[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Chemical Exposure - Sick Mutant Society

Chemical Exposure - Sick Mutant Society

Mjesto za hrvatske demo i afirmirane bendove, a dobrodošli su i svi bendovi iz regije.

Moderators: DesolatE, Ašow, the Aucropsy

Chemical Exposure - Sick Mutant Society

Postby Samhain » Fri Sep 30, 2016 16:31

Dugo me nije bilo, stoga here we go... :D


Image

Ideja o projektu koji je kasnije dobio ime "Chemical Exposure" je isplivala na površinu u ljeto 2013. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatska.

Ogorčeni glazbenom scenom, zatrovanim umovima mase, onečišćenim zrakom i zagađenom okolinom u rodnom gradu Slavonskom Brodu,
mlade metal snage se udružuju u kreiranju onoga što najbolje znaju a to je metal glazba. Uz brze i kompleksne gitarske rifove te žestoke ritmove na bubnju popraćeni dubokim neartikuliranim glasovima ukazuju na loše stanje društva u kojem se nalaze i time se bore za opstanak.

Nakon dugogodišnje pauze u stvaranju glazbe, Obrad (Hrvoje Artuković), bivši član domaćih slavonskobrodskih
bandova Overlord, Necromaniac i Kult Perunov se odlučio na stvaranje nečega što je izumrlo na ovim područjima.
Predložio je ideju o stvaranju death thrash metal projekta svom dugogodišnjem prijatelju Piletu (Filip Krišto)
koji je u to vrijeme svirao u domaćim hard rock i heavy metal sastavima "Fuel" i "Wishbone".

Ideju su zajedno prenijeli prijateljima iz brodskog death/black metal sastava "Nekrist" čijeg su ju članovi Goca (Goran Ivanković), Doka (Robert Dokić) i Trca (Trpimir Artuković) sa zadovoljstvom pozdravili.
Navedena trojka je bila veoma kreativna u svome radu i glazbeno potkovana. Realizirali su mnogo domaćih metal projekata poput
Nekrist, Scattered Entrails, Necromaniac, Kult Perunov, Slavogorje, Overlord itd.
U tom su periodu prekinuli stvaranje novog materijala za svoj projekt Nekrist i odlučili se posvetiti podizanju brodskog thrash/death metala iz pepela .

Band je napokon bio kompletan s Piletom i Obradom na gitari, Gocom na bubnju, Dokom na basu i Trcom na vokalnim dionicama.
U početku je realiziranje novopečenog projekta bilo komplicirano zbog nedostatka prostora za probe ali unatoč mukotrpnom pronalasku
adekvatnog prostora i to je bilo riješeno.

Na zimu 2014. godine Trca je odlučio napustiti projekt zbog obiteljskih obveza. Na njegovo mjesto je uskočio prijatelj Janka (Ivan Janković) koji se nije dugo zadržavao u bandu, nakon čega se odselio u Irsku. Band je duži period proveo bez vokala a planovi za studijsko snimanje albuma su već započeli. Na proljeće 2015. godine Pile napušta band zbog poslovnih obaveza a njegovo mjesto na gitari preuzima Šime (Davor Šimunović) koji je u to vrijeme svirao u sastavu Reinkaos te je iza sebe imao mnogo projekata različitih žanrova poput Bad Taste i Tormentorium. Nedugo zatim na mjesto vokala dolazi Tomo (Tomislav Debelić) koji je u to vrijeme pjevao u sastavima Reinkaos i Voidhammer.

Na jesen 2015. godine band je imao svoju prvu gažu u Osijeku u klubu "Exit" kao predgrupa finskom metal sastavu "Amanita Virosa".

Zimi 2015. godine Doka napušta sastav zbog poslovnih obveza i seli se u Rijeku. Na njegovo mjesto dolazi Sin (Dominik Đamić) koji je svirao u domaćim rock sastavima Frekvencija i Mad in Chains.

Sastav CE napokon ima potpun lineup sa Tomom na vokalu, Gocom na bubnju, Šimetom na gitari, Sinom na basu i Obradom na gitari i vokalu.
Na jesen 2016. godine band izdaje svoj prvi full-length album "Sick Mutant Society" koji je snimljen i masteriziran u studiu "Armageddon" u Osijeku.


Image


Cijeli album možete preslušati na linku dolje kao i making of koji je sastavljen u dva dijela.

https://www.youtube.com/watch?v=dSvCBqg ... 8s&index=1


https://www.youtube.com/watch?v=fvavHjk ... mA&index=1

https://www.youtube.com/watch?v=s6SD1Xm ... mA&index=2

Ostali linkovi:

https://www.facebook.com/chemicalexposure/
https://chemicalexposure.bandcamp.com/releases

Cheers narode ;) :kriegla:
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned."

http://www.myspace.com/reinkaos218 Chaos is online!
User avatar
Samhain
Forum member
 
Posts: 1872
Joined: Thu Jul 19, 2007 13:34
Location: Belly of The Beast(Slav. Brod/Osijek)

Return to Domaća scena

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron