[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Ian Christe: Urlik zvijeri - potpuna povijest heavy metala

Ian Christe: Urlik zvijeri - potpuna povijest heavy metala

Općenito o literarnim dijelima koja vas zanimaju...

Moderators: ABIZMO, HuncuT

Postby Bombenhagel » Fri Oct 02, 2009 13:57

Novi val britanskog heavy metala:

AC/DC - Highway to hell

:facepalm:
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby BlackSheep » Fri Oct 02, 2009 16:05

nisam bas ljubitelj knjiga o heavy metalu-pune su subjektivnosti, nedovoljne informiranosti autora o zanru o bendovima, mislim da je danas uz poplavu foruma i weba enciklopedijski pristup metalu potpuno programski promasen
dok nije bilo interneta mozda to je stivo i imalo smisla ali danas uz wikipediu,metal-archives i drugo ne vidim neki smisao osim kolekcionarskog eventualno...
ICH UBER ALLES

Remove the sea wind
Recall the first flame
Awake the beast under the snow
BlackSheep
Forum member

Postby BlackSheep » Fri Oct 02, 2009 16:06

Bombenhagel wrote:

AC/DC - Highway to hell

OMG
pa to ni moja stara ne bi izvalila :lol:
ICH UBER ALLES

Remove the sea wind
Recall the first flame
Awake the beast under the snow
BlackSheep
Forum member

Postby Maiden Istra » Tue Oct 20, 2009 14:22

Ma meni je ok knjiga, iako ima dosta promašaja tipa ovog gore. Ne sviđa mi se jedino što nema skoro pa ništa o europskoj thrash sceni....ima dosta rupa, al je zanimljiva za čitanje...
Maiden Istra
Forum member

Postby Samhain » Tue Oct 20, 2009 15:52

BlackSheep wrote:
Bombenhagel wrote:

AC/DC - Highway to hell

OMG
pa to ni moja stara ne bi izvalila :lol:

Word :lol:

ne smisla raditi knjigu o povijesti metala, previše je toga, jednostavno previše.
bilo bi najviše fer da se svaka knjiga osniva na određenem smjeru u metalu.
mislim, ak hoćeš pisati samo o heavy metalu, radi samo na tom pravcu i daj bendovima pošteni dio u knjizi.
ovako je kao ideš cijeli Hong Kong strpati u Sloveniju.

kak je sam onaj snimatelj rekao u Headbangers journey: Da je po mome ovaj dokumentarac bi trajao 8 sati, a ne dva.
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned."

http://www.myspace.com/reinkaos218 Chaos is online!
Samhain
Forum member

Postby priestfan » Wed Feb 10, 2010 0:14

Knjiga je dobra.Dva puta sam ju pročitao (neću više), a kupio prije pola godine...Ima sitnih pogrešaka, netočnih i nepotrebnih detalja (za koje ne znam jesu li točni), ali sve ukupno ostavlja dobar dojam.Da me ne smetaju greške u pisanju (ili prijevodu) dao bih joj i vrlo dobar!Nego, dva puta piše thrash i onda treći trash na istoj stranici i gluposti poput te koje su me lagano živcirale.Vidi se da je čovjek fan, ali više od pola knjige su Black S. i Metallica i bez obzira što su to možda i bili najžešći i najutjecajniji bendovi metal žanra, u vrijeme kad je knjiga pisana se trebalo spomenuti i konkretnije pisati o utjecajnim bendovima 90 - ih iz Finske i Švedske, ali :roll:
priestfan
Forum member

Postby smrt smail age matoš » Wed Feb 10, 2010 0:26

SLAYER -
KRALJEVI SOTONISTIČKOG BLACK METALA
:rozi:
:o
smrt smail age matoš
Forum member

Postby Nepar » Sat May 29, 2010 16:11

teško se neštko veliko poput metala može smjestiti u jednu knjigu

čitao sam je malo, od silnog razočarenja nisam mogao nastaviti
You like your fail epic just like your metal?

Ko zna?
Nepar
Forum member

Postby Clouseau » Sat May 29, 2010 16:43

Dobio za Božić i tolko je dobra da sam ju tek jučer završio čitati. Mogo je knjigu nazvat "Potpuna povijest Metallice" :roll:

Govno od knjige, zaobilazite
I see they repaired your little yellow skin Kato.
Clouseau
Forum member

Postby Nepar » Tue Jun 01, 2010 17:02

točno. ako se već želite obrazovati o metalu a ne da vam se jednostavno slušati bendove, radje pogledajte neki dokumentarac, skinite si il svratite pokoji put na dorf gdje ima odličnih dokumentaraca i o heavy metalu
You like your fail epic just like your metal?

Ko zna?
Nepar
Forum member

Postby underspell » Wed Feb 09, 2011 11:48

Shadow_Grinder wrote:Lik je stavio Slayer pod "black metal."

A gle ima više definicija sad ovisi kako se uzme...međutim kako ti kažeš slayer nije black bend ni po jednoj definiciji. A recimo muzički totalno drugačiji bend Mercyful Fate može se okarakterizirati kao black metal bend po tekstualnim temama...uglavnom u metalu se više ne zna tko što svira...ispada da svi sviraju sve što je opet točno. Beru se utjecaji ostalih i tako u krug.
Just because I don't care doesn't mean I don't understand. ..
underspell
Forum member

Postby Psiho Tetak » Sat Mar 12, 2011 13:37

pa sumnjam da je pisao u doba kad se slayer svrstavao pod black
nakon tolko godina je valjda i black posluso (trebo bi ak vec ide pisat potpunu povijest metala) i skuzio da se gro razlikuje
Psiho Tetak
Forum member

Postby Spiral Architect » Fri Jul 15, 2011 21:53

Procitao, nije mi se svidjelo bas nesto posebno.
Spiral Architect
Forum member

Postby Demogorgon » Thu Aug 04, 2011 10:41

Idu mi nakurac takve knjige. Zato sam nakon 1/3 knjige prestao čitat, jer mi se stvarno nije čitalo Metallica ovo, Metallica ono, Metallica, Metallica, Metallica. Ako to hoću, kupit ću biografiju Metallica. A možda je samo Metallica dobro platila da ih se prezentira na takav način. :roll:
Ak piše o Heavy metal pravcu, onda neka piše o tom pravcu, a ne da se knjiga pretvori o veličanje (po mome mišljenju u potpunosti nezasluženo) jednog jedinog benda koji većinu svoje karijere i ne spada u taj žanr.
Inače je teško napisati objektivnu povijest jednog tako raširenog i svestranog pravca kao što je metal. Možda jedino da to napiše nekoliko ljudi, svatko ekspert u svojoj kategoriji.
Više volim knjige poput Lords of Chaos ili Choosing Death, koji se baziraju na određen pravac, objašnjavajući zašto takva muzika, takvi tekstovi takav imiđ i sl. Isto tako da se puno naučiti iz takvih knjiga, pogotovo o bendovima koji nisu toliko veliki i razvikani pa samim time se nezna mnogo o njihovim biografijama.
Ova knjiga ništa novo nije rekla, sve se to već zna, samo je sada skupljeno na isto mjesto, a i ima sranja nutra šta uopće i se spada u Heavy metal uz učestalo pušenje kurca Metallici. Knjiga se može svidjeti samo nekom totalno ne upućenom u pravac, koji bu nakon nje mislimo da je Metallica jedini metal bend na svijetu. :roll:
Ali šta očekivati od pisca koji se drži samo mainstreama.
Fuck your good intentions
Fuck your human rights
Fuck your finger in my face
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby Pakaa » Thu Aug 04, 2011 13:33

Pa knjiga je skroz dobra za nekoga ko je tek nov u svemu tome :) Takvim ljudima i ne triba ništa detaljnije... Kasnije je lako nać literaturu koja se odnosi na detaljnije objašnjenje nekoga pravca, poput već navedene Choosing Death npr.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

PreviousNext

Return to Knjizevnost