[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Laibach

Laibach

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

Postby Catalyst Group » Thu Jun 04, 2009 1:47

Da, to je bend za metalce.
Catalyst Group
Forum member

Postby Mormy » Thu Jun 04, 2009 7:28

Ivica Prezime wrote:Da, to je bend za metalce.
time impliciraš da si i sam metalac :g:
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby dealer » Thu Jun 04, 2009 8:51

obrada, "krađa sampleova" (?!), razna restrukturiranja vec postojeceg materijala itd. su sasvim legitimni nacini stvaranja. tocka oko koje se vrti vrednovanje takvog stvaranja nije razina "krađe", nego svrha koja se re-strukturiranjem i re-kontekstualiziranjem postojećeg (ne) uspijeva postici. laibachu se na toj razini IMO ne moze bas nista predbacivati. to sto je jednom solidnom dijelu ljudi to samo furka - jebiga, danas je stvarno sve predmet furke nekima.

to da su metalci nahrupili na ovakvu muziku je tocno - prvo je bila navala na treš EBM jer je to nadasve brutalna muzika sa cvrstim ritmovima i jebacki distorziranim vokalima...i najcesce sa rijecima s kojima se metalci mogu povezati, al onda su ti metalci polako skuzili da to bas i nije kul muzika jer su im se kul elektronicari smijali da slusaju coloniu (ne aludiram na tebe mormegil), pa se preslo na ovakve stvari. ili na cold meat industries pederane i ambient noise i slicne gluposti.
Je li istina nešto o čemu se demokratski odlučuje?

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby Mormy » Thu Jun 04, 2009 12:21

dealer wrote:obrada, "krađa sampleova" (?!), razna restrukturiranja vec postojeceg materijala itd. su sasvim legitimni nacini stvaranja. tocka oko koje se vrti vrednovanje takvog stvaranja nije razina "krađe", nego svrha koja se re-strukturiranjem i re-kontekstualiziranjem postojećeg (ne) uspijeva postici. laibachu se na toj razini IMO ne moze bas nista predbacivati. to sto je jednom solidnom dijelu ljudi to samo furka - jebiga, danas je stvarno sve predmet furke nekima.

gle, nitko to ne osporava, i ja prvi neću tome prigovoriti... osim ako (bez toga neide heheh)... nemožeš jebeno krast cijelu jebenu karijeru i izbrijavat si to da si neki umjetnik... s time da više poštujem nekoga tko kopira u metal glazbi, jer u konačnici moraš to znati i odsvirati na instrumentu nego stisnuti copy/paste u cubase-u i dodati 3-4 efekta (da, prije je to bilo na hardverskim mašinama tipa, ali princip je isti) i to proglasiti nečime novim i revolucionarnim. FUJ!
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby priestfan » Thu Aug 20, 2009 11:16

Sada, kada sam poslušao diskografiju (više, manje) trebam komentirati da je ovaj bend poseban (to sam znao i prije :) ), ali me iznenadilo čitajući raznu glazbenu literaturu te biografije, koliko je Laibach utjecao na mnoge komercijalne bendove današnjice (RESPECT!).U svakom slučaju su puno toga "uzeli", ali se ne mogu složiti da nisu orginalni.Sad kada poznajem njihov rad i nemam predrasuda kao što imaju mnogi, odlučio sam da ću posjetiti neki njihov koncert jer nisam dosad :) .Uz cijelu furku i poruku LET FREEDOM RISE zaslužili su da ih se poštuje kao bend, ako ništa drugo!

http://www.youtube.com/watch?v=ZicTSUXOlSg
priestfan
Forum member

Postby Gumbelium Roža » Sun Oct 11, 2009 23:02

Malo me zbunjuje povijest benda i promjene u postavi. Može li mi netko reći na kojim je izdanjima pjevao Hostnik? Tj. da li se Fras pojavljuje tek na Opus Dei (bogami, Neu Konservatiw ne zvuči kao da on pjeva).

Thx!
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
Gumbelium Roža
Forum member

Postby Đeb » Mon Oct 12, 2009 15:33

Gumbelium Roža wrote:Malo me zbunjuje povijest benda i promjene u postavi. Može li mi netko reći na kojim je izdanjima pjevao Hostnik? Tj. da li se Fras pojavljuje tek na Opus Dei (bogami, Neu Konservatiw ne zvuči kao da on pjeva).

Thx!

Fras se pojavljuje početkom 1983,nedugo nakon samoubojstva Hostnika.pa ovaj spot iz 1985 je sa Frasom,stvar sa prvog albuma.I da on pjeva sve one umobolne stvari sa brutalnim vokalom,heh ko bi reko,iako je meni Hostnik osobno dosta jači,što se čuje na suludom live albumu Ljubljana - Zagreb - Beograd.No ovo je Fras:

http://www.youtube.com/watch?v=WT7JlOzUIOc

http://www.youtube.com/watch?v=sRADA7fLVpQ

http://www.youtube.com/watch?v=dd_Yy2Z_xd4

http://www.youtube.com/watch?v=uLis-G_l ... re=related
Noise Again
Đeb
Forum member

Postby Gumbelium Roža » Mon Oct 12, 2009 22:32

To znači da su samo prvi album i lj-z-g sa Hostnikom? Očito je da su sve izdali nakon njegove smrti, tako da mi je sve ovo problematično:

Laibach / Last Few Days (Cass) Galerija ŠKUC Izdaja 1983
Through The Occupied Netherlands ◄ (2 versions) Staalplaat 1983
Boji / Sila / Brat Moj ◄ (2 versions) L.A.Y.L.A.H. Antirecords 1984
Panorama / Decree (12") East West Trading Company 1984
Die Liebe ◄ (2 versions) Cherry Red 1985
Ein Schauspieler (Cass) Staalplaat 1985
Laibach (Album) ◄ (6 versions) ŠKUC ... 1985
Live In V2 (Cass) V2_Archief 1985
Neu Konservatiw ◄ (3 versions) Not On Label ... 1985
Rekapitulacija 1980-84 (Album) ◄ (3 versions) Walter Ulbricht Schallfolien ... 1985
Nova Akropola (Album) ◄ (10 versions) Cherry Red ... 1986
The Occupied Europe Tour 1985 (Album)

...pa ako bi mogao rastumačiti.
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
Gumbelium Roža
Forum member

Postby Đeb » Tue Oct 13, 2009 15:16

Gumbelium Roža wrote:To znači da su samo prvi album i lj-z-g sa Hostnikom? Očito je da su sve izdali nakon njegove smrti, tako da mi je sve ovo problematično:

Laibach / Last Few Days (Cass) Galerija ŠKUC Izdaja 1983
Through The Occupied Netherlands ◄ (2 versions) Staalplaat 1983
Boji / Sila / Brat Moj ◄ (2 versions) L.A.Y.L.A.H. Antirecords 1984
Panorama / Decree (12") East West Trading Company 1984
Die Liebe ◄ (2 versions) Cherry Red 1985
Ein Schauspieler (Cass) Staalplaat 1985
Laibach (Album) ◄ (6 versions) ŠKUC ... 1985
Live In V2 (Cass) V2_Archief 1985
Neu Konservatiw ◄ (3 versions) Not On Label ... 1985
Rekapitulacija 1980-84 (Album) ◄ (3 versions) Walter Ulbricht Schallfolien ... 1985
Nova Akropola (Album) ◄ (10 versions) Cherry Red ... 1986
The Occupied Europe Tour 1985 (Album)

...pa ako bi mogao rastumačiti.

Kolko znam,neke od pjesama je on napisao ,te su iskorištene na kasnijim materijalima,primjerice Apologija Laibach,no kolko znam,čak i opskurni split sa Last Few Days je već sa Milanom.Dali su snimani neki vokali od Hostnika i iskorišteni na kasnijim albumima,neznam,to bi prije mogao reći "doktor" za laibach kronologiju Tomi Phantasma :P .Inače L.A.Y.L.A.H. mi je prejebena eksperimental industrial etiketa,a Cherry Red/Anagram jedna od jačih pankerskih :wink:
Noise Again
Đeb
Forum member

Postby priestfan » Wed Jan 23, 2013 11:24

Namjeravam napraviti jednu kvalitetnu obradu, pa makar ju sam radio.Laibach je to zaslužio.Neću ju napraviti ( do kraja) ako ne bude kvalitetna.
priestfan
Forum member

Postby Bombenhagel » Wed Jan 23, 2013 11:29

Koju stvar?
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby priestfan » Tue Jan 29, 2013 13:57

priestfan
Forum member

Postby Bombenhagel » Tue Jan 29, 2013 14:01

priestfan wrote:Sve u svoje vrijeme... https://www.youtube.com/watch?v=ulupmfD-fFk

aha, ok, da slučajno novinarima ne kažem.

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby priestfan » Tue Jan 29, 2013 14:02

Da.
priestfan
Forum member

Postby Bombenhagel » Wed Oct 16, 2013 14:41