RAINBOW

Rock rock, 'till you drop!

Moderators: Jaggernaut, Vufli

Postby Kosy » Fri Mar 01, 2013 21:06

Liburnian wrote:
Gojo wrote:
Bure wrote:
Maiden Istra wrote:Ma meni je Rainbow prejeben band, al samo dok je Dio s njima...ono poslije mi nije tako zanimljivo. Evo baš slušam Tarot women....

jesi preslusao i sve ostale albume kak treba ili si letio samo?

odlični su svi do jednog albumi od rainbowa. ALI dosta se osjeti pad nakon dia, tj. 2 albuma nakon dia su ocjena 4/5 pa su onda do zadnjeg iz 90-ih 3/5 ... sve u svemu vrhunska diskografija i dalje, ritchie je iz iste 'pasmine' ko i gillan, nema tu greške, sve čega se čovjek dotakao je kvaliteta i znanje

Dvije najizglednije stvari koje predviđam u rock businessu su:

- Reunion (ako se to tako može nazvat) Pantere
- Reunion (ako se to tako može nazvat) Rainbowa

Vjerujem da će se (ako se iti jedan veliki renunion dogodi) ova dva reuniona dogoditi prva ili kad tad.

Rainbow reunion je nemoguć jer nema Dia, a i Blackmore odavno nije baš sklon tom razmišljanju. Probao je srednom 90-ih, pa je ritnuo u maglu. Ako se taj, 'krnji' reunion i dogodi, spada u sferu totalno neočekivanog i potpuno nepredviđenog i neizglednog.
Kosy
Forum member

Postby Vufli » Fri Mar 01, 2013 21:30

Slažem se, teško da će se Rainbow ponovo skupiti.
Vufli
<font color=yellow>Pacijent

Postby Liburnian » Fri Mar 01, 2013 21:37

Kosy wrote:
Liburnian wrote:
Gojo wrote:
Bure wrote:
Maiden Istra wrote:Ma meni je Rainbow prejeben band, al samo dok je Dio s njima...ono poslije mi nije tako zanimljivo. Evo baš slušam Tarot women....

jesi preslusao i sve ostale albume kak treba ili si letio samo?

odlični su svi do jednog albumi od rainbowa. ALI dosta se osjeti pad nakon dia, tj. 2 albuma nakon dia su ocjena 4/5 pa su onda do zadnjeg iz 90-ih 3/5 ... sve u svemu vrhunska diskografija i dalje, ritchie je iz iste 'pasmine' ko i gillan, nema tu greške, sve čega se čovjek dotakao je kvaliteta i znanje

Dvije najizglednije stvari koje predviđam u rock businessu su:

- Reunion (ako se to tako može nazvat) Pantere
- Reunion (ako se to tako može nazvat) Rainbowa

Vjerujem da će se (ako se iti jedan veliki renunion dogodi) ova dva reuniona dogoditi prva ili kad tad.

Rainbow reunion je nemoguć jer nema Dia, a i Blackmore odavno nije baš sklon tom razmišljanju. Probao je srednom 90-ih, pa je ritnuo u maglu. Ako se taj, 'krnji' reunion i dogodi, spada u sferu totalno neočekivanog i potpuno nepredviđenog i neizglednog.

Ima sam prilike dobrih sat ipo vremena siditi sa njim u Lisinki backstageu i raditi jedan interview u kojem smo baš ono friendly pričali o svemu. Bio je sa mnom i čmarnet kolega Vedran iliti 501, no kasnije je otišao. Svakakve sam neke ideje za budućnost čuo direktno od njega i ljupke mu žene. Samo, iskreno, tada je Dio bio još živ. To da
Liburnian

Postby Bure » Fri Mar 01, 2013 22:09

Dio da je ziv nebi nikad vise radio s njim jer nevoli da mu netko pametuje.
Ukoliko se rainbow okupi bit ce totalni fail, blackmore vise nije u tome.
Rainbowu je mjesto u povijesti i neka tamo ostanu kao veliki.
Bure
Forum member

Postby Gojo » Sat Mar 02, 2013 0:09

Bure wrote:Dio da je ziv nebi nikad vise radio s njim jer nevoli da mu netko pametuje.
Ukoliko se rainbow okupi bit ce totalni fail, blackmore vise nije u tome.
Rainbowu je mjesto u povijesti i neka tamo ostanu kao veliki.

a baš tako, sve si reko. nekad se baš ljudi koji nešto iskreno vole zajebu u toj svojoj strasti i vade iz naftalina nešto što tamo treba ostat. jer je dobro, savršeno, i nema se šta više tu kemijat po ionako nekoliko puta iseciranom i operiranom tijelu koje je Rainbow. najbolji su bili u 70im i kasnije je to samo padalo.
Gojo
Forum member

Postby Bure » Sat Mar 02, 2013 10:30

po meni je tu blackmore puno kriv, jer se nije maknio dalje u svom sviranju od sedamdesetih (sad ce me svi pljuvat radi ovog, al nema veze haha) - ugl, netko tko je pratio rad ritchia blackmorea, mogao je primjetiti da on isto svira cijelo vrijeme kak je i svirao na albumima u sedamdesetima osim sto na to doda neku ukradeni dio klasicne glazbe. pa svaki solo mu isto zvuci vec trideset godina, stalno svira isto. mislim da on niti nemoze napraviti nesto znacajnije u hard rocku, jer nije u tome hrpetinu vremena vec.
Bure
Forum member

Postby Maiden Istra » Sat Mar 02, 2013 11:06

Istina, istina....ma kakava reunion...što se mene tiče, ne moraju se okupljat jer ne bi imalo prevelikog smisla.
"Prema majci Zemlji i prema bratu nebu odnosi se kao prema stvarima što se mogu kupiti, opljačkati i prodati poput stoke ili sjajnog nakita. Njegova će pohlepa uništiti Zemlju i za sobom ostaviti samo pustoš" poglavica Seattle
Maiden Istra
Forum member

Postby Kosy » Sat Mar 02, 2013 12:37

Bure wrote:po meni je tu blackmore puno kriv, jer se nije maknio dalje u svom sviranju od sedamdesetih (sad ce me svi pljuvat radi ovog, al nema veze haha) - ugl, netko tko je pratio rad ritchia blackmorea, mogao je primjetiti da on isto svira cijelo vrijeme kak je i svirao na albumima u sedamdesetima osim sto na to doda neku ukradeni dio klasicne glazbe. pa svaki solo mu isto zvuci vec trideset godina, stalno svira isto. mislim da on niti nemoze napraviti nesto znacajnije u hard rocku, jer nije u tome hrpetinu vremena vec.

Moram priznati da mi baš nisi potpuno jasan ovdje. Kako bi drukčije zvučao Ritchie nego kao Ritchie ? Svi koji su bili u Lisinskom 2009. mogli su vidjeti i čuti drukčijeg Blackmorea nego su ga znali, barem u najvećem dijelu, a u pjesmama Deep Purplea i Rainbowa mogao se puno bolje doživjeti feeling i uživjeti se u true hard rock nego na koncertima samog, olinjalog i komičnog Deep Purplea, koji su totalno out band i nije mi jasno zašto se ne raspadnu.

Deep Purple bez Ritchiea i Lorda meni jednostavno nije Deep Purple, a kad smo tu kod Ritchiea, njega su najteže nagovorili na reunion 1984. i nije baš imao neke velike volje za nastavak rada sa DP. Zato je valjda "Perfect Strangers" zadnji vrhunski album Deep Purplea. Ostalo je veće ili manje smeće, sa tek pokojom dobrom pjesmom. Poput ovih:

http://www.youtube.com/watch?v=49XBmLTwWsQ

http://www.youtube.com/watch?v=pQ7-0dMP-n4

Bolje je odmaknuti se u neki drugi smjer, poput Ritchiea, nego se blamirati očajnim albumima i sramotnim koncertima kao što to radi Deep Purple. Zato se nadam da se Rainbow nikada neće okupiti, iako je i nakon Dia bilo dobrih albuma i ne može se reći da je Turner slab pjevač. Meni je "Straight Between the Eyes" bomba od albuma.
Kosy
Forum member

Postby Bure » Sat Mar 02, 2013 12:46

Kosy wrote:
Bure wrote:po meni je tu blackmore puno kriv, jer se nije maknio dalje u svom sviranju od sedamdesetih (sad ce me svi pljuvat radi ovog, al nema veze haha) - ugl, netko tko je pratio rad ritchia blackmorea, mogao je primjetiti da on isto svira cijelo vrijeme kak je i svirao na albumima u sedamdesetima osim sto na to doda neku ukradeni dio klasicne glazbe. pa svaki solo mu isto zvuci vec trideset godina, stalno svira isto. mislim da on niti nemoze napraviti nesto znacajnije u hard rocku, jer nije u tome hrpetinu vremena vec.

Moram priznati da mi baš nisi potpuno jasan ovdje. Kako bi drukčije zvučao Ritchie nego kao Ritchie ? Svi koji su bili u Lisinskom 2009. mogli su vidjeti i čuti drukčijeg Blackmorea nego su ga znali, barem u najvećem dijelu, a u pjesmama Deep Purplea i Rainbowa mogao se puno bolje doživjeti feeling i uživjeti se u true hard rock nego na koncertima samog, olinjalog i komičnog Deep Purplea, koji su totalno out band i nije mi jasno zašto se ne raspadnu.

Deep Purple bez Ritchiea i Lorda meni jednostavno nije Deep Purple, a kad smo tu kod Ritchiea, njega su najteže nagovorili na reunion 1984. i nije baš imao neke velike volje za nastavak rada sa DP. Zato je valjda "Perfect Strangers" zadnji vrhunski album Deep Purplea. Ostalo je veće ili manje smeće, sa tek pokojom dobrom pjesmom. Poput ovih:

http://www.youtube.com/watch?v=49XBmLTwWsQ

http://www.youtube.com/watch?v=pQ7-0dMP-n4

Bolje je odmaknuti se u neki drugi smjer, poput Ritchiea, nego se blamirati očajnim albumima i sramotnim koncertima kao što to radi Deep Purple. Zato se nadam da se Rainbow nikada neće okupiti, iako je i nakon Dia bilo dobrih albuma i ne može se reći da je Turner slab pjevač. Meni je "Straight Between the Eyes" bomba od albuma.

Pa o tome i govorim, izgradio se kao nesto u sedamdesetima i u hard rocku nije vise nista napredovao, stalno je svirao isto jer se posvetio vise stvarima koje su ga zanimale, nije vise bio toliko u hard rocku vec u nekim drugim vodama, o tome pricam. S tim da u osamdesetima i devedesetima -posebice live, brljao je da to nije normalno jer vise ni sam nije znao sta da svira, sve mu je bilo ponavljanje. to se moze lako uociti ako detaljno pregledas koncete iz tog vremena.
Sto se tice Blackmores nighta, prvi albumi su bili odlicni jer je imao opet novu ideju i viziju sto i kako treba uciniti, a sve poslije tih prvih par albuma je cisto ponavljanje prvih albuma.
A deep purple necu komentirat, jer je to tvoje misljenje. Ja i dalje znam zasto su mi najdrazi band i jedva cekam novi album i ponovni koncert, jer nakon sedam puta sto sam ih gledao, nijednom me nisu razocarali. Meni je jednostavno odlicno ih cuti uzivo.
Bure
Forum member

Postby Bure » Tue Apr 02, 2013 20:59

Bure
Forum member

Postby Vufli » Tue Apr 02, 2013 22:40

Definitivno, tu je gitara izvanredna. Doogie mi se, koliko god ga ja cijenio, tu nije baš iskazao. Ipak, to što si rekao, gitara zvuči nevjerojatno.
Vufli
<font color=yellow>Pacijent

Postby Bure » Wed Apr 03, 2013 10:02

od devedesetih do danas nekako stalno ima taj neki standardni zvuk, bas mi je jebeno to.

http://www.youtube.com/watch?v=Kdyg1a60aQU

kak je ovo do0bar album.
Bure
Forum member

Postby Bure » Sat Apr 20, 2013 18:35

http://www.youtube.com/watch?v=JWmru2Rz84o

ahahahaha meni je ovo dva puta losije od originala, nitko kao blackmore i dio :D

http://www.youtube.com/watch?v=zEaxow3PoO0
Bure
Forum member

Postby Liburnian » Sat Apr 20, 2013 19:24

Ma dobro je i ovo prvo, ali na original smo valjda navikli, ali i po meni original ima više sirovosti, strasti, snage, osjećaja, svega.... ovo prvo je samo neko tobož demonstriranje perfekcije, a duše nigdje, iako priznam ne zvuči baš sad katastrofa, okej je...
Liburnian

Postby Liburnian » Sat Apr 20, 2013 19:28

Btw, ako netko nije upoznat s diskografijom Rainbowa, evu tu može naći malu pomoć...

http://www.youtube.com/watch?v=w4lQHiNgUXU
Liburnian

PreviousNext

Return to Hard Rock Caffe