[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - SCOTT WALKER

SCOTT WALKER

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

SCOTT WALKER

Postby Jeb » Thu May 10, 2007 13:28

Scott walker je u svojoj 45-godišnjoj karijeri-ako ne i dužoj prošao svašta od prototipa Tinejđerskog idola ala eddie cochran ili chubby cheker,te ranog Prieslya -preko kabaretskog pjevača,do kasnijih undergroung i suludih emotivnih dark eksperimenata.Njega su smatrali uvjek prorotipom buntovnika,a kasnije usamljenog enigmatičnog emotivnog ekscentrika.No unatoč svemu-nema pjevača na kojeg nije utjecao,od Bob Dylana preko David bowiea i Lou reeda do Nick cavea i sličnih-No uvelike Scott je nadmašio sve njih,a to je i dokazao njegov najbolesniji album dosada-"drift" izdan za 4 ad-sumanoto,napeto,šizofrenično djelo,prožeto Scottovim plačljivim "zavijanjem" i urlanjem-Genijalan album poetske umobolnosti-od njega mi je vjerovatno jači samo Scott 4 iz 1969-za to vrijeme izuzetno mračan,emotivan,napet epski album-kojeg tadašnja publika i fanovi scotta nisu prihvatili na odgovarajući način-već ga osudili,no to je scottu dodatno osiguralo kultni status-Scott 1,2 i 3 su također solidni albumi ,iako su rađeni unutar pop šablona 60-tih-no dakako scott 4 je bio ipak puno puno mračniji i opskurniji,iako se već na s-3 moglo osjetit nadaolazak nečeg "neviđenog" dotad...kasnije scott snima uglavnom country rock-pop itd pjesme,no za blago čudo 1984 izdaje također čudan album Climate of Hunter-remek dijelo 80-tih,a i Scotta-opčenito-meni njegov treći najbolji uradak nakon s-4 i drift-bilo kako bilo stari scott,radi i dalje-šta će izdat nakon Drifta neznam-no pitam se_MOŽE LI LUĐE? :D

SCOTT 1959-TE KAO PROTOTIP TINEJĐERSKOG IDOLA
Image
WALKER 1964
Image
WALKER MLJENJA IMIĐ U PRE DARKERA 1967
Image
WALKER 1969-PONIRE U EKSCENTRIČNO-USAMLJENIČKO LUDILO
Image

ODABRANA DISKOGRAFIJA WALKER BROTHERSA I SCOTT WALKERA:
Discography

The Walker Brothers
Take It Easy with the Walker Brothers (1965)
Portrait (1966)
Images (1967)
No Regrets (1975)
Lines (1976)
Nite Flights (1977)

Solo
Scott (1967)
Scott 2 (1968)
Scott 3 (1969)
Scott—Scott Walker sings songs from his TV series (1969)
Scott 4 (1969)
'Til The Band Comes In (1970)
The Moviegoer (1972)
Any Day Now (1973)
Stretch (1973)
We Had It All (1974)
Climate of Hunter (1984)
Tilt (1995)
Pola X (soundtrack)(1999)
Music From The Motion Picture: The World Is Not Enough(1999)
The Drift (2006)
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
Jeb
Forum member

Postby AOR_Crazy » Sun May 13, 2007 6:37

Odličan izvođač, osnivač Walker Brothersa, mnogi su preuzeli njegov stil pjevanja kao David Bowie, pa čak i naši pjevači koji ga stavljaju za uzora (Massimo Savić "Sjaj u tami" - preuzeto od pjesme Walker Brothersa "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore", Damir Urban itd). Meni jedna od najomiljenijih pjesama No Regrets.
AOR_Crazy
Forum member

Postby Asylum » Fri Feb 29, 2008 0:47

Jako sam se iznenadio cuvsi zadnja 2 albuma The Drift i Tilt. Jako tjeskobni,pomalo jezoviti albumi s dosta pronjena ritma,cudnih zvukova,dobrih textova..Cossacks Are,Hand Me Ups,The Escape(dio na 4.10 je jako creepy :shock: ),The Cockfighter,Face On Breast su mi se najvise svidjele..Osebujan vokal,zasluzuje vise pozornosti
Svi smo mi kurve na ovom svijetu,ali svatko na svoj nacin
Asylum
Forum member

Postby Jeb » Fri Feb 29, 2008 16:16

Asylum wrote:Jako sam se iznenadio cuvsi zadnja 2 albuma The Drift i Tilt. Jako tjeskobni,pomalo jezoviti albumi s dosta pronjena ritma,cudnih zvukova,dobrih textova..Cossacks Are,Hand Me Ups,The Escape(dio na 4.10 je jako creepy :shock: ),The Cockfighter,Face On Breast su mi se najvise svidjele..Osebujan vokal,zasluzuje vise pozornosti

Ma Scott je zakon,Ne posustaje sa svojim 65 godina,sve je bolji, I BOLJI ,Mracniji,....Legenda. :wink:
Jeb
Forum member

Postby Jeb » Fri Feb 29, 2008 16:17

Asylum wrote:Jako sam se iznenadio cuvsi zadnja 2 albuma The Drift i Tilt. Jako tjeskobni,pomalo jezoviti albumi s dosta pronjena ritma,cudnih zvukova,dobrih textova..Cossacks Are,Hand Me Ups,The Escape(dio na 4.10 je jako creepy :shock: ),The Cockfighter,Face On Breast su mi se najvise svidjele..Osebujan vokal,zasluzuje vise pozornosti

Ma Scott je zakon,Ne posustaje sa svojim 65 godina,sve je bolji, I BOLJI ,Mracniji,....Legenda. :wink: Bas me zanima kako ce izgledati Sljhedeci album-Tilt je npr bio Notoran i neurotican,Drift Tjeskoban i Shizofrenican,a slijedece...tko zna :wink: :)
Jeb
Forum member

Postby Xul » Sat Mar 08, 2008 20:27

RESPECT!
Circumstance does not make the man; it reveals him to himself
Xul
Forum member

Postby Asylum » Sat Mar 08, 2008 22:12

Prvi put kad sam ga slusao ostao sam skroz iznenadjen tom kolicinom jezivosti kojom obiluju njegove pjesme,obzirom koliko ima godina mislim da to nikome ne uspijeva u toj mjeri.Poput mracne verzije Roya Orbisona mi djeluje
Svi smo mi kurve na ovom svijetu,ali svatko na svoj nacin
Asylum
Forum member

Postby bunny man » Mon Jan 12, 2009 13:59

preodličan muzičar, slušo sam samo scott i scott 4.. ali čini mi se da ću s vremenom poslušat cijelu diskografiju jer je lik predobar.. nekoliko mi je ljudi preporučalo drift i skinut ću si ga uskoro...
there's someone in my head but it's not me

http://www.opacity.us/
bunny man
Forum member

Postby dealer » Mon Jan 12, 2009 15:15

bunny man wrote:preodličan muzičar, slušo sam samo scott i scott 4.. ali čini mi se da ću s vremenom poslušat cijelu diskografiju jer je lik predobar.. nekoliko mi je ljudi preporučalo drift i skinut ću si ga uskoro...

Drift je ozbiljno spaljen album. Nije jednostavno za slušanje jer se već na prvu loptu čuje da nije riječ o pozi kao kod većine "čudne" muzike.
Je li istina nešto o čemu se demokratski odlučuje?

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby bunny man » Tue Jan 13, 2009 0:20

spaljen na koji način?

bunny man
Forum member

Postby dealer » Wed Jan 14, 2009 15:15

bunny man wrote:spaljen na koji način?

Tekstom i muzikom koja tjera čovjeka da se zavuče u neku mračnu spilju, skvrči i cucla palac nekoliko mjeseci.

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby bunny man » Thu Jan 15, 2009 0:02

skidam ga, pa idem na cuclanje palca :D

bunny man
Forum member

Postby dealer » Thu Jan 15, 2009 0:20

bunny man wrote:skidam ga, pa idem na cuclanje palca :D

:lol: Uživaj. Album je stvarno, što kažu, hermetičan. Barem meni. I genijalan.

dealer
Forum member

Postby dealer » Thu Jan 15, 2009 14:43

bunny, jesi dobro? :lol:

dealer
Forum member

Postby bunny man » Thu Jan 15, 2009 17:31

hmm, bez obzira na konstntno ometanje tokom slušanja, mogu reć da sam se skoro upišo u gaće...

i treba puno slušat album da ga probavim..

bunny man
Forum member

Next

Return to Twilight Zone