[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Dan Simmons

Dan Simmons

Općenito o literarnim dijelima koja vas zanimaju...

Moderators: ABIZMO, HuncuT

Postby PurpleMonster » Mon Feb 14, 2011 2:33

Canadian Crippler wrote:Hyperion mi je tako prejeben da ne znam sto da kazem.Kad te netko pita o cem se knjiga radi,tesko je dobro objasniti.Zadnja dva dijela su malo vise action..
Citao 2 put sve,i jos je bolje drugi put.

Pa gle, namjeravam da i treci put procitam Hyperion serijal AKO napokon nadjem da kupim sva cetiri dijela :D

Do sad sam posudjivao, a sada imam samo Hyperion i Pad Hyperiona svoje, napokon :)

Ne znam, sto se mene tice ne trebam citati nista vise, jer u te 4 knjige imam sve i svaki put kad ih ponovo citam nesto novo nadjem u njima i skontam sto predhotni put nisam.
When there is nothing, I invision what will be..

Good hunting S.T.A.L.K.E.R.
PurpleMonster
Forum member

Postby valdemar » Mon Feb 14, 2011 11:14

PurpleMonster wrote:
Canadian Crippler wrote:Hyperion mi je tako prejeben da ne znam sto da kazem.Kad te netko pita o cem se knjiga radi,tesko je dobro objasniti.Zadnja dva dijela su malo vise action..
Citao 2 put sve,i jos je bolje drugi put.

Pa gle, namjeravam da i treci put procitam Hyperion serijal AKO napokon nadjem da kupim sva cetiri dijela :D

Do sad sam posudjivao, a sada imam samo Hyperion i Pad Hyperiona svoje, napokon :)

Ne znam, sto se mene tice ne trebam citati nista vise, jer u te 4 knjige imam sve i svaki put kad ih ponovo citam nesto novo nadjem u njima i skontam sto predhotni put nisam.
valdemar
Forum member

Postby HuncuT » Sat Feb 19, 2011 12:12

PurpleMonster wrote:
pumpkin wrote:hyperion, pad hyperiona, endimion, uspon endimiona.. za Ilij i Olympus sam čula da su shit pa neću čitat..

Ne bih se slozio...u biti ne mogu da skontam koji serijal mi je bolji, Hyperion ili ilion...fakat su savrsena djela bez ijedne jedine jebene mane.

#Kvac!##

Hyperionska saga je bolja. :) Ilij i Olimp su jako dobre knjige, samo mi se kraj Olimpa nije svidio. Kao da se Simmons požurivao i preko kurca i na brzinu završio knjigu...Šta je bilo s Calibanom? Di je nestao Seteb? Šta je s onim jajetom kojeg su uzeli moraveki?

:?

Uglavnom, jel postoji prijevod Song of Kali?
VitaminX wrote:zna huncut šta valja

R.I.P. Domagoj Fak (1987-2013)
HuncuT
<font color=red>The Menace

Postby PurpleMonster » Sun Feb 20, 2011 19:48

HuncuT wrote:
Hyperionska saga je bolja. :) Ilij i Olimp su jako dobre knjige, samo mi se kraj Olimpa nije svidio. Kao da se Simmons požurivao i preko kurca i na brzinu završio knjigu...Šta je bilo s Calibanom? Di je nestao Seteb? Šta je s onim jajetom kojeg su uzeli moraveki?

:?

Uglavnom, jel postoji prijevod Song of Kali?

Kaliban ubijen u orbitalnom gradu, kako se toga ne sjecas ? :D
Da, postoji prevod "Pjesma boginje Kali", odlicna knjiga!

PurpleMonster
Forum member

Postby HuncuT » Mon Feb 21, 2011 16:36

PurpleMonster wrote:Kaliban ubijen u orbitalnom gradu, kako se toga ne sjecas ? :D

Caliban se pojavljuje i u Krateru Pariz sa Setebom kad Daeman krade jaje, na Sicoraxinom orbitalnom otoku, i kasnije u Jeruzalemu kad spašavaju židove...

Song of Kali nemaju u Riječkoj knjižnici, a po površnom guglanju, čak ni ne postoji hrvatski prijevod, postoji srpski..

HuncuT

Postby PurpleMonster » Tue Feb 22, 2011 2:55

HuncuT wrote:
PurpleMonster wrote:Kaliban ubijen u orbitalnom gradu, kako se toga ne sjecas ? :D

Caliban se pojavljuje i u Krateru Pariz sa Setebom kad Daeman krade jaje, na Sicoraxinom orbitalnom otoku, i kasnije u Jeruzalemu kad spašavaju židove...

Song of Kali nemaju u Riječkoj knjižnici, a po površnom guglanju, čak ni ne postoji hrvatski prijevod, postoji srpski..

Mislim da sam citao hrvatski prevod...mada nije ni bitno, sve je to srpsko-hrvatski xD

PurpleMonster
Forum member

Postby HuncuT » Tue Feb 22, 2011 18:56

PurpleMonster wrote:
HuncuT wrote:

Mislim da sam citao hrvatski prevod...mada nije ni bitno, sve je to srpsko-hrvatski xD

ne znam zašto, ali ne privlači me srpski prijevod. radije bi sačekao da je iz srpskog preprave na hrvatski, ili pročitao na engleskom :?

HuncuT

Postby PurpleMonster » Wed Feb 23, 2011 15:49

Ne znam, meni je malte ne svejedno, mada je srpski malo bolji ipak, nema nekih lijevih rijeci, izmisljenih mjesec dana prije nego je knjiga izdana pa ih nitko ne konta.

U pocetku mi je samo ekavica smetala u srpkim prevodima, ali se naviknes :)

Poceo sam citati Drud, sad za sad je mocna, jeziva sa vremena na vrijeme iako sam tek jednu desetinu procitao xD

PurpleMonster
Forum member

Postby valdemar » Wed Feb 23, 2011 16:08

Pročito sam ja Druda! Genijalna! :D
valdemar
Forum member

Postby HuncuT » Sun Feb 27, 2011 21:10

a nis, probat cu taj srpski...

HuncuT

Postby Demogorgon » Thu Aug 04, 2011 8:02

Svi hvale tu Hyperion sagu, pa nabavio prva dva dijela.
E sad mi nije jasno koji kurac je tu dobro. Jel samnom nešto ne štima, ili je svima drugoma to dobro, samo zato jer svi pričaju da je dobro.
Pa to se neda čitat koliko je dosadno. Pročitao sam više od dvjesto knjiga u životu, ali samo sam jednom ili dva puta prije naletio na ovako dosadnu knjigu. Čim počnem čitat mi se spava, knjiga mi uopće nemože zadržati pozornost duže od dvije rečenice, tako da nakon pola stranice skužim da uopće neznam šta sam pročitao, pa moram ispočetka. U tjedan dana jedva sam prešao četrdesetak stranica i to teškom mukom, dok u tom vremenu obično pročitam cijeli roman od šesto stranica.
Dosada, dosada, čista dosada. Nadam se da će ipak postati zanimljivije s vremenom, jer bi mi bilo žao kada sam već kupio knjige da ih držim ne pročitane na polici.

Prije sam od Simmonsa pročitao samo Ljeto noći, koja se OK knjiga, premda ništa posebno i čisti plagijat Kinga.
Lik je totalno precjenjen. Ako ga usporedim sa, recimo, Dean Koontzom, nemože mu niti cipele očistit.

P.S.
Ako je netko voljan dati 250 kn za Hyperion i Pad Hyperiona (nove) drage mu volje prepustim tu bezvzezariju.
Fuck your good intentions
Fuck your human rights
Fuck your finger in my face
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby Dragonlord » Thu Aug 04, 2011 11:37

Ukusi. Meni se sa Hyperionom događalo da krenen čitat pola ure, prije spavanja, onda na klaju čitan 2 ure, jer mi bude toliko napeto da vidin šta će se dalje dogodit.

Uz napomenu da san ga ja čita na engleskom. Ne znan, možda ne funkcionira dobro u prijevodu.
"Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast."

-What a guy!
Dragonlord
Forum member

Postby valdemar » Sun Aug 07, 2011 18:18

Ma nemam pojma što je, ali meni su stvarno odlične. Doduše Endymion i Rise of Endymion su mi bolje (treća i četvrta knjiga).
valdemar
Forum member

Postby valdemar » Tue Sep 27, 2011 9:05

Pročitao sam The Terror. Priča je to o Terroru, britanskom brodu za istraživanja koji je istraživao sjeverozapadni prolaz. No brod je izgubljen i tu Simmons nastavlja sa svojom horror pričom. Priča je donekle istinita jer Terror je uistinu postojao i prilikom istraživanja izgubio se i nikad nije pronađen. Fantastično djelo, njegovo opisivanje hladnoće i sad me ježi dok pišem.

Zatim sam pročitao Ilium, SF djelo. Taman kad sam pomislio nakon pročitane Hyperion sage da nema šanse da nešto bude jednako ili bolje pročitam ovo djelo i pregrizem sebi jezik. Nije bolje, ali nije ni slabije. Priča o post-ljudima, grčkim bogovima, Ilijadi, Marsu... Čitajući sve to djeluje nepovezano, no na kraju sve se uklopi. Ima Ilium i nastavak, Olimp, ali njega nisam još stigao pročitati ali jedva čekam.
valdemar
Forum member

Postby Slovencek » Tue Sep 27, 2011 16:32

Terror je i meni sljedeca njegova na list, a zatim isto tako Ilium :)
Slovencek
Forum member

PreviousNext

Return to Knjizevnost