[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - PayPal i ostali servisi za plaćanje

PayPal i ostali servisi za plaćanje

Hardware, software i ostalo vezano uz racunala

Postby Nekrofil » Fri Sep 05, 2008 22:24

EyesInMist wrote:ne, refund sam dobio na devizni račun.

Stvarno? Kod koje banke imaš račun?
Nekrofil
Forum member

Postby anti-goobah » Fri Sep 05, 2008 22:43

meni je jedan lik napravio refund i ta lova se naravno "izgubila" jer ova prčija ne prima lovu preko pp-a :evil:
pišo
anti-goobah
Forum member

Postby Nosferatu » Sat Sep 06, 2008 3:16

mislim da stvar ovisi o tome kako se refund radi
naime, ako se transakcija stornira - onda se vraca odakle je i doslo - na karticu - pa ima smisla da ste dobili pare nazad

a obicna refundacija gdje se ne ponistava transakcija vec se vraca kolicina para - da to ne prolazi jer mi nemremo imati uplatni paypal

a sto se tice ovoga o banci sponzoru i tome da gradjani RH ne mogu imati racun u stranoj banci - jel moze link na dokument u narodnim novinama, ili naziv dokumenta, jerbo osoba koju sam pitala a prilicno je u toku nikad cula za takav propis nije....
Nosferatu
<i></i>

Postby EyesInMist » Sat Sep 06, 2008 15:03

Nekrofil wrote:
EyesInMist wrote:ne, refund sam dobio na devizni račun.

Stvarno? Kod koje banke imaš račun?

PBZ... samo da objasnim što je bilo, u slučaju da nekoga zanima, kako i što... na ebayu sa likom se dogovorim za poštarinu za više kupljenih stvari od njega (prije postavljanja bida), "osvojim" sve stvari, lik pošalje račun, a poštarina kojih 50-100kn veća :?: ... reko liku zar se nismo dogovorili, a on jes jes i smanji na dogovorenu, pošalje račun i ja odma platim... kad on nakon kojih tjedan dana :roll: : e stari ne mogu ti ja poslat po onoj cijeni poštarine (a može jer sam gledao po stranicama njegove pošte itd) pa ili da ja njemu još 100kn pošaljem ili da će mi vratit novce... ja mu lijepo pošaljem nekoliko negativnih feedbackova (trve sam) i i tužbu paypalu i ebayu... lik nije ništa odgovorao na pitanja paypala i oni meni nakon koja 2-3 tjedna, možda više, na pbz račun vratili novce... piše STORNO PAYPAL... eto... đubrad engleska :x
When there's nothing right
Don't ever let them cut
All your hopes on the way to the sky

"The superior man is catholic and not partisan. The mean man is partisan and not catholic." :kvak:
EyesInMist
Forum member

Location: Mokošica (Pedijatrija) / Dubrovnik (Psihijatrija) / Varaždin (Neurokirurgija) / Split (Terapija)

Postby l||HRID||l » Tue Nov 04, 2008 17:43

Danas sam konačno dobio potpuno novu Visa Electron karticu ...no, moram sačekati par dana da zaprimim i zatražim 4-znamenkasti Pay Pal Code u PBZ poslovnici.

Nakon toga ću bit spreman za akciju.

Ps. Englezima ne vjerujte ni u kom slučaju. )=
l||HRID||l
Forum member

Postby ABIZMO » Tue Nov 04, 2008 17:56

ček, onda za otvaranje pay pal računa ti je dovoljan samo žiro račun (recimo od PBZ-a) ?
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby l||HRID||l » Tue Nov 04, 2008 17:58

Ja sam zatražio i kreirao baš deviznu karticu u svrhu online kupovine.

Otvorio novi račun, ugovor etc.

Smatram da je tako najbolje, nove kartice imaju chip i CCV number. :)
l||HRID||l
Forum member

Postby Mormy » Tue Nov 04, 2008 20:59

kakav žiro račun, devizni račun moraš imat...

mislim da ti pebzica i rajfa imaju devizne charge kartice sa ccv-om
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby Nosferatu » Wed Nov 05, 2008 7:30

Dakle, ono što treba za PayPal je VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS kartica - pukim slučajem je PBZov žiro upravo VISA electron. I SAMO ZATO može.

Žiro računi drugih banaka ne moraju biti visa kartice. Maestro je bitno uobičajenija stvar. ;)

Ja mam žiro račun PBZa, visa electron. Otvorili mi za potrebe stipendije, zadržala ga, koristim ga za isplatu preko SCa i s njime imam otvoren i verificiran PayPal.
Da, kartica je chip kartica. :)

So, ne vidim potrebu za otvaranjem deviznog računa samo zbog toga....
Obzirom da ja ne mogu u minus, onda mi nitko niti ne može napucati troškove, a sa pbz@net oslobađam račun para i prebacujem ih na tekući :)
Nosferatu
<i></i>

Postby l||HRID||l » Wed Nov 05, 2008 11:21

Ja sam ljubavi morao, jer moja ex PBZ Visa Electron kartica, nije bila 'novije prirode' ....te nije sadržavala CCV Broj, a ni chip ...tako da sam odlučio da mi je najbolje kreirat novu deviznu ...ioanko čitav proces traje 10 min. :)

Za isplatu preko SC koristim Maestro, Splitske banke. :)

U svakom slučaju, ja sam zadovoljan, još samo da stigne taj famozni 4-znamenkasti Pay pal Code, i krećem u akciju. :D
Last edited by l||HRID||l on Wed Nov 05, 2008 11:23, edited 1 time in total.
l||HRID||l
Forum member

Postby Mormy » Wed Nov 05, 2008 11:22

to ti stiže odmah isti ili najkasnije drugi dan nakon transakcije od onih dolar ili kaj već,,,

sam odi u platni promet banke i traži ispis transakcija, to ti moraju dati
Mormy
codemonkey

Postby l||HRID||l » Wed Nov 05, 2008 11:27

Znam, hvala ...malo sam na nogometu sredio nogu, ali ću svejedno otić vidit. :)

Ps. Jedan od mojih poznanika me pitao ...kako Pay Pal može znati da s tvojom robom zbilja nije nešto u redu kad zatražiš refond novca ....jer kao, ide po logici, da može prijavit i produkt koji je u savršenom stanju, a ovi mu refondiraju novac jer ne vidi načina da oni u realnosti vide u kakvom je ona uistinu stanju ...pa bih vas molio da pojasnite malo ...hvala. :)
l||HRID||l
Forum member

Postby Nosferatu » Thu Nov 06, 2008 9:41

refund ti daje prodavac, ne paypal
dakle, kad prodavac kaze 'ok, ja ujebo, evo refund' onda on da nalog paypalu da refundiraju pare

sto se tice kartice - nije li bilo jednostavnije zatraziti novu visa electron karticu?

sto se tice broja - ako imas net bankarstvo, daj im 2-3 dana i broj ce biti vidljiv

cim skinu pare ce ti biti vidljivo da su pare skinute sa svrhom:
27.07.2008. REZ.SRED.ZA ISPL.NA UREĐ.DR.BANAKA 8,98
u mom slucaju :)
a kasnije se vidi da je to paypal, i pise ti kod i sve :)
rekoh 2-3 dana (nisam gledala svako malo)

isto tako, u poslovnici NEMAJU taj broj dok skroz ne rijese transakciju s paypalom i paypal INZISTIRA da se BANKU NE GNJAVI oko tog broja
tj. ukoliko gnjavis banku i banka kaze paypalu da si ju gnjavio - paypal ti moze krknut account

pise u uvjetima koristenja paypala :)
Nosferatu
<i></i>

Postby Mormy » Thu Nov 06, 2008 9:49

Nosferatu wrote:isto tako, u poslovnici NEMAJU taj broj dok skroz ne rijese transakciju s paypalom i paypal INZISTIRA da se BANKU NE GNJAVI oko tog broja
tj. ukoliko gnjavis banku i banka kaze paypalu da si ju gnjavio - paypal ti moze krknut account

pise u uvjetima koristenja paypala :)

Dakle ovak...

prva stvar, ja radim u banci... Dio sustava koji održavam je vezan baš uz tadaaaam... platni promet :)

Ti u svakom trenutku imaš pravo tražiti ispis transakcija i dobiti ćeš taj ispis, nije to nikakvo gnjavljenje, to je tvoje pravo. Mislim imaš pravo znat što ti se s novcima događa. Naravno da trebaš pričekati dan-dva da ti transakcija bude vidljiva (znaći da stigne poruka da je PayPAL transakciju zaprimio).
Mormy
codemonkey

Postby Nosferatu » Thu Nov 06, 2008 9:59

gle, ti u roku 2 minute od 'klik' na paypalu vidis na netu da je transakcija osla ali u opisu transakcije ti pise "REZ.SRED.ZA ISPL.NA UREĐ.DR.BANAKA"

onda treba cekati 2-3 dana da se taj natpis izmijenu u nesto oblika broj-paypal-broj

ok?

to sam htjela reci

1. besmisleno je nekom sjediti za vratom ako je max koji moze dobiti REZ.SRED.ZA ISPL.NA UREĐ.DR.BANAKA
2. paypal je naglasio da NE ZELI da se njegovim suradnicima sjedi za vratom

3. da, vjerujem da opis broj-paylap-broj dolazi nakon sto paypalu sjednu pare, nisam isla nakon klika gledati jel su im dosle pare, a nakon 2-3 dana kad mi je u pbzu bilo vidljivo u dobrom formatu - pare su bile i na paypalu

i da, znam da radis u banci
ja sam pricala o tehnickom stuffu, a ne o tvojim pravima :)
znam da je moje pravo vidjeti sve odmah, al isto tako, ako banka nema taj podatak - onda, ubi ga, nema ga :)

i htjedoh naglasiti uvjete od paypala
jer se tvoj prethodni komentar mogao neupucenoj osobi uciniti kao 'oni to znaju, al ti pizde nece rec, saftaj se' :)

4. gnjavljenje je da sjedis pbzu za vratom da ti pljunu broj kojeg niti sami ne vide
dapace, paypal kaze - nemojte ljude gnjaviti, cekajte svoj mjesecni izvjestaj :)

bti ce da imaju veselih iskustava kad su nesto takvo morali trpati u uvjete koristenja i kad idu krknut account zbog tako neceg....
Nosferatu
<i></i>

PreviousNext

Return to Racunala