[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Patriotizam, domoljublje, itd...

Patriotizam, domoljublje, itd...

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Postby Xul » Tue Jul 26, 2011 13:50

trazio sam odgovore za ta pitanja i nedano su oni mene nasli :)

The important thing is not to know who "I" is or what "I" is. You'll never succeed. There are no words for it. The important thing is to drop the labels.

"What is my identity?"
"Nothing," said the Master.
"You mean that I am an emptiness and a void?" said the incredulous disciple.
"Nothing that can be labeled." said the Master.
Circumstance does not make the man; it reveals him to himself
Xul
Forum member

Postby Picajzla » Tue Jul 26, 2011 14:06

Sentient wrote:čisto citat iz literature za diplomski

Ernest Gellner wrote:And while nationalism talks about roots, in practice nationalism bloom in societies which have problems in determining these same roots, or in other words, the societies which inherently lack roots.

what up broz

u super,sad sam potpuno promjenio mišljenje kad mi je jedan židov objasnio što je nacionalizam
AntiVegetarijanskaAkcija

VIJEĆE

Oksimoron:
Mršave gotičarke

Proud to be a CROAT!!!
Picajzla
Bijo u Belgiji

Postby Pumpa » Tue Jul 26, 2011 16:41

Picajzla wrote:
Sentient wrote:čisto citat iz literature za diplomski

Ernest Gellner wrote:And while nationalism talks about roots, in practice nationalism bloom in societies which have problems in determining these same roots, or in other words, the societies which inherently lack roots.

what up broz

u super,sad sam potpuno promjenio mišljenje kad mi je jedan židov objasnio što je nacionalizam
ti il se zajebavaš il fakat ne želiš skužit
Pumpa
Forum member

Postby Picajzla » Wed Jul 27, 2011 0:26

aha,znači ljubav prema domovini je uvjetovana nepoznavanjem vlastitog porjekla.jebeno
AntiVegetarijanskaAkcija

VIJEĆE

Oksimoron:
Mršave gotičarke

Proud to be a CROAT!!!
Picajzla
Bijo u Belgiji

Postby Pumpa » Wed Jul 27, 2011 10:51

Picajzla wrote:aha,znači ljubav prema domovini je uvjetovana nepoznavanjem vlastitog porjekla.jebeno
picajzla :D
pa u neku ruku je. Neko ko poznaje porijeklo "svojih" i svih ostalih skužit će kako je svo to domoljublje zapravo smiješno u najmanju ruku, isto kao i sam pojam države
Pumpa
Forum member

Postby Mike » Wed Jul 27, 2011 11:30

:facepalm:

Ajmo svi izbrijavat utopiu bez nacija, rasa, država i ostalog.. haha za usrat se od smijeha.. dobro ti pico kaže.. židovi (bez uvrede ikakve al jebeno je mudar taj narod i pokvaren a previše se nad njima cmizdri) kojih je više po cijelom svijetu nego u "matičnoj" im državi Izraelu, će prodavat fore o nacionalizmu :roll: isti kurac ko goldstein kod nas, čovjek se bavi srednjim vijekom i onda odjednom napiše hr suvremenu povijest knjigu, znaš da će bit realan pogotovo od 41 do 45.

patriotizam, domoljublje tj nacionalizam je u biti jebena stvar..
Be careful what you wish for 'cause it may come true..
Mike
Forum member

Postby Richpa » Wed Jul 27, 2011 12:16

The Pharaoh wrote:židovi (bez uvrede ikakve al jebeno je mudar taj narod i pokvaren a previše se nad njima cmizdri) kojih je više po cijelom svijetu nego u "matičnoj" im državi Izraelu

The Pharaoh wrote:će prodavat fore o nacionalizmu

Pa očito da mogu ako su već uspješno kroz povijest marketinški ispromovirali svoju zemlju, naciju, vjeru i stavove. Možda je to veće domoljublje nego naše tipično balkansko busanje u prsa? Ovo prvo ima in my humble opinion puno veću težinu.

Iskreno, od kako znam za sebe nikad se nisam doživljavao pretjerano patriotski niti mi iskreno to puno znači, daleko od toga da bježim od onoga što sam i odakle sam, samo smatram da u modernom društvu u kakvom živimo danas, patriotizam i sama nacionalnost nema toliku težinu kao prije. Veći značaj ima novac i interes. Da ne pričam totalne gluposti, jako lijep primjer se kod nas može pronaći gdje najveće hrvatine od samostalnosti (HDZ) su rasprodali pola otoka strancima (npr.) i onda je logično za zaključiti da je (i) kod nas interes veći od domoljublja - nažalost.

Mislite li da će Hrvatstvo imati nekakav značaj kada uđemo u EU?

- teško

Hoće li ulazak u EU definirati budućnost ove zemlje i njenih žitelja?

- i te kako :wink:
Richpa
Spectral Collapse

Postby Picajzla » Wed Jul 27, 2011 12:28

Pumpa wrote:
Picajzla wrote:aha,znači ljubav prema domovini je uvjetovana nepoznavanjem vlastitog porjekla.jebeno
pa u neku ruku je. Neko ko poznaje porijeklo "svojih" i svih ostalih skužit će kako je svo to domoljublje zapravo smiješno u najmanju ruku, isto kao i sam pojam države

ja mislim du tu svatko ima neku svoju percepciju nacionalizma i patriotizma,ja ti patriotizam doživljavam kao trnce kad se vozim recimo kroz dalmatinsku zagoru prema hercegovini,užitak koji osjećam kada slušam dvije purgerke stare u tramvaju kako se zafrkavaju i smiju u busu na putu prema placu,a sekundu poslije čujem dva studenta imoćana kako kukaju oko nekog ispita,i shvatim raznolikost dijalekta,a oboje pripadamo istoj državi i naciji,neznam,strašno me to nekako veseli,pa kad dođem kod jedne bake u slavoniju i izađem na balkon i prva svjetla koja rade su đakovačka 15 kilometara dalje,pa je nebo divno i zvjezdano,a ravnica puca dokle ti pogled seže,i ond samo pomislim gdje sam ja u kamenjaru rođen i kolko je tu razlike a u isto vrijeme koliko ljepote,i da je to sve moja zemlja,neznam..nigdje se nisam toliko ježio na govor ljudi,krajolik,muziku i običaje kao u hrvatskoj,i stvarno ju realno smatram mojom,voljenom i najljepšom zemljom na svijetu
AntiVegetarijanskaAkcija

VIJEĆE

Oksimoron:
Mršave gotičarke

Proud to be a CROAT!!!
Picajzla
Bijo u Belgiji

Postby Picajzla » Wed Jul 27, 2011 12:29

a i ono,ja znam unazad nekoliko koljena odakle su mi preci,i nisu svi hrvati,pa svejedno volim hrvatsku
AntiVegetarijanskaAkcija

VIJEĆE

Oksimoron:
Mršave gotičarke

Proud to be a CROAT!!!
Picajzla
Bijo u Belgiji

Postby Pumpa » Wed Jul 27, 2011 13:11

Picajzla wrote:
Pumpa wrote:

ja mislim du tu svatko ima neku svoju percepciju nacionalizma i patriotizma,ja ti patriotizam doživljavam kao trnce kad se vozim recimo kroz dalmatinsku zagoru prema hercegovini,užitak koji osjećam kada slušam dvije purgerke stare u tramvaju kako se zafrkavaju i smiju u busu na putu prema placu,a sekundu poslije čujem dva studenta imoćana kako kukaju oko nekog ispita,i shvatim raznolikost dijalekta,a oboje pripadamo istoj državi i naciji,neznam,strašno me to nekako veseli,pa kad dođem kod jedne bake u slavoniju i izađem na balkon i prva svjetla koja rade su đakovačka 15 kilometara dalje,pa je nebo divno i zvjezdano,a ravnica puca dokle ti pogled seže,i ond samo pomislim gdje sam ja u kamenjaru rođen i kolko je tu razlike a u isto vrijeme koliko ljepote,i da je to sve moja zemlja,neznam..nigdje se nisam toliko ježio na govor ljudi,krajolik,muziku i običaje kao u hrvatskoj,i stvarno ju realno smatram mojom,voljenom i najljepšom zemljom na svijetu
sve to ja kužim i mene to također fascinira. Isto me fascinira kad razgovaram sa nekim srbinom i vidim da imam više zajedničkoga u jezičnom smislu sa njim nego sa nekim dalmatincem npr, a šta se tiče naroda, meni je sve to isto, jer ako ćemo se djelit po takvom principu, onda se možemo djelit po županijama u krajnjoj mjeri. Mene recimo, kad si spomenuo muziku, makedonska narodna muzika izrazito privlači i doživljavam je na poseban način, irska i škotska također i da ne nabrajam dalje, više nego neki škoro ili thumpson (pa i više nego neka prava narodna zika s naših prostora). stvar je u tome da je to tolko relativno isto kolko i religija, odnosno ovisi o tome di se i kod koga rodiš. Nego reci mi jednu stvari; kada pređeš granicu, recimo rvacke i bosne, ili srbije if you will, osjećaš li neku promjenu, da to više nije hrvatsko ili tak neš, nego što je bilo preko granice? Po kojem principu se stvaraju granice, božjom voljom ili ljudskom rukom? Osvrćem se na spomenuti krajolik, također razumijem tu afekciju. Ja sam također emotivno vezan za neke krajeve, al to je zapravo prilično djetinjasto ponašanje. Mislim ok je, al je jednostavno smješno kad, ono, odeš od tamo i vidiš druga mjesta, koja su jednako ljepa, ako ne i ljepša, a možda i ružnija, al nije važno, zato jer to nije tu za nas postavljeno, jednostavno je i bit će i proći će i isto kao i mi. Poanta je ta da je ta emotivna veza čista igra slučajnosti i u mom životu ne igra neku ulogu jer me zanimaju druge, relevantnije stvari.
Pumpa
Forum member

Postby Picajzla » Wed Jul 27, 2011 14:07

osjećam osjećam razliku kad pređem granicu :D nekako se osjećam kao u gostima,pazim da tiše pričam,da nepsujem puno,ali isto tako osjećam i određenu nepripadnost,kao da se sav moj organizam postavi u onaj mod "svakog gosta tri dana dosta" :D volim putovati,imam potrebu za istraživanjem,ali imam i jako izražen onaj homesick osjećaj nakog nekog vremena .D
sad sam bio albaniji i italiji malo više od deset dana,ja kad sam došao u zadar sam prvo zaspo na klupici,a kad sam se usto sam se skoro rasplakao od sreće,neznam nemogu ti to opisati,možda sam se malo i istrenirao da više volim svoj komad zemlje nego tuđi,al kako je tako je jebiga,meni je jednostavno drago da imam svoje dvorište :D
AntiVegetarijanskaAkcija

VIJEĆE

Oksimoron:
Mršave gotičarke

Proud to be a CROAT!!!
Picajzla
Bijo u Belgiji

Postby Pumpa » Wed Jul 27, 2011 16:33

Picajzla wrote:osjećam osjećam razliku kad pređem granicu :D nekako se osjećam kao u gostima,pazim da tiše pričam,da nepsujem puno,ali isto tako osjećam i određenu nepripadnost,kao da se sav moj organizam postavi u onaj mod "svakog gosta tri dana dosta" :D volim putovati,imam potrebu za istraživanjem,ali imam i jako izražen onaj homesick osjećaj nakog nekog vremena .D
sad sam bio albaniji i italiji malo više od deset dana,ja kad sam došao u zadar sam prvo zaspo na klupici,a kad sam se usto sam se skoro rasplakao od sreće,neznam nemogu ti to opisati,možda sam se malo i istrenirao da više volim svoj komad zemlje nego tuđi,al kako je tako je jebiga,meni je jednostavno drago da imam svoje dvorište :D
skroz te kužim, al mislim da je to čisto stvar navike i toga kako se pomeriš, da se tako izrazim :P
Pumpa
Forum member

Postby Xul » Wed Jul 27, 2011 17:50

:-k :-s
a otkud ta suluda ideja o pripadnosti?! jel stvarno tvoja ili je dio tvog programiranja? jel ova zemja po kojoj hodas tvoja? jel stablo koje raste na drugoj strani granice, stablo druge drzave :roll: ?
:-k
stablo je stablo! granice su produkt ljudskog uma, `distorziranog`,
grbovi, zastave su zatucane u glavama, no to nema veze sa stvarnoscu, dodaj osjecaje koji se javljaju na putu (a znamo da nas uce da budemo ponosni na svoju kulturu, nacionalost, da je to nase!) i rezultat je da vidjemo stvari koje ne postoje! hrvatsk o/u stablo, rijeku, planinu, cestu, vodovod, itd itd itd ....
mislim da je bitno razlikovat i realnost od svakojakih bedastoca kojih smo bombardirani na sve strane.
iako sam i ja sam bio ucen da slijepo vjerujem u uvjerenja kako sam hrvat kako tebam voljet svoju zemlju, diciti se i ponositi itd itd... igrom slucaja, drasticno sam promjenio i mjenjam se.
Circumstance does not make the man; it reveals him to himself
Xul
Forum member

Postby Pumpa » Wed Jul 27, 2011 20:43

Xul wrote::-k :-s
a otkud ta suluda ideja o pripadnosti?! jel stvarno tvoja ili je dio tvog programiranja? jel ova zemja po kojoj hodas tvoja? jel stablo koje raste na drugoj strani granice, stablo druge drzave :roll: ?
:-k
stablo je stablo! granice su produkt ljudskog uma, `distorziranog`,
grbovi, zastave su zatucane u glavama, no to nema veze sa stvarnoscu, dodaj osjecaje koji se javljaju na putu (a znamo da nas uce da budemo ponosni na svoju kulturu, nacionalost, da je to nase!) i rezultat je da vidjemo stvari koje ne postoje! hrvatsk o/u stablo, rijeku, planinu, cestu, vodovod, itd itd itd ....
mislim da je bitno razlikovat i realnost od svakojakih bedastoca kojih smo bombardirani na sve strane.
iako sam i ja sam bio ucen da slijepo vjerujem u uvjerenja kako sam hrvat kako tebam voljet svoju zemlju, diciti se i ponositi itd itd... igrom slucaja, drasticno sam promjenio i mjenjam se.
my point exactly. svi ti pojmovi su zapravo iluzije kojih se trebamo lišit da bismo kvalitetnije spoznali stvarnost. heh stvarnost... :D
Pumpa
Forum member

Postby BlackSheep » Thu Jul 28, 2011 22:27

definicija naroda kakvu danas poznajemo nastala je tek sredinom 19. stoljeca recimo italija,njemacka...hrvati isto tako postaju svjesni svoje nacije tek radjanjem narodnog preporoda u istom stoljecu...lijepo je voljeti svoju zemlju i osjecati pripadnost svome narodu, ali isto tako treba postovati i druge i srbijanac se recimo divi ljepotama svoje drzave, kao i bugarin, indijac, bangladesanin itd., problem nastaje kad se razlicitost ne uvazava i ne prihvaca
ICH UBER ALLES

Remove the sea wind
Recall the first flame
Awake the beast under the snow
BlackSheep
Forum member

PreviousNext

Return to Knjiznica