EXARIOCH wrote:o Lovecraftu sam vec nadugo i nasiroko pisao na ovome forumu i ne da mi se opet objasnjavati ista novopecenjacima na cmaru.
bajdvej je li itko citao Clark Ashton Smitha?
Odjebi lik,
ko te šta pita,
samo komentiran topic.
Moderator: HuncuT
EXARIOCH wrote:o Lovecraftu sam vec nadugo i nasiroko pisao na ovome forumu i ne da mi se opet objasnjavati ista novopecenjacima na cmaru.
bajdvej je li itko citao Clark Ashton Smitha?
Sunburn wrote:Sotona mozda je gjubre ali barem nije licemjer
doomed_one wrote:ima ko njegovih knjiga na hrvatskom?
zli zeko wrote:doomed_one wrote:ima ko njegovih knjiga na hrvatskom?
ja sam do sad naišel samo na reanimatora, dagona i planine ludila u hrvatskoj...
Dragon's Child wrote:zli zeko wrote:doomed_one wrote:ima ko njegovih knjiga na hrvatskom?
ja sam do sad naišel samo na reanimatora, dagona i planine ludila u hrvatskoj...
Dosta nedavno je izašla i knjiga Michela Houellebecqa "H. P. LOVECRAFT - Protiv svijeta, protiv života" u sklopu koje su prevedene još 3 priče Lovecraftove - "Snovi u vještičinoj kući", "Iza zidova sna" i "On"...
Ninja wrote:Lik je car :awe:
Na pocetku 20. stoljeca je on imao ideju o vanzemaljskim bicima koja prelaze kozmicke udaljenosti.
Istina, bio je lud ko siba, citao sam u biografiji da je sa 18. godina imao vec treci zivcani slom
Procitao sam sve njegovo kaj se dalo dlat sa neta.
zli zeko wrote:navodno da je te ideje dobivao preko snova i vizija kao poruku
vjerovat il ne?
Jackie Daniels wrote:zli zeko wrote:navodno da je te ideje dobivao preko snova i vizija kao poruku
vjerovat il ne?
da li vjerovati da je ideje vukao iz snova i vizija? apsolutno, ni prvi ni zadnji. i ja to ponekad radim, ako sanjam nešto zanimljivo
no zvati vizije "porukama" je stretch. čovjek jednostavno ima genijalnu maštu.
atmosferičan je. volim to.
nakon "boje iz svemira" par večeri nisam mogla zaspati
Jackie Daniels wrote:zli zeko wrote:navodno da je te ideje dobivao preko snova i vizija kao poruku
vjerovat il ne?
da li vjerovati da je ideje vukao iz snova i vizija? apsolutno, ni prvi ni zadnji. i ja to ponekad radim, ako sanjam nešto zanimljivo
no zvati vizije "porukama" je stretch. čovjek jednostavno ima genijalnu maštu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest