[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - Novi album DT-a (Octavarium)

Novi album DT-a (Octavarium)

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Miracle » Fri Jul 01, 2005 18:14

na ovoj slici izgleda jako dug, al ustvari je jedva ko pola klavijature.
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby soevilnot » Fri Jul 01, 2005 19:24

Miracle wrote:
Enigma wrote:u bookletu 'octavariuma' sam pročita da jakov uz klavijature i lap steel gitaru svira i neki continuum? kakav je to instrument? nekakva klavijatura ili nešto slično..?

jakov??? :shock:
AFAIK, continuum je za klavijaturu ono šta je freatless za bas (ili gitaru). pretpostavljam da je intro za Octavarium (pismu) odsviran na tome :?:

hmmm.. klavijatura bez tipki? ili zapravo ne.. klavijatura bez crnih tipki :)

ahahahaha.. ludilo, pogodio sam :)
Iako nemam televizor i ne gledam TV, uvijek gledam 'Po ure torture' !
soevilnot
Forum member

Postby Spirit Crusher » Fri Jul 01, 2005 20:47

Octavarium je prilično dobar, samo ga treba više puta preselušat, ali što se mene osobno tiche, nema do Scenes From A Memory! :twisted:
And one by one we crawl, and two by two
Into the mouth of madness, we seek the perfect view
We reach another turn then fall out of time
In organized chaos
Evolution 169
Spirit Crusher
Forum member

Postby Enigma » Fri Jul 01, 2005 21:09

još mi nije jasan... di su ovde tipke? kako ovo funkcionira, na dodir?
Enigma
Forum member

Postby Spirit Crusher » Sat Jul 02, 2005 8:31

Enigma wrote:još mi nije jasan... di su ovde tipke? kako ovo funkcionira, na dodir?

ako se ne varam stisce se su smjeru lijevo, desno, gore, dole da bi se dobio drugaciji zvuk, ak sam u krivu nek me slobodno netko ispravi ;)
And one by one we crawl, and two by two
Into the mouth of madness, we seek the perfect view
We reach another turn then fall out of time
In organized chaos
Evolution 169
Spirit Crusher
Forum member

Postby Miracle » Mon Jul 04, 2005 22:19

Dave Murray wrote:
Charlie wrote:Never enough mi je zbog liriksa odličan. :D

Netko je nedavno rekao da ispada da se u tom tekstu obraca fanovima i mislim da je u pravu!
Premda se to vjerojatno odnosi na onaj dio perfekcionistickih fanova koji konstantno zele bolje, vise, jace... a kad se ne dogodi po njihovom ocekivanju, onda pocnu hrackat (erm, Train of Thought?).

Who's with me?

potvrda ti ide u tekstu Octavariuma, part IV intervals. ako se malo bolje pogleda, nabrajanje od 1 do 7 opisuje prvih 7 pisama..
"The calls of admirers
Who claim they adore
Drain all your lifeblood while begging for more"
mi poprilično nedvosmisleno zvuči.

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Guest » Tue Jul 05, 2005 9:09

Da, da... Recimo da je to to. :wink:
Guest

Postby Sasha C. » Tue Jul 05, 2005 9:46

Miracle wrote:na ovoj slici izgleda jako dug, al ustvari je jedva ko pola klavijature.

imaš dvije verzije... sa 4 i 8 oktava. rudess koristi onu sa 4... malo pažljivije prosurfati po siteu :)
Sasha C.
Forum member

Postby Enigma » Fri Jul 08, 2005 10:48

octavarium je.... ne znam. al je najlošije njihovo ostvarenje do sada. :( brzalo se i to im se obilo o glavu. moram reć da su mi textovi bolji nego glazba (izuzev sacrified sons i octavarium). da nema zadnje 2 pisme, otiša bi natrag u dancing beara i tražija pare nazad. u jedan momenat album mi je toliko dosadija da san se iša liječit awake-om. mogu razumit da su išli experimentirat (čitaj kopirat), al su mogli to učinit na originalniji način. a i produkcija nije bajna...uff, portnoy triba stat na loptu. ako izdaju nešto za par miseci, pa makar to bija live from prčija, sigurno to neću uzet. nisu me razočarali, jer sam svjestan toga da nijedan bend ne može izdavat konstantno dobre uratke, i da su oni htjeli izvršit obaveze prema elektri (ili atlanticu :?: ) pa tražit bolje uvjete.. i prije par mjeseci kad sam čuo da spremaju novi album nisam očekivao neku bombu, tako da sam se lakše pomirija. nadam se da sljedeće 3-4 godine neće izdavat ništa.. najbolje bi im bilo da napune baterije
Enigma
Forum member

Postby satanna » Thu Oct 13, 2005 21:50

gledam ovdje naslov topica. zar dream theater izdaje ponovno novi album? pa novi nije izašao ima 3 mjeseca!
purgeri su dalmatinski pederi
satanna
Forum member

Postby Yeentrancemperium » Thu Oct 13, 2005 23:15

satanna wrote:gledam ovdje naslov topica. zar dream theater izdaje ponovno novi album? pa novi nije izašao ima 3 mjeseca!
:roll: :lol:
o tom albumu se i govori...

Ugl. nakon preslušavanja taj album i nije tako loš. Najbolje stvari su mi Never Enough i Panic Attack. Slabiji je od ToT i niti blizu fenomenalnom Images And Words-u. Ali ipak, na kraju krajeva to je Dream Theater i kad bi pogledali album kao cjelinu ne uspoređujući ga s predhodnim, on ispada fenomenalan. Al jesu skopirali U2 sa onom I Walk Beside You. I to njihovu komercijalniju fazu a ne najbolju (bar meni) October fazu.
O'Nightspirit
I am one with thee
I am the eternal power
I am the Emperor !!!

---INFINITE STATE FUTURE BREED MACHINE---

Unija Međimurje-Istra-Slovenija FTW!!!
Yeentrancemperium
Forum member

Postby satanna » Fri Oct 14, 2005 11:22

satanna wrote:evo sam ga poslušala i mogu reći da je sranje. nema više onih blasbeatova i grukanja od strane vokala. a i tekstovi su im bezveze; sa sotonizma su prešli na neke dubokoumne ideje, ubacili klavijature, itd... da ne nabrajam, album mi je najgori od svih koje sam slušala u zadnjih 10 godina

aha.. uglavnom sada znam zašto sam napisala ovo gore (moj quote); jer sam retardirana i pokušavam ispasti duhovita, a humor mi je ko u Rojsa.
purgeri su dalmatinski pederi
satanna
Forum member

Postby S I N I S T E R » Fri Oct 14, 2005 21:17

Nisam se htio uključivat u rasprave o Octavariumu sve dok ga bar 20-ak a i više puta cilog ne poslušam i saberem dojmove...a opći dojam je: NIJE me oduševio, daleko od toga, mislim da su s ovim albumom na neki način učinili korak unatrag, ako se to za njih može reći, jer ipak je svaki njihov album poseban predmet za proučavanje. Laganice su im prilično mlohave :violine: , u odnosu npr. na The silent man, Solitary shell, a naslovnu Octavarium su previše razvezali(šteta za onaj fenomenalni dio na klavijaturama i bass-gitara intermezzo). Da ne govorimo o tome kako izgleda da su album snimali gotovo bez Petruccija, di su nestale solaže sa Tot-a? :shock:
Zato su vrijedne spomena po meni prava DT-ovska These Walls, pa Panic Attack. Njihov naslabiji album dosad, nadam se da je ovo bila ipak samo mala greška u koracima.
Ukupna ocjena: nategnut ću im 7
"Treba vjerovati u mozak čovjeka, treba hodati, kretati se, misliti, boriti se, to je jedini ljudski način, a sve ostalo je dim"
S I N I S T E R
<font color=red>el Maulet

Postby Nephren-ka » Fri Oct 14, 2005 21:45

meni je isto ovo najgori album, ali mi je svejedno odlican i drago mi ga je slusat!

ipak, TOT je sto godina ispred. a da ne govorimo o starim klasicima
nile, death, suffocation, immolation, morbid angel. AMEN.
Nephren-ka
Forum member

Postby Miracle » Fri Oct 14, 2005 23:23

Theodorus wrote:NZato su vrijedne spomena po meni prava DT-ovska These Walls,

PRAVA DTOVSKA???? PRAVA DTOVSKA?!?! to odvratno smeće je rippof i to ni manje ni više nego od linkin parka!!!! jedina njihova stvar koju odbijam slušat :bugh:
nedao Bog da je sviraju u Ljubljani :evil:
inače, za one koji neznaju o čemu trabunjam, evo link
Last edited by Miracle on Sat Oct 15, 2005 14:19, edited 1 time in total.

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

PreviousNext

Return to Progressive