Bas sam se eto bacio malo da proucim bend i prodjem albume. Trebalo mi je nekih 20tak godina od kad sam cuo za ovaj bend da krenem
Nemam nesto previse za reci, opet kao i sve ja cu iz svoje perspektive a ne vecinske. Ja sam do ovog benda dosao preko Larry Wallis-a koji kao sto znate je bio frontman Pink Fairies i prva postava Motorhead-a.
On je sa njima svirao od drugog do desetog mjeseca 1972, nije nista snimio sa njima, imaju neki snimci na youtube. I ok, krenem ja slusati. Prvo ona stvar Boogie, kao i Prince Kajuku su me odmah zarazili ali i opcenito vrlo dobra gitara Mick Bolton-a.
I tako sam krenuo, bilo je neko odusevljenje i ok, ali i onda strasno razocarenje. Tako da mi sad ok bend ali nist prespecijalno ako gledamo sve zajedno.
Naime, prva dva albuma i treci koji je Live je ono pravo. To je sa Mick Bolton-om. Ostalo nekoliko albuma sljedecih sto sam prolazio sam jedva prosao koliko je lose, meni je to koma. Potpuno drugi svijet i to onaj koji uopce ne volim. Da nema ova prva tri albuma bend bi mi bio smece. Eto toliko.
Da nisu nista vise snimili nakon tog treceg koji je Live, bili bi ok bend. Meni su jako bitni i tekstovi u bendu, ovdje nisam primjetio bas posebne tekstove zato mi i nisu vise od prosjecnog benda, ali svirka na ta prva dva studijska i Live-u je vrlo dobra.
Iza Mick Bolton-a me nista ne interesira, albume od phenomenon i njih par iza sam prekinuo slusati jer to mi se uopce ne svidja, a dalje sam odustao proucavati, ako je u tom stilu onda ne trebam ni cuti dalje.
Moja ocjena samo prva dva i taj treci koji je Live, pravi prljavi rnr, ima tu i tog nabrijano bluesa u solazama, malo i prog.... Ja ne znam nikad mi nisu imali veze sa Space Rock a to se inzistira, ne znam meni je space rock kad cujem Hawkwind i njihove zvukove razne, ovo mi je neki prog, garage, heavy blues, hard rock spika. Nikakav space.
Eto... Prolaz za prva dva i treci koji je Live, ostalo ne.
Lemmy: "We are Motorhead and we play rock'n'roll!" (Lemmy: "We were not heavy metal," he snaps. "We were a rock'n'roll band. Still are. Everyone always describes us as heavy metal even when I tell them otherwise. Why won't people listen?")