[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Je li ovo godina početka kraja?

Je li ovo godina početka kraja?

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Postby TakLa » Mon Jan 21, 2008 18:19

Lucifer wrote:A useless trivia question: Kada je prva milijarda probijena?

evo da bubnem, cirka oko... 12. stoljece :?:

a u... jesam ga fulo :lol: :lol: :lol:

devetnaesto
VIJEĆE
TakLa
Forum member

Postby Turin Turambar » Mon Jan 21, 2008 18:24

Samo da oborim teoriju da je ova cijena nafte (prvenstveno) posljedica stanja dolara - usporedimo cijenu u dolarima sa cijenom u eurima (do 10. mjeseca 2007.):
Image

Image

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby Charon l'Cypher » Mon Jan 21, 2008 18:45

Kako si sad oborio teoriju? :-k Ako se gleda u eurima, imas 60ak EUR u travnju i srpnju 2006, zatim pad i onda u listopadu 2007 povratak na slicnu cijenu, sto je poprilicno razlicito od US$ grafa koji u istom razdoblju ima skok od ~$10 i na osnovu kojega se sada mnogi deru o "rekordnoj cijeni nafte"... :?

Da se razumijemo: ja ne tvrdim da je uzrok skoka cijena samo pad dolara, ali tvrdim da to ima utjecaja i da cijena nije skocila onoliko koliko vi katastroficari to pokusavate prikazati... :)
Charon l'Cypher
Forum mender

Postby Turin Turambar » Mon Jan 21, 2008 19:38

Pazi, ovo je samo do 10. mjeseca...trebalo bi iskopat neku ažurniju verziju, ako postoji.

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Sunburn » Tue Jan 22, 2008 17:23

Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću

Postby Soilbleed » Tue Jan 22, 2008 17:29

Lucifer wrote:
DemiGod wrote:milijunima godina sve 5 dok nisu pocele nuklearne gluposti i boktepita sta sve ne..

Mora da se šališ. :shock:
Image

"Milijunima godina" je ljudi bilo eventualno koji milijun, ako i toliko. A useless trivia question: Kada je prva milijarda probijena?

A dobro lol..nije bitno kolko sam napiso.. ak bas os bit cjepidlaka uzmi se za primjer.. stajaznam 1143. :D Kakav je tad bio ozonski a kakav sad .. i zbog cega..
Brvulije wrote:vidla bi ona romantiku da je maloljetna

:oops: :oops: :oops:

{|}

:cry: :cry: :cry:
Soilbleed
Forum member

Postby Sunburn » Tue Jan 22, 2008 17:32

Pa ako mi isfuras podatke o ozonskom omotacu iz 1143 onda ok. U suprotnom... ;)
Zbogom prijatelju
1986-2011
Vi veri veniversum vivus vici
Sunburn
Nadasve zli odgajatelj u vrtiću

Postby Soilbleed » Tue Jan 22, 2008 17:34

Kako sam znao e :D ..ljudi jasno je zas sve u kurac ide.. hrpa tvornica, kojekakva testiranja za koja POJMA NEAMAMO ... po cem ja mali covjek ostecujem kad pecem meso recimo, ljudi su prije sam tak i mogli pripremat hranu, nabi na razanj i kuri... pa temperatura i klima bila normalna...

{|}

Soilbleed
Forum member

Postby Lucifer » Tue Jan 22, 2008 18:45

Well, yeah. Ako povećanje cijene znači da nafte nestaje, onda smanjenje cijene valjda znači da se nafta stvara? :lol:

Eto, toliko o cijeni kao glavnom indikatoru. ;)

DemiGod wrote:Kako sam znao e :D

Pa ako si znao, što nisi šutio? :roll:

DemiGod wrote: ..ljudi jasno je zas sve u kurac ide.. hrpa tvornica, kojekakva testiranja za koja POJMA NEAMAMO ... po cem ja mali covjek ostecujem kad pecem meso recimo, ljudi su prije sam tak i mogli pripremat hranu, nabi na razanj i kuri... pa temperatura i klima bila normalna...

Problem je u tome što 6 milijardi ljudi ne samo da ostavljaju izravan efekt, nego i čine potrebnim sve te jebene tvornice, elektrane i ostali šund.

Ili, šta, smatraš da je jednaka industrija potrebna za milijun ljudi i za 6 milijardi? :roll:

Nagradno pitanje koje je TakLa odgovorio, prva milijarda je probijena u 19. stoljeću, paralelno s pumpanjem industrije i prvom pravom negativnom utjecaju na prirodu.

Sapienti sat?
Lucifer
Forum member

Postby Turin Turambar » Tue Jan 22, 2008 20:31

Pa gledaj, razlog je jasan ko dan i navodi se i u članku - neminovna američka recesija, ako ne i nešto gore, što će utjecat na cijelu globalnu ekonomiju.
Osim toga, ovakav pad cijena ne kontrira peak oil "teoriji" (u navodnicima jer je teorija isto kao i teorija evolucije) - jer je u suštini stvar ista kao i s klimatskim promjenama - sve veća nestabilnost, tj. promjenjivost, ali s jasnim dugoročnim trendom prema gore. Cijena ide gore kad demand pređe supply, pa onda slijedi demand destruction u obliku recesije...

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Soilbleed » Wed Jan 23, 2008 0:29

Lucifer wrote:

Well, yeah. Ako povećanje cijene znači da nafte nestaje, onda smanjenje cijene valjda znači da se nafta stvara? :lol:

Eto, toliko o cijeni kao glavnom indikatoru. ;)

DemiGod wrote:Kako sam znao e :D

Pa ako si znao, što nisi šutio? :roll:

DemiGod wrote: ..ljudi jasno je zas sve u kurac ide.. hrpa tvornica, kojekakva testiranja za koja POJMA NEAMAMO ... po cem ja mali covjek ostecujem kad pecem meso recimo, ljudi su prije sam tak i mogli pripremat hranu, nabi na razanj i kuri... pa temperatura i klima bila normalna...

Problem je u tome što 6 milijardi ljudi ne samo da ostavljaju izravan efekt, nego i čine potrebnim sve te jebene tvornice, elektrane i ostali šund.

Ili, šta, smatraš da je jednaka industrija potrebna za milijun ljudi i za 6 milijardi? :roll:

Nagradno pitanje koje je TakLa odgovorio, prva milijarda je probijena u 19. stoljeću, paralelno s pumpanjem industrije i prvom pravom negativnom utjecaju na prirodu.

Sapienti sat?

Sta mislis koliko je sami černobil ostetijo, a kolko takvih je eksplozija bilo, i koliko ih treba da zdemoliraju i poretmete sve?

Enivej, ako u stranu znaci sve sve ovdje sta se napisalo u topicu odbacimo.. i uzmemo u obzir da ni ˝popravljanje˝ ozona nece pomoc ako je doslo vrjeme ˝promjena˝. Znastvenici su uzeli u obzir da sve ovo sto se dogada nemora biti od strane ljudi nego jednostavno je doslo vrijeme za to.. napominju da je moguce da se dogada normalna prirodna pojava.. kao kad je recimo ledeno doba onda naletilo... i to treba uzeti pod ozbiljno. Ako je to to... onda nam nece pomoci nikakve zelene akcije ni ukidanje ogromnih nuklearnih pogona kao sta sam ja naveo.

E sada..ak cemo se drzati onog prvog djela u mom postu, oko nase (ne)brige, hrpi tvornica bla bla ...
Ti kazes da su potrebe nekada i sada drugacija, to je istina, ali cemu sav nam taj luksuz ak nas vise nema??

Pocece se otvarati kladionice gdje je izginulo vise ljudi..kolko je pokupio tsunami, kolko je progutala katarina i kolko je razorio mali pero lol...

{|}

Soilbleed
Forum member

Postby Turin Turambar » Wed Jan 23, 2008 18:31

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Turin Turambar » Sat Feb 02, 2008 15:48

Bar se netko priprema za mogući kolaps civilizacije.
The vault is intended to act as insurance so that food production can be restarted anywhere on Earth after a regional or global catastrophe.

Built deep inside a mountain, the structure will eventually house a vast collection of seeds; safeguarding world crops against possible future disasters including nuclear wars and dangerous climate change.

The temperature inside the Svalbard Global Seed Vault will drop to -18C (0F) in order to preserve the seeds.

The Norwegian government is paying the $9m (£4.5m) construction costs of the vault, which will have enough space to house 4.5 million seed samples.

U ovom kontekstu su GMO još katastrofalniji, jer imaju tendenciju da zagađuju ne-gmo sjeme i tako uništavaju biološku raznolikost, i zbog...a kako ga nazvat nego dijaboličnog plana agro-korporacija da u sjeme koje prodaju ugrade gen koji ga sterilizira za godinu dana (tako da farmeri ne mogu sačuvat sjeme nego ga moraju kupovat od korporacija svake godine ponovo).

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Turin Turambar » Thu Feb 07, 2008 11:54

Image

You may look away
Turin Turambar
Forum member