by Demogorgon » Thu Aug 04, 2011 8:02
Svi hvale tu Hyperion sagu, pa nabavio prva dva dijela.
E sad mi nije jasno koji kurac je tu dobro. Jel samnom nešto ne štima, ili je svima drugoma to dobro, samo zato jer svi pričaju da je dobro.
Pa to se neda čitat koliko je dosadno. Pročitao sam više od dvjesto knjiga u životu, ali samo sam jednom ili dva puta prije naletio na ovako dosadnu knjigu. Čim počnem čitat mi se spava, knjiga mi uopće nemože zadržati pozornost duže od dvije rečenice, tako da nakon pola stranice skužim da uopće neznam šta sam pročitao, pa moram ispočetka. U tjedan dana jedva sam prešao četrdesetak stranica i to teškom mukom, dok u tom vremenu obično pročitam cijeli roman od šesto stranica.
Dosada, dosada, čista dosada. Nadam se da će ipak postati zanimljivije s vremenom, jer bi mi bilo žao kada sam već kupio knjige da ih držim ne pročitane na polici.
Prije sam od Simmonsa pročitao samo Ljeto noći, koja se OK knjiga, premda ništa posebno i čisti plagijat Kinga.
Lik je totalno precjenjen. Ako ga usporedim sa, recimo, Dean Koontzom, nemože mu niti cipele očistit.
P.S.
Ako je netko voljan dati 250 kn za Hyperion i Pad Hyperiona (nove) drage mu volje prepustim tu bezvzezariju.
Fuck your good intentions
Fuck your human rights
Fuck your finger in my face
This time I'm gonna bite