[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Šta slušate doma od PROGA?

Šta slušate doma od PROGA?

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Šta slušate doma od PROGA?

Postby Miracle » Wed Dec 24, 2003 14:18

evo potaknut usputnim Grimlockovim pitanjcem, zaključih da se ovo može razvit u solidni topic. dakle da vidimo, šta večina od vas sluša doma? cilj nije da dobijemo još jedan "šta se trenutno sluša" topic iz pivnice već da kažete koje bendove vrtite najčešće i sl.. ma shvatit ćete već ;)

Grimlock wrote:Zanimljivo je to da Miracle ti imas sve al nisi nikad nis stigo poslusat !! hehe pa kaj ti slusas doma ??

DT :lol:
dosta stvari poslušam 2-3 puta i odbacim jer mi se ne sviđaju...
sad slušam nove stvari koje sam nabavio - Archetype, Sanvoisen, Alkemyst, Eldritch, Evergrey, Akashic, Majestic, Sun Caged, Mastermind, Threshold...

uvijek prisutan: Queensryche - Operation Mindcrime!
inaće, često stavim Ark, POS, Transatlantic, Andromedu, Star One....
to je šta se progresive tiće, jel :lol:
valjda me sad razumiješ :D
Last edited by Miracle on Wed Dec 24, 2003 23:02, edited 1 time in total.
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Sepulman8 » Wed Dec 24, 2003 14:46

pa uglavom sepulturu,prva 4 albuma metallice,panteru,cannibal corpse,obituary,death i pisme koje skidan s neta(ima toga dosta,svega i svačega),to mi je prioritet
Pablo Francisco wrote:...he is a monster singer,he sounds like a creature...

8)
Sepulman8
Forum member

Postby Ed1934158 » Wed Dec 24, 2003 17:19

Nema smisla da nabrajam sve sto slusam, previshe bi trajalo, to je uglavnom citava kolekcija progresive + jos jedno 15tak rock/metal/nesto bendova i nesto klasike. Imam jedan direktorij "preslusavanje" u kojeg stavljam stvari kojima nisam dao dobru sanshu kad sam ih dobio (neke stvari cak i prije par godina), iz razloga sto sam dobio hrpu toga odjednom ili mi se jednostavno nije dalo i onda se time trujem :). Trenutno su u tom direktoriju Rush (2112 i Signals), Queensryche (Operation Mindcrime - daaa, trebalo je to davno, ali jednostavno mi nije sjelo prvi put)) i Savatage (live - Ghost In The Ruins) i mogu vam rec da su sva 4 albuma fenomenalna.
Ed1934158

Postby Barbarian lord » Wed Dec 24, 2003 17:53

Evergrey,VIRGIN STEELE(uvijek!!!),Doomsword,Cage,Wizard,Apocalyptica(zadnja!!),D.C. Cooper,Iced Earth(The glorius burden),zadnji Rage... i puno puno toga.Jag Panzer(jos pod utjecajem koncerta sam)...
Barbarian lord

Postby Grimlock » Wed Dec 24, 2003 18:37

hehe zakon !! uglavnom ne prodje dan da ne poslusam Virgilija mog dragog !! a inace slusam stvarno sve i svasta, od proga u zadnje vrijeme dali's dilemma, spiral architect, DT, POS, Ark je uvijek prisutan i Vital Tech Tones al dobro oni nemaju veze vishe s progom !!
Grimlock
Forum member

Postby ReapeR » Wed Dec 24, 2003 18:50

Slayer, Iced Earth, Children of Bodom, Amon Amarth, Freedom Call, Virgin Steele, Dying Fetus, Dark Moor, Arch Enemy -ti se bendovi najviše vrte :D
ReapeR
Forum member

Postby Guest » Wed Dec 24, 2003 19:10

Posto je ovo prog forum, mislim da bi se samo prog bendovi navesti... Dakle, Derek Sherinian - Planet X, Spock's Beard - sve sto imam, Symphony X - The Odyssey.

I tako.
Guest

Postby braids » Wed Dec 24, 2003 19:32

slayer,manowar,grave diggeri,nesto kreator,sisters of mercy i azra su na svakodnevnoj tapeti!
glad je najbolji zacin
braids
Forum member

Postby Miracle » Wed Dec 24, 2003 21:36

KlAtH wrote:Posto je ovo prog forum, mislim da bi se samo prog bendovi navesti...

da zbilja, vi ostali odskakučite pivnicu flodat :wink: :lol:

Dakle, Derek Sherinian - Planet X, Spock's Beard - sve sto imam, Symphony X - The Odyssey.

interesantno.. sluša Spock's Beard, a mrzi DT :-k
za tebe onda pogotovo vrijedi imperativ nabavke Transatlantica, to ti je isto Morseov bend

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Marko » Wed Dec 24, 2003 22:03

Belphegor, Morbid Angel, Darkthrone, MayheM, Gorguts, Monstrosity, Cancer, Pestilence, Atrophy, Cacophony, Exodus, Dissection, Assasin......... to su neki od bandova koje ful cesto slusam........
Marko
Forum member

Postby Guest » Wed Dec 24, 2003 23:45

Miracle wrote:interesantno.. sluša Spock's Beard, a mrzi DT :-k
za tebe onda pogotovo vrijedi imperativ nabavke Transatlantica, to ti je isto Morseov bend

A gle, meni se kod DTa gade, ali GADE vokali. I to sto znaju uzasno dopizit, jednostavno likovi ne znaju kada treba zavrsit pjesmu pa je produze i po 25 minuta. :D LaBria mi ide uzasno na kurac, stalno pokusava biti emotivan i uzasno me iritira kada ide u visa podrucja koja (ajde, priznaj) ne moze otpjevati kako spada. Kada pjeva 'normalno', to zvuci sasvim solidno (npr. u Misanderstud ili na vecini SFAMa). A lajvovi, ajme katastrofe, tamo se potvrdjuje da lik ne moze pjevat visoke dionice... Ma uzas...

Imaju oni zakon stvari (Metropolis mi je luda), al opcenito... Nije to za mene.

Sta ja znam, Spock's Beard mi uzasno lako ulazi u uho (barem Day For Night, ostale jos nisam dovoljno preslusao), dok DT ne ide i ne ide... SFAM mi je jos i dobar (mozda zbog gomile stvari koje me uzasno podsjecaju na Tool, a Tool je zakon :D) - zapravo izvrstan mi je to album, jedan od najboljih prog metal albuma sto sam cuo, 6DOIT prvi cd moze proc (osim Blind Faith i Dissapear, uzasno dosadne), a ostalo... A Fortune In Lies mi je zakon stvar, jako dobra trzacina.

A sto se tice Transatlantica, pa ja sam ti prvi replayo.. :) Bridge Across Forever mi je izvrstan, SMPTe jos nisam dovoljno preslusao...

Eh, zaboravio sam spomenuti da Morse ima totalno GENIJALAN vokal. Zakon mi je kada na na BAFu uleti sa 'when you duel with the devil in your mind', predobro zvuci. Ocu njega u DT!
Guest

Postby VITOROG_Zg » Thu Dec 25, 2003 0:01

DARK FUNERAL, SODOM, ABORTED, DISINFECT, DISSECTION, ROOT (CZ)
MAKE WAR WITH SLOVENIA!
VITOROG_Zg
Forum member

Postby Miracle » Thu Dec 25, 2003 0:30

KlAtH wrote:A gle, meni se kod DTa gade, ali GADE vokali. I to sto znaju uzasno dopizit, jednostavno likovi ne znaju kada treba zavrsit pjesmu pa je produze i po 25 minuta. :D LaBria mi ide uzasno na kurac,

dobro to mi je razumljivo

stalno pokusava biti emotivan i uzasno me iritira kada ide u visa podrucja koja (ajde, priznaj) ne moze otpjevati kako spada. Kada pjeva 'normalno', to zvuci sasvim solidno (npr. u Misanderstud ili na vecini SFAMa). A lajvovi, ajme katastrofe, tamo se potvrdjuje da lik ne moze pjevat visoke dionice... Ma uzas...

istina je da ide više nego šta može (uživo više nije onaj stari, al na albumima to opet dobro zvuči. inaće kad pokušava bit emotivan to mu poprilično i uspjeva.

Sta ja znam, Spock's Beard mi uzasno lako ulazi u uho (barem Day For Night, ostale jos nisam dovoljno preslusao), dok DT ne ide i ne ide...

meni je od njih najbolji Snow, jedan od najemotivnijih albuma koje sam slušao. a DT neide lako u uho (kako šta doduše) ali generalno zahtjeva dosta preslušavanja

SFAM mi je jos i dobar (mozda zbog gomile stvari koje me uzasno podsjecaju na Tool, a Tool je zakon :D) - zapravo izvrstan mi je to album, jedan od najboljih prog metal albuma sto sam cuo, 6DOIT prvi cd moze proc (osim Blind Faith i Dissapear, uzasno dosadne), a ostalo... A Fortune In Lies mi je zakon stvar, jako dobra trzacina.

preslušaj Awake (nema visokog pjevanja, svidit će ti se vjerojatno) i Images And Words - tu zna i može pjevat visoko šta i čini, a mnogima je to i najbolji DTov album. to jednostavno moraš čut da bi pricao o njima

A sto se tice Transatlantica, pa ja sam ti prvi replayo.. :) Bridge Across Forever mi je izvrstan, SMPTe jos nisam dovoljno preslusao...

BAF mi je draži, ali nije ni prvi za bacit ;)
btw kako ti tu ne smetaju duge pjesme?

Eh, zaboravio sam spomenuti da Morse ima totalno GENIJALAN vokal. Zakon mi je kada na na BAFu uleti sa 'when you duel with the devil in your mind', predobro zvuci. Ocu njega u DT!

on je odličan, ali to nebi išlo u DT nikako..

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Guest » Thu Dec 25, 2003 0:45

Miracle wrote:istina je da ide više nego šta može (uživo više nije onaj stari, al na albumima to opet dobro zvuči. inaće kad pokušava bit emotivan to mu poprilično i uspjeva.

Ne znam, meni nikada (ni na starijim lajvovoma) nije zvucao kako spada. Da ga jebes, on to ne moze pjevati... Zapravo, da ga jebes, mozda bi i mogao.

a DT neide lako u uho (kako šta doduše) ali generalno zahtjeva dosta preslušavanja

Pa vidis, meni je SFAM usao u uho vrlo brzo, nakon samo 2-3 slusanja...

preslušaj Awake (nema visokog pjevanja, svidit će ti se vjerojatno) i Images And Words - tu zna i može pjevat visoko šta i čini, a mnogima je to i najbolji DTov album. to jednostavno moraš čut da bi pricao o njima

Ma slusao sam ja i Awake i IAW, al ono... IAW mi je cak i oke, Pull Me Under, Metropolis su mi sasvim solidne stvari (Metropolis mi ima zakon ulet na solazi, bolesno dobro!) ali nije to za mene. :)

btw kako ti tu ne smetaju duge pjesme?

Ne znam, vec sam spomenuo u topicu o Transatlanticu da su mi one 'pitke', jednostavno mi lako ulaze u uho (iako su i po 30 minuta dugacke :) ).

on je odličan, ali to nebi išlo u DT nikako..

Mozda, mozda ne. Nitko ne zna... ;)
Guest

Postby Ed1934158 » Thu Dec 25, 2003 1:02

Miracle wrote:preslušaj Awake (nema visokog pjevanja, svidit će ti se vjerojatno) i Images And Words - tu zna i može pjevat visoko šta i čini, a mnogima je to i najbolji DTov album. to jednostavno moraš čut da bi pricao o njima

A zasto se ti uopce nagovarash covjeka da slusa DT, kada ga tako jako mrzi? Pa pusti ga, covjek voli Nirvanu, Tool itd., nek to slusa, zasto bi se mucio s pjesmama koje su tupe, blesave, predugacke i sto sve ne. Ak nece, nece, nemresh ga tjerat, zna valjda sta oce.

Eh da, LaBrie live i visoke dionice mi nikada nisu pasale... prije je previshe vristao, sada jednostavno ne moze.
Ed1934158

Next

Return to Progressive