Idu mi nakurac takve knjige. Zato sam nakon 1/3 knjige prestao čitat, jer mi se stvarno nije čitalo Metallica ovo, Metallica ono, Metallica, Metallica, Metallica. Ako to hoću, kupit ću biografiju Metallica. A možda je samo Metallica dobro platila da ih se prezentira na takav način.
Ak piše o Heavy metal pravcu, onda neka piše o tom pravcu, a ne da se knjiga pretvori o veličanje (po mome mišljenju u potpunosti nezasluženo) jednog jedinog benda koji većinu svoje karijere i ne spada u taj žanr.
Inače je teško napisati objektivnu povijest jednog tako raširenog i svestranog pravca kao što je metal. Možda jedino da to napiše nekoliko ljudi, svatko ekspert u svojoj kategoriji.
Više volim knjige poput Lords of Chaos ili Choosing Death, koji se baziraju na određen pravac, objašnjavajući zašto takva muzika, takvi tekstovi takav imiđ i sl. Isto tako da se puno naučiti iz takvih knjiga, pogotovo o bendovima koji nisu toliko veliki i razvikani pa samim time se nezna mnogo o njihovim biografijama.
Ova knjiga ništa novo nije rekla, sve se to već zna, samo je sada skupljeno na isto mjesto, a i ima sranja nutra šta uopće i se spada u Heavy metal uz učestalo pušenje kurca Metallici. Knjiga se može svidjeti samo nekom totalno ne upućenom u pravac, koji bu nakon nje mislimo da je Metallica jedini metal bend na svijetu.
Ali šta očekivati od pisca koji se drži samo mainstreama.