Turin Turambar wrote:Mormegil wrote:daj shvati wikipedia nije pouzdan izvor informacija jer svaki kreten može natrabunjat nešto da zvući relativno pametno
Jebote kako mi ide na k ovo konstantno omalovažavanje wikipedije, kao, wikipedija je svačija prčija gdje svatko može pisat šta god hoće. Ako nisi primijetio, svaka tvrdnja u nekom wiki članku ima na kraju onaj mali broj u zagradi koji je,
ako nisi znao, zapravo link na izvor iz kojeg je tvrdnja izvučena, odnosno, u ovom kontekstu, na znanstveno istraživanje koje potkrepljuje navedenu tvrdnju! Ok? A ako taj izvor nedostaje, u zagradi će pisat "citation needed". Ok? Tako da ovo konstatno sranje po wikipediji kao nečemu šta nema nikakve težine jednostavno
ne stoji.
Yeah, također i ima edit gumb iznad svakog pasusa
Ergo da svačija prčija je
BTW linkovi su obično na članke iz nekih publikacija
Koje naravno nisu nužno ni provjerene niti točne
Bitan je citat, ne otkud je došao i tko ga je provjerio
Ja sam na wikipediji/nupediji od 2001 i mislim da znam puno bolje od tebe a i bilo koga ovdje kako wikipedia funkcionira (večinom zato što mi je to u struci
). Pazi ja ne diskreditiram sav info s wikipedije, ali svaki info koji je bipolaran je automatski podložan sumnji
Ti se malo spusti na zemlju i shvati da ako je to tvoje mišljenje, da ono nije apsolutno točno niti da je ičije drugo apsolutno točno.
I još nešto... Znanost (klimatolozi) danas nisu sposobni prognozirat vremenske prilike točno (za više od tjedan dana), računalni modeli za sezonsku vremensku prognozu imaju oko 40% error margin što je onak pa puno
A sezonska vremenska prognoza je za slijedeće godišnje doba... Kako ti misliš da je moguće s preciznošću utvrditi što će bit za 20 godina, što je bilo s klimom pred 100-200-500-1000-2000 godina... FFS pa mi neznamo gdje mi opće živimo, ono 80% (a imam osječaj da sam još i malo reko) oceana je neistraženo (i ne, ne mislim na površinu),
nagađamo što se nalazi ispod površine dublje od 6 km (Mohorovčićev diskontinuitet) ... i da btw dole su nađeni fosili na 6 km dubine embeddani u stijene
I ti si tako jebeno samouvjeren da mi znamo kurca o našem planetu i tu dolaziš s tim apokaliptičnim stavovima
Jebeni LOL
Eh da, još jedna mala sitnica je ... pa neznamo kako to da zemlja ima magnetsko polje (postoje dvije teorije a ni jedna nije potvrđena), niti znamo zašto se to polje s vremena na vrijeme rotira ... al eto događa se i to
A upravo to magnetsko polje je ono što nas štiti od radijacije iz svemira
I da, sigurno između ostalog utjeće na klimu (potraži si što je to južno atlantska anomalija i pogledaj di se nalazi)