[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Cathedral

Cathedral

Tamo gdje je najmasnije

Moderator: TrendKILL

Cathedral

Postby PigDestroyer » Thu May 13, 2004 16:56

Jedan od najboljih i najprodavanijih doom bendova a nemogu vjerovati da ga nitko ne spominje!!!!!
Ozzy ih je prozvao: bastard sons of black sabbath!!!!
prodali oko 3mil. ploča svirali bezbroj puta na Ozz festu a pjevač im je Lee Dorrian koji je proglašen za jajbolji doom vokal za 2003 u časopisu metal hammer!!!!
Zato ljudi počnite govoriti o Cathedralu jer oni to zavređuju!!!
Koji vam je najdraži album i pjesma?
Umjetniče s dugom kosom, Obriši mi dupe nosom!!!!

Kakve su to duge kose, kakva su to čudna lica, a na majici piše METALICA!!!
PigDestroyer
Forum member

Re: Cathedral

Postby grinder » Thu May 13, 2004 17:25

PigDestroyer wrote:pjevač im je Lee Dorrian

koji je bio puuno bolji u napalmima (IMHO)
grinder

Postby Damir678 » Thu May 13, 2004 21:20

Pa,nisam neki prevelik fan,ali ima dosta stvari koje volim:Hopkins (witchfiner general) , Midnight Mountain , Autumn Twilight ... spotovi mi se sviđaju,naročito Hopkins.Ona teta je zakon!
Btw, jel ima netko THE ETHEREAL MIRROR u audio ili mp3 obliku, ali da je normalna verzija (slušljiva i ne izmješanih pjesama),a ne ona koja kruži među ljudima s Čmara i sva je sjebana totalno?
Damir678

Postby Klukas » Fri May 14, 2004 8:20

Cathedral, jedan od prvih doom bendova koje sam čuo. "Forest of Equilibrium" je klasik, meni jedan od najboljih doom albuma. "In Memorium" naravno također.
A od ovog poslije, "The Ethereal Mirror" i "Statik Majik" su mi zakon, a kasnije stvari, tako-tako. Moram biti raspoložen da bi ih slušao.
Dorrian ima zakon glas.
Jedina primjedba koju imam na njih je da se ponekad previše furaju na Witchfinder General.
Što se tiče pjesme koju bih izdvojio, ne znam... Počele su jedna po jedna ispadati, nema smisla previše nabrajati. Ali moram spomenuti gitarsku solažu na drugoj stvari s "Ethereal Mirror", mislim da se stvar zove "Ride"; jedna od najboljih solaža koje sam ikad čuo!
...behold how the blind lead each other...
Klukas
Forum member

Postby grinder » Fri May 14, 2004 8:33

kad smo vec kod doom-metala.
definitivno naaaaajbolji su mi Winter, i Saint Vitus. vjerojatno nistu culi za njih (osim Damir678-a s kojim sam se vec par puta nasao na takvim exoticima), ali oooobavezno nabaviti!!!!
grinder

Postby Klukas » Fri May 14, 2004 8:48

grinder wrote:kad smo vec kod doom-metala.
definitivno naaaaajbolji su mi Winter, i Saint Vitus. vjerojatno nistu culi za njih (osim Damir678-a s kojim sam se vec par puta nasao na takvim exoticima), ali oooobavezno nabaviti!!!!

:shock:
Winter i St.Vitus su kultni bendovi, i jedan ozbiljan metalac koji voli doom je čuo za njih i poslušao ih. Ne moraju mu se sviđati ali je ih je morao čut. Ti očito nisi previše u doomu kad misliš da su to neki nepoznati jadnički.
Klukas
Forum member

Postby grinder » Fri May 14, 2004 8:55

koliko se sjecan winter je izdao samo 1 album (89,90 ili 91) a saint vitus nisam siguran koliko jos fumkcioniraju. ne mislim da su to nepoznati jadnicki. slusah ih u to vrijeme. a kao sto mi sam nick kaze vidis sto slusam.
a i uvjeren sam da dosta ljudi nije culo za njih. kao i za dosta kultnih grupa iz tog vremena.
grinder

Postby Klukas » Fri May 14, 2004 9:42

grinder wrote:koliko se sjecan winter je izdao samo 1 album (89,90 ili 91) a saint vitus nisam siguran koliko jos fumkcioniraju. ne mislim da su to nepoznati jadnicki. slusah ih u to vrijeme. a kao sto mi sam nick kaze vidis sto slusam.
a i uvjeren sam da dosta ljudi nije culo za njih. kao i za dosta kultnih grupa iz tog vremena.

Winter je izdao jedan LP i jedan EP a za St.Vitus ne znam. Ali nije ni bitna kvantiteta već kvaliteta.
Svaki doomer koji drži do sebe je čuo za njih.
Za ostale se slažem da ih vjerojatno nisu čuli, ali tako je svugdje; svatko ima neki pravac koji preferira a onda u njemu zna sve što treba znat. Tako je npr. većina čula za Napalm Death, nešto manje njih za Terorrizer, a jako malo za Patarene, Doom ili Swanse. Pretpostavljam da širokoj masi ne bi preporučio, recimo Doom, jer im ne bi ušlo u uho, a onoj užoj ne bi ni osjetio potrebu da preporučiš jer bi pretpostavio da su to već prošli. A oni za koje si siguran da će to zagristi, znaš da će to čut štogod ti rekao jer kultne stvari ne može promašiti.

Sorry ako sam te malo napao, ali malo sam previše skočio na onaj prvi post. Možda mi je malo zvučalo i kao, kako se ono kaže, "biserje pred svinje". Tko je čuo, čuo je, a tko nije, ima vremena. Čut će ako bog da. :OT: Ali eto, nema to previše veze sa Cathedral. Ako si već htio, mogao si staviti zaseban topic za te bendove.
Klukas
Forum member

Postby Damir678 » Fri May 14, 2004 16:01

Winter mi se nije baš svidio previše,ali da je totalni mrak ,to stoji apsolutno.
St. Vitus sam slušao samo Die Healing (mislim da se tako zvao :oops: ),davno...isto kao i Winter - ok,ali not my cup of tea :wink:

Isprika za off topic sranje :oops:
Damir678

Postby the watcher » Fri May 14, 2004 21:01

Aha, znači moram nabaviti Winter i tek tada mogu pričati da slušam doom? :)
the watcher
Forum member

Postby PigDestroyer » Fri May 14, 2004 23:44

Ovdje se priča o Cathedralu!!!!!!!!!!
Zato bi molio malo razglabanja o njima jel može?

PigDestroyer
Forum member

Postby Klukas » Mon May 17, 2004 7:36

the watcher wrote:Aha, znači moram nabaviti Winter i tek tada mogu pričati da slušam doom? :)

Ne, ne... nisam baš tako mislio. Winter su nezaobilazni. Ono, ako zabrazdiš u doom ne možeš a da ne naiđeš na njih.
Klukas
Forum member

Postby Klukas » Mon May 17, 2004 7:39

PigDestroyer wrote:Ovdje se priča o Cathedralu!!!!!!!!!!
Zato bi molio malo razglabanja o njima jel može?

Može, ali onda i ti trebaš nešto razglabati...
Klukas
Forum member

Postby PigDestroyer » Mon May 17, 2004 22:52

evo onda pitanje: Mislite li da bi Cathedral napunio močvaru da dođe u Hrv.?

PigDestroyer
Forum member

Postby KOSJEN » Mon May 17, 2004 23:38

PigDestroyer wrote:evo onda pitanje: Mislite li da bi Cathedral napunio močvaru da dođe u Hrv.?

Normalno da ne bi...

I
KOSJEN
Forum member

Next

Return to Stoner/Sludge