[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Kreacija teorija zavjera

Kreacija teorija zavjera

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Kreacija teorija zavjera

Postby Lucifer » Fri Feb 09, 2007 18:22

U ovom slučaju dobar primjer političkog, antisemtiskog, zionističko-konspiratornog mita.

Bez da idem u duboku raspravu, radi se o obnovi dijela šetališta u Jeruzalemskom Temple Mount, koji je prerastao u konspiratornu teoriju da Izraelske vlasti žele uništiti Al Aksa džamiju, da žele ponovo izgraditi svoj Hram, pa čak i da "izraeliziraju Jeruzalem". :roll: Trick is, šetalište se oštetilo zbog vremena i velikog nanosa snijega. Pun kurac islamskih organizacija pizdi u vezi toga, a niti jedna se nije ponudila da popravi to šetalište umjesto Izraela, što znači da će šetalište ostati oštećeno, ili da će ga židovi morati obnoviti. Zanimljivo je promatrati manično širenje te teorije zavjere, no neda mi se raspisivati sve tu. Pa eto onda link na forum gdje je cijela situacija originalno prezentirana:
http://www.skepticforum.com/viewtopic.php?t=6641
Last edited by Lucifer on Fri Feb 09, 2007 21:54, edited 1 time in total.
Lucifer
Forum member

Postby Digimortal » Fri Feb 09, 2007 19:55

Da li su urbani mitovi i konspiracijske teorije ista stvar?
God of Death. Manifest.
Digimortal
Forum member

Postby Sunburn » Fri Feb 09, 2007 20:10

ne, nisu

cak bi rekoa da je ovaj topic krivo nazvan

ovo, i ostale kenjaze poput reptiloida i masonskih kontrola su teorije zavjere

urbani mitovi su stvari tipa dal se zub rastapa u koli ili dal novcic bacen sa zgrade moze ubit nekoga etc.
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću

Postby Lucifer » Fri Feb 09, 2007 20:20

Naravno, urbani mitovi i teorije konspiracije nisu ista stvar, ali ovdje imamo teoriju konspiracije koja se formira poput urbanog mita.
Lucifer
Forum member

Postby Sunburn » Fri Feb 09, 2007 20:23

ma dal, ali mislim da je glavna caka u oevome

ako odredjeni pojedinac ili skupina navodno napravila ili radi to i to onda je to teorija zavjere jer ukljucuje ljude

ako je neki anonimus (generalno bilo koja osoba, ali SAMA) napravila nesto izrazito nevjerojatno onda je to urbani mit/legenda

shvacas, mislim da je glavna razlika u anonimnosti osobe i prirode stvari, odnosno za teoriju zavjere moras imat poznate osobe iza jasno vidljive stvari koja se dogadja svima pred nosom bez poznatog razloga a za urbani mit moras imat izazito nevjerojatnu FIZICKU aktivnost

p.s. - sorry sta sam ti promjenio topic u lingvisticko prepucavanje
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

Postby Lucifer » Fri Feb 09, 2007 21:54

Dobro, nema beda za linvistiku. :)

Da, mogao bih prihvatiti tu tezu. Čak bih dodao da je kod teorija zavjera bitan i određeni (tajni) cilj, čega obično nema kod urbanih mitova.

Yeah, u retrospektivi, krivo labelan topic. Idem vidjel jel ga mogu promjeniti.
Lucifer
Forum member

Re: Kreacija teorija zavjera

Postby Koba » Sat Feb 10, 2007 0:09

Lucifer wrote:U ovom slučaju dobar primjer političkog, antisemtiskog, zionističko-konspiratornog mita.

Bez da idem u duboku raspravu, radi se o obnovi dijela šetališta u Jeruzalemskom Temple Mount, koji je prerastao u konspiratornu teoriju da Izraelske vlasti žele uništiti Al Aksa džamiju, da žele ponovo izgraditi svoj Hram, pa čak i da "izraeliziraju Jeruzalem". :roll: Trick is, šetalište se oštetilo zbog vremena i velikog nanosa snijega. Pun kurac islamskih organizacija pizdi u vezi toga, a niti jedna se nije ponudila da popravi to šetalište umjesto Izraela, što znači da će šetalište ostati oštećeno, ili da će ga židovi morati obnoviti. Zanimljivo je promatrati manično širenje te teorije zavjere, no neda mi se raspisivati sve tu. Pa eto onda link na forum gdje je cijela situacija originalno prezentirana:
http://www.skepticforum.com/viewtopic.php?t=6641

Na prvi pogled, ja ovdje uopće ne vidim teoriju zavjere niti mit. Vidim tipično nacionalističko-religijsko preseravanje. Što god jedna strana napravila, druga ce za to tvrditi da je to protiv njihovih interesa. Problem je univerzalan, samo je pitanje intenziteta - kad Flamanci sagrade most, Valonci tvrde da i njima treba jedan, i to samo iz čiste zavisti. Ne kolju se kao ovi, ali princip je isti.

Što se teorija zavjera inače tiče, meni ih je najinteresantnije promatrati na pojedincu i njegovom gledanju na svijet i život. Postojanje tajnih skupina zlih namjera koje rade protiv njega ili pak misterioznih pojava koje samo odabrani shvaćaju otvara široku paletu bijega od stvarnosti, točnije - od osobnih problema.

I za kraj malo humora. Ili ozbiljnosti, kako kome. Sunburn, ovo bi tebe moglo interesirati:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=121404
Koba
Forum member

Postby Lucifer » Sat Feb 10, 2007 0:22

Zanimljiv paradoks u ovoj priči je to što bi židovi komotno mogli odjebati cijeli projekt i pustiti musliće da se zajebavaju dovlačeći se do svoje džamije. Jer, pitaj me kako, ali židovima čak i nije dopušteno doći do same džamije, odnosno do navodne lokacije Hrama (mogu samo do Zida plača).

Što je zanimljivo u ovom okruženju teorija zavjera je ona spika sa zlom zionističkom urotom za vladanjem svijetom, ili tak nešta. Netko je nedavno na forumu izvalio spiku tipa "židovi rade sranja"..... da, poput ovoga, popravljanja šetališta do područja do kojeg ionako ne smiju doći. :roll:
Lucifer
Forum member

Postby Koba » Sat Feb 10, 2007 0:28

To da Židovi drže disproporcionalno golem dio kapitala i moći je činjenica. A da žele vladati svijetom - a tko pobogu ne želi? :)
Koba
Forum member

Re: Kreacija teorija zavjera

Postby Sunburn » Sat Feb 10, 2007 10:16

Koba wrote:I za kraj malo humora. Ili ozbiljnosti, kako kome. Sunburn, ovo bi tebe moglo interesirati:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=121404

o blago budalama :roll02:

da, zidovi drze disproporcionalni dio, ali otkud im? nije im s neba pao sigurno. to sta su europljani bili dovoljno glupi da im daju kontrolu nad bankarstvom jos u srednjem vijeku to je nas problem a ne njihov
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

Postby Diogen » Sat Feb 10, 2007 19:28

Koba wrote:To da Židovi drže disproporcionalno golem dio kapitala i moći je činjenica. A da žele vladati svijetom - a tko pobogu ne želi? :)
Za nevjerovanog Tomu, jel bi mogao kakav linkić statističke prirode iskopat koji bi podržao ovo??
Branislav Glumac wrote: Mrcomoćno je

Odin, crveni Thor il Krist Bijeli...
Malo su važna imena i bozi
Prava je obaveza biti hrabar.
Diogen
Forum member

Postby Digimortal » Sat Feb 10, 2007 22:29

Sto bi ja volio da sam Zidov. Ne bih prstom morao maknut, a ljudi bi mislim da imam para, da kontrolisem sve i svasta i da samo mislim kako cu kontrolisat svijet...
God of Death. Manifest.
Digimortal
Forum member

Postby Koba » Sun Feb 11, 2007 12:44

Diogen wrote:
Koba wrote:To da Židovi drže disproporcionalno golem dio kapitala i moći je činjenica. A da žele vladati svijetom - a tko pobogu ne želi? :)
Za nevjerovanog Tomu, jel bi mogao kakav linkić statističke prirode iskopat koji bi podržao ovo??

Ne. Jedino ti mogu reći je da se osvrneš oko sebe. :)

Ipak, evo par linkića pa si prolistaj:

http://famous.heebz.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_Jews
Koba
Forum member

Postby Lucifer » Sun Feb 11, 2007 13:19

Dobro, po takvim listama, židovi također drže disproporcionalan broj Nobelovih nagrada. Pametniji od ostalih? :lol:
Lucifer
Forum member

Postby Koba » Sun Feb 11, 2007 14:30

Lucifer wrote:Dobro, po takvim listama, židovi također drže disproporcionalan broj Nobelovih nagrada. Pametniji od ostalih? :lol:

U to ja ovdje ne ulazim. Ali disproporcionalnost je i dalje činjenica :)
Koba
Forum member

Next

Return to Knjiznica