Izvještaji

MICHAEL BUBLÉ - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Kanadska superzvijezda, 'Sinatra novog doba', a Trogiranin po djedu Mihovilu - sinoć je u punoj Areni pružio sjajan i vrlo emotivan koncert: 'došao sam doma'.

Objavljeno: 17.09.2019. 19:02

Postani fan na Facebooku ako već nisi!

MICHAEL BUBLÉ - Zagreb, Arena, 16.09.2019.

Datum: 16.09.2019.

Mjesto: Zagreb

Lokacija: Arena


Sinoć smo u punoj Areni (parter je bio sjedeći) svjedočili vrlo zanimljivom koncertu, koji se dugo iščekivao na ovim prostorima. Osim što smo doživjeli jednu modernu, superelegantnu i nadahnutu verziju glazbe koja je harala svijetom 50. i 60.-tih godina i tadašnjim plesnjacima, tzv. "big band music", jazza i swinga s orkestrom - sinoć smo od kanadske superzvijezde Michaela Bublea dobili i očitu potvrdu da je svjestan svojih Trogirskih korjena, da je u kontaktu s hrvatskim dijelom obitelji (koja je sinoć i bila na koncertu), te da očito jako voli svog djeda Mihovila, Trogiranina, koji ga je navodno i uveo u jazz glazbu.

 

Michael Buble je veliko ime svjetske glazbe s milijunskim nakladama prodanih nosača zvuka, te bezbrojnim nagradama, i veliki profesionalac sa srcem. Uz to je izuzetni showman: zabavan, šarmantan i iskonski voli što radi i to se osjeti u svakoj pjesmi i svakoj noti koju otpjeva. Njegovi koncerti su parada dopadljive, energične ali istovremeno i romantične orkestralne glazbe, sve teče besprijekorno i bez ijednog štucanja. Gotovo uvijek iznimno ležeran i razigran, ali i savjestan i svjestan, Buble u drugačijoj verziji je skoro nezamisliv. 

 

Pa ipak, sinoć smo svjedočili jednoj vrlo emotivnoj Bubleovoj predstavi koja je malo uzdrmala vrhunskog profija. Sinoćnji koncert u Zagrebu bio je prvi na europskoj turneji "An Evening with Michael Buble" kojom promovira novi album "love". Album je snimio nakon što je uzeo više od dvije godine stanke od glazbe posve se posvetivši obitelji i od raka oboljelom 5.-godišnjem sinčiću Noahu. Noah je za sada dobro i izlječen, a Buble je u znak zahvalnosti prema obitelji, publici i Bogu snimio album "love" i odlučio tu svu ljubav podijeliti i sa svojom publikom. A publika ga voli, voli...

Sinoć je u dvorani bila šarolika publika, ali su prevladavali fanovih srednjih godina, parovi, ali ono što je mene malo iznenadilo je to da je u dvorani bilo mnogo muške publike, iako je opće poznato da je Buble veliki mamac za žene. 

 


Također, vjerujem da bi bilo i mnogo više mlađe publike da ulaznice nisu bili jako skupe (najjeftinije preko 450 kn), no toga je Buble bio svjestan jer je to tijekom koncerta i pojasnio: orkestar koji ga je pratio na velebnoj pozornici i sceni koja je imala i malu pozornicu na sredini dvorane, brojio je ni manje ni više nego 38 članova, a posao su odradili briljantno i nadahnuto. 


Buble je na pozornicu izašao s tek malim zakašnjenjem iza 20 h i nakon uvodne pjesme, čuvene "Feeling Good" Anthonya Newleya, te vlastitog velikog hita "Haven't met you yet", Buble je licem legao na pozornicu i poljubio tlo: "došao sam doma". Iako je to rekao na engleskom jer na hrvatskom zna reći samo "dobra večer" nije propustio da nekoliko puta tijekom večeri naglasi da je "poluhrvat", i "da je došao doma", posebno pozdravio hrvatski dio obitelji u publici i spomenuo svog hrvatskog djeda. 
No i djed s mamine, talijanske strane, gurao ga je u glazbu pa je tako mladi Buble već sa 16 godina nastupao u noćnim klubovima što nam je duhovito ispričao krajem koncerta kada je na maloj pozornici s pratećim vokalistima i glazbenicima odprašio medley standarda koje su naši stari, ćaće i mame plesali i pjevali na najjače: covere Luisa Prime, čuvenu "Buona Sera Signorina", "Just a Gigolo/ I Ain't Got Nobody" (koju je proslavio bivši pjevač Van Halena, Dave Lee Roth u rockerskoj verziji u 80.-tima), te Chuck Berryev klasik iz Bubleu jednog od najdražih filmova (što je bilo popraćen velikim pljeskom), Tarantinovog "Pulp Fictiona", Chuck Berryevom "You Never Can Tell".

 


No Buble je već nakon te prve dvije pjesme, iako otpjevane predivno, izjavio da će morati dvorani nabaviti klimu jer mu je bilo užasno vruće, pretjerano se znojio i brisao od početka do kraja koncerta, a kako je klima u dvorani radila odlično i većini ljudi u dvorani koliko sam mogla čuti nije bilo ni najmanje vruće nego ugodno, logična je pretpostavka da je Bublea prao adrenalin i uzbuđenje oko nastupa u Zagrebu, koje mu se nije smanjivalo do kraja koncerta. Pa je tamo na prvih 15-tak minuta koncerta i prilikom izvođenja superpopularne "Sway" Deana Martina, Buble doslovce "pregorio" jer sam ja čula njegov "Sway" u znatnoj boljoj verziji. A i dvije tri pjesme nakon, bile su izvedene s mrvicom manje energije nego ga ja poznajem i s čim mogu usporediti, kako je moja prijateljica rekla "djeluje umoran". 
Na "Love You Anymore" - iako se i dalje obilato koristio maramicama i ručnikom, stvari su opet dobile visoku razinu energije. Od samog početka koncerta Buble i dosta pričao, i bio zabavan i efektan i na tom polju. 


Vokalno tu se nema što reći, pregorio ili ne, taj čovjek nosi srce na dlanu i u svojim glasnicama. Njegov pun, izražajni i zvonki bariton daje svakoj pjesmi, pa i onima melodično slabijima, posve drugačiji, bolji štih.


Negdje na sredini koncerta je Buble predložio publici da mu se netko pridruži u pjevanju (inače je stalno bio uz publiku, rukovao se, tapšao, slikao, pozirao i slično), pa je tako jedan dosta stariji gospodin sa odličnm i moćnim glasom završio u društvu Bubleovog mikrofona, pa su zajedno napola odmrmljano (jer su se zaboravljale riječi pjesme) izveli Sinatrinu "Fly Me To The Moon". Iznimno lijep i dirljiv trenutak. 

Još je bilo dirljivih i jakih trenutaka za sve (tu računam i muški dio publike) prilikom izvođenja "Forever Now" posveti roditeljskoj ljubavi i sinu Noahu, "Home" (to je ono "došao sam doma"), te divnom, romantičnom, ali i dramatičnom izvedbom bezvremenske "When I Fall in Love" koju je proslavio legendarni Nat King Cole. 


Izmjenjujući pošalice i kontakt s darežljivom publikom koja je Bublea od prve pjesme pratila, bodrila i nagrađivala suradnjom, malo manje pjevanjem, Buble je koncert zaključio s prekrasnom "Cry Me a River" i zatim se na vrhu pozornice orkestra liftom spustio i nestao, ali ne zadugo. Veliko skandiranje i pljeskanje publike nije moglo proći bez bisa:
preko lagane i melankolične "Where or When", do vlastitog ogromnog hita "Everything" kojeg je posvetio bivšoj dragoj, predivnoj britanskoj glumici Emily Blunt ("A quiet Place"), do bezvremenske "You Were Always on My Mind" fantastično izvedene. Elvis je nezamjenjiv, ali ovo je bilo blizu i jednako moćno. 


Nakon nešto manje od dva sata vrhunske svirke i glazbe, iznimnog showa i podjednako raspoloženih i emotivnih izvođača i publike, Buble je na pozdravu opet kleknuo i poljubio pod, prije toga rekavši da mu je na pauzi pred bis "tamo iza" lupalo u srcu i da je tada shvatio da je "to je to", Zagreb (čitaj: Hrvatska)  ono što mu je nedostajalo i da ovo ni slučajno neće biti zadnji njegov koncert u Hrvatskoj.  Znamo da su izvođači skloni podilaženju publici i da je sve to normalno, no Bubleov zagrebački koncert imam s čime usporediti i usudim se reći da je Buble jedan od rijetko iskonski iskrenih izvođača A liste.


Ako vam i njegov izbor glazbe nije vaš prvi izbor, kao što nije meni (iako je tuvako je blizu), prvi izbor će svakako biti njegov sljedeći koncert. 


SETLISTA
1. Feeling Good  (Anthony Newley cover)  
2. Haven't Met You Yet    
3. My Funny Valentine   (Rodgers & Hart cover)  
4. I Only Have Eyes for You  (Harry Warren cover)  
5. Sway  (Dean Martin cover)  
6. Such a Night  (Clyde McPhatter & The Drifters cover)  
7. (Up A) Lazy River  (Hoagy Carmichael cover)  
8. When You're Smiling  (Seger Ellis cover)  
9. You're Nobody Till Somebody Loves You  (Russ Morgan and His Orchestra cover)  
10. When I Fall in Love  (Jeri Southern cover)  
11. Love You Anymore 
12. Forever Now 
13. Home 
14. Buona Sera Signorina  (Louis Prima cover) (mala pozornica)  
15. Just a Gigolo / I Ain't Got Nobody  (Louis Prima cover) (mala pozornica)  
16. You Never Can Tell  (Chuck Berry cover) (mala pozornica)  
17. Nobody but Me  
18. Cry Me a River  (Julie London cover)  

Bis:
19. Where or When  (Rodgers & Hart cover)  
20. Everything  
21. You Were Always on My Mind (Gwen McCrae cover) 
 

Fotografije u tekstu: Miran Inhof, Bfree koncerti

Anastazija Vržina

Text by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Anastazija Vržina

Photo by:

Anastazija Vržina

Prati autora

Executive Editor
--------------------------
What Doesn't Kill You, Makes You Stronger

Pročitaj više o temama: love, michael buble, zagreb, jazz, swing, big band, orkestar, live, koncert, 16.09.2019., arena zagreb, izvještaj, anastazija vrzina, report



Kalendar

VINKO ĆEMERAŠ & TALVI TUULI - Zagreb, Tvornica Kulture, 15.05.2021.

15.05.2021. - subota

VINKO ĆEMERAŠ & TALVI TUULI - Zagreb, Tvornica Kulture, 15.05.2021.

Zagreb, Tvornica Kulture

HLADNO PIVO, 04.06.2021., Tvrđava sv. Mihovil, Šibenik

04.06.2021. - petak

HLADNO PIVO, 04.06.2021., Tvrđava sv. Mihovil, Šibenik

Šibenik, Tvrđava sv. Mihovil
100 kn/120 kn

STEEL PANTHER, 12.06.2021., Tvornica Kulture, Zagreb

12.06.2021. - subota

STEEL PANTHER, 12.06.2021., Tvornica Kulture, Zagreb

Zagreb, Tvornica Kulture
160 kn/180kn/200 kn

NIPPLEPEOPLE & JONATHAN, 25.06.2021., Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

24.06.2021. - četvrtak

NIPPLEPEOPLE & JONATHAN, 25.06.2021., Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

Šibenik, Tvrđava sv. Mihovil
100 kn/120 kn/140 kn

PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS & J.R. August, 26. lipnja 2021., Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

26.06.2021. - subota

PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS & J.R. August, 26. lipnja 2021., Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik

Šibenik, Tvrđava sv. Mihovil
100 kn/120 kn/140 kn

PLACEBO, 26.06.2021., Zagreb, Šalata

26.06.2021. - subota

PLACEBO, 26.06.2021., Zagreb, Šalata

Zagreb, Šalata
220 kn/240 kn/260 kn

BRKOVI, 08.07.2021., Kaštel, Pula

08.07.2021. - četvrtak

BRKOVI, 08.07.2021., Kaštel, Pula

Pula, Kaštel
70 kn

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 06.11.2021.

06.11.2021. - subota

ONE REPUBLIC - Slovenija, Ljubljana, dvorana Stožice, 06.11.2021.

Ljubljana, dvorana Stožice

Svibanj / 2021

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Must Read

ZEMLJA NOMADA (Nomadland)

Recenzije - Film

ZEMLJA NOMADA (Nomadland)
BEFORE THE DAWN predstavili novi videospot

Vijesti

BEFORE THE DAWN predstavili novi videospot
GOJIRA se vraća na scenu nakon gotovo pet godina!

Vijesti

GOJIRA se vraća na scenu nakon gotovo pet godina!
JONATHAN - Samobor, Bunker, 29.04.2021. - galerija

Galerije

JONATHAN - Samobor, Bunker, 29.04.2021. - galerija
MARK MRAKOVČIĆ - Zagreb, Močvara, CrikoBalkana šator, 05.05.2021.

Kalendar

MARK MRAKOVČIĆ - Zagreb, Močvara, CrikoBalkana šator, 05.05.2021.
Podijeljeni ovogodišnji Oscari

Vijesti

Podijeljeni ovogodišnji Oscari
SUĐENJE ČIKAŠKOJ SEDMORICI (The Trial of the Chicago 7)

Recenzije - Film

SUĐENJE ČIKAŠKOJ SEDMORICI (The Trial of the Chicago 7)
SOUND OF METAL

Recenzije - Film

SOUND OF METAL
MANK

Recenzije - Film

MANK
MOONSPELL - Hermitage

Recenzije

MOONSPELL - Hermitage
EPICA - Omega

Recenzije

EPICA - Omega
VINKO ĆEMERAŠ & TALVI TUULI - Zagreb, Tvornica Kulture, 15.05.2021.

Kalendar

VINKO ĆEMERAŠ & TALVI TUULI - Zagreb, Tvornica Kulture, 15.05.2021.
Izašao je debitantski album pobjednika Croatian Blues Challengea - sastava Bok Blues

Vijesti

Izašao je debitantski album pobjednika Croatian Blues Challengea - sastava Bok Blues
Za mjesec dana Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nastupaju u Zagrebu

Vijesti

Za mjesec dana Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli nastupaju u Zagrebu
INmusic festival #15 ipak u lipnju 2022. godine

Vijesti

INmusic festival #15 ipak u lipnju 2022. godine
ACCEPT - Too Mean To Die

Recenzije

ACCEPT - Too Mean To Die
JAKO MI JE STALO (I care a lot)

Recenzije - Film

JAKO MI JE STALO (I care a lot)
Izašao je novi album Manntre 'Monster Mind Consuming'

Vijesti

Izašao je novi album Manntre 'Monster Mind Consuming'

Perun.hr koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK