[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Hala Park Zagreb

Hala Park Zagreb

Najave koncerata i dojmovi sa koncerata na kojima ste bili

Moderator: VVA mods

Re: Hala Park Zagreb

Postby Blackadder123 » Sun Jul 11, 2021 0:14

Istu ovu vecer, Obojeni je svirao na Exitu. Valjda ce ih zvat. Ima snimka od preko cuku:

https://www.facebook.com/ObojeniProgram?fref=mentions
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
Blackadder123
Forum member

Postby Bure » Sun Jul 11, 2021 9:06

Blackadder123 wrote:Pa ne bas sto se mene tice. Osim ako ih vozi Sale iz Novog Sada, koji inace vozi Orgazam, Obojeni Program i vjerojatno jos neke po Rh kad su koncerti, pa da me ufura jer mu nisam dao cd-ove Majki nakon EL.Orgazma, nisam se mogao dici sljedeci dan ujutro (ima moj broj). Sam ovako ne idem. Vidio ih puno puta, a ne da mi se slusat Canetove religiozne....

Ali ako dodje Obojeni Program na to idem sigurno kao sto sam i na Orgazam. Od Discipline kako sad stvari stoje, moze lako biti da nece vise biti nista. Da je kraj Discipline Kicme. Kao sto znamo da Koja imao mozdani, oni koji ne znaju lijeva ruka i noga mu dobro ne rade, ali mentalno je bistar. Kad sam Bananu pitao nakon koncerta backstage, koliko je to ustvari lose sa lijevom rukom, jel moze drzati i svirati gitaru? Bane kaze da ne moze.
Ako je tako, vjerojatno je Disciplini dosao kraj.

Da li postoje neke mozda jos snimke discipline koje je mozda Koja spremao za sljedeci album, ne znam, treba ga pitat. A i jedini album "Kada kazes muzika na sta tacno mislis reci mi" koji nije izdan na vinilu valjda bude i to....

Moj interes je od te ekipe ostao samo Na Obojenima i Orgazmu. Drugih nema. Ostali bendovi koji jos postoje... nije mi nesto bitno.

Nije bilo religioznih, rekao je pet rečenica tokom cijelog koncerta :D
Koncert bio bomba, kao i uvijek.
Bure
Forum member

Postby Blackadder123 » Sun Jul 11, 2021 19:53

Gledao sam ih puno puta. Prvi put sam ih gledao 8.9.2000 na Šalati "Zagreb Gori". Ali sam ih trebao gledati 1997 u Dobovi prvi put al nisam imao bas tad pare, jebiga. Dio ekipe moje je isao, kazu i do dan danas da im taj bio najbolji, nisu sigurni jel zbog droge, ili sto im je bio njihov prvi koncert ili nesto trece, al im bio najbolji.

Kad gledam unazad, prvi put sam ih cuo mislim 1986. Prvi album je snimljen 1984, u prodaji je bio u prvom mjesecu 1985 ako se ne varam. Dakle, kad sam ih ja cuo taj prvi album je bio jos aktualan. Koja ga producirao, Banana je gore bio, svirali su bez bass gitare ako se ne varam po sjecanju.. I album je malo vukao underground, al ta produkcija od Koje mi tu nesto bila losa. Los je zvuk na albumu.

Drugi album je bio negdje 1987 ili 1988, snimljen osim pjesme "put" 1987, dovrsen i izasao 1988, neda mi se ici sad na discogs gledat, znam da je izdan za Jugodisk, nekadasnji Beograd Disk i izgleda da buraz nije mogao doci do ploce, dal je zbog toga nije bilo za kupiti u ZG ili je bilo par komada jer je bio mali tiraz ne sjecam se... Ali se sjecam kada je njegov jedan frend mu posudio kazetu koju je snimio ovome neki lik sa ploce. Tog se sjecam i dan danas jako dobro.

Sta se promjenilo od tad? U zvuku i stavu benda puno toga. Onda je dosao onaj treci album, brijem 1989 ako me sjecanje sluzi. I to je bio vrhunac. Nije ovdje sada pitanje nostalgije, nego jednostavno tada su oni bili mladi, puni energije i uvjerenja kako ce muzikom utjecat ako ne na svijet onda na ovo drustvo. To je jaka energija. Nije bilo rata, nije Cane i Anton brijali na religiju, a koliko god nekome bilo sokantno i ne vjeruju, ima tu i od Caneta sakriveni malo nacionalizam. To niko ne vjeruje kad im pricam, al moraju se druziti sa njima da vide.

Nista od te negative nije bilo. Plus jos su mladi bili puni energije i vjere u rnr. I to je to. Zato buraz i kaze, da on njih ne moze slusati iza treceg albuma, samo prva tri.

Iako ih vec zahvatila ta bed energija, ipak sto se tice mladosti i energije i entuzijazma, bi preporucio ono sto je bilo objavljeno samo na VHS "poslednji dani slobode", mislim da je to iz 1991. Pa da tu vibru usporedite sa ovom sad, to nije isto. Ok, ne moze niko vjecno biti mlad, samo kad naviknes na dobro, tesko se priviknuti na ovo. Kao ona kletva, dabogda imao pa nemao, to ti slicno.
Imao sam taj vhs, zanimljivo, niko ga nije htio kupiti.
Kako god imao sam i onu kazetu i cd "zabava jos traje". Sve sam imao... Al u sta su se pretvorili to nije bend za mene. A da su i ostali skroz identicni kao na prva tri, u mojim godinama to mi je vec dosadno. Oni su mi kao u neku ruku kao balkanski ACDC, a ACDC mi je dosadan do besvjesti. Nije kad sam bio teen, al sad... itekako.
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
Blackadder123
Forum member

Previous

Return to Veni Vidi Audi