[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Patriotizam, domoljublje, itd...

Patriotizam, domoljublje, itd...

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Postby Pumpa » Thu Jul 28, 2011 22:48

BlackSheep wrote:definicija naroda kakvu danas poznajemo nastala je tek sredinom 19. stoljeca recimo italija,njemacka...hrvati isto tako postaju svjesni svoje nacije tek radjanjem narodnog preporoda u istom stoljecu...lijepo je voljeti svoju zemlju i osjecati pripadnost svome narodu, ali isto tako treba postovati i druge i srbijanac se recimo divi ljepotama svoje drzave, kao i bugarin, indijac, bangladesanin itd., problem nastaje kad se razlicitost ne uvazava i ne prihvaca
i ne shvaća i might add. Nego da se osvrnem na faraonovu izjavu o goldštajnu, iskreno nisam nešto upoznat s njim, al to nije važno sada, nego tvrdnja da neko ko je stručnjak za recimo srednjovjekovnu povijest ne shvaća (da se tako izrazim) suvremeniju povijest, konkretno WW2 na našim prostorima. Well, ja sam sasvim suprotnog mišljenja, jer smatram da baš onaj ko poznaje najraniju povijest nekog naroda (uvjetno rečeno) može kvalitetnije sagledat daljnji razvoj povijesnih događaja, pa tako i WW2. A šta se tiče našeg školstva, tamo vlada brutalna propaganda šta se tiče povijesti kao predmeta, gdje se serviraju samo odabrane informacije, pogodne režimu. Jednostavno nema objektivnog pogleda na činjenice (no svjestan sam da se u povijesti ponekad teško može govorit o konkretnim činjenicama, al nekada se neke stvari ipak znaju). Ne govorim da je tako samo kod nas, i kod drugih je i smatram da po tom pitanju nismo ništa bolji od srba, no ni to ne mogu tvrdit sa sigurnošću jer jednostavno nisam dovoljno upućen. Ali opet, kad vidim njihovu stranu priče o "domovinskom" ratu, well, jednostavno shvatiš kak su ljudi podložni propagandi i kako se ta propaganda koristi svakodnevno da bi vlastodršci što bolje manipulirali narodom. To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da se valja emocionalno "pomerit" :D prema takvim stvarima.
Pumpa
Forum member

Postby BlackSheep » Fri Jul 29, 2011 16:06

Pumpa wrote:i ne shvaća i might add. Nego da se osvrnem na faraonovu izjavu o goldštajnu, iskreno nisam nešto upoznat s njim, al to nije važno sada, nego tvrdnja da neko ko je stručnjak za recimo srednjovjekovnu povijest ne shvaća (da se tako izrazim) suvremeniju povijest, konkretno WW2 na našim prostorima. Well, ja sam sasvim suprotnog mišljenja, jer smatram da baš onaj ko poznaje najraniju povijest nekog naroda (uvjetno rečeno) može kvalitetnije sagledat daljnji razvoj povijesnih događaja, pa tako i WW2. A šta se tiče našeg školstva, tamo vlada brutalna propaganda šta se tiče povijesti kao predmeta, gdje se serviraju samo odabrane informacije, pogodne režimu. Jednostavno nema objektivnog pogleda na činjenice (no svjestan sam da se u povijesti ponekad teško može govorit o konkretnim činjenicama, al nekada se neke stvari ipak znaju). Ne govorim da je tako samo kod nas, i kod drugih je i smatram da po tom pitanju nismo ništa bolji od srba, no ni to ne mogu tvrdit sa sigurnošću jer jednostavno nisam dovoljno upućen. Ali opet, kad vidim njihovu stranu priče o "domovinskom" ratu, well, jednostavno shvatiš kak su ljudi podložni propagandi i kako se ta propaganda koristi svakodnevno da bi vlastodršci što bolje manipulirali narodom. To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da se valja emocionalno "pomerit" :D prema takvim stvarima.

evo recimo uzmimo za primjer kosovsku bitku - 1389 pogledaj na wikipedii hrvatsku,srpsku i bosansku verziju pa ces vidjeti da srbi recimo na jednom mjestu spominju rijec poraz, a puna su im usta urote brankovica i dr. isto tako mozemo govoriti i orazlicitim verzijama ne tako davne oluje...
povijest se moze falsificirati i krojiti kako zelis i bombardirati te cinjenicama u kojima od porazenih prave zrtve, a od pobjednika agresori,,, :twisted:
ICH UBER ALLES

Remove the sea wind
Recall the first flame
Awake the beast under the snow
BlackSheep
Forum member

Postby Pumpa » Fri Jul 29, 2011 18:01

BlackSheep wrote:
Pumpa wrote:i ne shvaća i might add. Nego da se osvrnem na faraonovu izjavu o goldštajnu, iskreno nisam nešto upoznat s njim, al to nije važno sada, nego tvrdnja da neko ko je stručnjak za recimo srednjovjekovnu povijest ne shvaća (da se tako izrazim) suvremeniju povijest, konkretno WW2 na našim prostorima. Well, ja sam sasvim suprotnog mišljenja, jer smatram da baš onaj ko poznaje najraniju povijest nekog naroda (uvjetno rečeno) može kvalitetnije sagledat daljnji razvoj povijesnih događaja, pa tako i WW2. A šta se tiče našeg školstva, tamo vlada brutalna propaganda šta se tiče povijesti kao predmeta, gdje se serviraju samo odabrane informacije, pogodne režimu. Jednostavno nema objektivnog pogleda na činjenice (no svjestan sam da se u povijesti ponekad teško može govorit o konkretnim činjenicama, al nekada se neke stvari ipak znaju). Ne govorim da je tako samo kod nas, i kod drugih je i smatram da po tom pitanju nismo ništa bolji od srba, no ni to ne mogu tvrdit sa sigurnošću jer jednostavno nisam dovoljno upućen. Ali opet, kad vidim njihovu stranu priče o "domovinskom" ratu, well, jednostavno shvatiš kak su ljudi podložni propagandi i kako se ta propaganda koristi svakodnevno da bi vlastodršci što bolje manipulirali narodom. To je jedan od razloga zbog kojeg smatram da se valja emocionalno "pomerit" :D prema takvim stvarima.

evo recimo uzmimo za primjer kosovsku bitku - 1389 pogledaj na wikipedii hrvatsku,srpsku i bosansku verziju pa ces vidjeti da srbi recimo na jednom mjestu spominju rijec poraz, a puna su im usta urote brankovica i dr. isto tako mozemo govoriti i orazlicitim verzijama ne tako davne oluje...
povijest se moze falsificirati i krojiti kako zelis i bombardirati te cinjenicama u kojima od porazenih prave zrtve, a od pobjednika agresori,,, :twisted:
skroz se slažem. a tek šta se piše o ustašama ili četnicima, to je nebo i zemlja (hrv/srb verzija). Al zapravo je smiješno gledat kak jedni o jednima pričaju skroz ravnodušno, neutralno, a o drugima vrlo emotivno, dižu ih u nebesa ili sotoniziraju do krajnje granice. It's kinda amusing
Pumpa
Forum member

Previous

Return to Knjiznica