[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - H.P. Lovecraft

H.P. Lovecraft

Rasprave o knjizevnim djelima, artworku i ostalome iz ovih, za metal vrlo znacajnih podrucja

Moderator: HuncuT

Postby Serpent Tongue » Tue Feb 03, 2009 22:00

Ja imam dosta njegovih knjiga u fizičkom formatu , doduše nisu u originalu nego na rvackom jeziku, po meni je on master of horror, pročitao sam većinu njegovih djela, poea sam zapostavio iako i njega volim, no Howard Philips Lovecraft mi je puno puno bolji.

On u svojim djelima ili kratkim pričama pokazuje kako se ljudi boje nepoznatoga, a možda zato što bi i trebali.

Dagon mi je uz Call of Cthulhu (slična radnja) jako dobra priča pogotovo zbog atmosfere. Dunwich Horror je njegova konkretna literarna realizacija ideje summonanja iz Necronomicona ludog arapa Abdula Al-Hazreda (kako je sebe volio zvati dok je proučavao blisko istočnjačke mitove za vrijeme djetinjstva).

Necronomicon je sam po sebi fenomen kojeg su koristili i drugi autori horrora.

Preko 70-ak filmova koji su napravljeni prema njegovim pričama sadržavaju sve bitne elemente i atmosferu njegovih priča.

Baš sam u nedjelju gledao Dunwich Horror i film je okej, adaptiran je i prilagođen mogućnostima filmske industrije ako se ne varam 70-ih godina.

Dagon je nešto malo bolja produkcija, al još nisam stigao pogledati jer imam obveza sa svime preko glave!

Uglavnom, čoek da ne postoji trebalo bi ga izmisliti!

Što se tiče Kinga, ne mogu suditi jer nisam čitao knjige, al ono što sam vidio mi nije baš bilo nešto predobro, pogotovo IT, koji ima predobre likove (Pennywise rules!), dobar zaplet, no nema objašnjenja zašto se to događa i zašto se to događa određenim ljudima, kraj je mlitav i jadan i ne bih sada o tome, drugi njegov uradak koji sam gledao, tommyknockers je kud i kamo maštovitiji, ali isto ne kontam zašto takav kraj.

ko hoće čitat dobre hororce, u knjižnicu po h.p.lovecrafta
Serpent Tongue
Forum member

Postby Donnie » Thu Mar 05, 2009 20:53

ima film Call of Cthulu, iz 2005. crno-bjeli,traje 45 minuta,predobar
Donnie
Forum member

Postby Pakaa » Thu Mar 05, 2009 21:18

Donnie wrote:ima film Call of Cthulu, iz 2005. crno-bjeli,traje 45 minuta,predobar

Gledao, meni je dobar skroz također :D malo su promijenili kraj, al super je u globalu sve napravljeno, baš starinski izgleda... Zaboravio si napisati da je nijemi film.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby Friedrich III. » Thu Jul 16, 2009 20:32

ima di na netu na hrvatskom u pdf-u knjige
Slayer Saves
Friedrich III.
Forum member

Postby theta_von_titanium » Sat Mar 20, 2010 11:56

ja sam nasla u algoritmu necronomicon super zgleda, 130 kn
tako da sam se gustala par dana :D
When man meets a force he can't destroy, he destroys himself. What a plague you are. There is no escape. No hope. Only hunger and pain. God? No God!
theta_von_titanium
Forum member

Postby Bombenhagel » Sun May 22, 2011 19:32

Friedrich III. wrote:ima di na netu na hrvatskom u pdf-u knjige

izgleda da nema, sve sam prekopal.
Bombenhagel
Forum member

Postby Pakaa » Sun May 22, 2011 19:39

theta_von_titanium wrote:ja sam nasla u algoritmu necronomicon super zgleda, 130 kn
tako da sam se gustala par dana :D

Ja ga kupija za 80 kn kad je bija na nekoj akciji. Izdanje je odlično napravljeno... 800ak stranica, masu priča, ilustracije. Skroz odlična knjiga.
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Pakaa
Forum member

Postby Pakaa » Sun Aug 07, 2011 12:29

Ne znan koliko je ovo aktualno već, al ja sam to tek danas vidija. Čini se da je Zagrebačka Naklada izbacila još jednu knjigu H.P. Lovecrafta! Ovaj put se radi o priči "Potraga za Neznanim Kadethom" i sve mi se čini da ću je ubrzo naručit :) Baš mi je drago šta izbacuju Lovecrafta malo po malo..

http://www.zg-naklada.hr/index.php?opti ... 9&Itemid=1

"Potraga za neznanim Kadathom priča je o Randolphu Carteru, mistiku, koji ima sposobnost ući u mitski svijet kroz svoje snove. No Carter nije zadovoljan samo mističnim iskustvom u svijetu snova, on želi pronaći Kadath, tvrđave u kojoj bogovi žive i zabavljaju se. Cartera potraga vodi kroz beskrajne pustolovine između ljepote i užasa, dobra i zla, fantastičnih stvorenja između sna i jave. Zajedno s njim istražite nepoznati grad Zemlje snova, glavni grad zaboravljenih bogova, demona i nevjerojatnih čuda.
Ova potraga je spektakularno neobična fantasy priča i jedino zbog čega će vam pred kraj biti žao je što knjiga nije puno deblja."

Image
Pakaa
Forum member

Postby Pakaa » Sun Aug 07, 2011 12:30

Btw, sad još triban kupit i At The Heart of Winter :D kad već imaju istu naslovnicu.
Pakaa
Forum member

Postby Bombenhagel » Sat Dec 10, 2011 2:51

kak se samo usudi krast od bogova :evil:
Bombenhagel
Forum member

Postby Noznoroch » Tue Dec 27, 2011 18:54

Guardian of and Dweller in the Abyss
Noznoroch
Forum member

Postby Funeral Ghost » Mon Apr 09, 2012 21:00

Jedan od mojih najdražij pisaca, imam većinu njegovih knjiga nešto na engleskom nešto na hrvatskom

od drage dobio za rođendan

Image
Perune, tebi se obraćam!
Slavljen i trostruko slavljen budi,
Oružje, kruh i rodu blagostanje podaruj!
Gromovi moćni dokaz su
Da upravljaš nad svim, sada i zauvijek!
Tako bijaše, tako biva i tako će biti!
Funeral Ghost
Graveworm Freak

Postby HuncuT » Mon Apr 30, 2012 21:06

e jbg, mislio sam pitat koliko para, i di potražit
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
HuncuT
<font color=red>The Menace

Postby Pakaa » Wed Sep 05, 2012 21:38

Ej, da sam prije vidija ovo tvoje pitanje odgovorija bi... Imaš u Algoritmu u Zagrebu vjerojatno, ja sam svoj primjerak kupija u njihovoj poslovnici u Avenue Mallu.

Inače, Zagrebačka Naklada je izbacila još jednu zbirku Lovecraftovih priča :)
Pakaa
Forum member

Postby HuncuT » Wed Sep 05, 2012 21:48

potražit ću drugdje, zg mi nije usput :)
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
HuncuT
<font color=red>The Menace

PreviousNext

Return to Fantasy & SF