[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Je li ovo godina početka kraja?

Je li ovo godina početka kraja?

Discussion board za generalne teme.
Ne toleriraju se spam, off-topic, svadje i sl...

Moderator: ABIZMO

Postby Isis Rosenkreuz » Mon Apr 13, 2009 19:30

Bacila sam samo oko na link, jesu li to ciklusi hlađenja i grijanja Zemlje? Ako je to, gledala sam i neke priloge koji govore o tome.
Mislim, možda zemlja stvarno prolazi kroz te cikluse hlađenja i grijanja, no ne može se poreći da čovjek uvelike pridonosi tom "prirodnom" zatopljenju.

BTW: Turin, welcome back :wink: :D
"Not a servile scribe Am I
Not ever shall I be
My sire is mind
Whose sons are always free"

Nobel invented dynamite. I won't accept his blood money.

If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic.
Isis Rosenkreuz
<font color=red>House-Wife

Postby Dragonchild » Wed Apr 15, 2009 19:58

@ Turin - nitko ne poriče da zatopljenje postoji, pitanje je samo koliko mi stvarno tome pridonosimo, a koliko je to prirodna stvar. Da ne skužiš krivo, i ja sam za očuvanje okoliša, bez obzira na to koliko mu mi štetili, čisto zato jer smatram da ga nemamo pravo zagađivati, sve i kad bi bila istina da naš utjecaj u svemu tome i nije velik. Ali čisto me zanima koliko istine ima u ovoj priči, i čini mi se da je ima poprilično. Puuuuno mi je logičnije da se Zemljina klima mijenja u ogromnom postotku zbog Sunca, nego zbog nas.
Kiss my shiny metal ass!! [-( :lol:
Dragonchild
Forum member

Postby Turin Turambar » Thu Apr 16, 2009 17:16

Dragonchild wrote:@ Turin - nitko ne poriče da zatopljenje postoji, pitanje je samo koliko mi stvarno tome pridonosimo, a koliko je to prirodna stvar. Da ne skužiš krivo, i ja sam za očuvanje okoliša, bez obzira na to koliko mu mi štetili, čisto zato jer smatram da ga nemamo pravo zagađivati, sve i kad bi bila istina da naš utjecaj u svemu tome i nije velik. Ali čisto me zanima koliko istine ima u ovoj priči, i čini mi se da je ima poprilično. Puuuuno mi je logičnije da se Zemljina klima mijenja u ogromnom postotku zbog Sunca, nego zbog nas.

It has been suggested that recent climate change may be due to variations in solar output,[27][28] and that climate models may overestimate the relative effect of greenhouse gases compared to solar forcing.[29] Even with an enhanced climate sensitivity to solar forcing, most of the warming since the mid-20th century is attributable to the increases in greenhouse gases.[29] Others have suggested that the Sun may have contributed about 45–50 percent of the increase in the average global surface temperature over the period 1900–2000, and about 25–35 percent between 1980 and 2000.[30] There has been no increase of solar brightness over the last 1,000 years.[31] Solar cycles led to a negligible increase in brightness over the last 30 years, but this effect is too small to contribute significantly to global warming.[32] The combined effect of natural climate forcing, solar variation and changes in volcanic activity, probably had a warming effect from pre-industrial times to 1950 but a cooling effect since.[1] An increase in solar activity should warm the stratosphere, whereas an increase in greenhouse gases should produce cooling there.[33] The observed trend since at least 1960 has been a cooling of the lower stratosphere.[34]

http://en.wikipedia.org/wiki/Global_war ... _variation

Ponavljam pitanje, jesi li se ti potrudila uopće imalo proučit mainstream znanstveno stajalište prema toj teoriji? Najlakše je nekritički povjerovat svakom zavodljivom crackpot - conspiracy theory filmu kojeg pogledaš...

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby Mormy » Thu Apr 16, 2009 17:45

Turin Turambar wrote:Ponavljam pitanje, jesi li se ti potrudila uopće imalo proučit mainstream znanstveno stajalište prema toj teoriji? Najlakše je nekritički povjerovat svakom zavodljivom crackpot - conspiracy theory filmu kojeg pogledaš...

Mainstream znanstveno stajalište je bilo i da je zemlja ravna ploča :) No da, vjerujem da pridonosimo globalnom zatopljavanju, no također je dokazano da Zemlja ima periodične promjene klime ...

There has been no increase of solar brightness over the last 1,000 years.

mislim c'mon

brijem da nismo imali ni instrumente za to mjerit (točne) bar do 70-ih godina prošlog stoljeća

daj shvati wikipedia nije pouzdan izvor informacija jer svaki kreten može natrabunjat nešto da zvući relativno pametno

plus kako objašnjavaš da se uz Zemlju još zagrijavaju Mars, Jupiter, Pluton i Triton (Neptunov mjesec)? Da wooo we're not alone out here :)

i nadalje plin koji se zagrijava se širi, postaje lakši od zraka i penje se više u atmosferu, gdje onda gubi toplinu ... (ako sam ja ovo dobro postavio, me needzor Luc) :)
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby Dragonchild » Thu Apr 16, 2009 19:31

Turin Turambar wrote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Global_war ... _variation

Ponavljam pitanje, jesi li se ti potrudila uopće imalo proučit mainstream znanstveno stajalište prema toj teoriji? Najlakše je nekritički povjerovat svakom zavodljivom crackpot - conspiracy theory filmu kojeg pogledaš...

Dude, chill! :shock: :lol:

Jup, potrudila sam se, al sori kaj ne uzimam zdravo za gotovo tekstove s wikipedie. :lol: Upravo zato jer sam se dosta o tome informirala, naletila sam i na oprečna razmišljanja pa me zanima i tuđe OSOBNO RAZMIŠLJANJE o tome, a ne citati s wikipedie. :wink: Primjetila sam da i inače u raspravama skačeš ko sumanut na svako mišljenje koje se ne slaže s tvojim, daj ono, ohladi malo. Ja u ništa ne vjerujem potpuno, pogotovo ne nekritički, uvijek sam otvorena za sve argumente i nemam problema s tim da mi netko argumentirano promijeni stav, naravno ako prosudim da je ta osoba u pravu.

Onaj odlomak sam pročitala, al sori, nije mi dovoljan da me potpuno uvjeri u to o čemu ti pričaš. I baš se pravi javio nekome govorit o vjerovanju u zavodljive teorije, čovječe pa ti si takav doomsday prophet da te nema zemlja Indija. :P Meni TO više liči na nekritičko prihvaćanje teorija, a ne ovo moje pitanje.
Kiss my shiny metal ass!! [-( :lol:
Dragonchild
Forum member

Postby TakLa » Fri Apr 17, 2009 1:47

Mormegil wrote:
Turin Turambar wrote:Ponavljam pitanje, jesi li se ti potrudila uopće imalo proučit mainstream znanstveno stajalište prema toj teoriji? Najlakše je nekritički povjerovat svakom zavodljivom crackpot - conspiracy theory filmu kojeg pogledaš...

Mainstream znanstveno stajalište je bilo i da je zemlja ravna ploča :)

Zapravo, jos od anticke grcke, znaci od prvih filozofa i pocetka znanosti, mainstream znanstveno misljenje je bilo da je zemlja okrugla. Samo sto to nije opcenito gledano nije bilo mainstream misljenje.

Mormegil wrote:i nadalje plin koji se zagrijava se širi, postaje lakši od zraka i penje se više u atmosferu, gdje onda gubi toplinu ... (ako sam ja ovo dobro postavio, me needzor Luc) :)

Pa zrak se zagrijava, kako zrak moze postat laksi od zraka?

---

O cemu mi raspravljmo uopce? O tome treba li manje zagađivat okolis? Cak i ako globalno zatopljenje nije uzrokovano vecim dijelom nasim utjecajem, zagađenje okolisa je golemo, ne znam kako uopce netko moze reci da ga ne treba smanjiti!
VIJEĆE
TakLa
Forum member

Postby Mormy » Fri Apr 17, 2009 7:55

Pa nitko ne govori da ga ne treba smanjiti, samo mi ide na k Turinovo apokaliptično popovanje.

mislio sam na ugljik dioksid, metan i ostale stakleničke plinove ...
Mormy
codemonkey

Postby The Tormentor » Fri Apr 17, 2009 11:56

Mormegil wrote:Pa nitko ne govori da ga ne treba smanjiti, samo mi ide na k Turinovo apokaliptično popovanje.

Fakat.

Mi smo prva generacija živih bića koja se čudi ko pura dreku izmjeni glacijala i interglacijala. Dobro ajde, zbog auspuha su bile rupe u ozonskom omotaču al su sad ok, to još mogu popušit, ali daj se saberite...

Efekt staklenika se ne javlja radi toga kaj se tu i tam izlije nafta u more, jer baciš papirić od kaugume na pod umjesto u kantu, pa čak ni jer ogromne tvornice imaju dimnjake iz kojih izlazi poprilična količina svakakvih plinova. To se jednostavno dešava, povuci vikendicu 2 metra dalje od obale i obuci kratke rukave.
“Anger cannot be dishonest.”

Marcus Aurelius
The Tormentor
Forum member

Postby Turin Turambar » Fri Apr 17, 2009 12:22

Mormegil wrote:daj shvati wikipedia nije pouzdan izvor informacija jer svaki kreten može natrabunjat nešto da zvući relativno pametno

Jebote kako mi ide na k ovo konstantno omalovažavanje wikipedije, kao, wikipedija je svačija prčija gdje svatko može pisat šta god hoće. Ako nisi primijetio, svaka tvrdnja u nekom wiki članku ima na kraju onaj mali broj u zagradi koji je, ako nisi znao, zapravo link na izvor iz kojeg je tvrdnja izvučena, odnosno, u ovom kontekstu, na znanstveno istraživanje koje potkrepljuje navedenu tvrdnju! Ok? A ako taj izvor nedostaje, u zagradi će pisat "citation needed". Ok? Tako da ovo konstatno sranje po wikipediji kao nečemu šta nema nikakve težine jednostavno ne stoji.

The Tormentor wrote:
Mormegil wrote:Pa nitko ne govori da ga ne treba smanjiti, samo mi ide na k Turinovo apokaliptično popovanje.

Fakat.

Mi smo prva generacija živih bića koja se čudi ko pura dreku izmjeni glacijala i interglacijala. Dobro ajde, zbog auspuha su bile rupe u ozonskom omotaču al su sad ok, to još mogu popušit, ali daj se saberite...

Efekt staklenika se ne javlja radi toga kaj se tu i tam izlije nafta u more, jer baciš papirić od kaugume na pod umjesto u kantu, pa čak ni jer ogromne tvornice imaju dimnjake iz kojih izlazi poprilična količina svakakvih plinova. To se jednostavno dešava, povuci vikendicu 2 metra dalje od obale i obuci kratke rukave.

Stari. Are you for real? Daj uozbilji se malo molim te, globalno zatopljenje je problem koji prijeti opstanku naše civilizacije, ako ne i vrste, ako ne i života na planeti. Pitajte vašeg štovanog fizičara Lucifera jel se slaže sa mnom, ili vjeruje u vaše sulude/kriminalne teorije zavjere temeljene na neprovjerenim ili lažiranim podacima.
Last edited by Turin Turambar on Fri Apr 17, 2009 12:30, edited 1 time in total.

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Turin Turambar » Fri Apr 17, 2009 12:25

A ako se želite malo obrazovat, predlažem da počnete s ovim sajtovima:
http://greenfyre.wordpress.com/denier-vs-skeptic/
http://digg.com/environment/More_climat ... s_debunked
http://www.realclimate.org/index.php/ar ... /12/index/
(pronađite rubriku "responses to common contrarian arguments")
To bi bilo to od mene. Turin out.

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby Mormy » Fri Apr 17, 2009 14:06

Turin Turambar wrote:
Mormegil wrote:daj shvati wikipedia nije pouzdan izvor informacija jer svaki kreten može natrabunjat nešto da zvući relativno pametno

Jebote kako mi ide na k ovo konstantno omalovažavanje wikipedije, kao, wikipedija je svačija prčija gdje svatko može pisat šta god hoće. Ako nisi primijetio, svaka tvrdnja u nekom wiki članku ima na kraju onaj mali broj u zagradi koji je, ako nisi znao, zapravo link na izvor iz kojeg je tvrdnja izvučena, odnosno, u ovom kontekstu, na znanstveno istraživanje koje potkrepljuje navedenu tvrdnju! Ok? A ako taj izvor nedostaje, u zagradi će pisat "citation needed". Ok? Tako da ovo konstatno sranje po wikipediji kao nečemu šta nema nikakve težine jednostavno ne stoji.
Yeah, također i ima edit gumb iznad svakog pasusa ;) Ergo da svačija prčija je :)

BTW linkovi su obično na članke iz nekih publikacija :) Koje naravno nisu nužno ni provjerene niti točne :) Bitan je citat, ne otkud je došao i tko ga je provjerio ;)

Ja sam na wikipediji/nupediji od 2001 i mislim da znam puno bolje od tebe a i bilo koga ovdje kako wikipedia funkcionira (večinom zato što mi je to u struci ;) ). Pazi ja ne diskreditiram sav info s wikipedije, ali svaki info koji je bipolaran je automatski podložan sumnji ;)

Ti se malo spusti na zemlju i shvati da ako je to tvoje mišljenje, da ono nije apsolutno točno niti da je ičije drugo apsolutno točno.

I još nešto... Znanost (klimatolozi) danas nisu sposobni prognozirat vremenske prilike točno (za više od tjedan dana), računalni modeli za sezonsku vremensku prognozu imaju oko 40% error margin što je onak pa puno :)

A sezonska vremenska prognoza je za slijedeće godišnje doba... Kako ti misliš da je moguće s preciznošću utvrditi što će bit za 20 godina, što je bilo s klimom pred 100-200-500-1000-2000 godina... FFS pa mi neznamo gdje mi opće živimo, ono 80% (a imam osječaj da sam još i malo reko) oceana je neistraženo (i ne, ne mislim na površinu), nagađamo što se nalazi ispod površine dublje od 6 km (Mohorovčićev diskontinuitet) ... i da btw dole su nađeni fosili na 6 km dubine embeddani u stijene :)

I ti si tako jebeno samouvjeren da mi znamo kurca o našem planetu i tu dolaziš s tim apokaliptičnim stavovima :) Jebeni LOL

Eh da, još jedna mala sitnica je ... pa neznamo kako to da zemlja ima magnetsko polje (postoje dvije teorije a ni jedna nije potvrđena), niti znamo zašto se to polje s vremena na vrijeme rotira ... al eto događa se i to :) A upravo to magnetsko polje je ono što nas štiti od radijacije iz svemira :)

I da, sigurno između ostalog utjeće na klimu (potraži si što je to južno atlantska anomalija i pogledaj di se nalazi) :)
Mormy
codemonkey

Postby Turin Turambar » Fri Apr 17, 2009 16:05

U svakom slučaju:

There are at least two reasons we shouldn’t let the debate delay aggressive national policies and investments that reduce carbon emissions.

The first is the well-known Precautionary Principle. It was either Gore or Arnold Schwarzenegger, I believe, who explained the Precautionary Principle with this analogy: Suppose your daughter is sick. You take her to 10 doctors. Nine of them diagnose cancer; the tenth disagrees. Do you treat her for cancer? Responsible parents would say yes. We can argue about the prognosis, we can differ on our estimate of how quickly the cancer is progressing, but we need to treat it.

The second reason is what we might call the Wealth of Benefits Principle, the basis of my statement that you don’t have to believe in climate change to accept that taking action is a great idea. The prescription for fighting global warming – a shift from fossil fuels to low- and no-carbon energy – has so many benefits that we’d have to be misanthropes, anthropomaniacs or Armageddonites to argue against it.

To illustrate, take this test: Do any of the following appeal to you?

1. Dramatically reducing childhood asthma and suffering from other illnesses caused by air pollution from vehicles and power plants.

2. Lowering the strain those illnesses put on the health care system and its costs.

3. Ending the subsidies we send to terrorist organizations with our purchases of gasoline and other petroleum products.

4. Plugging the massive hole in the national economy, in which we transfer huge amounts of American wealth to oil-producing nations.

5.Creating the equivalent of new tax-free disposable income for every energy consumer (that’s all of us) by improving the energy efficiency of our vehicles, homes, businesses and communities.

6. Unhitching the economy from supply disruptions and price volatility associated with fossil fuels, including extortion by unfriendly oil-producing nations.

7. Ending the many other damages to humans and the environment caused by fossil energy production, including oil and slurry spills, groundwater contamination, the dumping of mine waste into waterways, the demolition of mountains, and the loss of wilderness and wildlife habitat to drilling.

8. Minimizing the loss of life and property worldwide to drought, wildfires, floods and hurricanes.

9. Reducing traffic congestion so we have more time to court our spouses and play with our kids.

10. Living in communities where the essentials are no more than a 15-minute walk or a 5-minute bicycle ride away.

11. Being able to eat fish without fear of mercury poisoning.

12. Making it far less likely that we will have to send our children to war to seize foreign oil supplies.

13. Creating millions of green jobs that can’t be exported overseas.

14. Making much of our own electricity on our rooftops rather than paying utilities to do it, and powering our cars with green electric energy rather than paying Exxon Mobil and the other oil companies to do it.

15. Traveling between cities on modern, high-speed trains rather than waiting in airport security lines, being frisked by TSA, suffering delays and missed connections, and losing our luggage on airlines.

16. Helping the poor in America and in other nations achieve a decent and sustainable standard of living.

17. Creating a national energy system that is less vulnerable to terrorist attack, sabotage and outages caused by natural disasters.

I could go on.

http://solveclimate.com/blog/20090226/d ... istraction

You may look away
Turin Turambar
Forum member

Postby The Tormentor » Sun Apr 19, 2009 12:33

Pa ja ću poluuuudit e, poluuudit ću e. Turine, pa kak si uspiješ zaspat navecer od silne brige o sudbini svijeta?

Arrogant prick.

*ne morate me upozoravat da se ne toleriraju ovakvi postovi, odlazim ionak. Pa si mislite
“Anger cannot be dishonest.”

Marcus Aurelius
The Tormentor
Forum member

Postby Bombenhagel » Sat Jun 07, 2014 10:21

nije
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Previous