[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Tiamat

Tiamat

Weep for your mothers, cry for your sisters!!!

Moderators: ABIZMO, Sotonska Panda

Postby Slovencek » Tue Nov 18, 2008 14:18

17-02 Hungary Petofi Hall Budapest
18-02 Germany Backstage Munchen
19-02 Austria Szene Vienna
20-02 Italy Estragon Bologna

Za mene bilo koji od ovih datuma OBAVEZNO! Jedini koncert kojeg nestrpljivo iscekujem!
Slovencek
Forum member

Postby Black water » Sun Nov 29, 2009 15:35

Evo da malo oživimo topic...

Tiamat me zaintrigirao prije otprilike 3 godine albumom Judas Christ koji mi je baš sjeo u ono vrijeme. Ipak, zbog mnoštva drugih bendova kojima sam se bavio u ono vrijeme, Tiamatu nisam posvećivao previše pozornosti, koju (itekako!) zaslužuje. Tek sam početkom ove godine slučajno naletio na 2 Tiamatova albuma u CD shopu u Čakovcu pa odlučih riskirati i kupiti hvaljeni Tiamatov 'Wildhoney'. Album me ugodno iznenadio stvorivši otprilike atmosferu kao kad sam po prvi put preslušavao Opethov 'Damnation' u smislu da je glazba poprilično... originalna, nemetalska, neograničena. Unatoč tome, u prvi mah sam 'Wildhoney' doživio otprilike onako kako je Gall opisao 'In Utero' : kao album koji je lakše cijeniti nego u njem uživati. To se ubrzo promijenilo te se 'Wildhoney' počeo sve češće vrtjeti u liniji mada ne i do doze fanatizma kakav me vezuje s Opethom. Ubrzo nakon toga kupio sam i 'A Deeper Kind of Slumber' iz 1997. za koji se usudim reći da mi je jači od favoriziranog albuma kao i da me osvojio svojim sanjivim, 'out-of-this-world' ambijencama. Također sam primijetio da Tiamat puno bolje doživim na slušalicama no na običnim zvučnicima što je valjda posljedica obilatog korištenja klavijatura i diskretnih začina i efekata koji puno 'izravnije' i intimnije djeluju na slušalicama.

Ostatak diskografije nabavljam sporo, 'Sumerian Cry' sam tražio po netu i uspio nabaviti, ali dosta loše kvalitete, više truda će se morati uložit :D

Trenutačni favoriti: 'Teonanacatl', 'Atlantis As A Lover', 'Alteration X 10'.... ugl, thumbs up.
Winter is coming...
Black water
Forum member

Postby ABIZMO » Wed Jan 20, 2010 10:16

According to the festival organizers, TIAMAT will mark its 20th anniversary by playing "an exclusive 'Wildhoney' show at Wacken Open Air 2010! 15 years after the release of 'Wildhoney' and their 'Wildhoney' headliner show at Wacken, this is gonna be the first and last time that front man Johan Edlund and his guys are going to perform the whole record on one single show! The crowd can expect an amazingly spherical light show as much as the original versions of classics like 'Pocket Size Sun' and 'Gaia'."
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby Samhain » Fri Mar 26, 2010 1:49

ovo bi bilo odlično...

nije mi nešto bend, slušam tu i tamo staru death i novu goth eru benda... ali Wildhoney.. zaista jedan jedinstven album.
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned."

http://www.myspace.com/reinkaos218 Chaos is online!
Samhain
Forum member

Postby battle_angel » Thu Jul 08, 2010 22:56

Slažem se za Wildhoney,definitivno genijalan i jedinstven album.Šteta da se ne komentira zadnji album koji je po mom mišljenu isto tako sjajan spoj stilova koje je ovaj bend kroz karijeru koristio.Judas Christ mi se isprva svidio no sa više slušanja me se i nije baš dojmio.Starija death faza mi nikako ne leži osim albuma Clouds koji već gubi death oštricu,a od novijih mi jako paše skeletor skeletron,a ovisno o raspoloženju i deeper kind of slumber koji je baš za u tupilu slušati...gotovo da se osjeća heroin kroz zvučnike. :lol:
battle_angel
Forum member

Postby _Necrophagist_ » Mon Dec 06, 2010 9:16

Nameless wrote:Kako je meni smor ovaj bend,album zadji isto...

Mada mi jedino valja onaj Skeleton Skeletron album,ostalo gola kurcina,cak ni to...
Vokal je fuj...I izgleda fuj isto...

:lol: :lol: :lol: :roll:

Inače,šta više novo dodat...Clouds i Wildhoney mi dijele prvo misto,Clouds sirov,i nabrijavajući,a opet unikatan i napredan,te atmosferičan,Wildhoney totalno druga špresa,psihodelija na kub,i već tad se vidi utjecaj Pink Floyda,koji će se pogotovo osjetit na kasnijim albumima.Apsolutni highlight ove njihove najbolje faze mi je pisma The Ar,uz naravno Visionaire.Od starijih albuma mi se sviđa i The Astral Sleep,dok Sumerian Cry nisan nikad uspija probavit.A Deeper Kind of Slumber je album koji se isplati poslušat,iako ima par stvarno dosadnih pisama,a ostatak je odličan,pogotovo Cold Seed i Atlantis As a Lover.Ovo ostalo mi se posli nekako nije dalo preslušavat,bija san posluša Prey par puta i nije mi se baš svidilo,iako ću se malo pozabavit i time,baš san se ponovo uhvatija benda.Čujen da je zadnji album malo žešći,nisan niti njega sluša.
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
_Necrophagist_
Forum member

Postby ABIZMO » Mon Dec 06, 2010 13:03

A zadnji je onak, ima jedno 5-6 ok stvari, jedna ko da je izvučena sa Astal sleepa ali u modernijoj produkciji :D, a ostalo su filleri..no neloš album..ovaj bend odlično pokazuje kako se sa progresivnim korištenjem teških droga može raditi progresivno dobra muzika :D

Da dam neki svoj osvrt na ovaj bend, jer imam pun kok slobodnog vremena. Clouds i Wildhoney su definitivno highlight njihove karijere ali, rekao bih čak, i švedskog metala u prvoj polovici devedesetih. Odlični albumi, a Wildhoney je primjer kako se progresija ne mora nužno oslanjati na tehničkom konstruiranju pjesama u smislu "naprednih" solaža, ljestivca i pitaj boga čega, već progresija minimalnim korištenjem raspoloživih resursa ali uz kolosalno napravljenu atmosferu, pomalo nestvarnu i zlu s jedne, a opet epsku i fatalnu s druge strane. Kasniji albumi mi u principu pašu, pogotovo Judas Christ i Prey. prey mi je odličan kao konceptualni album o nesuđenoj i fatalnoj ljubavi (tako ga bar ja doživljavam). Skeleten mi je tak-tak, a njihova stvar Cold Last Supper (stvar sa sniglice) mi je možda i najbolja njihova stvar ikad snimljena u novom periodu. Zadnji album je samo podebljao ono što bend radi već zadnjih jedanaest-dvanaest godina i ima par dobrostojećih hitova.. Ono što je jebački kod benda su njihovi live nastupi (temeljem jutuba i video isječaka) koji su sadržali onaj Wildhoney touch, masnu atmosferu uz hrpe smoga i light efekata..svakako bi se trebalo to doživjeti..
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby _Necrophagist_ » Mon Dec 06, 2010 18:29

..abYsmo.. wrote:Ono što je jebački kod benda su njihovi live nastupi (temeljem jutuba i video isječaka) koji su sadržali onaj Wildhoney touch, masnu atmosferu uz hrpe smoga i light efekata..svakako bi se trebalo to doživjeti..

To svakako...samo da je čut prve taktove sa The Ar-a,glava bi poletila sama od sebe...

A Amanethes album ću nabavit svakako,ali nije mi sad neka priša...iman i ispitne rokove.Ali drago mi je da se vraćaju,i da nisu još za penziju. :lol:
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
_Necrophagist_
Forum member

Postby ABIZMO » Mon Feb 21, 2011 17:49

jebemu sve, ovaj Sumerian Cry melje sve pred sobom! prebolesan nekro album. I onda kada pogledas godinu izdanja (1990.) pitas se gdje su svi ti opaki okultni blekeri a neki tamo Tiamat praši sve u 16 :D

inače, onaj srednji dio u Evilized pjesmi je totalni WTF :D :D prejebeno!
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby Bombenhagel » Tue Feb 22, 2011 13:17

..abYsmo.. wrote: pitas se gdje su svi ti opaki okultni blekeri a neki tamo Tiamat praši sve u 16 :D

u leipzigu završavaju sa turnejom.
Bombenhagel
Forum member

Postby Vreneli » Sat May 14, 2011 17:47

Bombenhagel wrote:
..abYsmo.. wrote: pitas se gdje su svi ti opaki okultni blekeri a neki tamo Tiamat praši sve u 16 :D

8) jedva čekam!
Vreneli
Forum member

Postby ABIZMO » Sun May 15, 2011 9:55

Aelathan&Vreneli wrote:
Bombenhagel wrote:

8) jedva čekam!

:?: :?
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby Samhain » Tue Feb 21, 2012 15:57

Tiamat
Working on new songs. So far so good. No promises are no promises broken. Old enough to be patient. Rome wasn't built.. Etc..
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned."

http://www.myspace.com/reinkaos218 Chaos is online!
Samhain
Forum member

Postby ABIZMO » Tue Feb 21, 2012 20:11

dakle, negdje 2015. će biti dernek
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby Eligor » Tue Feb 21, 2012 22:49

in a dream, in a dream... :violine:
Pavao wrote:...metal je život, toga nikad dosta...
Eligor
Forum member

PreviousNext

Return to Gothic metal