[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Je li ovo godina početka kraja?

Je li ovo godina početka kraja?

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Postby Charon l'Cypher » Mon Feb 25, 2008 2:16

Nesto se tebi to ovdje cesto desava... :P
(isprike za off-topic :))
Charon l'Cypher
Forum mender

Postby TakLa » Tue Apr 08, 2008 15:49

sori ali moram komentirat kako me iritira ona koja se javljala iz rima.
forsira smješak dok prica o tim stvarima i dotle govori kroz zube, retardirana gestikulacija i još najgore ona šalica kojom pokušava ilustrirat o cemu se radi.

and check this out: http://www.net.hr/webcafe/page/2008/04/08/0356006.html
VIJEĆE
TakLa
Forum member

Postby Turin Turambar » Tue Apr 08, 2008 15:56

TakLa wrote:

sori ali moram komentirat kako me iritira ona koja se javljala iz rima.
forsira smješak dok prica o tim stvarima i dotle govori kroz zube, retardirana gestikulacija i još najgore ona šalica kojom pokušava ilustrirat o cemu se radi.

and check this out: http://www.net.hr/webcafe/page/2008/04/08/0356006.html

Glavno da znaš razlikovat bitno od nebitnog...lol.

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby TakLa » Tue Apr 08, 2008 16:07

Turin Turambar wrote:Glavno da znaš razlikovat bitno od nebitnog...lol.

taj moj post je postan: Tue Apr 08, 2008 16:49

gle sad ovo: KLIK Danas, 16:42 (lik je otvorio topic o nestašici piva pa sam mu odg.)

a nestašica vode je još bitniji problem od nestašice hrane (pošto je ona potrebna i za proizvodnju hrane)
toliko o bitnome :roll:
VIJEĆE
TakLa
Forum member

Postby Turin Turambar » Fri May 16, 2008 22:41

Čisto da vas podsjetim na ono šta se događa oko nas a o čemu NITKO NE PRIČA:
http://sharonastyk.com/2008/04/22/we-re ... nform-you/
http://jameshowardkunstler.typepad.com/ ... ystem.html
Jebena sredstva masovne distrakcije...

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Koba » Sat May 17, 2008 9:08

TakLa wrote:a nestašica vode je još bitniji problem od nestašice hrane (pošto je ona potrebna i za proizvodnju hrane)

Nestašica vode? Meni to nije jasno. Je li mi možeš objasniti gdje će to nestati vode i zašto?
Koba
Forum member

Postby Ašow, the Aucropsy » Sat May 17, 2008 9:20

Koba wrote:
TakLa wrote:a nestašica vode je još bitniji problem od nestašice hrane (pošto je ona potrebna i za proizvodnju hrane)

Nestašica vode? Meni to nije jasno. Je li mi možeš objasniti gdje će to nestati vode i zašto?

Mi smo jos uvijek drzava koja za kubik vode placa smješnu cifru.
I mi vodu možemo piti iz slavine. A, što se tiče nestašice vode, et ti primjer aralsko jezero koje je bilo 2go ili 3će najveće jezero u svijetu. Sad je isušeno totalno. I zemlje oko tog jezera (o kojem ujedno i ovise) konstantno vode borbu oko njega. S time da Izrael većinu tog jezera drži pod svojom kontrolom.
A pazi nas Hrvate, prodajemo svoje izvore, a tu mozemo milijarde obrnit.
I pitke vode je svakim danom sve manje i manje stari.
Ašow, the Aucropsy
1234

Postby Koba » Sat May 17, 2008 11:10

Ašow, the mighty Vyruzz wrote:I pitke vode je svakim danom sve manje i manje stari.

Pitke vode je sve manje, kažeš. Da je kondicioniranje vode za piće skup proces i teško održiv u ovim količinama, je i da će još poskupljivati, hoće, ali da se količina pitke vode drastično smanjuje, to nije istina.

Gledajte to ovako: ako postoji potražnja, javit će se i ponuda - u Australiji je danas desalinizirana voda dovoljno jeftina da ju koriste za bazene, u Perthu konkretno to rade uz pomoć energije vjetra. Prema Wikipediji: Israel is now desalinizing water at a cost of US$0.53 per cubic meter.[17] Singapore is desalinizing water for US$0.49 per cubic meter. Kao i naftu, i pitku vodu je moguće proizvesti, samo je pitanje koliko tehnologija košta. Možete reći da su ti kapitalisti zli i pohlepni, ali glupi sigurno nisu. :)

Što se Aralskoj jezera/mora tiče, koliko ja vidim problem je u "pametnom" ruskom sustavu navodnjavanja, a ne o globalnom zatopljenju ili tako nešto.

Nestašica hrane je posljedica samo ratova i diktatura (osobito socijalističkih). Uopće ne sumnjam da će za situaciju danas u Zimbabweu za par godina ekolozi tvrditi da je posljedica nemara zapadnih sila i njihove nebrige za okoliš, a ne katastrofalne politike u samoj zemlji. Hrane na svjetskoj razini ima na bacanje, to što je nepravilno raspoređena uglavnom nije nikakvo pitanje ekologije već politike.
Koba
Forum member

Postby Turin Turambar » Sat May 17, 2008 17:34

Da, i glavni problem u današnjem svijetu je prokleti "resursni nacionalizam" i da se samo primjenjuje neoliberalni tržišni model globalne trgovine bez restrikcija, svijet bi bio idilično mjesto. :roll:
Samo me zanima, jesi i ti u tom klubu ili?

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Sunburn » Thu May 22, 2008 20:33

Kopah ja tako malo po netu i nadjoh na siteu koji Turin obicno linka nesto zanimljivo: http://www.energybulletin.net/2423.html

Jel moze neko to razradit bolje? Mislim, mogu otic na Wiki ali po tome ispada da nema apsolutno nikakvih problema jer je sve tako lijepo poslozeno da je definitivno tocno, samo glupavci to jos ne kuze. S druge strane meni ta teorija zvuci nategnuto/suludo ali hej, i okrugla zemlja je zvucala nategnuto/suludo pa nas evo ovdje.
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću

Postby breakdown_ » Thu May 22, 2008 20:53

nisam definitivno strucnjak u tom podrucju ali po mom misljenju ta teorija je jednako vjeroatna kao i ova koja danas prevladava.
Btw. Naisao sam na internetu na jedan vrlo zanimljivi dokument iz 2000. americke grupacije PNAC tj. Project for the new American century. Moze ga se naci na ovoj adresi http://www.informationclearinghouse.inf ... fenses.pdf .
Ima 90-ak stranica i vrlo ga je zanimljivo citati iz danasnje perspektive, pogotovo kada sam vidio koji su najpoznatiji clanovi te grupacije, Dick Cheney i Donald Rumsfeld, ring any bells? Vec po naslovima se moze vidjeti svrha toga dokumenta a detaljnjijim citanjem se dolazi do zastrasujucih cinjenica ( da, nisam imao pametnijeg posla pa sam ga cijeloga procitao). Nije mozda direktno vezano uz naftu ali pase u temu svejedno :mrgreen:
Hellfire rages in my eyes
Blood will fall like rain this night
The coming curse, the anti-Christ, I am the Watcher's eye
I vindicate and cleanse the Earth of all mankind
breakdown_
crna ofca

Postby Dragonchild » Thu Apr 02, 2009 12:34

RIFF wrote:“The Arctic sea-ice may disappear entirely as early as 2013, and climate scientists are shocked by what they are seeing.”

tu sam presto citat,sry

+1. :lol:

Pitanje za Turina (a i sve ostale): Jeste možda gledali ovaj filmić?? :-k

http://www.youtube.com/watch?v=e8yPJGWa ... re=related

Unaprijed isprike ako je već netko linkao ili ako postoji na nekom srodnom topicu, nemam vremena sve sad čitati, ali molim vas da pogledate i komentirate, ako već niste. E sad, meni se filmić čini sasvim ok, a argumenti protiv panike oko globalnog zatopljenja poprilično uvjerljivi. Nisam dovoljno upoznata s klimatologijom i utjecajem CO2 na klimu (osim naravno njegovih apokaliptičnih svojstava i utjecaja kojima nas svakodnevno filaju mediji) tako da ne mogu još donijeti neki konačan stav da li je ovo istina, ili još jedna priča zavjere. Zna li netko od vas možda više o ovim znanstvenicima iz filma?

Ok, kaj se tiče utjecaja Sunca na klimatske promjene, tu nisu izmislili niš novo, to je jasno ko dan, međutim ostaje pitanje da li su u pravu kad tvrde da ljudi apsolutno, nimalo nisu uzrok globalnom zagrijavanju? Meni se zasad čini vjerodostojno, feel free to change my mind. :-k
Kiss my shiny metal ass!! [-( :lol:
Dragonchild
Forum member

Postby Turin Turambar » Sat Apr 11, 2009 17:15

Ne znam, meni bi poricanje globalnog zatopljenja bilo smiješno, da nije tužno...i potpuno mi je bizarno, apsurdno i u krajnju ruku tragično da sve više raste popularnost toj teoriji da globalno zatopljenje ne postoji kad svakom godinom sve više osjećamo njegove posljedice. A teorija da ono postoji ali da ljudi nisu krivi za njega mi je prejadno odbacivanje odgovornosti za sranje koje radimo prirodi i sebi samima...
S poricanjem globalnog zatopljenja (ili preciznije rečeno, sjebavanja klime) je ista stvar kao s poricanjem evolucije ili Holokausta, to je sve na istoj razini - uvijek će se nać par nutjob znanstvenika ili "znanstvenika" koji će iznosit "dokaze" da to nije istina, ali postoji konzenzus ogromne većine znanstvene zajednice da je teorija valjana i to je jasno. A i čini mi se da ljudi koji pročitaju neki članak ili pogledaju par instant-propagandnih filmića na youtebu nisu ništa ozbiljno ni pročitali o globalnom zatopljenju, njegovim uzrocima i posljedicama. Na sve se tako možeš navuć i svaku teoriju zavjere popušit, ako nemaš razvijenu kritičku svijest.
Osim toga, pogledajte kakav profil ljudi promiče tu teoriju zavjere i tko sponzorira ljude koji promiču tu teoriju. Dovoljno je bacit pogled šta na wikipediji kažu o tome:
http://en.wikipedia.org/wiki/Global_War ... ax#Motives

Mislim, ono: ne trebamo se brinit zbog global warminga jer čovjek ne utječe na klimu, ne trebamo se brinit zbog peak oila jer nafte ima beskonačno, možemo slobodno nastavit sa svojim šugavim bijednim ispraznim konzumerističkim stilom života, jelda? Neodgovorno i jadno.

Osim toga, jedan pametan lik je još odavno napravio odličan video koji argumentira da, čak i ako uzmemo u obzir mogućnost da je to sve jedna velika laž crveno-zelenih-un-nwo zavjerenika koji žele uništit american dream i sva ta sranja - čak i ako uzmemo takve gluposti u obzir, opet nam je pametnije da nešto poduzmemo u vezi global warminga jer imamo PUNO VIŠE ZA IZGUBIT ako ne poduzmemo ništa:
http://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

P.S. Evo još nešto šta sam našao u 10 sekundi guglanja:
http://www.thedailygreen.com/environmen ... s-47011101
Jel vas ovo podsjeća na nešto drugo (hint:kreacioniste)? Dodajmo samo par zanimljivosti o dotičnom sen(r)atoru:
As a member of the Armed Services Committee, he was among the panelists questioning witnesses about the Abu Ghraib prisoner abuse. There he made news by claiming he was "outraged by the outrage" over the revelations of abuse, suggesting that shock at the crimes was more offensive than the crimes themselves.[8][9] He has also criticized the Red Cross as a "bleeding heart".[10] In 2006, Inhofe was one of only nine senators to vote against the Detainee Treatment Act of 2005 banning torture on individuals in U.S. Government custody.[11]

Inhofe states, "I believe very strongly that we ought to support Israel, and that it has a right to the land, because God said so."

In a Senate speech, Inhofe said that America should base its Israel policy on the text of the Bible:

I believe very strongly that we ought to support Israel; that it has a right to the land. This is the most important reason: Because God said so. As I said a minute ago, look it up in the book of Genesis. It is right up there on the desk.

In Genesis 13:14–17, the Bible says:

The Lord said to Abraham, "Lift up now your eyes, and look from the place where you are northward, and southward, and eastward and westward: for all the land which you see, to you will I give it, and to your seed forever. . . . Arise, walk through the land in the length of it and in the breadth of it; for I will give it to thee." That is God talking.

The Bible says that Abraham removed his tent and came and dwelt in the plain of Mamre, which is in Hebron, and built there an altar before the Lord. Hebron is in the West Bank. It is at this place where God appeared to Abram and said, "I am giving you this land — the West Bank". This is not a political battle at all. It is a contest over whether or not the word of God is true.

Inhofe is in favor of a constitutional amendment banning same-sex marriage, against adding sexual orientation to the definition of hate crimes, and voted against prohibiting job discrimination on the basis of sexual orientation.[35]

On June 6, 2006, in a speech on the Senate floor about the proposed Federal Marriage Amendment, Inhofe said, pointing at a large photograph of his family:

...As you see here, and I think this is maybe the most important prop we’ll have during the entire debate, my wife and I have been married 47 years. We have 20 kids and grandkids. I'm really proud to say that in the recorded history of our family, we've never had a divorce or any kind of homosexual relationship.

http://en.wikipedia.org/wiki/Inhofe#Political_views

Da, znam, i Hitler je bio vegetarijanac. Ali nadam se da će vas uvjerene global warming "skeptike" ovo bar natjerat da se malo zamislite.

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Turin Turambar » Sat Apr 11, 2009 18:28

I evo jedan od najpopularnijih global warming denial mitova lijepo znanstveno raskrinkan:
http://solveclimate.com/blog/20090406/s ... ate-change

You may look away
Turin Turambar
Forum member

PreviousNext

Return to Knjiznica