Stripovi - čita se i preporuke

Općenito o literarnim dijelima koja vas zanimaju...

Moderators: ABIZMO, HuncuT

Postby Zarathustra » Thu Mar 20, 2014 14:27

User avatar
Zarathustra
Forum member
 
Posts: 223
Joined: Sun Feb 28, 2010 17:22

Postby Covjek Golub » Fri Mar 21, 2014 7:57

Američki poljak
Idealna težina punice je 4kg ... zajedno s urnom.
User avatar
Covjek Golub
Forum member
 
Posts: 1564
Joined: Fri Sep 02, 2005 10:26
Location: Zagreb

Postby Slovencek » Fri Mar 21, 2014 11:31

Walking Dead je vrhunski, procitao sve osim zadnjeg broja, genijalstina samo takva <3
Slovencek
Forum member
 
Posts: 945
Joined: Sun Jul 22, 2007 15:32

Postby Pakaa » Wed May 21, 2014 12:55

8. V FOR VENDETTA

Image

"V for Vendetta" je baš ono šta se može nazvat klasikom stripa i iako spada pod američku školu, potpisuju ga dva britanska autora, točnije scenarist Alan Moore i crtač David Lloyd. Vjerojatno je dobar dio vas već gleda film koji meni osobno nije loš, al strip ga šiša samo tako. Osim šta je kraj drugačiji, u stripu je radnja puno bolje razrađena, puno unutarnjih monologa i općenito je štimung dosta napetiji i klaustrofobičniji...

Uglavnom, vjerojatno svi znate da su teme i motivi o slobodi i gubitku iste, kritici kako totalitarnih režima, tako i anarhije odnosno bezvlašća, tako da na kraju tu i nema baš crno-bijelih likova. Pogotovo glavni lik V, za kojega je teško reći jel pozitivan il negativan lik... Kompleksna radnja, odlična izvedba i nema se šta drugo nadodati.

Odličan odličan strip, pročitajte svakako ukoliko ste u prilici. Nažalost, ne postoji hrvatsko izdanje, a za srpsko ne mogu naći pdf preview. Ipak, posjetite torrente, ima ga sigurno na engleskome. Isplati se :)

-------------------------------

9. KAPETAN AMERIKA: PLES SMRTI

Image

Nemojte odma kolutat očima :D
Znam da je dobrome dijelu vas asocijacija na Kapetana Ameriku ovaj novi film šta se vrti sad i šta meni osobno nije baš drag. Možda vas i odbijaju i stripovi vezani za njega šta se trenutno prodaju po SADu (iako tu ima odličnih, ali stvarno odličnih stvari, tipa bilo šta šta potpisuje Ed Brubaker), no na sekundu to zanemarite i pogledajte Ples Smrti.

Stvar je u tome da su Ples Smrti radili Darko Macan i Danijel Žeželj. Dva hrvatska autora i ujedino triba napomenit da je ovo prvi strip u povijesti Kapetana Amerike na kojemu nije radija nijedan amerikanac. Strip je kratak, ima svega 70ak strana, ali u njemu se može naći vrlo malo, pa reka bi ništa, od elemenata koje ljudi ne vole kod Kapetana Amerike. Tu je čovik ko i svaki drugi i stvarno mi je teško išta reći bez da spoilam radnju. Strip je stvarno super i ako ništa, provjerite ga bar zbog Žeželjevoga nenormalno dobroga crteža.

Preview:
http://www.fibra.hr/preview/PlesSmrtiPreview.pdf
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
User avatar
Pakaa
Forum member
 
Posts: 3657
Joined: Sun Apr 09, 2006 10:22
Location: Podgora

Previous

Return to Knjizevnost

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests