by l||HRID||l » Mon Nov 05, 2012 13:10
Pokušavam se sjetiti naziva filma koji sam gledao kao dijete na HRT-u, a možda je bila riječ i o VHS-u.
Stilski, film sam tada doživio kao svojevrsnu ekranizaciju knjige "Junaci Pavlove ulice", samo što su atmosfera i tematika bile dosta mračnije i u neku ruku složenije.
Sadržaj bih ukratko opisao kao interakciju uličnih bandi, sazdanu od djece i mladeži, koji svi zajedno štuju nekakav metalni totem po nazivu "jež".
Naime... riječ je o nekakvom metalnom predmetu, pretpostavljam da je riječ o željezu, koji oblikom podsjeća na vršak srednjovjekovnog buzdovana koji je pak zarobljen u čeliju cilindričnog oblika.
Čelija je otprilike veličine staklenke, a "jež" loptice za stolni tenis - ne računajući izdanke u obliku bodlji.
Posebnu pažnju u filmu je imao nekakav 'odabrani' koji je znao tajnu vještinu vađenja "ježa" iz čelije bez uporabe ikakve sile.
Ne sjećam se jezika, ali mislim da ipak nije bila riječ o engleskom već nekom drugom tipa češki, slovački.
Radnju bih smjestio negdje između dva svjetska rata, sudeći po odjeći i ostalim modnim detaljima ...
Pretpostavljam da sve zvuči čudnovato, ali eto ...ako itko ima ideju o čemu bi mogla biti riječ neka se ne ustručava.
Hvala unaprijed ...