Alternativna medicina

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Alternativna medicina....

radi
16
31%
neradi
9
18%
neke rade, neke nerade (do list).
26
51%

Total votes : 51

Postby garak » Sun Jan 10, 2010 14:06

lijekovi ne mogu izliječit,niti ljekovito bilje
i jedno i drugo truju tijelo,naravno,ljekovi puno više
tijelo se brine samo za sebe

najbolje čišćenje je ništa ne jesti, piti samo vodu
U POŽARU IZGORIO PRASAC VICKO, KRAVA JAGODA I ČOVJEK IVAN
garak
Forum member

Postby Mike » Wed May 26, 2010 12:21

Obožavam Mišaka i Na rubu znanosti.. Ima odličnih emisija.. Ne pratim svaki put, al na jutubu pogledam obavezno što me zanima..
Sunburne, razumijem te na neki način što govoriš protiv alternativne medicine i bioenergetike pošto studiraš medicinu. Al ajmo to gledat ovako, da je prva medicina na svijetu bila alternativna medicina i da ljudi prije nisu mogli ni zamisliti da im netko operira bruh, slijepo crijevo, vadi krajnike, nije se znalo za tumore, aids.. Bilo je puno bolje, ljudi nisu znali za boleštine (koje su btw proizveli sami ljudi kako bi mogli kontrolirati čovječanstvo - mortalitet/natalitet - uvjeren sam da je tako, jer ono kako se kaže u prirodi oko nas ima lijeka za svaku bolest, samo se treba pravilno liječiti). Po meni je alternativna medicina bok uz bok današnjom modernom medicinom koja je btw jebeni monopol i kolko god to bilo ljudima normalno meni nije jasno kako netko za transplataciju npr srca može pokupit brdo love samo zato jer je spasio život toj osobi.. jebote pa to je život, nije auto.. zato mi se gadi sve što ima veze sa medicinom.. da ne skrenem previše u te vode Na rubu znanosti je odlična emisija i Mišak stvarno ugoščuje čuke od ljudi.. kako riff kaže ako može onaj kurčev tarot bit onda ne vidim razloga da bi se itko bunio na jednu ovako dosta poučnu emisiju...

:rozi:
Be careful what you wish for 'cause it may come true..
Mike
Forum member

Postby Sunburn » Wed May 26, 2010 12:25

Tarot je bio i u "Na rubu znanosti" :lol:

A sta se medicine tice, ajmo mi ovdje da ne prljamo topic, ha? ;)
Alternativna medicina je kula od karata. Srusit cemo je kad-tad.
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću

Postby Mike » Wed May 26, 2010 12:32

Sunburn wrote:Tarot je bio i u "Na rubu znanosti" :lol:

A sta se medicine tice, ajmo mi ovdje da ne prljamo topic, ha? ;)
Alternativna medicina je kula od karata. Srusit cemo je kad-tad.

a nemam kaj tamo pisat, možemo davat argumente u nedogled koji su dani već masu puta.. ja podržavam alternativu, ti ne i dobro poštujem tvoje mišljenje.. al ono medicina kaže da je ne moguće živjet bez vode pa vidi ovo http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/3236118.stm
Mike
Forum member

Postby Mike » Wed May 26, 2010 12:43

Roswell_47 wrote:@Pharaoh

http://www.youtube.com/watch?v=XAJK3L4D ... re=related

4:28

A reci mi pošto ti je alternativna i klasična medicina bok uz bok, di ideš kad si bolestan?

da pokucam od stol na kojem je komp nisam imao nekih većih zdravstvenih problema, al izbjegavam stvarno odlazak doktoru za neke gluposti.. tu si u pravu zato jer je to postalo normalno i ljudima je postalo normalno da čim saznaju da boluju od tumora idu pod nož i kemoterapije i zračenja, a postoje dokazi da se to može rješiti alternativnim putem..
Mike
Forum member

Postby Sunburn » Wed May 26, 2010 12:47

Ma koje molim te? Histopatoloski verificiran tumor sa stagingom i onda terapiju, po mogucnosti u dvostruko-slijepom istrazivanju ako bi bio jako ljubezan.

Ljudi, ne mogu ovo dovoljno jako naglastii - ako bolujete ili mislite da bolujete od bilo kakve neoplazme, ODMAH POTRAZITE POMOC LIJECNIKA! Zivot vam moze ovisiti o tjednima, ako nemate srece i o danima. I lijecnicima ce trebait vremena za dijagnozu i sve testove da vide sta se moze napraviti. Ne trosite vlastito vrijeme!
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

Postby Roswell_47 » Wed May 26, 2010 12:49

Dokazi, koji?
KLUB OBOŽAVATELJA NEČEGA

I break them again, leading the legions of the betrayed...
Roswell_47
Forum member

Postby Mike » Wed May 26, 2010 12:54

da su ljudi koji su bolovali godinama išli na tretmane kod nekog bioenergetičara iscjelitelja i ozdravili ili im se stanje poboljšalo.. dok im je od ljekova usranih krvavih bilo isto ili gore.. mekki torabi npr... da se radi i o placebo efektu što je za mene vrhunska stvar, taj čovjek je mnoge izlječio i to je dokaz.. to je stvar vjere u biti, nitko ne vjeruje dok na svojoj koži ne osjeti, svi skeptični u kurac..
Mike
Forum member

Postby Sunburn » Wed May 26, 2010 12:59

Imam mu onda preporuku, naime, njemu mozda i ne treba, ali sigurno zna neko dobro sirotiste ili nesto koje bi moglo dobro iskoristit $1 000 000

Pa ako bi bio ljubezan gospodin Torabi ili bilo tko drugi.

Moji favoriti su Udruga "Sveta Lucija", državni Centri socijalne skrbi i Azil "Društvo za zaštitu životinja" Rijeka
Po $333 333 svakom i ja mu se klanjam toliko duboko da cu nosom naftu nac.
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

Postby Fuchs » Wed May 26, 2010 13:00

Tomo Vrban je jedan od onih koje je Mekki Torabi 'izliječio'..
http://www.nacional.hr/clanak/71581/kako-vara-sarlatan-za-kojim-luduje-hrvatska-elita
Fuchs
Forum member

Postby Koba » Wed May 26, 2010 13:04

The Pharaoh wrote: tu si u pravu zato jer je to postalo normalno i ljudima je postalo normalno da čim saznaju da boluju od tumora idu pod nož i kemoterapije i zračenja, a postoje dokazi da se to može rješiti alternativnim putem..

Postoji i brdo empirijski provjerenih činjenica da su makrobiotičari, iscjelitelji, bioenergetičari i sl. ljude koji bi standardnim liječenjem vjerojatno ozdravili otjerali u invalidska kolica, grob ili ih prikovali za krevet. Samo o tome nećeš čuti u emisiji Na rubu znanosti.

U potpunosti podupirem Vinkovića i ostale koji su pokrenuli ovu peticiju i nadam se da će se to magijsko smeće konačno maknuti s HRTa. Činjenica da Mišak ima više medijskog prostora od bilo kojeg pravog znanstvenika je krajnja sramota.
Koba
Forum member

Postby Mike » Wed May 26, 2010 13:04

Ne znam šta točno hoćeš reć al činjenica je da je pomogao brojnim ljudima i bio je pod istraživanjima u kojima je dokazano da čovjek zrači tom nekom (bio)energijom.l. Drago Plečko je pričao više o tome. A čovjek ni pare ne uzima ra razliku od zdravstvenog sustava.
Mike
Forum member

Postby Sunburn » Wed May 26, 2010 13:10

The Pharaoh wrote:Ne znam šta točno hoćeš reć al činjenica je da je pomogao brojnim ljudima i bio je pod istraživanjima u kojima je dokazano da čovjek zrači tom nekom (bio)energijom.l. Drago Plečko je pričao više o tome. A čovjek ni pare ne uzima ra razliku od zdravstvenog sustava.

Koja istrazivanja? :lol:

Neka istrazivanja mi vrijedi isto kao termin "neki dobar band". Sta mi to znaci ako mi neces reci koja?
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

Postby Mike » Wed May 26, 2010 13:12

Sunburn wrote:
The Pharaoh wrote:Ne znam šta točno hoćeš reć al činjenica je da je pomogao brojnim ljudima i bio je pod istraživanjima u kojima je dokazano da čovjek zrači tom nekom (bio)energijom.l. Drago Plečko je pričao više o tome. A čovjek ni pare ne uzima ra razliku od zdravstvenog sustava.

Koja istrazivanja? :lol:

Neka istrazivanja mi vrijedi isto kao termin "neki dobar band". Sta mi to znaci ako mi neces reci koja?

Istraživanja kojima se mjeri energetska snaga koja "pršti" iz čovjeka.. nisam stručnjak i ne znam o kakvim se istraživanjima radi, ali znam da je i onaj braco sa srebrnjaka bio na takvopm istraživanju i da isto posjeduje znatno višu energiju od običnog čovjeka. možda se nebi trebao ni upuštat u ovakve rasprave jer ne znam 100% objasnit, uglavnom čitao sam dosta o tome isto ko što si i ti čitao o medicini..
Mike
Forum member

Postby Sunburn » Wed May 26, 2010 13:16

Gdje si citao? Knjige? Clanci? Linkovi? Ako si citao znaci da je netko morao napisati. A ako je znanstveno, onda negdje mora postojati metodologija. A ako postoji metodologija, onda je reproducibilno ili u najmanju ruku podlozno kontroli.

Ko generalno pravilo u zadnje vrijeme naculim usi i pocnem pozorno slusati cim cujem rijec "energija", to je moderna "magija"
Zbogom prijatelju
1986-2011
Sunburn

PreviousNext

Return to Knjiznica