, Zagreb, Boogaloo, 26.03.2023.

Zagreb, Boogaloo
170 kn/ 26 €/ 29 €

GRIMA, Zagreb, Vintage Industrial Bar, 09.03.2023.

09.03.2023. - četvrtak

GRIMA, Zagreb, Vintage Industrial Bar, 09.03.2023.

Zagreb, Vintage Industrial Bar
90 kn/15 €

PARAF, Zagreb, Boogaloo, 11.03.2022.

11.03.2023. - subota

PARAF, Zagreb, Boogaloo, 11.03.2022.

Zagreb, Boogaloo
12 €/15 €

KATAKLYSM, SOILWORK, WILDERUN, Zagreb, Boogaloo, 22.04.2023.

22.03.2023. - srijeda

KATAKLYSM, SOILWORK, WILDERUN, Zagreb, Boogaloo, 22.04.2023.

Zagreb, Boogaloo
23 €/27€/31€

STEVE VAI, Zagreb, Tvornica Kulture, 13.04.2022.

13.04.2023. - četvrtak

STEVE VAI, Zagreb, Tvornica Kulture, 13.04.2022.

Zagreb, Tvornica Kulture
34 € / 37€/ 40 €

LAIBACH, Zagreb, Tvornica Kulture, 14.04.2023.

14.04.2023. - petak

LAIBACH, Zagreb, Tvornica Kulture, 14.04.2023.

Zagreb, Tvornica Kulture
20 €/23 €/26 €

BRUCE SPRINGSTEEN & E STREET BAND - Italija, Ferrara, Parco Urbano G. Bassani, 18.05.2023.

18.05.2023. - četvrtak

BRUCE SPRINGSTEEN & E STREET BAND - Italija, Ferrara, Parco Urbano G. Bassani, 18.05.2023.

Ferrara, Parco Urbano G. Bassani
97,50 EUR

BRUCE SPRINGSTEEN & E STREET BAND - Italija, Rim, Circo Massimo, 21.05.2023.

21.05.2023. - nedjelja

BRUCE SPRINGSTEEN & E STREET BAND - Italija, Rim, Circo Massimo, 21.05.2023.

Rim, Circo Massimo
115 EUR

DEPECHE MODE - Zagreb, Arena, 23.07.2023.

23.07.2023. - nedjelja

DEPECHE MODE - Zagreb, Arena, 23.07.2023.

Zagreb, Arena

Siječanj / 2023

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Must Read

U prodaji posljednjih 800 ulaznica za Robbieja Williamsa u Puli

Vijesti

U prodaji posljednjih 800 ulaznica za Robbieja Williamsa u Puli
Objavljene nominacije za OSCARE

Vijesti

Objavljene nominacije za OSCARE
FLORENCE + THE MACHINE ponovo u Hrvatskoj, ovaj put na samostalnom koncertu

Vijesti

FLORENCE + THE MACHINE ponovo u Hrvatskoj, ovaj put na samostalnom koncertu
STEVE VAI prvi put u Zagrebu poslije 11 godina

Vijesti

STEVE VAI prvi put u Zagrebu poslije 11 godina
SIGUR ROS dva puta u Šibeniku

Vijesti

SIGUR ROS dva puta u Šibeniku
NORAH JONES nakon 16 godina ponovo u Hrvatskoj

Vijesti

NORAH JONES nakon 16 godina ponovo u Hrvatskoj
Podijeljeni Zlatni globusi - trijumf Stevena Spielberga, Elvisa, White Lotusa i Abbott Elementarya

Vijesti

Podijeljeni Zlatni globusi - trijumf Stevena Spielberga, Elvisa, White Lotusa i Abbott Elementarya
Preminuo JEFF BECK, jedan od najvećih gitarista svih vremena

Vijesti

Preminuo JEFF BECK, jedan od najvećih gitarista svih vremena
PERUN.HR - TOP 20 u 2022. godini

Kolumne

PERUN.HR - TOP 20 u 2022. godini
Treće ukazanje etnosa u hrvatskoj glazbi na razmeđu između popularne i „alternativne“

Kolumne

Treće ukazanje etnosa u hrvatskoj glazbi na razmeđu između popularne i „alternativne“
Preminuo Maxi Jazz iz legendarne grupe Faithless

Vijesti

Preminuo Maxi Jazz iz legendarne grupe Faithless
Preminuo MASSIMO SAVIĆ

Vijesti

Preminuo MASSIMO SAVIĆ
CANDLEMASS - Sweet Evil Sun

Recenzije

CANDLEMASS - Sweet Evil Sun
RIOT CITY - Electric Elite

Recenzije

RIOT CITY - Electric Elite
ZEAL&ARDOR, Sooma - Zagreb, Močvara, 13.12.2022. - galerija

Galerije

ZEAL&ARDOR, Sooma - Zagreb, Močvara, 13.12.2022. - galerija
TARJA - Best Of: Living The Dream

Recenzije

TARJA - Best Of: Living The Dream
ORAŠAR ovaj vikend u Lisinskom

Vijesti

ORAŠAR ovaj vikend u Lisinskom
IMAGINE DRAGONS u Puli - dodan još jedan koncert!

Vijesti

IMAGINE DRAGONS u Puli - dodan još jedan koncert!

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK