[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Underwall 2013 + 2014

Underwall 2013 + 2014

Stari koncerti, festivali i eventi vrijedni pamćenja

Moderator: Mile

Underwall 2013 + 2014

Postby DETNER » Sat Mar 30, 2013 19:03

UNDERWALL 2013
http://www.underwallfestival.com
info@underwallfestival.com

NAJAVA:

Dragi ljudi… Tek nekoliko dana ranije, pišući proglas na kojeg ste se o ogromnom broju odazvali, osjećao sam se najusamljenijim čovjekom na svijetu. Kao kapetan koji tone sa svojim brodom, gledajući kako se lađe za spašavanje prepune ljudi polako udaljavaju. No tada, iz utrobe brodske makine začuo sam buku teškog metala i shvatio da nisam sam. Ni oni nisu napustili brod koji tone, štoviše neki su se ukrcali na njega vidjevši da se kraj bliži i spremno dali svoje ruke u pomoć, kako bi se brod ipak spasio. I tad sam zapravo shvatio da u trenutku kad se voda penje do struka, više ni najmanje nije važno tko je kapetan, tko strojar, tko mali od kužine; važno je da smo zajedno, da smo skupa i da upremo sve snage kako bi zaustavili vodu koja prodire i ipak spasili brod, no, bilo je kasno. Počeli su stvarati virevi koji su ga povukli duboko u ponor, a mi smo se nekim čudom izvukli i nastavili plutati čvrsto se držeći za otkinuti komadičak. Oko nas su već počele kružit psine, no bili smo skupa i nisu se usudile napasti. Ubrzo se pojavilo kopno na horizontu, no kad smo doplutali do obale, dočekalo nas je divlje i neistraženo tlo, kojim do sad nitko nije kročio. Vrijedne ruke odmah su počele raditi čvrsti splav kojim ćemo odjedriti u svoj stari grad i opet iznova sagraditi i bolji i ljepši i čvršći brod, te se opet upustiti u nove avanture i istraživanja, jer takav je naš duh, odlučan, nemiran i neustrašiv. Jer stari metal 'mariner' je jednom je napisao:

Take my heart and set it free, carried forward by the waves
Nowhere left to run, navigator's son
Chasing rainbows all my days

Where I go I do not know, I only know the place I've been
Dreams they come and go, ever shall be so
Nothing's real until you feel

Ovom pričom htjeli smo vam dočarati kako smo se osjećali kada je prije nekoliko dana naprasno otkazan festival kojemu smo se svi radovali, koji bi nas okupio na praznike metal glazbe uz more. No usprkos crnim prognozama i sveopćoj malodušnosti u mraku otkazivanja po prvi put na nikad čvršči i odlučniji način javno su istupili upravo hrvatski metal bendovi. S potporom Full Metal Servicea vatra koja je u njima dugo tinjala sad se rasplamsala. Stavili su sve što imaju i što su štedjeli za svoje bendovske potrebe kako bi otkazivanju festivala rekli ne i skupa oformili novi festival, velik sukladno njihovim mogućnostima, jer ima li konkretnije bendovske potrebe, doli vlasitog festivala, koji će podržavati i uzdizati scenu u Hrvatskoj? I eto, imamo festival… njegovo ime je UNDERWALL 2013 (www.underwallfestival.com) i održat će se u Zadru, 07 i 08. Lipnja 2013. Popis bendova koji nastupaju i popis bendova koji su se pridružili da festival zaživi uskoro ćemo objaviti na našoj web stranici. UNDERWALL ime priča je sama za sebe; festival koji se održava u samom povijesnom djelu Zadra, tzv. Poluotoku, unutar drevnih zidina, među kojima su iscrtani nebrojeni tragovi njegove čudesne tritisućljetne povijesti. I sada dolazimo mi, metalci, da ga zauzmemo barem na 2 dana i da pokažemo kako se uz odličnu glazbu s velikim srcem može napraviti festival za kojeg ćemo svi moći reći da je naš, ponaosob i svi se s njime indetificirati. Mnogi bendovi dobili su poziv da nam jave i postanu ulagači s čime će dobiti svoj udio u festivalu, pa isti poziv upućujemo svima vama. Međutim, ako ste samo 'ludi' metalhead koji nam želi pružiti moralni ili bilo kakav support, onda vas pozivamo da u idućih nekoliko dana pozorno pratite naše web stranice. Kako bi vam poklonili ovaj festival od srca odlučili smo se dovesti vam 30 odličnih metal bendova sa svih strana svijeta, po jedinstvenoj i nevjerojatnoj cijeni od samo 100kn. Stoga, ako nam doista želite pomoći proširite ovaj poziv svugdje, šerajte ga i šaljite, no najvažnije od svega, dođite i podržite. Ako pak ne možete doći (a ovo vrijedi i za sve one koje dolaze), molimo vas pratite u idućih nekoliko dana obavijesti na našim službenim web stranicama. Otvorit ćemo račun za donacije na kojeg možete donirati od 100kn na više. Za svaku vašu donaciju od 100/200/300 kn itd., mi ćemo vas nagraditi s festivalskom (dvje, tri itd.) ulaznice s kojima možete doći na festival ili pokloniti nekome tko to doista želi i voli. Svojom malom i nesebičnom donacijom mnogo ćete nam pomoći, a mi vam OBEĆAVAMO zauzvrat dati festival o kojemu ćete godinama kasnije pričati i rado ga se sjećati. Pokažimo sad tko je pravi, tko podržava hrvatsku metal scenu! Ujedinimo se kad je najteže i pokažimo da možemo. Skoro 400 emailova s porukama podrške ostavilo nas je doslovno bez daha, u biti to nam je bio okidač da tu našu želju zaista napokon sprovedemo do kraja. I evo nas…. IMAMO FESTIVAL, snovi se ostvaruju. Još jednom napominjemo, pratite naš website i uskoro kreće obavijest o potvrđenim bendovima i načinu uplate donacija. Za svaki dodatan info pišite nam na info@fullmetalservice.com.

DOMAGOJ LOVRIĆ - AVICULARIA

"Možda se otkazivanje Burning Sea festivala dogodilo sa nekim višim ciljem? Ono što ja vidim jest da je UNDERWALL FESTIVAL šansa da mi bendovi konačno preuzmemo stvar u svoje ruke i napravimo to kako spada! Mi jesmo hrvatska metal scena i tko drugi osim nas može to bolje napraviti? Znanja imamo, sredstava imamo, ali želja i motiv da napravimo nešto veliko je naš najveći adut. Zato sam siguran da ovaj projekt mora uspjeti, jer radimo to ne samo za sebe već cijelu metal scenu i budućnost metala u Hrvatskoj."

DARKO ETINGER – INFERNAL TENEBRA

“S nelagodom sam primio vijest o otkazivanju Burning Sea festivala iako moj band, poput ostalih bandova sa svježe izdanim albumima i u tijeku promocije istih, nisu ni bili predviđeni za ovogodišnji lineup. Upoznat sam sa music-businessom koji okružuje metal scenu u svijetu i svjestan sam koje prilike i prijetnje postojanje/nepostojanje jednog ovakvog festivala na domaćem terenu pruža. Stoga sam odlučio uz nekolicinu sposobnih ljudi pokrenuti inicijativu za kreiranje jednog novog, našim mogućnostima prilagođenog festivala pod nazivom UNDERWALL FESTIVAL s ciljevima: afirmacije hrvatske metal scene u svijetu, podizanje kompetencija i konkurentnosti hrvatskih metal bandova prema inozemstvu, stvaranja mreže domaćih bandova prema inozemnim bandovima, promotorima, booking agencijama, festivalima, časopisima, labelima uz obraćanje publici koja je gladna nečeg novog, kvalitetnog, prihvatljivog i prilagođenog domaćim prilikama.”

VLADIMIR SUŽNJEVIĆ – WAR-HEAD
"
Otkazivanje Burning Sea festivala mi je bio stvarno veliki šok. Nisam siguran koliko ljudi to shvaćaju, ali jedan takav jak festival znači enormno puno. Domaći bendovi imaju priliku naci se na istoj bini sa svjetskim bendovima, ali po meni je to u biti samo vrh ogromne sante leda. Naime, u zapadnom svijetu, sve što ima veze s Hrvatskom se manje više smatra nečim stranim, čudnim, često ni ne znaju gdje se država uopće nalazi na mapi. Sa svojim bendom sam odradio podosta Europskih turneja, svirao i u Brazilu..........i na moju veliku žalost, 90% ljudi uopće ne zna što je to i gdje je Hrvatska. Pojava jednog ovakvog festivala bi u mnogome promijenila tu percepciju, Na Metalfestu(naziv festivala prije nego li je promijenio ime u Burning Sea) 2012-e godine, bilo je ljudi iz svih krajeva svijeta, i apsolutno svi stranci s kojima sam komunicirao su bili oduševljeni. Tu počinje dolaziti do promjene u stavovima… to sve vodi u smjeru da kada neki Hrvatski Metal bend ode svirati van države, da ga se više ne gleda sa podsmjehom. 
I onda dolazi bomba u smislu otkazivanja festa. Srećom, postoje neki ljudi koji su odlučili spasiti što spasiti može, i nastaviti sa festom. Jedna jako lijepa stvar je da su se i određeni strani bendovi na neki način odlučili uključiti u spašavanje projekta, sa pristankom na dolazak na zamjenski festival, i za manje novce nego što je bilo dogovoreno. Sama ta činjenica već znači puno i trebali bi svi mi na neki način podržati Underwall Festival, koliko god je već u mogućnosti svakoga od nas. 
Jedna jako tužna činjenica je ima dosta ljudi koji govore loše o svemu vezanom za ovaj festival, što je na žalost česta pojava na domaćoj Metal "sceni". Ljudi, ako vas ovaj projekt ne zanima, to je u redu, ali ne morate jos dodatno otežavati ionako tešku situaciju. Ima ljudi koji su spremni na rad, pa bi bilo lijepo da ih se ostavi da rade u miru."

LUKA PETROVIĆ - ASHES YOU LEAVE
"Iako nastup mog benda nije bio planiran za ovogodišnje izdanje Burning Sea festivala, bio sam stvarno neugodno iznenađen činjenicom da je festival otkazan. Ukidanje jedinog hrvatskog metal festivala, za mene, je pogubno za našu metal scenu ponajviše iz razloga jer su upravo hrvatski bendovi najviše profitirali njime. To je za neke bendove bila jedina prilika gdje su rame uz rame svirali sa velikim stranim bendovima i sa velikih se pozornica predstavljali kako domaćoj tako i stranoj publici. Iz razgovora sa kolegama iz drugih bendova shvatio sam da postoji jedna velika želja da upravo mi bendovi napravimo jedan festival veličinom i cijenom karte primjerenijom situaciji u kojoj se nalazimo. Danas sa ponosom mogu reći da ćemo to i ostvariti. Nadam se da će publika i bendovi prepoznati ovu ideju i svojim dolaskom na UNDERWALL FESTIVAL podržati hrvatske bendove, ali i cijelu scenu koja je iz ove nesretne situacije izašla jača i što je najbitnije ujedinjena.
Vidimo se u Zadru!"

DECOMPOSING ENTITY
"Naravno da nam je žao što je Burning Sea otkazan jer je Hrvatska otvorila vrata festivalima koji su bliži i pristupačniji onima koji nisu u mogućnosti otići na Brutal Assault, Wacken, Metaldays, Bloodstock, itd. Nadamo se da će ove godine inicijativa sa UNDERWALL festivalom itekako dobro doći svim tim ljudima i svima onima kojima je ipak barem malo stalo da se hrvatska metal scena više afirmira u svijetu. Znanja i iskustva imamo, dok su kvaliteta, želja i viši cilj glavni faktori realizacije. Radimo bolje sebi, radimo bolje cijeloj sceni!"

BOJAN FRLAN - CZAAR
"Nakon dugotrajnog vijećanja i razmatranja da li da uzmemo gajbu ili dve Laškog za probu, odlučili smo da ćemo se pridružit ekipi Underwall festivala, jer bila bi šteta da to propustimo, a i vratove moramo razgibat. Vidimo se u Zadru!!!!"
Last edited by DETNER on Mon Jul 29, 2013 12:51, edited 3 times in total.
DETNER
Forum member

Postby Pavao » Sat Mar 30, 2013 19:17

Rado cu se odazvat I cekam odgovor na svoj mail:-)

Kad se mogu ocekivati objave i sto znaci datum na stranici?
Last edited by Pavao on Sat Mar 30, 2013 19:55, edited 1 time in total.
Oh ,Jesus,with your love,I´ĺl never be a lonely spirit!
Pavao
Forum member

Postby Preljepi Draya » Sat Mar 30, 2013 19:32

zanimljivo
Preljepi Draya
Forum member

Postby Pakaa » Sat Mar 30, 2013 19:40

Samo naprid ljudi, potrudit ću se doć ako ikako budem moga!

Nego, jedno pitanje :D Po ovome šta ste gori napisali, ako doniram 100 kn, dobivam festivalsku ulaznicu? To je praktički samo drugi naziv za pretprodaju, ako ne griješim :D Al u svakom slučaju, nadam se da ću moći uskladiti obaveze na faksu kako bi doša do Zadra.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby Nonsense? » Sat Mar 30, 2013 20:00

e a zašto tu vjest niste objavili na facebook stranici od burning sea festivala, mislim da vide stranci
Nonsense?
Forum member

Postby justice » Sat Mar 30, 2013 20:17

Dolazim. Doniram.

Šta je reć da je ime promijenjeno (bez poveznice s burning sea) i zašto underwall, jel se održava pod nekim zidom ili?
justice
Forum member

Postby Bo » Sat Mar 30, 2013 22:30

Nonsense? wrote:e a zašto tu vjest niste objavili na facebook stranici od burning sea festivala, mislim da vide stranci

niko me nije pitao da to napravim....
u organizaciju underwall-a nisam ukljucen niti marginalno...

by the way...ne vidim razlog da na burning sea stranicama reklamiramo neki drugi festival. ovo nije povezano s burning sea na bilo koji nacin.
na pitanje da li bi podrzao burning sea 2013 back-up fest/party/whatever sam odgovorio pozitivno...ponudio sam facebook, webpage, shop, majice....ali su se decki poslje par dana odlucili da idu u svoju pricu.
zelim im sve najbolje....
METALDAYS www.metaldays.net
BURNING SEA www.burning-sea.com
PUNK ROCK HOLIDAY www.punkrockholiday.com
Boban Milunovic
e-mail: boban@metalholiday.com
Bo
Metalholiday

Postby justice » Sat Mar 30, 2013 22:45

Mislim da bi bez obzira na tvoju neuključenost bilo korektno prema publici (prvenstveno strancima koji su rezervirali letove i smještaj) koja se s pravom osjetila prevarenom otkazivanjem BS, objaviti da se u isto vrijeme u Zadru dešava nešto slično...
justice
Forum member

Postby Bo » Sun Mar 31, 2013 1:57

justice wrote:Mislim da bi bez obzira na tvoju neuključenost bilo korektno prema publici (prvenstveno strancima koji su rezervirali letove i smještaj) koja se s pravom osjetila prevarenom otkazivanjem BS, objaviti da se u isto vrijeme u Zadru dešava nešto slično...

objavljeno je na forumu.
Boban Milunovic
Bo
Metalholiday

Postby Nonsense? » Sun Mar 31, 2013 8:08

kužim al baš će fanovi ići sada po forumu šljakat i tražit, što bi vas koštalo samo da im šibnete na facebook burning sea stranicu to što ste šibnuli na forumu, a vjerujem da bi to mnogo značilo
Nonsense?
Forum member

Postby Bo » Sun Mar 31, 2013 10:52

Nonsense? wrote:kužim al baš će fanovi ići sada po forumu šljakat i tražit, što bi vas koštalo samo da im šibnete na facebook burning sea stranicu to što ste šibnuli na forumu, a vjerujem da bi to mnogo značilo

imas i na web strani, i na fejsu link na to....
uostalom...kao sto rekoh, niko od organizacije nije pitao da se to objavi.
Boban Milunovic
Bo
Metalholiday

Postby justice » Sun Mar 31, 2013 11:30

Ok, onda je to tvoja dobra volja, neka tako i ostane.
justice
Forum member

Postby Bo » Sun Mar 31, 2013 11:33

justice wrote:Ok, onda je to tvoja dobra volja, neka tako i ostane.

aj ne pravite dramu. stipe, darko i ostali me dobro znaju...ako im je to potrebno, pitat ce.
mozda zele to uradit bez icije pomoci....
Boban Milunovic
Bo
Metalholiday

Postby Liburnian » Sun Mar 31, 2013 11:51

Underwall festival, s obzirom da je potpuno izdvojen projekt od Burning Sea dobio je sasvim korektnu podršku BS-a objavljivanjem datuma i termina na službenom forumu festivala, a na Facebook stranici ispod svakog komentara o otkazivanju jasno se vide linkovi. Stranci koji su kupili smještaj i letove su uglavnom obaviješteni o svemu. Stoga, nepotrebno je forsirati putem foruma ikog više da napravi dodatne napore za promociju Underwall festivala, jer u organizaciji Underwalla već sad su svi jako zahvalni na učinjenom.

Odgovori na nekoliko ranije postavljenih pitanja:
Pavao - jučer je poslano oko 400 mailova svima koji su dali podršku. Donji datum na webu (02.04.) znači da će tada web biti popunjen informacijama o festivalu koje do tad budemo imali i da neće biti samo ovako uvodna teaser stranica. Lineup će se od idućeg tjedna početi polako puniti, a konačno će svirati 30 bendova.

Pakaa - tehnički da, no drugačije je. Naime, kad se daje ikakva donacija udrugama to mora biti po strogim pravilima i mora se iskoristiti samo za ciljeve koje Udruga ima navedene u svom statutu. Svi donatori neće dobiti regularnu ulaznicu koja će biti u opticaju. Dobiti će donatorsku gratis propusnicu kao zahvalu što su pomogli udrugu i projekt koji je ta udruga pokrenula, odnosno Underwall festival. S donatorskom gratis propusnicom donatori će imati i dodatne pogodnosti na samom festivalu, kao jeftiniji merchandise i sl.

Justice - Ljudi koji stoje iza ovog festival odlučili su krenuti s novim imenom, jer nova lokacija priča novu priču, napravljen je novi koncept i rodila se ideja da festival ne bi trebao biti tek jednokratna nadopuna, nego nešto što će postati redovito. Mali, ali snažan festival velikog srca, bez ikakvih pretenzija ka megalomanstvu, s maksimalnim kapacitetom 3000 ljudi. festival se održava među drevnim zidinama staroga grada. Razmatrale su se ideje behind, within i sl, no Underwall je naziv koji nam se iz prve svidio, jer lijepo zvuči, sličan je riječi underworld, a i da, može se reći i ispod zidina. S obzirom da će ovogodišnja 'Dark Ride' tura za strance posjetitelje odvoditi u obilazak unutrašnjosti zadarskih zidina i napuštenih tunela, smatramo kako je ime sasvim primjereno :)
Liburnian

Re: UNDERWALL 2013

Postby Tzar Ivan Stratsimir » Sun Mar 31, 2013 12:55

DETNER wrote:
NAJAVA:

Dragi ljudi… Tek nekoliko dana ranije, pišući proglas na kojeg ste se o ogromnom broju odazvali, osjećao sam se najusamljenijim čovjekom na svijetu. Kao kapetan koji tone sa svojim brodom, gledajući kako se lađe za spašavanje prepune ljudi polako udaljavaju. No tada, iz utrobe brodske makine začuo sam buku teškog metala i shvatio da nisam sam. Ni oni nisu napustili brod koji tone, štoviše neki su se ukrcali na njega vidjevši da se kraj bliži i spremno dali svoje ruke u pomoć, kako bi se brod ipak spasio. I tad sam zapravo shvatio da u trenutku kad se voda penje do struka, više ni najmanje nije važno tko je kapetan, tko strojar, tko mali od kužine; važno je da smo zajedno, da smo skupa i da upremo sve snage kako bi zaustavili vodu koja prodire i ipak spasili brod, no, bilo je kasno. Počeli su stvarati virevi koji su ga povukli duboko u ponor, a mi smo se nekim čudom izvukli i nastavili plutati čvrsto se držeći za otkinuti komadičak. Oko nas su već počele kružit psine, no bili smo skupa i nisu se usudile napasti. Ubrzo se pojavilo kopno na horizontu, no kad smo doplutali do obale, dočekalo nas je divlje i neistraženo tlo, kojim do sad nitko nije kročio. Vrijedne ruke odmah su počele raditi čvrsti splav kojim ćemo odjedriti u svoj stari grad i opet iznova sagraditi i bolji i ljepši i čvršći brod, te se opet upustiti u nove avanture i istraživanja, jer takav je naš duh, odlučan, nemiran i neustrašiv.

Nemoj me jebat :lol:
JOVAN wrote:DRKAM KURAC NA ISUSA
SVRSAVAM NA BIBLIJU
SVI MISLE DA SAM PEDER
ZATO STO SAM NORMALAN
Tzar Ivan Stratsimir
Forum member

Next

Return to Arhiva Koncerata