Pink Fairies

Rock rock, 'till you drop!

Moderators: Jaggernaut, Vufli

Pink Fairies

Postby renewal » Wed Oct 29, 2008 21:44

Rock grupa iz Londona koja je "uzgajala" psychedelic scenu 70-tih, ali su bili više okrenuti na klasični rock nego na potpunu psihodeliju!

Promovirali su glazbu i uzimanje droga (lsd, marihuana).....

Izdali su 4 genijalna studijska albuma, i jedan također izvrstan live album iz 1975.

Albumi:

* 1971 – Never Never Land (Polydor) – Rudolph; Sanderson; Hunter; Twink
* 1972 – What a Bunch of Sweeties (Polydor) – Rudolph; Sanderson; Hunter
* 1973 – Kings of Oblivion (Polydor) – Wallis; Sanderson; Hunter
* 1982 – Live at the Roundhouse 1975 (Big Beat) – Wallis; Rudolph; Sanderson; Hunter, Twink
* 1987 – Kill 'Em and Eat 'Em (Demon) – Wallis; Colquhoun; Sanderson; Hunter; Twink

Bootleg:

* 2008 - Finland Freakout 1971 (MLP - Bootleg) - Rudolph; Sanderson; Hunter

iskrene preporuke!!
Music is a safe kind of high!
renewal
Forum member

Postby Kibla » Thu Nov 13, 2008 19:32

Band je skroz bez veze, loša kopija Floyda
Kibla
Forum member

Postby renewal » Fri Nov 14, 2008 10:59

ne vidim po cemu oni kopiraju floyde!
renewal
Forum member

Postby renewal » Mon Sep 27, 2010 22:22

renewal
Forum member

Postby Zbane » Tue Sep 28, 2010 0:04

evil maka 666 pa sta nije to onaj bend koji
je svirao s Hokvindima na koncertima :lol: ???

mislim da su čak i imali jednu postavu pol-pol hah
_Ofce i Nofce_
Zbane
Forum member

Postby renewal » Wed Sep 29, 2010 8:35

Da, to je taj bend...
Svirali su im kao predgrupa..haha.... tak da je sve jasno!
renewal
Forum member

Postby Blackadder123 » Mon Mar 14, 2011 3:09

Genijalci. Iz njih i iz Hawkinda izasao prakticki Motorhead. Prvi album Motorheada pola pjesama su pjesme Hawkinda i Pink Fairies. To je mjuza. I nisu losa kopija Pink Floyda nego je obrnuto. P.Fairies su svirali vec malo prije Floyda, Hawkwind isto. Floydi su predosadni naspram ovima, i preuzvikani. Marketing radi cuda..
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
Blackadder123
Forum member

Postby Blackadder123 » Mon Mar 14, 2011 3:10

Nisu samo kao predgrupa bili Hawkindu, oni se medjusobno znaju kao i ekipa, imali su zajednicke projekte kao Pinkwind itd..
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")
Blackadder123
Forum member

Postby Pakaa » Mon Mar 14, 2011 10:13

Blackadder123 wrote:To je mjuza. I nisu losa kopija Pink Floyda nego je obrnuto.

Ova 2 benda uopće ne liče jedan na drugi baš toliko ko šta se tu na topicu spominjalo, tako da ja i ne bi govorija o nekome kopiranju.

Blackadder123 wrote: P.Fairies su svirali vec malo prije Floyda, Hawkwind isto.

Ovo ti ne stoji, ni za jedne ni za druge.

Blackadder123 wrote:Floydi su predosadni naspram ovima, i preuzvikani. Marketing radi cuda..

Ne bi tija ulazit u neke rasprave o ukusima i slično, al brate ovo je priglupa izjava. Šta se tiče Floyda, preuzvikano je onih par udarnih albuma (koji su meni opet genijalni), al ovo iz ranije faze je daleko od toga da je preuzvikano, tako da nemoj pričat svašta. I opet, ne znan na temelju čega uspoređuješ ova dva benda kad glazbeno uopće nisu toliko slični koliko ti govoriš.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby Blackadder123 » Mon Mar 14, 2011 15:25

Pakaa wrote:
Blackadder123 wrote:To je mjuza. I nisu losa kopija Pink Floyda nego je obrnuto.

Ova 2 benda uopće ne liče jedan na drugi baš toliko ko šta se tu na topicu spominjalo, tako da ja i ne bi govorija o nekome kopiranju.

Blackadder123 wrote: P.Fairies su svirali vec malo prije Floyda, Hawkwind isto.

Ovo ti ne stoji, ni za jedne ni za druge.

Blackadder123 wrote:Floydi su predosadni naspram ovima, i preuzvikani. Marketing radi cuda..

Ne bi tija ulazit u neke rasprave o ukusima i slično, al brate ovo je priglupa izjava. Šta se tiče Floyda, preuzvikano je onih par udarnih albuma (koji su meni opet genijalni), al ovo iz ranije faze je daleko od toga da je preuzvikano, tako da nemoj pričat svašta. I opet, ne znan na temelju čega uspoređuješ ova dva benda kad glazbeno uopće nisu toliko slični koliko ti govoriš.

Naravno da nemaju veze jedno s drugim zato sam i lupio kontru. Drugo, John Alder Twink je imao band THE FAIRIES (to je bilo prije floyda) jos 1963 tako da je ta prica pocela tada a kasnije i kulminirala sa Pink Fairiesom i drugacijom postavom. Mislio sam na to. Hawkind je nastao 1969, malo iza Floyda. Ne, ne bi bas Fairiese i Floyde usporedjivao, nisu bas previse slicni, ali recimo Hawkwind i Floyde se moze usporedjivati kad je u pitanju psihodelija, tu su mi Floydi dosadni brate do besvjesti dok je recimo Hawkwind mrak... Al ok svako ima svoje, nismo svi isti.
Blackadder123
Forum member

Postby Pakaa » Mon Mar 14, 2011 16:31

Jebiga, al The Fairies nisu Pink Fairies :D to htjedoh reći... Inače, Floydi su osnovani prije Hawkwinda (prvi single 1967.) ;) Al kontan šta oš reć, sve 5.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby Zbane » Mon Mar 14, 2011 17:12

Hawkwindi su Floydi s mudima :mrgreen: tak su rekli jednom negdje baš mi se to svidlo (što ne znači da ne volim Floyde)
_Ofce i Nofce_
Zbane
Forum member

Postby Zbane » Mon Mar 14, 2011 17:18

ahaha

od ovih PF sam čuo jednu stvar i to je to

edit: ko je obriso Smakof post :|
_Ofce i Nofce_
Zbane
Forum member

Postby Nik Praskaton » Mon Mar 14, 2011 17:29

Zbane wrote:ahaha

edit: ko je obriso Smakof post :|

i ja se pitam :lol:

opet cu ponovit da su floidi zakon, ovaj band je ok, ali mogu lizat pete floidima, pa mozda cak i to bude upitno :lol:
Nik Praskaton
Forum member

Postby Blackadder123 » Tue Mar 15, 2011 20:01

Kak za koga.
Blackadder123
Forum member

Next

Return to Hard Rock Caffe