[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - DEAD CAN DANCE (4AD)

DEAD CAN DANCE (4AD)

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

DEAD CAN DANCE (4AD)

Postby Jeb » Fri Jun 01, 2007 8:56

Odličan band-osnovan raspadom perryevog pank benda krajem 70-tih,izdaju prvi demo 1981 koji je onako dosta bučan,no sa nagovještajima "nečeg dosad posve drugačijeg",i tako 1984 izlaze arcane of garden delights,i Dead can dance album koji je onako dosta loš i naivan,te dosta veseliji u odnosu na sljedeća 2 albuma-u biti zvuči kao mix ranih The the i ranih cocteau Twins-u svakom slučaju album dobiva prolaznu osjenu zbog 2 ,3 hitića-no ,uskoro prerastaju svoje vesele post punk korjene i otkrivaju monogo mračniju glazbu-Već 1985,objavljuju drugi album Spleen and Ideal-remek dijelo mračnog Goth-medievala,u kojem je još prisutan bubanj(točnije ritam mašina),tako da su čak donekle uspjeli zadržat i strukturu rock albuma-Kao što rekoh,album je izuzetno teatralan i mračan-bez ijedne loše pjesme-da da-bio je to veliki odmak od početne naivnosti i smeća,-kritičari jednostavno nisu znali kako da opišu "tu novu glazbu"-pa su se rabili termini poput Medieval rock,Dark darkwave,Dark gothic,-pa čak i Dark medieval ambient-a nekima je to jednostavno bio dream pop?????-nemam komentara na takve idijote-3.da nebi sve stalo na tome sljedeći album je bio JOŠ bolji,JOŠ MRAČNIJI,ovaj put totalno u neoklasičnom ruhu,bez ikakvih prisutnosti bilo kakve rock ili pop šablone-tako da npr nema prepoznatiljovog vokala ovog dvojca-da mi je netko prije 10 godina rekao da je DCD 1984 i within the realm of a dying sun 1987 album od istih izvođača,brijem da bi ga stero u 3 PM ili u najmanju ruku rekao da me ne zajebava-3 album od početka do kraja ,ultramračan,dramatičan,bez ikakvih klišeja,karakterističnih za tadašnju alternativnu scenu bilo kojeg mračnijeg žanra-prvi dio do 5 pjesme pripada perryu,a drugi dio lijepo nadopunjuje Gđa Lisa-Ponavljam -album bez ijednog lošeg ili suvišnog trenutka,a kamoli pjesme-no možda je meni ipak nadraža Summoning of the Muse,Zvona iz te pjesme kasnije je isplagijala cijelokupna www.Equilibriummusic.com scena i neki od www.coldmeat.se bandova,no i mnogi drugi-a bandovi poput Arcana doslovno su pokušali oplagijat DCD iz te faze,u nekim dionicama to im i uspjeva,no daleko je to ipak od unikatnog zvuka DCD,kad još uz to dodamo i genijalne tekstove koji potiču na razmišljanje-sve dakako samo popravlja ocjenu koja je i ovako najviša :) -po meni je vrhunac grupe dosegnut tim albumom-kasnije ga nikako nisu uspjeli nadmašit(pitam se dali su to uopče htijeli)-no objavili su solidne serpents s egg 1988,te meni odličan Aion iz 1990-sa genijalnom Black sun-meni osobno jedna od boljih DCD pjesama-to je bio svojevrsni konac dark-medieval priče DCD-a,te se uskoro okreču etno glazbi i world musicu opčenito-tako je Into the Labyrinth iz 1992 bio jedan od njihovih komercijhalno najuspješnijih albuma-mješajući moderne ritmove,stare dark šablone te već pomenute world music pravce-najjača stvar na albumu ipak tell me more about the forest,te zadnja pjesma o solomnu,how fortunate...-kasnije izdaju 1993 jedan od ponajboljih live albuma uopče Toward the within-koji daje 12 novih pjesama uživo i 3 stare-solidan album,tj genijalan s obzirom da je uživo-i na kraju Spiritchaser-jedini album koji me je doslovno razočarao-no opet puno je bolji od albuma većeine sličnih bandova na sceni-solo albumi perry-a i Lise su solidni,navodno Lisa ima novi album,no nisam ga uspio nabaviti(ne još)-novi comeback banda je dosat dobar-te ćemo vidjeti kako će se priča dalje nastaviti...bilo kako bilo legenda se nastavlja...
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
Jeb
Forum member

Postby caligo » Sat Jun 02, 2007 9:25

Ah i adore, i adore. Presavršen bend, njen glas je savršen i njihove izvedbe su savršene. Music for the vampires definitivno najdraža stvar.

ende neu.
caligo
Forum member

Postby abel » Mon Jun 04, 2007 19:06

caligo wrote:Ah i adore, i adore. Presavršen bend, njen glas je savršen i njihove izvedbe su savršene. Music for the vampires definitivno najdraža stvar.

Music for the vampires? Od Dead Can Dancea? S kojeg je to albuma :?:

Uglavnom: http://www.imdb.com/title/tt0097986/

Jedini film u kojem je Lisa Gerrard glumila, bio je na HRT-u prije nekog vremena al ga nisam stigao pogledat...
Predrasude. Dobro ih je imati.
abel
Forum member

Postby Sentenced » Wed Sep 19, 2007 21:15

gdje bi se moglo naci ovakvih bendova? (dead can dance, the birthday party...) ima jako slabo na slsk-u sto je steta buduci da sam otkrio da mi je izvrsna takva glazba. pogotovo Birthday party.

plz help me out
"I raise my cup of pure madness as I'm slowly fading out..."
Sentenced
Forum member

Postby Jeb » Thu Sep 20, 2007 15:48

Sentenced wrote:gdje bi se moglo naci ovakvih bendova? (dead can dance, the birthday party...) ima jako slabo na slsk-u sto je steta buduci da sam otkrio da mi je izvrsna takva glazba. pogotovo Birthday party.

plz help me out

Slabo ima na Slsk??? :shock: -Ok,znam da je gotovo nemoguće naći mark lanea,Women of the SS,Dark corridor,tempestu Noire(iako se i to nađe)...no dovoljno je reći da se izvođai poput DCD ili Birthday party nađu kod mnogo više usera nego ultrapopularni death in june,Sol invictus,Blood axis,Arcana,Kirlian Camera ...itd itd...ja sam jednom tražio novi live od DCD-a koji je izdat kao DVD i dvostruki cd-Izbacio bar kod 20 udsera -1Sve albume DCD-a,a kod pod ":) sve albume+raritete i neke bootlege.Slično bi trebalo biti i saultrakomercijalnim i popularnim post punk-darkwave bandom Nicka Cavea nakon raspusta Boys next door -dakako B.Party.Njihova diskografija je kud i kamo manja od diskografije DCD-a,vjerovatno zato što su trajali samo koje 4 godine -mislim od 1979-1983-dakle otprilike godinu dana kraće nego jedni Bauhausi .meni su BP odlični,no nemaju veze sa muzikom DCD-a,osim možda na prvom albumu DCD-a koji mješa post punk/goth rock/ te etheral-no i to je daleko od progresivne mračne buke BP-a.Oba banda su uglavnom odlična i prelaka za nabavit,pogotovo na slsk.Za početak ti predlažem da snimiš od BP-a hits-best of,ili Mutiny -the bad seed ep,a od DCD-a skini iz svake faze po jedan,no meni su osobno favorit Spleen And Ideal iz 1985,Within the realm...iz 1987,te Aion iz 1990-te.pošto mi više leži taj mračni srednjovjekovni izraz nego kasnija world fuzija i etno-iako ni tribal etno faza nije loša,baš naprotiv.A prvi album bi te mogao lagano zbunit,pošto je totalno drukčiji od ostalog materijala DCD-a.jedino su prepoznatljivi vokali lise I brendana,no svim drugim dominira gitara,bubanj,bass u večini albuma.po meni taj album ima 3 genijalne pjesme od kojih su in power we entrust...i passge in time moji definitivni "ambient stil gitara" goth rock hitovi za sva vremena.
Jeb
Forum member

Postby Sentenced » Thu Sep 20, 2007 21:03

Jeb wrote:
Sentenced wrote:gdje bi se moglo naci ovakvih bendova? (dead can dance, the birthday party...) ima jako slabo na slsk-u sto je steta buduci da sam otkrio da mi je izvrsna takva glazba. pogotovo Birthday party.

plz help me out

Slabo ima na Slsk??? :shock: -Ok,znam da je gotovo nemoguće naći mark lanea,Women of the SS,Dark corridor,tempestu Noire(iako se i to nađe)...no dovoljno je reći da se izvođai poput DCD ili Birthday party nađu kod mnogo više usera nego ultrapopularni death in june,Sol invictus,Blood axis,Arcana,Kirlian Camera ...itd itd...ja sam jednom tražio novi live od DCD-a koji je izdat kao DVD i dvostruki cd-Izbacio bar kod 20 udsera -1Sve albume DCD-a,a kod pod ":) sve albume+raritete i neke bootlege.Slično bi trebalo biti i saultrakomercijalnim i popularnim post punk-darkwave bandom Nicka Cavea nakon raspusta Boys next door -dakako B.Party.Njihova diskografija je kud i kamo manja od diskografije DCD-a,vjerovatno zato što su trajali samo koje 4 godine -mislim od 1979-1983-dakle otprilike godinu dana kraće nego jedni Bauhausi .meni su BP odlični,no nemaju veze sa muzikom DCD-a,osim možda na prvom albumu DCD-a koji mješa post punk/goth rock/ te etheral-no i to je daleko od progresivne mračne buke BP-a.Oba banda su uglavnom odlična i prelaka za nabavit,pogotovo na slsk.Za početak ti predlažem da snimiš od BP-a hits-best of,ili Mutiny -the bad seed ep,a od DCD-a skini iz svake faze po jedan,no meni su osobno favorit Spleen And Ideal iz 1985,Within the realm...iz 1987,te Aion iz 1990-te.pošto mi više leži taj mračni srednjovjekovni izraz nego kasnija world fuzija i etno-iako ni tribal etno faza nije loša,baš naprotiv.A prvi album bi te mogao lagano zbunit,pošto je totalno drukčiji od ostalog materijala DCD-a.jedino su prepoznatljivi vokali lise I brendana,no svim drugim dominira gitara,bubanj,bass u večini albuma.po meni taj album ima 3 genijalne pjesme od kojih su in power we entrust...i passge in time moji definitivni "ambient stil gitara" goth rock hitovi za sva vremena.

.

edit + ps: ja kreten, krivo sam se izrazil, BP ima na slsk-u, mislio sam na ove manje "poznate" bendove sto sviraju slicnu glazbu.
Last edited by Sentenced on Wed Sep 28, 2011 23:26, edited 1 time in total.
Sentenced
Forum member

Postby Jeb » Fri Sep 21, 2007 18:52

misliš na one sa
www.deathrock.com
da,neke od njih je teže naći,no nikako ne i nemoguće...meni osobno favority sa toga:
1.Dark
2.Rudimentary peni
3.Crisis
4.Every new dead ghost
i za top
5.Naked and the dead

ostali su mi malo manje zanimljivi.
Jeb
Forum member

Postby Sentenced » Fri Sep 21, 2007 20:47

Jeb wrote:misliš na one sa
www.deathrock.com
da,neke od njih je teže naći,no nikako ne i nemoguće...meni osobno favority sa toga:
1.Dark
2.Rudimentary peni
3.Crisis
4.Every new dead ghost
i za top
5.Naked and the dead

ostali su mi malo manje zanimljivi.

thx, i'll give it a try.
Sentenced
Forum member

Postby Oona » Sun Oct 16, 2011 21:34

http://www.deadcandance.com/
2012 izlazi novi album :tidamtidam:
Oona

Postby Zdren » Tue Oct 18, 2011 15:56

Treba ih uhvatiti live negdje...
http://www.last.fm/user/Zdren
Tissit, tosi isot tissit!
Три психи пили Пилипихи спирт
Zdren
Forum member

Postby Oona » Sun Oct 23, 2011 23:31

e da to bi bilo krasno al nevjerujem da ce ga imat negdje blizu
Oona

Postby Eligor » Tue Nov 08, 2011 18:02

ja uživam samo uz Spleen and Ideal i Within The Realm Of A Dying Sun...ostalo sam malo slabije poslušo, jedino Black Sun mi je zapeo u uho kasnije, ostatak diskografije nisam našao toliko zanimljivim...
Pavao wrote:...metal je život, toga nikad dosta...
Eligor
Forum member

Postby Zdren » Thu Mar 01, 2012 9:36

Zdren wrote:Treba ih uhvatiti live negdje...

Najbliže Hrvatskoj:

Wednesday, 17. Oct 2012, 20:00
Papp László Budapest Sportaréna
Budapest, Hungary
ili
19th Oct
Teatro Degli Arcimboldi
Milan
ITALY

Karte u Budimpešti 200-260-330-400-500
Ne očekujem bolje u Italiji, masno što jest da jest.
http://www.last.fm/user/Zdren
Tissit, tosi isot tissit!
Три психи пили Пилипихи спирт
Zdren
Forum member

Postby Pavao » Sun May 13, 2012 16:52

Njemačka je skroo sva rasprodana, tako da ostaje jedino ova šugava Budimpešta s tom sportskom dvoranom, ali ide se.
Oh ,Jesus,with your love,I´ĺl never be a lonely spirit!
Pavao
Forum member

Postby Rottenatomy » Wed Aug 15, 2012 9:24

"I believe that when I die I shall rot
and nothing of my ego shall survive"
(Bertrand Russell)
Rottenatomy
Forum member

Next

Return to Twilight Zone