Dokumentarac o ljudima koji vjeruju u rasizam

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Dokumentarac o ljudima koji vjeruju u rasizam

Postby Gumbelium Roža » Wed Oct 07, 2009 20:21

Nešto u stilu svih ovih farenhajtova devectojedanajst i mekdonalds cajtgajstova, ali priznajem da nema baš toliko manipulacije činjenicama. Utoliko se stvari koje prikazuje otkrivaju očiglednima, a ne mambo-đambo teorijama zavjere itd., premda je naravno bilo i natezanja.. ju đos kent iskejp modern šoubiz, pipol!

Svakako preporučam!

http://video.google.com/videoplay?docid ... 627714346#
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
User avatar
Gumbelium Roža
Forum member
 
Posts: 268
Joined: Fri Jun 04, 2004 9:53
Location: this degenerate little town

Postby Mirza » Wed Oct 07, 2009 22:20

nije loše, ali ljudi sa kojima je razgovarao... tipično američki!
kada je trebalo reći bilo tko od njih da li se susreću sa rasizmom svaki dan, odgovorili su "ooo yeah" ko iz topa... no kada je trebalo davati primjere nitko nije dao nijedan kako treba. pogotovo onaj prvi s kojim je razgovarao... on nije rečenicu mogao složiti :)
vrijedilo je pogledat...
valdemar wrote:Ma meni samo mutavi Rage nije jasan. Mislio sam nabavit koju ploču ali kad su ovako glupi nema šanse.
User avatar
Mirza
Forum member
 
Posts: 6925
Joined: Tue May 02, 2006 20:30

Postby TakLa » Thu Oct 08, 2009 2:55

Isto ovo me ubijalo u pojam kao klinca, nisam mogo skuzit tu spiku jednostavno, kako mogu tako zabrijat...
VIJEĆE
User avatar
TakLa
Forum member
 
Posts: 1845
Joined: Mon May 29, 2006 16:46
Location: NA JEBENOM VIJEĆU ISUSOVOM

Postby Koba » Thu Oct 08, 2009 7:34

Odličan filmić. Onima kojima se ne da gledati sve preporučam da negdje oko 53. minute pogledaju edukaciju djece oko rasizma.
Koba
Forum member
 
Posts: 393
Joined: Fri Apr 08, 2005 13:15

Postby Narugrim » Thu Oct 08, 2009 14:09

dobar je,al je brate našao debile za sugovornike,pogotovo ove na ulici i onog rastu bez zuba npr


za većinu stvari ima pravo i mislim da su crnci u Americi danas veći rasisti,al isto tako je mogao intertervjuirat 20 redneka u alabami ili bilo gdje u americi i doć do suprotnog zaključka.izmanipulirano je jednako ko moorovi dokumentarci,samo je specijaliziranija i nije o mambo đambo teorijama zavjere
ne znam šta je pokušavao dokazat s onim white nation pizdarijama? svi znaju da su je bijelci osnovali i da je tada bila bijela nacija.pa ti bijelci su i doveli crnce..i onda intervjuira ljude i pita ih za indijance i uspoređuje istrebljivanje indijanaca sa njihovim plemenskim sukobima.
ključni dio je ova 'kolektivna rasna krivnja'i usko s njom vezano,crnačko nasilje nad bijelcima koje se onda uspoređuje sa bjelačkim nasiljem nad indijancima i crncima.
sad pod 1,ne znam za statistike,kolko je to crnačko nasilje nad bijelcima a kolko zločini siromašnijeg dijela amerike(znači ugl crnci) prema ostalima.ovo za silovaja...rekao je da se siluje 100 bjelkinja dnevno..jel ima neko moda broj crnkinja silovanih dnevno? možda nsiam u pravu,al mislim da to nema veze s rasom.(isto ko što nemaju ni ove nebuloze koje mu sugovornici izbacuju,al dobro,stvarno je našao debile same)
pod 2,meni je općenito ta kolektivna rasna krivnja najveća glupost ikad.da se bar ograničavaju na Amerikance,što ej opet glupo,al kad meni dodje i aže mi,what your people did to my people...ma daj: )
Yeah, when I think of Maureen, I think of two things: asphalt... and trouble

http://www.last.fm/user/NikolicaPeca
User avatar
Narugrim
Paklena naranča
 
Posts: 4835
Joined: Tue Dec 16, 2003 10:23
Location: red dwarf

Postby Gumbelium Roža » Thu Oct 08, 2009 20:02

Narugrim wrote:dobar je,al je brate našao debile za sugovornike,pogotovo ove na ulici i onog rastu bez zuba npr

izmanipulirano je jednako ko moorovi dokumentarci,samo je specijaliziranija i nije o mambo đambo teorijama zavjere

bijelci su i doveli crnce..i onda intervjuira ljude i pita ih za indijance i uspoređuje istrebljivanje indijanaca sa njihovim plemenskim sukobima.

rekao je da se siluje 100 bjelkinja dnevno..jel ima neko moda broj crnkinja silovanih dnevno? možda nsiam u pravu,al mislim da to nema veze s rasom.


mislim da je ok što je uzeo "debile" za sugovornike, jer nije teško pretpostaviti da predstavljaju "prosjek". stvarno nije.

manipulacija je nužna jer film treba montirati i to tako da "dokažeš" svoju poantu, a ne tuđe digresije i izmotavanja.

bijelci su doista doveli crnce kao robove, ali i bijelce- u istu svrhu. indijanci su se doista genocidno međusobno istrebljivali, a srž tih dviju činjenica govori nešto o realnosti čovječanstva i to baš ono što svi vole zanemariti. A neizbježno je ako želiš (želiš li?) donijeti "zaključak".

u filmu je NAVEO da bijelci godišnje u SAD-u siluju 10 crnkinja. Ako je to točno, možda bismo tu činjenicu mogli OZBILJNO uzeti u obzir raspravljajući o nejednakosti rasa. Ona govori koješta zanimljivo, ako još uzmeš u obzir da crnci generalno RADO priznaju da su im bjelkinje privlačnije od pripadnica njihove rase, podjednako rado kao što priznaju da su bolji u košarci.

Ovaj film nije zanimljiv samo zbog toga što rasvjetljava neke prežmirene stvari u vezi rasizma, barem mene je naveo da preispitujem i koješta drugo. Što se manipulacije tiče, mislim da je bit daleko manje izmanipulirana nego u većini medijskih konstrukata koje smo prisiljeni uzimati zdravo za gotovo (ili se barem pretvarati da to činimo).
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
User avatar
Gumbelium Roža
Forum member
 
Posts: 268
Joined: Fri Jun 04, 2004 9:53
Location: this degenerate little town

Postby Gumbelium Roža » Sun Feb 21, 2010 21:13

Izvolite još jedan o anti-semitizmu:

DEFAMATION

Nema brineš, snimio ga je izraelski židov. Zanimljive poante, zanimljivi odgovori... kao da se napokon nešto zbiva s dokumentarcima!
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
User avatar
Gumbelium Roža
Forum member
 
Posts: 268
Joined: Fri Jun 04, 2004 9:53
Location: this degenerate little town

Postby Panurg » Tue May 18, 2010 22:38

Gumbelium Roža wrote:Izvolite još jedan o anti-semitizmu:

DEFAMATION

Nema brineš, snimio ga je izraelski židov. Zanimljive poante, zanimljivi odgovori... kao da se napokon nešto zbiva s dokumentarcima!ovo tu sam i ja u zadnje vrijeme primjetio. i ne samo što se tiče filmova. autori bilo kakvih dokumentarnih radova (članaka, knjiga, filmova), sve više i više naovde izvore, literaturu, predstavljaju obje strane itd...
sviđa mi se trend.

a što se on topica tiče:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mismeasure_of_Man

iako relativno stara, prilično dobra knjiga, koja doduše ima nekih felera, ali generalno, prilično dobro govori o rasizmu i takvim stvarima.

moje osobno mišljenje:

bilo koja forma diskriminacije mi je glupa, a posebice ona koja se temelji na vanjskim (fenotipnim), neodabranim karakteristikama pojedinca.
jako, jako glupo.

obzirom na to da sam optimist, volim vjerovati da će se stanje u budućnosti promijeniti. čak nam i planet pomaže u tome.
no, ljudstvo (kao mankind) si odmaže, i to u najvećoj mjeri kategoričnim generalizacijama, koje svoje opravdanje nalaze u nekima od najkretenskijih izvora informacija/ideja na svijetu.
i zato je nužno da se u nekom trenutku u budućnosti počne na barem 3/4 globalnoj razini razmišljati znanstvenim ratiom, umjesto nekih tradicionalnih. zašto? :arrow:
Richard Dawkins wrote:Science replaces private prejudice through publicly verifiable evidence.
Liefde Vrijheid Vriendschap Leven
User avatar
Panurg
<font color=orange>normalan
 
Posts: 2441
Joined: Sun Apr 24, 2005 19:40
Location: Senftenberg


Return to Knjiznica

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest