[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - James LaBrie - Elements Of Persuasion

James LaBrie - Elements Of Persuasion

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Ed1934158 » Sun May 01, 2005 12:46

Miracle, bootlezi stvarno nisu mjerilo, ali sve ostalo sto si rekao na ovom topicu bih potpisao.
Ed1934158

Postby SickBoy » Sun May 01, 2005 13:17

Ed1934158 wrote:Miracle, bootlezi stvarno nisu mjerilo, ali sve ostalo sto si rekao na ovom topicu bih potpisao.

Hm, meni se čini da su bootlezi zbilja mjerilo, jer je isključeno svako popravljanje vokala u studiju. :?
Naravno, jedan NIJE mjerilo (svatko može imat lošu/groznu večer), ali ako je slična kvaliteta izvedbe na nekoliko njih, onda to već vjerovatno nije slučajnost.
Cause only one thing
Really sets me free
Heavy metal - as loud as it can be!

ĐUBRIVO
STIMULANS
SickBoy
Forum member

Postby Grimlock » Sun May 01, 2005 13:41

Marco Sfogli

eto malo sam guglo. naime ovaj gitarist me iznenadio
pazi ovo, rodjen je 1980. pocinje svirat gitaru s 9 godina. btw. oba roditelja su muzicari.
'92. ostavlja gitaru i ide ucit bubnjeve sviat, '96 ostavlja bubnjeve i vrace se na gitaru. nemre se odlucit covjece. uglavnom kaze da mu je ucenje bubnjeva pomoglo u sviranju gitare. vratio se na gitaru zbog DTovg Images & Words. i od tada svira i komponira.

uglavnom radio je s talijanima. pravi digic covjece.

daljne informacije : www.marcosfogli.com
Grimlock
Forum member

Postby Ed1934158 » Sun May 01, 2005 18:17

SickBoy wrote:Hm, meni se čini da su bootlezi zbilja mjerilo, jer je isključeno svako popravljanje vokala u studiju. :?

Ma vjeruj mi, snimao je frend Dream Theater u Ljubljani... sva sreca da sam bio na istom koncertu te uvjerio se da zbilja ne zvuce kao na njegovoj snimci :). Za Russela da ne govorim, nisam vidio bolje pjevanje uzivo, dok onaj booltleg i nije najsjajniji. Ok, mozda je imao losu vecer, ali vjerojatnije je da je kriva oprema s kojom se snima.

Grimlock wrote:Marco Sfogli

eto malo sam guglo. naime ovaj gitarist me iznenadio
pazi ovo, rodjen je 1980. pocinje svirat gitaru s 9 godina. btw. oba roditelja su muzicari.
'92. ostavlja gitaru i ide ucit bubnjeve sviat, '96 ostavlja bubnjeve i vrace se na gitaru. nemre se odlucit covjece. uglavnom kaze da mu je ucenje bubnjeva pomoglo u sviranju gitare. vratio se na gitaru zbog DTovg Images & Words. i od tada svira i komponira.

Dakle, Grimloce, sada ti je jasno kako nastaviti sa svojom gitaristickom karijerom... baci se na bubanj, pa onda opet nanovo inspiriran na gitaru. :)

Grimlock wrote:uglavnom radio je s talijanima. pravi digic covjece.
daljne informacije : www.marcosfogli.com

Eh to ti fali... biti digic je, ocito, jako bitno u prog svijetu. :) Mozda da promjenis prezime u Krcmaricci, Krcmatiti ili nekaj slicno :)

Eh da, sto se samog albuma tice, zbilja je izvrstan.
Ed1934158

Postby Miracle » Sun May 01, 2005 21:28

SickBoy wrote:
Ed1934158 wrote:Miracle, bootlezi stvarno nisu mjerilo, ali sve ostalo sto si rekao na ovom topicu bih potpisao.

Hm, meni se čini da su bootlezi zbilja mjerilo, jer je isključeno svako popravljanje vokala u studiju. :?

da i to šta kažeš... još jedna stvar zbog koje jako cjenim LaBriea je to da ama baš nikad nije "popravljao" (mada mi nekad pomislim da bi bilo bolje da jest ;) )

Naravno, jedan NIJE mjerilo (svatko može imat lošu/groznu večer), ali ako je slična kvaliteta izvedbe na nekoliko njih, onda to već vjerovatno nije slučajnost.

od Jorna imam samo 2, a od Russella onaj jedan pa ne mogu ništa pametno zaključit, al eto...
znam da i oprema tu može igrat veliku ulogu, to šta si reko za Ljubljanu stoji.
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby All 2 Human » Mon May 02, 2005 0:04

Ajoj.

Realno, LaBrie je zaista mnogo puta lose zvucao.

Ako se samo poslusa Marquee, kao oficijelni live, i Killing Hand... ono je skrnavljenje pesme. Nikakve duse, vristi gde ne treba... Pesme sa prvog albuma nikad nije pevao kako treba.

Jos je najbolji na Tokyo Images turneji. A ovaj Awake in Japan, ne znam da li ste to gledali, ali koncert je prenosila drzavna televizija... katastrofalno je zvucao.

Pravi pevac ipak mora da nadje balans izmedju onoga sto radi u studiju, i uzivo. Nista se ne dobije ako se preforsira, pa onda ne moze to da otpeva.
...It's dangerous this game we play, you're killing me with words...
All 2 Human
Forum member

Postby Oziris » Mon May 02, 2005 9:10

Ne znam ni ja stvarno kako se nasao Bach tu, ali nije da mi lik ima los glas, samo ne znam sto on vise moze... Btw, jednom sam prilikom sasvim slucajno naletio na Ricky Lake i vidim tipa tamo kao gosta :) ne znam koja je bila tema tocno, nesto tipicno, ala american relationships, i on tamo sa svojom zenom (pamela anderson substitute) :) :) :) Ja ga recimo nakon toga ne bih uzimao u bend :)

Pa ovom gitaristi iz Frameshift-a je zapravo super, taj si moze cijeli album sam snimiti :) Steta sto nema neki bend gdje je svirao bubnjeve...

LaBrie... ja ga osobno ne volim samo zbog boje glasa, jednostavno mi nekako ne sjeda, iako ne mislim da nije kvalitetan vokal, a i pozitivna stvar je ta da ima prepoznatljiv vokal, nije da ga mozes zamijeniti s jos jedno 137 drugih vokala... Ali ta boja glasa...joj... ''muzika mi srce cepa'' :)
''The darkest of demons are hidden behind the happiest faces, I wear the mask of fear...''
Oziris
Forum member

Postby Miracle » Mon May 02, 2005 13:04

All 2 Human wrote:Jos je najbolji na Tokyo Images turneji. A ovaj Awake in Japan, ne znam da li ste to gledali, ali koncert je prenosila drzavna televizija... katastrofalno je zvucao.

Pravi pevac ipak mora da nadje balans izmedju onoga sto radi u studiju, i uzivo. Nista se ne dobije ako se preforsira, pa onda ne moze to da otpeva.

to za Awake In Japan stoji, ali imam ja i dosta koncerata koje je odradio bolje nego iti jedan službeni live. najbolji primjeri su ti sa zadnje turneje. tip u stvari pjeva sve bolje ali sve manje može izvuć - stvari s IAW su mu jednostavno neizvedive, samo ih sad više ne pokušava tako otpivat nego preoblikuje dionice tako da to zvuči na nešto. problem je šta oni snimaju live album na kraju turneje kad se on već totalno istroši i onda dobiješ Budokan koji je jedno 200% lošiji od koncerata s početka turneje.

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Am-I-Evil » Mon May 02, 2005 17:39

200% losiji, ali ipak strava!
The art of improvising with musical notes has been with us for ages. In this century, it's called Jazz.

www.myspace.com/aspectcro

www.metal-defender.com
Am-I-Evil
Forum member

Postby Moffa » Mon May 02, 2005 18:45

Pa dovoljan je primjer Dickinson, koji slovi za jednog od najjboljih vokala; on isto tako loše pjeva na koncertima! 8)
Moffa
Forum member

Postby Am-I-Evil » Mon May 02, 2005 19:17

Moffa wrote:Pa dovoljan je primjer Dickinson, koji slovi za jednog od najjboljih vokala; on isto tako loše pjeva na koncertima! 8)

pa i ne bas...
The art of improvising with musical notes has been with us for ages. In this century, it's called Jazz.

www.myspace.com/aspectcro

www.metal-defender.com
Am-I-Evil
Forum member

Postby Acid Rain » Mon May 02, 2005 20:20

Ljudi nemojte mi Labria dirat, zar mislite da mu je lako?
Tip stvarno ima PREzahtjevne i PREjebene dionice za otpivat i ima jaaako specifičan glas,
Neznam baš da ijedan drugi vokal iz prog - svijeta ima neko pretjerano zahtjevno pivanje, čast svima, a posebno iznimkama, ali u Labria se osječa kvaliteta, jačina, prodornost...
A to što ponekad ne zvuči dobro samo se podsjetite da mu NIJE LAKO zbog svih ( još prije navedenih ) i gore navedenih razloga i prisjetite se najlipših i najbrutalnijih NJEGOVIH vokal dionica :wink:
DOES ANYBODY HERE REMEMBER LAUGHTER ?
Acid Rain
Forum member

Postby All 2 Human » Mon May 02, 2005 21:09

Opet da se ponovim, nije opravdanje postaviti sebi prevelike zahteve u studiju, a onda se pravdati sa tim da je to tesko otpevati uzivo.

LaBrie ima prepoznatljiv glas, to je sigurno. I danas preva mnogo bolje, jer mu realno bolje lezi da snizi malo glas, za par tonova. Train of Thought je mnogo dobro otpevao.

A prog vokali, pevac Pagan's Mind je pokazao kako se peva i u studiju i uzivo, iako mi muzika nije jaka kao kod DT-a. A i mladji je, ali da peva, peva.
All 2 Human
Forum member

Postby Miracle » Mon May 02, 2005 21:26

All 2 Human wrote:Opet da se ponovim, nije opravdanje postaviti sebi prevelike zahteve u studiju, a onda se pravdati sa tim da je to tesko otpevati uzivo.

ma ne pravda se on, to ga mi pravdamo :D

A prog vokali, pevac Pagan's Mind je pokazao kako se peva i u studiju i uzivo, iako mi muzika nije jaka kao kod DT-a. A i mladji je, ali da peva, peva.

di je pokazao uživo?? ima nekakav lajv? me wanna me wanna!!!

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby All 2 Human » Wed May 04, 2005 0:23

Ha, nemam live, nego mi pricao prijatelj koji ih je gledao pre godinu dana u Svedskoj. Kaze da razbija kako dobro peva...
All 2 Human
Forum member

PreviousNext

Return to Progressive