[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - BIJELO DUGME!!!

BIJELO DUGME!!!

Rock rock, 'till you drop!

Moderators: Jaggernaut, Vufli

Postby ~|-ÇäRçAśŞ-|~ » Thu Jun 16, 2005 22:08

E Bijelo Dugme je Zakon! Bregović je u YU bio čovjek odma iza Tita... što govori o njihovim dostignućima... Čak je i Iggy Pop obradio njihove neke pjesme mislim... bar sam tak čuo!

Evo baš danas je bio taj famozni koncert BD-a u Sarajevi lega koji je bio rekao je da je bio koncert dobar... znači bend koji se okupio nakon mnogo mnogo godina uspio je napraviti nešto što neki bendovi još dugo neće!

Čuo sam da će za Zagreb biti puštenop u prodaju još 1000 ulaznica... I čuJa sam da je za Beograd rasprodano 200.000 ulaznica... jebeno! To ko Rock In Rio! :D
:headbanging: Wë Ärë DëÄd ËmBríÖnÝç ÇëLL'ş :headbanging:
~|-ÇäRçAśŞ-|~
Forum member

Postby Ancestor » Thu Jun 16, 2005 22:22

~|-ÇäRçAśŞ-|~ wrote:E Bijelo Dugme je Zakon! Bregović je u YU bio čovjek odma iza Tita... što govori o njihovim dostignućima... Čak je i Iggy Pop obradio njihove neke pjesme mislim... bar sam tak čuo!

Evo baš danas je bio taj famozni koncert BD-a u Sarajevi lega koji je bio rekao je da je bio koncert dobar... znači bend koji se okupio nakon mnogo mnogo godina uspio je napraviti nešto što neki bendovi još dugo neće!

Čuo sam da će za Zagreb biti puštenop u prodaju još 1000 ulaznica... I čuJa sam da je za Beograd rasprodano 200.000 ulaznica... jebeno! To ko Rock In Rio! :D

Bregović je jebena SELJAČINA, najveći šupak u tom bendu, nakon prvih par albuma upropastio je sve što se dalo upropastit, sjebo je cijelo jebeno Bijelo Dugme. Zbog njega je i Bebek otišo, a kad je otišo Bregović je počeo radit ono što mu se očito više sviđa CAJKE tipa Lipe Cvatu, Đurđev dan i ostala govna koja bolje da nisu izašla.
This is a snakeskin jacket! And for me it's a symbol of my individuality, and my belief... in personal freedom.
Ancestor
Forum member

Postby čudnoređe » Fri Jun 17, 2005 12:12

Imao sam fazu 2003. kad sam dosta intenzivno slušao nekoliko njihovih albuma s Bebekom. Zbog toga idem i na koncert. Dobro je da sam saznao ovo što slijedi jer stignem utvrditi gradivo prije koncerta tak da ne zujim bezveze :P
...a možda će još nekog zanimati:

dakle,

BEBEKOV dio sarajevske setliste (redoslijed je randomiziran):

tako ti je, mala moja, kad ljubi bosanac
selma
ne gledaj me tako i ne ljubi me više
ipak, poželim neko pismo
sanjao sam noćas da te nemam
ne spavaj, mala moja
loše vino
na zadnjem sjedištu moga auta
ako možeš, zaboravi
pristao sam, biću sve što hoće
da sam pekar
doživjeti stotu
došao sam da ti kažem da odlazim
svi marš na ples
dve će to mila moja prekriti snjegovi, ruzmarin i šaš
ima neka tajna veza (sa thiefom i islamovitjem)

također, čujem da se Bregović na početku koncerta BORIO s akordima što i nije hvalevrijedna osobina...
čudnoređe
neki čovjek

Postby ~|-ÇäRçAśŞ-|~ » Fri Jun 17, 2005 20:10

Hahaha, da i ja sam čuo iz prve ruke da je neki lik klečio dolje kraj njega i govorio mu sta da svita i kako dok je soliro... :D
:headbanging: Wë Ärë DëÄd ËmBríÖnÝç ÇëLL'ş :headbanging:
~|-ÇäRçAśŞ-|~
Forum member

Postby Corellon Larethian » Fri Jun 17, 2005 21:14

Ovi koncerti su cisti corporate money makin' deal. Bregovic je prije godinu dana na TV-u reko da "NEMA SANSE DA CE SE IKAD BIJELO DUGME OPET OKUPITI!", kad li ono... hm....Coca Cola enjoy krece u akciju.
Sta malo ljudi shvaca je da su jedini aktivni od raspada benda tu i tamo ostali pjevaci, tak da se za njih ne brinem, ali Bregovic...uuuu...nakon raspada dugmeta covjek krece u neke svoje vode, kao nest svirucka cak s pariskom simfonijom i sl. al to je goli qrac sto se svirke tice. klavijaturist je nakon raspada dugmeta otisao u kanadu i postao UGOSTITELJ...covjek nije vidio kalvijatura preko 20 godina, a 100% ces ga na koncertu vidit okruzenog ultrasupermega modernim Kurzweilima, Korgovima, Rolandima i sl. Basist nije tako basa 15 godina kak spada....
vjerovatno ce oni to fino rjesit da ce im iza biti pravi glazbenici, uvjezbani koji ce derat svirku, a ovi ce se pokazat...NIJE ISKLJUCENO...nemojte me popljuvat zbog ovoga, ali to je VRLO moguce.
Poanta price...da, oni ce opet okupiti ljude i bit ce to divno i krasno i sve, al opet...dosta ljudi sam cuo da nece ic jer zele da im dugme ostane u najboljem sjecanju iz godina kad su bili carevi. Ovo sad je cisto...ma....Coca Cola.... fuj fuj.
When you dream, there are no rules...people can fly, anything can happen.
Corellon Larethian
Forum member

Postby Boro the Beautiful » Sun Jun 19, 2005 1:59

Corellon Larethian wrote:Ovi koncerti su cisti corporate money makin' deal.

Tačno.

klavijaturist je nakon raspada dugmeta otisao u kanadu i postao UGOSTITELJ...covjek nije vidio kalvijatura preko 20 godina, a 100% ces ga na koncertu vidit okruzenog ultrasupermega modernim Kurzweilima, Korgovima, Rolandima i sl.

Netačno.
Otišao je u Ameriku i osnovao neku kompaniju za telefoniju, a čovjek ima sve što je Hammond ikad napravio, gledao sam neki intervju sa njim prije godinu dana. Vlada Pravdić.
A Laza Ristovski ima svoj studio u BG-u, još uvijek radi koliko može, snima i svira.

Basist nije tako basa 15 godina kak spada....

Isto netačno.
Čovjek radi sa mladim muzičarima u Sarajevu.

Poanta price...da, oni ce opet okupiti ljude i bit ce to divno i krasno i sve, al opet...dosta ljudi sam cuo da nece ic jer zele da im dugme ostane u najboljem sjecanju iz godina kad su bili carevi. Ovo sad je cisto...ma....Coca Cola.... fuj fuj.

Jebiga, na zvaničnoj robi sa turneje Rolling Stonesa od prije par godina nisi imao artikla na kojem nije bio logo Volkswagen...

Ono, ja lično mislim da će koncerti da smrde, mislio sam ići u Beograd ali sam odustao, ali, toliko se stvari dešava, zašto ne i ovo. Nemam ništa protiv da neko da pare za ove koncerte, jer, ruku na srce, Dugme ipak ima šaku odličnih pjesama, uglavnom balada, a tu i ne mogu naročito zajebati stvar.
Valjda. :lol:
Boro the Beautiful
Forum member

Postby Acid Rain » Sun Jun 19, 2005 21:19

Ma ludi su, mogu poslušat i ošla bi na njih, ali neman love

I tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac :)
DOES ANYBODY HERE REMEMBER LAUGHTER ?
Acid Rain
Forum member

Postby Moffa » Mon Jun 20, 2005 9:17

Hrpetina šupčina koje su se skupile da bi ponovno skupili lovu, koju su prethodno potrošili na alkohol i dop! Sad će zaradit svaki po "milju eura" i natrag u penziju. Imaju neloših pjesama, istina, a nikad ih nisam uspio probavit. Islamovića posebno, bljak!
Moffa
Forum member

Postby Deratizator » Mon Jun 20, 2005 17:14

Jel ko dobio ulaznicu na Coca Coli?
Deratizator
Forum member

Postby Sepulman8 » Mon Jun 20, 2005 18:39

Deratizator wrote:Jel ko dobio ulaznicu na Coca Coli?

neki jesu
Pablo Francisco wrote:...he is a monster singer,he sounds like a creature...

8)
Sepulman8
Forum member

Postby horvat_hrvoje » Tue Jun 21, 2005 8:54

Meni je Bregović kao solo umjetnik puno bolji nego Dugme kao bend.

A i ne volim ih zato što su se previše prodali. Mislim stvarno :

"jesi mala vozila do sada.... jesi jesi al' vokswagen nisi". :twisted:
Svi smo mi Hrvoje Horvat!
horvat_hrvoje
Forum member

Postby Luka » Wed Jun 22, 2005 1:00

Jedino era dok je bebek bija ovo ostalo mi je skart.
Inace odlican band!!!!!
Mater mi je pokupila potpis od bebeka ima nekih 25 godina i jos ga cuva.
Vade retro satana, non suade mihi vana, sunt mals quae libas, ipse venena bibas.
Luka
Forum member

Postby čudnoređe » Thu Jun 23, 2005 10:13

...
Last edited by čudnoređe on Fri Jun 24, 2005 10:32, edited 1 time in total.
čudnoređe
neki čovjek

Postby _Necrophagist_ » Fri Jun 24, 2005 3:09

Proka Pronalazač wrote:...ponegdje su zvučali ko da će se svaki čas raspasti... "

:lol: ne bi se čudio :wink:
Nisan bia na koncertu ali volin ih poslušat
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
_Necrophagist_
Forum member

Postby čudnoređe » Fri Jun 24, 2005 10:32

_Necrophagist_ wrote:
Proka Pronalazač wrote:...ponegdje su zvučali ko da će se svaki čas raspasti... "

:lol: ne bi se čudio :wink:
Nisan bia na koncertu ali volin ih poslušat

bregovićevi akordi su tako zvučali, ne svi :P :wink:
a o koncertnim utiscima postoji topic u veni vidi audi, tek sad skužih. zato se nemojte čuditi ako umjesto mog posta ovdje vidite tri točkice...
čudnoređe
neki čovjek

PreviousNext

Return to Hard Rock Caffe