BlackSheep wrote:definicija naroda kakvu danas poznajemo nastala je tek sredinom 19. stoljeca recimo italija,njemacka...hrvati isto tako postaju svjesni svoje nacije tek radjanjem narodnog preporoda u istom stoljecu...lijepo je voljeti svoju zemlju i osjecati pripadnost svome narodu, ali isto tako treba postovati i druge i srbijanac se recimo divi ljepotama svoje drzave, kao i bugarin, indijac, bangladesanin itd., problem nastaje kad se razlicitost ne uvazava i ne prihvaca
i ne shvaća i might add. Nego da se osvrnem na faraonovu izjavu o goldštajnu, iskreno nisam nešto upoznat s njim, al to nije važno sada, nego tvrdnja da neko ko je stručnjak za recimo srednjovjekovnu povijest ne shvaća (da se tako izrazim) suvremeniju povijest, konkretno WW2 na našim prostorima. Well, ja sam sasvim suprotnog mišljenja, jer smatram da baš onaj ko poznaje najraniju povijest nekog naroda (uvjetno rečeno) može kvalitetnije sagledat daljnji razvoj povijesnih događaja, pa tako i WW2. A šta se tiče našeg školstva, tamo vlada brutalna propaganda šta se tiče povijesti kao predmeta, gdje se serviraju samo odabrane informacije, pogodne režimu. Jednostavno nema objektivnog pogleda na činjenice (no svjestan sam da se u povijesti ponekad teško može govorit o konkretnim činjenicama, al nekada se neke stvari ipak znaju). Ne govorim da je tako samo kod nas, i kod drugih je i smatram da po tom pitanju nismo ništa bolji od srba, no ni to ne mogu tvrdit sa sigurnošću jer jednostavno nisam dovoljno upućen. Ali opet, kad vidim njihovu stranu priče o "domovinskom" ratu, well, jednostavno shvatiš kak su ljudi podložni propagandi i kako se ta propaganda koristi svakodnevno da bi vlastodršci što bolje manipulirali narodom. To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da se valja emocionalno "pomerit"

prema takvim stvarima.