[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - COIL

COIL

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

COIL

Postby Jeb » Thu Jul 28, 2005 17:48

eh-često sam čuo svakakve zamjene što se tiče ovog banda-mjenjaju ih sa this mortal coil,sa lacunom coil...al to nije točno-istina da prije nego što se majstor od zanata-tata mata bacio sa balkona-da su oni i elisabeth fraiser često surađivali na raznim poljima,uključujući i seksualni.dakako bili su ljubavnici,čak mu je mala lizika trebala i dijete da rodi-al jebiga,on nije slušao...jednostavno bio je previše tvrdoglav...kasnije krenuo u alkohol,zapa u loše društvo-i i eto ti ga na -PLJASSSS SA BALKONA hehe-zdroco se ko panta pita-zrela kručka kad na nju padne betonski blok od 10 tona :D ...svašta se negativno pričalo o coliu,no istina je ta-da su oni bili i ostali zauvjek legende i jedno od vodećih imena gothic rocka uz sisterse,mission,red lorry,fildse,bauhause,massonu i još neke...naj albumi za preporučit-a ima ih zaista jako puno-su definitivno-kill your idol iz 1984,zatim tu su sexy cool iz 1993,te odličan love secret s domain -čak sam nabavio majicu snow-postoji i ep snow....kao i genijalna darkerska himna sa istoimenog albuma,super mi je i horsek i tak-ma dosta toga-u svakom slučaj jedni od najdražih gothicsa
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
Jeb
Forum member

Postby Averoigne » Mon Feb 06, 2006 5:49

horse rotorvator i scatology su jebeni...

btw hoce li mi netko objasniti koji je kurac onaj Angelic Conversation? zvuci kao neki los OST
AUT VIAM INVENIAM AUT FACIAM
Averoigne
Forum member

Postby Jeb » Wed Feb 08, 2006 20:39

Averoigne wrote:horse rotorvator i scatology su jebeni...

btw hoce li mi netko objasniti koji je kurac onaj Angelic Conversation? zvuci kao neki los OST

sorry,al meni je to definitivno najjači album od Coila-baš ono lagano ambijentalan i ugodno mračan sa onim fenomenalnim ženskim(spoken word vokalom)...no gledajući kompletan opus diskografije coila-oni su jedan od zanimljivijih bandova scene uopče...
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
Jeb
Forum member

Postby Mallory Knox » Wed Nov 07, 2007 9:02

Zašto se ugasio ovaj topik? A tak se puno o Coilu da ispričat...

Samo treba poslušat stvar "The Dreamer Is Still Asleep".
Kad ju čujete, zar ne vidite planine i gudure u Škotskoj?
Šta više čovjeku treba? Slušaš glasbu i pred sobom imaš takve žive slike da je to - to :shock:
Ako ne mogu plesati, ne zelim biti dio vase revolucije.
Mallory Knox
Forum member

Postby Sex Gang Child » Thu Nov 08, 2007 1:07

when you listen to coil, do you think of music? ;)
massive savić - massimo attack!
Sex Gang Child
Forum member

Postby bunny man » Wed Oct 22, 2008 16:06

jebote di je bio moj glazbeni ukus do sad??? nijedan me bend nije već dugo iznenadio ko coil.. musick to listen in the dark, scatology, ono sa elphom... jednostavno ne znam kaj da napišem, tolko me oduševljavaju.
there's someone in my head but it's not me

http://www.opacity.us/
bunny man
Forum member

Postby dealer » Wed Oct 22, 2008 20:50

bunny man wrote:jebote di je bio moj glazbeni ukus do sad??? nijedan me bend nije već dugo iznenadio ko coil.. musick to listen in the dark, scatology, ono sa elphom... jednostavno ne znam kaj da napišem, tolko me oduševljavaju.

Yup to je coil. Da jasno kažem - volim jako puno muzike, ali Coil, to je nešto uber. Kozmička sila. To nije muzika i to nisu ljudi.

Dok su se na scatologyu, horse rotorvatoru i Love's Secret Domainu još tražili i te albume ne smatram ničim doista posebnim, iako su jebeno dobri, albumi poput astral disaster, black light district: a thousand lights in a darkened room, musick to play in the dark 1 i 2, worship the glitch, serija ekvinocij/solsticij EPova, time machines, to je takav prejebeni čisti genij koji ne mogu usporediti sa baš ničim drugim.

Nažalost, black antlers i the ape of naples pokazuju natruhe Coilove genijalnosti, ali su za mene prvenstveno tužni albumi koji nažalost samo naznačuju što su mogli biti da Balancea nije pojela depresija i votka.

U svakom slučaju, bunny, tvoju reakciju smatram primjerenu nekom tko je prvi put otkrio coil - nimalo pretjerano je reći "gdje je moj muzički ukus bio do sada?". Ako ćeš nastaviti, jednom kad dubinski upoznaš ovaj bend sigurno ćeš vidjeti još puno toga (muzičkog i nemuzičkog, egzistencijalnog, atmosferičkog, psihodeličnog, kozmičkog, muziku transcendirajućeg itd.) što sada ne vidiš. Jedno od omiljenih iskustava mi je kada smo prijatelj i ja kod njega prije nekih 6 godina nakon odgovarajućeg tretmana u dubokoj noći slušali astral disaster i još neke coilove albume i kada sam očima vidio zvuk, sve sitne zvukiće, njihove mikroodnose, njihov modus operandi, osjetio milijun neobjašnjivih i neodredivih ali nevjerojatno pozitivnih emocija izazvane muzikom (koje sam osjećao uvijek i prije slušajući coil, ali nikada ih nisam vidio tolikom jasnoćom) i kada sam u punini uvidio što je zapravo ova muzika, iz kojeg mjesta je rađena, na koje mjesto smjera i kako funkcionira.

Također, iskustvo zime, snijega, musick to play in the dark oba albuma, noćnih zimskih šetnji po samotnim dijelovima jarunskog jezera sa prijateljem i potom slušanja MTTPITD, načina na koji je muzika u meni doslovce stvorila duhovni prostor koji prije nije postojao, veza tog duhovnog prostora sa coverima tih albuma, sa riječima, sa rezonancijama Balanceovog glasa, sa svakom mikroteksturom svakog mikrozvuka, sa cjelovitom ne samo "atmosferom", atmosfera je gotovo uvredljivo vulgarna riječ za duhovno obitavalište u kojemu se kreće "muzika" na ova dva albuma, način na koji osjećam taj duhovni prostor kao novo i novo samostvaranje u sebi svaki put kad pogledam tamnotamnoplavo noćno nebo dok udišem hladan zrak.

Neopisivo, vrlo teško objašnjivo i mnogima neshvatljivo.

disclaimer: mnogo muzike u meni proizvodi duboke osjećaje, osjećaj mistike, zadovoljstva, sreće, blabla, mnogo nje trajno obilježava i odgaja/obrazuje, i netko tko čak i nije doživio coil bi mogao svoja iskustva sa nekim lesser bendovima poistovjetiti sa ovime gore jer su riječi slabe, ali coil je kvalitativno, kategorijski iznad i van svega ostalog kao i iskustva koja proizvodi u razumijevajućem duhu.
Je li istina nešto o čemu se demokratski odlučuje?

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby bunny man » Thu Oct 23, 2008 18:15

neću još ništa pisat konkretno, ne slušam ih dovoljno dugo da mogu uopće pretpostavit kako će dugoročno utjecat na mene.. često se znalo dogodit da me nešto previše oduševi pa da nakon par mjeseci totalno zaboravim na to, a opet nekad nešto tek nakon par godina slušanja probavim i oduševi me (recimo takva je priča bila s current 93).. zasad mogu reć da su coil odličan bend s pun kurac slojeva zvukova u glazbi i jebeno jakim osjećajem za prostor.

ovo kada si vidio zvuk, daj reci kaj si uzimo? :D
imo sam ja sličnih doživljaja kad je zvuk postao opipljiv i kad sam ga osjetio na koži (sunn o))) ).

moram još dodat da stvarno ne stignem slušat muziku kvalitetno, sve onak u prolazu.. jedino kad se vozim busom na faks imam vremena da istinski slušam i prije spavanja. tak da će trebat vremena i vremena za probavljanje coila..

bunny man
Forum member

Re: COIL

Postby Palatine of Gilead » Thu Oct 23, 2008 18:44

Jeb wrote:
dealer wrote:
Jeb wrote:eh-često sam čuo svakakve zamjene što se tiče ovog banda-mjenjaju ih sa this mortal coil,sa lacunom coil...al to nije točno-istina da prije nego što se majstor od zanata-tata mata bacio sa balkona-da su oni i elisabeth fraiser često surađivali na raznim poljima,uključujući i seksualni.dakako bili su ljubavnici,čak mu je mala lizika trebala i dijete da rodi-al jebiga,on nije slušao...jednostavno bio je previše tvrdoglav...kasnije krenuo u alkohol,zapa u loše društvo-i i eto ti ga na -PLJASSSS SA BALKONA hehe-zdroco se ko panta pita-zrela kručka kad na nju padne betonski blok od 10 tona :D ...svašta se negativno pričalo o coliu,no istina je ta-da su oni bili i ostali zauvjek legende i jedno od vodećih imena gothic rocka uz sisterse,mission,red lorry,fildse,bauhause,massonu i još neke...naj albumi za preporučit-a ima ih zaista jako puno-su definitivno-kill your idol iz 1984,zatim tu su sexy cool iz 1993,te odličan love secret s domain -čak sam nabavio majicu snow-postoji i ep snow....kao i genijalna darkerska himna sa istoimenog albuma,super mi je i horsek i tak-ma dosta toga-u svakom slučaj jedni od najdražih gothicsa

isuse, ako cijeli ovaj post nije jedna jako neukusna (i faktografski na svakom koraku netocna) sala, tebe treba bannati.

što si tako asocijalan dilerčiću-a? :D -daj malo živosti....otprilike 90% je pisano u prepoznatljivom "božesačuvajzajebantskoprovakotorskom" tonu,a ostalih 10 % je onako u ležernijim tonovima-a ak ti ne paše kaj pišem -moš mi laganini :BlowJob:

Ma vidi ti kako je naš Jebediah nestašan! :lol: Ali neka, NEKA!!

Je, Coil su OK. Fenomenalna je njihova obrada Tainted Love, što sve skupa prati odličan spot i pojava zloćka Almonda u tom spotu... :twisted: - koji tad svojim pederskim nakičenim prstekima trga i papa grožđeko sa samrtne postelje svog ljubavnika kojemu je dao Gift/Bug. Atmosferično do bola.
Ispali su ljudine darovavši sav prihod od prodaje tog singla zakladi za borbu protiv HIV/AIDS.
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.
Palatine of Gilead
Forum member

Postby bunny man » Fri Oct 31, 2008 18:54

već mogu počet izdvajat neke pjesme... The Sea Priestess, Batwings (a limnal hymn), I don't want to be the one, The Dreamer Is Still Asleep... odlično, odlično

bunny man
Forum member

Postby dealer » Tue Nov 04, 2008 13:16

bunny man wrote:već mogu počet izdvajat neke pjesme... The Sea Priestess, Batwings (a limnal hymn), I don't want to be the one, The Dreamer Is Still Asleep... odlično, odlično

Kad si očito slušao astral disaster, ne mogu vjerovati da nisi spomenuo mu-ur...prelijepo nešto.

Bilo kako bilo, Coil je jedan od vrlo ekstremin primjera gdje ne treba slušati pjesme nego albume kao cjeline. Tek tako se ulazi u puni feeling, vibe, i mistični smisao albuma.

Poslušaj obavezno ekvinocij/solsticij EPe ako još nisi.

E da i jedan track na koji ne znam jesi li naišao "baby food" sa unnatural history III...obavezno poslušaj. Kako taj track obuhvaća prostor, to nije normalno. Inače, glavni sample koji je modificiran do bola onda je uzet od glasanja sove.
Je li istina nešto o čemu se demokratski odlučuje?

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby Stellarvore » Mon Mar 15, 2010 13:52

Stravično dobra muzika, mislio sam da će se više raspravljat o Coilu iskreno...
PRODAJEM TREPAVICE! PM...

RATTLESNAKE- ULTIMATE TRANSFORMATOR OF HOLY WATER, FINE WINE AND OTHER USELESS BULLSHIT INTO DELICIOUS BAMBUS AND TOTALLY RADICAL OVERDOSE OF AWESOMENESS SPRINGING INTO ACTION
Stellarvore
Forum member

Postby Đeb » Mon Mar 15, 2010 15:40

Stellarvore wrote:Stravično dobra muzika, mislio sam da će se više raspravljat o Coilu iskreno...

Koji su ti najbolji albumi?To je jedan od bandova kod kojega je najbolje preslušati sve albume ili bar večinu reprezentativnih iz svake faze.
Noise Again
Đeb
Forum member

Postby Bombenhagel » Tue Mar 16, 2010 15:06

Jeb wrote:.svašta se negativno pričalo o coliu,no istina je ta-da su oni bili i ostali zauvjek legende i jedno od vodećih imena gothic rocka uz sisterse,mission,red lorry,fildse,bauhause,massonu i još neke...

ma kad je to molim te masonna bila vodeće ime gothic rocka? :lol:
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Đeb » Tue Mar 16, 2010 18:04

Bombenhagel wrote:
Jeb wrote:.svašta se negativno pričalo o coliu,no istina je ta-da su oni bili i ostali zauvjek legende i jedno od vodećih imena gothic rocka uz sisterse,mission,red lorry,fildse,bauhause,massonu i još neke...

ma kad je to molim te masonna bila vodeće ime gothic rocka? :lol:

Moramo se malo i zezati. :P Inače o njemu i Merzbowu su znali pisati u Orkusu i Gothicu, tako da to i nije previše daleko od istine. :wink:
Noise Again
Đeb
Forum member

Next

Return to Twilight Zone