[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - PayPal i ostali servisi za plaćanje

PayPal i ostali servisi za plaćanje

Hardware, software i ostalo vezano uz racunala

Postby l||HRID||l » Thu Mar 10, 2011 15:24

alekë kükele wrote:Dobre vijesti od PayPala

http://www.tportal.hr/scitech/tehno/116 ... tskoj.html

Neke konkretne informacije za početak:

Treba obratiti pažnju na još dosta informacija, ali evo za početak ...
l||HRID||l
Forum member

Postby Ašow, the Aucropsy » Thu Mar 10, 2011 16:04

Pa to se znalo i prije da paypal uzima postotak.
Kak bi inace radio? :)
Ašow, the Aucropsy
1234

Postby l||HRID||l » Thu Mar 10, 2011 16:10

Pozornost je na "30 - day pending balance" ...ostalo je radi kompletnosti.
l||HRID||l
Forum member

Postby Noznoroch » Tue Dec 27, 2011 19:21

pljačkaši žešći,. što se tiče ovog "primanja para"
Guardian of and Dweller in the Abyss
Noznoroch
Forum member

Postby ulv » Sat Jan 12, 2013 14:11

Imam premier account, al to sam onako puka bezveze kad sam se registrira davno

uglavnom, neprodajem nista niti namjeravam, vec mi sluzi samo za kupovinu. jel mi onda sve jedno koja mi je vrsta accounta?

i malopre mi se pojavilo nesto verify account, ja stiska da vidim sta je i onda ka da mi je sad verificiran, koji vrag to opce znaci sad?
ulv

Postby Mormy » Sun Feb 10, 2013 21:12

ulv wrote:Imam premier account, al to sam onako puka bezveze kad sam se registrira davno

uglavnom, neprodajem nista niti namjeravam, vec mi sluzi samo za kupovinu. jel mi onda sve jedno koja mi je vrsta accounta?

i malopre mi se pojavilo nesto verify account, ja stiska da vidim sta je i onda ka da mi je sad verificiran, koji vrag to opce znaci sad?

verifikacija se radi preko kartice i onog koda kojeg dobijes na izvatku kada ti skinu 1,5$...

je, svejedno ti je koja je vrsta accounta....

EDIT:

stavljam ovaj topic kao sticky, te ga renejmam u "PayPal i ostali servisi za plaćanje"
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby ulv » Thu Oct 16, 2014 17:45

kako sad funkcionira primanje love preko paypala ako nekom njemcu recimo prodam nesto?

jel triba bit poseban tip accounta i jel se uzima kakva jaca provizija ovo ono kad je u pitanju sjedanje na racun?
ulv

Postby valdemar » Thu Oct 16, 2014 17:47

Sjednu ti pare za njesec dana i to je to.
His face is there painted a menacing head, he's bathing himself in the moonlight
Locked in the attic and burning the candle, he'll sing of the family ghost
Missy and grandma will echo his message: never should we break the oath
valdemar
Forum member

Postby l||HRID||l » Thu Oct 16, 2014 19:50

Ne više. Pending balance je prošlost. Uplaćeni iznos se sad automatski prebacuje na available balance i samim time je odmah dostupan.
l||HRID||l
Forum member

Postby djevel » Thu Oct 16, 2014 22:27

zahvalite spasitelju scene na tom :)

William Wilson

Paypal je uveo da Hrvati odmah mogu primati uplaćeni novac, a ne čekati 30 dana da bi mogli njime raspolagati, kao što je to bila dosadašnja praksa. Slučajnost ili ne, tome je prethodila višednevna email prepiska moje djevojke Villy Villy, putem emaila s njima, u kojoj su je oni uvjeravali da to nije do njih nego do hrvatskih banaka, bla, bla.... na što im je ona odgovorila kako našim bankama nipošto nije u interesu da Paypal zadržava naš novac na svom računu i kako njihova argumentacija nema smisla. Prepisivanje se oteglo u par dana, gdje je zadnji njihov email bio (prenosim samo dio emaila)
"Unfortunately the 30 day balance is currently a requirement for our Croatian customers. Although please believe me that we are working very hard to bring this option to you sooner than you may think.
I sincerely apologise for the inconvenience you have experienced regarding this matter, but hope that your issue is resolved as soon as possible."
Samočetiri dana nakon primitka ovog emaila svi hrvatski korisnici Paypala su dobili email da napokon i oni mogu koristiti svoj novac kao i svi drugi ljudi u ostalim državama svijeta uključujući one najrazvijenije. Slučajnost ili ne..... hvalla Violeta, ovo će onakšati život mnogim ljudima.
Ovo je popis država koje imaju tih 30 dana čekanja: Albania, Algeria, Antigua and Barbuda, Barbados, Belize, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Dominica, Fiji, French Polynesia, Grenada, Honduras, Lesotho, Malawi, Morocco, New Caledonia, Palau, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Seychelles, Trinidad and Tobago, Turks and Caicos.
Hrvatska je bila jedina država u Europskoj Uniji koja je na toj listi... To stvarno nije imalo smisla, što im je Voleta detaljno objasnila. Eto... čuda se događaju!
Quorthon didn't die, he lives eternally in the hearts of every south American bootlegger. He's the tupac of black metal.
djevel
Forum member

Postby kktz » Thu Oct 16, 2014 23:12

da, ajd neko nek objasni, kolko uzimaju oni seb. mjesecno, po postotku? kontam mozd ga otvorit, al bas nisam siguran, ko zna oc imat i za internet , al ev pitam.
kktz
Forum member

Postby l||HRID||l » Fri Oct 17, 2014 7:52

l||HRID||l
Forum member

Postby kktz » Fri Oct 17, 2014 9:07

Oops.

That page doesn’t exist.
kktz
Forum member

Postby l||HRID||l » Fri Oct 17, 2014 10:59

Trenutno da, ali u momentu postanja sve je funkcioniralo.

Try this :arrow: https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/websc ... es-outside
l||HRID||l
Forum member

Re: PayPal i ostali servisi za plaćanje

Postby Blackadder123 » Fri Nov 24, 2017 1:43

Malo da osvjezim temu i tu:

I sami znate problem prodavanja, kada se desi da kupac navodno ne dobije robu. Problem je u ovome; Vi posaljete nesto kupcu, on to dobije ali laze da nije dobio i otvori 'claim' protiv vas, vi cete izgubiti svoj novac i to sto ste poslali, sto je pljacka. Problem je sto vi ne mozete dokazati da ste to poslali ako niste poslali preporuceno, a niti se ne moze dokazati da je kupac to dobio ako kaze da nije, znaci mogu lagati i prodavac i kupac. Paypal kao i Ebay idu na korist kupca a na stetu prodavaca. Ako imate tracking number od preporucene posiljke onda se zna desiti da se prodavacu ne dira lova, ali da ce lovu vratiti kupcu paypal ili ebay.

Medjutim, svagdje ne postoji opcija za tracking i slati preporuceno moze biti ful skupo, neisplativo, pa ljudi cesto salju samo prioritetno i tako ako kupac kaze da nije dobio (jer ako nista u posti ne potpise, zna da moze varati da nije poslato preporuceno) ostajete bez robe i para. Kako to sprijeciti?

Moj savjet je za one koji povremeno prodaju na Ebay-u, ne stalno, oni ovu taktiku mogu koristiti kad pozele nebi li se spasili od prevare kupca.

Moj slucaj:

Prodao sam vise gramofonskih ploca preko Ebay-a, sve poslao i to je bilo to. Onda sam, instiktivno, na svom paypal accountu otkazao onaj ugovor sa Ebay-om jednim klikom, i kad dobijete potvrdu da ste to ucinili u toj potvrdi i stoji da sa vaseg racuna ebayu nece vise biti isplaceno nista bez mog pristanka. Ja sam tako na Ebay-u platio fee, na svom Ebay accountu, i onda na Paypal accountu otkazao taj ugovor jer kao ne volim da iko ima pristup mojim novcima. Sa Ebayom, sam imao taj ugovor aktiviran jer bez tog ne mozete prodavati.

I dobro. Prodao ja tako ploce, bili mi novci klasicno blokirani tri tjedna, onda oslobodjeni, i dodje meni 'claim' na ebayu od tog nekog kupca da nije dobio plocu, automatski mi je blokiran novac taj ponovo na Paypal-u.

Pisem ja tako paypal-u da to nije ok, oni kazu da mi ne mogu pomoci da to moram rjesiti sa Ebayom. Na Ebayu kazu, ako nemas potvrdu od preporucene posiljke, ne mozes nista napraviti.

I tako ja sav porazen krenuo da dam refund kupcu, jer kao ako nedas dobijes jos negativni feedback itd....
I krenem ja da kliknem refund na Ebayu kupcu, a kad ono poruka: 'greska, morate vidjeti na paypal-u zasto ne mozete napraviti refund'.

Sjetim se ja da izgleda zato sto sam prekinuo taj ugovor sa ebayom, oni meni ne mogu uzeti novac! I ne samo to, ulogiram se na Paypal i vidim da je novac odblokiran!!

Vracam se na ebay, da nije slucajno 'case closed' ali nije, i dalje je case protiv mene otvoren. Moj cilj je da kupac nece dobiti refund od mene, jer brijem da laze. Hoce lovu i plocu, a i da nije tako, meni je neprihvatljivo ostati bez skupe ploce i novca, jos koliko saam love popusio jer sam morao davati ispod cijene, koliko fee-ja platio, jos nemam i posao, meni je svaka kuna bitna i zaboli me.

Znaci:

1. Ne znam dali sam to uspio zato sto sam otkazao ugovor sa Ebayom PRIJE nego li je kupac otvorio case ili to nema veze, to ne znam.

2. Dali sam to uspio zato sto je novac nakon tri tjedna bio odblokiran, pa sam otkazao ugovor sa Ebayom, pa ga nisu zato mogli ponovo blokirati

3. Posto su ebayu placeni svi dugovi sa moje strane, znaci fee od prodaje, onda mozda Ebay nije mogao zaobici moj otkaz ugovora sa njima da bi 'zastitio' kupca, pa paypal posto je ugovor otkazan neda Ebay-u da napravi refund kupcu.

Nesto od ovoga je 100 posto!!!!!

Upamtite: Znaci, ako ne prodajete cesto kao ja na Ebayu, cim prodate stvari obavezno platite Ebayu fee od prodaje, odite na svoj paypal account i otkazite onaj ugovor sa Ebayom, tako da ako se desi da vas kupac zeli prevariti to bas nece moci.

Ako ste prodali drito preko paypal, odmah povucite lovu sa balansa, mozda cak i sa kartice kao sto je debitna ko moja, da nebi se neki prevarant od kupca sjetio kako moze imati i vasu robu i novac a vi ostati bez icega.

Eto nacina kako se boriti protiv tih refunda. Naravno, ja na svom account-u imam da ne dajem refund, da je rizik na kupcu, pa ko voli nek izvoli.
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
Blackadder123
Forum member

PreviousNext

Return to Racunala