[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - Royal Hunt

Royal Hunt

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Royal Hunt

Postby Miracle » Sun May 08, 2005 1:39

nakon skoro 2 ipo godine na ovom forumu, shvatio sam da nema topica o jednom od meni najdražih bendova, definitivno iz top 10 (ako ne i uže). neznam baš bili stavljao u progressive, symphonic, power ili negdi treće jer su svašta pomalo. kratki opis bi bio melodični neoklasični progressive metal (ili možda čak i rock). izdali 7-8 albuma, prominili 3 vokala, među kojima genijalci D.C.Cooper i sadašnji John West (Artension). Paradox je remek djelo koje bi trebali poslušat svi ljubitelji melodičnih stvari, od fanova Haggarda, preko Stratovariusa, Nightwisha, Rhapsodya i Kamelota do Symphony X-a. bend je dosta baziran na klavijaturama jer je the man u bendu Andre Andersson.
prva dva albuma su više rockerska, kad se priključio D.C.Cooper, počela su izlazit remek djela! Moving Target, odlični dupli live album, genijalni konceptualni Paradox i zatim live izvedba cijelog obogaćena back vokalima, pederskom garderobom i pokretima Coopera, odličnim bubnjarom i zanimljivim pozama na bini s obzirom da je gitarist ljevoruk :) (ovo ima i na video i totalno se isplati nabavit!).
nažalost, tada odlazi vokal, ali ga zamjenjuje ništa lošiji West i izlaze solidni Fear, odlični konceptualni The Mission i na kraju The Eyeywitness kojim baš i nisam toliko oduševljen, al nije loš.
neznam zašto, ali izgleda da za Royal Hunt nezna više od 15 ljudi u državi :-(

Image
Last edited by Miracle on Fri Nov 25, 2005 0:42, edited 1 time in total.
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby All 2 Human » Sun May 08, 2005 2:33

Hah, nismo bas iz iste drzave, ali nije ni ovde situacija mnogo bolja.

Paradox je vrh, definitivno najbolji album. Mnogo iznad ostalih. Mozda je problem sto sam prvo cuo njega, pa mi ostali u scenci ostali. Dc Cooper je pevao bolje nego ikad, a nema lose pesme.
...It's dangerous this game we play, you're killing me with words...
All 2 Human
Forum member

Postby Tanelorn » Sun May 08, 2005 11:08

Znaju, samo sute :)
Inace izvrstan bend koji jednim djelom definitivno ima progressive elemenata. Za vokala bi se moglo reci da je produkt Geoff Tate-ove skole a zanimljivo je da su neko vrijeme i Judasi razmisljali o njemu kao svom vokalu (dobro da je otpao) :)
Osobno mi je najdrazi album Paradox, sa svojim relativno dugim pjesmama (sto se u biti u progresivi i ne smatra dugim) u kojima dolaze do izrazaja instrumentalna umijeca ostalih clanova. Royal hunt osim progresivnih elemenata krasi cesto i jaka melodicnost te po meni jako dobra produkcija.
Svakako ga preporucam svima koji ga jos nisu culi. :rozi: (O)
Never before have I encountered such corrupt and foul minded perversity. Have you ever considered a career in the Church?
--The Bishop of Bath and Wells, Blackadder II
Tanelorn
Forum member

Postby Miracle » Sun May 08, 2005 13:45

Tanelorn wrote:Za vokala bi se moglo reci da je produkt Geoff Tate-ove skole a zanimljivo je da su neko vrijeme i Judasi razmisljali o njemu kao svom vokalu (dobro da je otpao) :)

:OT: yep, piše mu u biografiji da je bio u finalu izbora za Halfordovog nasljednika :) al nebi on tamo pasao, nema baš muda za takvu muziku...

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby turpis » Wed May 11, 2005 13:21

Imam 5 albuma. Fear mi je najdraži. Super bend, neznam što da pametno kažem..
turpis
Forum member

Postby Ed1934158 » Wed May 11, 2005 14:18

Poslusao sam ih prije koje 3-4 godine. Imam 3 njihova albuma i iskreno, nisam bio impresioniran, ak nista, zvuce drugacije.
Ed1934158

Postby Oziris » Wed May 11, 2005 15:29

Vokal mi je osobno jedan od najdrazih uopce - koja prekrasna boja glasa, prepoznatljiv u svakom slucaju. Izasao ove godine novi album - ''Paper Blood'' od Royal Hunt-a.
Prvi sam cuo ''Moving Target'', i ostao sam odusevljen, album mi je fenomenalan.
Imam takodjer i ''Paradox'', ''The Mission'', ''Fear'' i ''Eye Witness''...
Paradox - po meni fenomenalno.
The Mission i Fear - Tako, tako, dobri, ali ipak ne toliko kao Paradox i Moving Target.
Eye Witness - album mi zvuci relativno drugacije od ostalih uradaka.
Ubacio bih tu i solo album DC COOPER-a, koji je zbilja po meni nesto odlicno. Klavijature mu je svirao Gunter Werno (Planet X, Vanden Plas, Kamelot-live expedition, Missa Mercuria, Section A), ostala ekipa iz Pink Cream 69, Missa Mercuria i Kymera...
Album mi je fenomenalan, osobno mi je lik bolji vokal od John-a West-a, but that's just my taste :) Imam i onaj bend Feinstein od West-a - a tako, nista posebno nazalost po mojem misljenju. Feinstein je kao neki gitarist, za kojeg osobno eto nisam cuo, a i nema se bas sto posebno cuti sto se gitare tice na tom albumu koji imam.
Sve u svemu - dc cooper solo, dosta slicno recimo Moving Target albumu...
''The darkest of demons are hidden behind the happiest faces, I wear the mask of fear...''
Oziris
Forum member

Postby Solveig » Wed May 11, 2005 19:08

Meni odlican bend, imam nekih 8 njihovih albuma, ako se ne varam, od kojih su mi se posebno svidjeli Moving Target, Clown In The Mirror i Eyewitness.
Inace, prva stvar njihova koju sam cula je bila Game of Fear i odusevila me dovoljno da nabavim i ostatak - jako, jaako dobro :)
I apsolutno se slazem sa Ozirisovim komentarom na vokala :wink:
It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the master of my fate;
I am the captain of my soul.
Solveig
Forum member

Postby Cobra Ace » Wed May 11, 2005 20:26

West mi je genijalan vokal, jel netko slusao Feinstein? super album ''Third wish'', totalni Rainbow/Dio stih
Cobra Ace
Forum member

Postby Miracle » Wed May 11, 2005 21:48

Oziris wrote:Vokal mi je osobno jedan od najdrazih uopce - koja prekrasna boja glasa, prepoznatljiv u svakom slucaju. Izasao ove godine novi album - ''Paper Blood'' od Royal Hunt-a.

a ja za to neznam?? :oops: :oops: :oops: hitno u nabavku...

Ubacio bih tu i solo album DC COOPER-a, koji je zbilja po meni nesto odlicno.

yep, stvarno dobar album.

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Ajmel » Wed May 11, 2005 21:54

Dobar bend!
Land of broken hearts je meni najbolji!
WE ARE DEFENDERS OF THE NIGHT!!!!
WE ARE GARGOYLES!!!!
Ajmel
Forum member

Postby Miracle » Fri Nov 25, 2005 0:46

Paper Blood je zakon album, moram reći da mi ide uz bok Paradoxu! nebi mogao izdvajat hitove, slušam ga uvik u komadu, mrak, mrak, mrak!

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Dragonlord » Sat Jun 23, 2007 18:27

Ja san ovu grupu otkrija tek prije misec-dva, i to skroz slučajno(tražija na You Tubeu Running Wild i naletija na njihovu pismu takvog imena).

Instantno su mi se svidili i ušli u moj top 10. Uz Rhapsody najbolja kombinacija klavijatura i gitara koju san ja čuja. One baze kad klavijatura počme melodiju pa je gitara dovrši su pre zakon. :) Za sad iman albume Paradox, Moving Target i Fear, od kojih mi je najbolje sija Paradox(remek djelo). A vokal (DC Cooper, jel?) je definitivno jedan do boljih u metalu. Uglavnon, zakon grupa, neaman zamjerki i definitivno preporučujen svima.
Dragonlord
Forum member

Postby Miracle » Mon Mar 03, 2008 12:42

12.5. sviraju u Budimpešti, jel se slučajno ide kome?

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Return to Progressive