Robert Rich

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

Robert Rich

Postby Đeb » Wed Jun 23, 2010 18:42

Jel prati netko?zadnja 3 su fenomenalna. (dark) ambient za meditaciju i autogeni trening.Jedan od meni najdražih ambientalnih glazbenika od početka 80-tih na ovamo.Upravo slušam genijalnu kolaboraciju Robert Rich & Ian Boddy - React 2008.Savršenstvo!!!
Noise Again
Đeb
Forum member

Postby Mile » Tue Feb 22, 2011 21:39

Očito se radi o malo poznatom liku na ovim prostorima; iako pretpostavljam da je i malo poznat među Amerima. Lik je rođen 1963., i možda ima kvltni statvs među new age hašišarima.

Evo, skinuo sam si na random suradnju sa Lisom Moskow - Yearning. Bokte, ko da sam u Indiji, gledam dolje na polje kako slonovi teturaju u magli.

Morao bi ovo više poslušat; samo se nadam da nije sve na temu Indije. Možda nije ni Yearning namjenjen sa indijskim idejama, ali instrumenti daju takvu asocijaciju.
Mile
.

Postby Đebadiah » Tue Feb 22, 2011 23:07

Nema on previše veze sa New Ageom.On je klasični 80's, 90's kompozitor Drone, Experimental, Space, Dark Ambient, kao i etno ambient glazbe , no neznam baš da ga je netko svrstavao u new Age.
Noise Again and again!!!
Đebadiah
Forum member

Postby Mile » Tue Feb 22, 2011 23:43

Onda sam stekao pogrešan prvi dojam. Ne loš dojam, samo pogrešan.
Mile
.

Postby Đebadiah » Wed Feb 23, 2011 16:59

Evo par klipova, pa prosudi kolko je to New Age :)).Prvi je Drone Ambient, drugi Dark Ambient i treći "Earth" Ambient.

Robert Rich-Wheel Of Earth 1983 (Drones Album// Excerpt part 1.)
http://www.youtube.com/watch?v=cdZ_OwDw4rI

Robert Rich & B. Lustmord - Hidden Refuge

http://www.youtube.com/watch?v=2SeG0Alx ... re=related

Robert Rich.Water and air

http://www.youtube.com/watch?v=1q2sUwbx ... re=related
Noise Again and again!!!
Đebadiah
Forum member

Postby Mile » Wed Feb 23, 2011 18:59

Water and air mi se dopada. :D Ovo prvo iz 1983. mi je tak...premonotono. Potkraj malo drugačijih zvukova.

Obično izbjegavam takve drone/ambient zvukove koji rastežu jedan ton desetak minuta, a takvih albuma se previše naštancalo. Tek svaki treći-četvrti ambijentalni album kojeg si skinem mi paše, jer većina je zanimljiva poput utrke puževa.

Trebao bi si poskidati više ovih Richevih albuma, ali poveća diskografija mi psihička barijera - elem ne da mi se to sve tražiti.

Dislajkaro, Đeb, a i još ponetko, koji su vam najbolji Richevi albumčići?
Mile
.

Postby Đebadiah » Thu Feb 24, 2011 13:03

meni je ovih 5 najdraže...red nije bitan:

Robert Rich-Below Zero
Robert Rich - Inner Landscapes 1987
Robert Rich - Trances / Drones 1981-1983
Robert Rich & B. Lustmord - Stalker 1995
Robert Rich - Michael Somoroff's Illumination
Noise Again and again!!!
Đebadiah
Forum member

Postby Mile » Thu Feb 24, 2011 18:24

Evo našao sam albume Gaudi i Seven Veils. Predobro. Ambijentalno. Orijentalno. I da, njuejđovski :lol: . Neka, dobro je to. :rozi:

Posebno me zanima ovaj brontosaur od albuma - sedmosatni Somnium. :shock: To mi baš zvuči kao nešto za liječenje insomnije.
Mile
.

Postby Đebadiah » Thu Feb 24, 2011 20:18

Mickey wrote:Evo našao sam albume Gaudi i Seven Veils. Predobro. Ambijentalno. Orijentalno. I da, njuejđovski :lol: . Neka, dobro je to. :rozi:

Posebno me zanima ovaj brontosaur od albuma - sedmosatni Somnium. :shock: To mi baš zvuči kao nešto za liječenje insomnije.

Gaudi i Seven Veils su Tribal Ambient.Gaudi je bio prvi cd koji sam kupio od njega, očekivao sam tada nešto mračnije, no nije loš album.
Pa ako ti dojadi "new age" kako veliš onda si nareži nešto sa Stalker ili Below Zero ako voliš Dark Ambient ili ako voliš hipnotičko drone experimental prangijanje onda trances/drones, koji je klasik drone glazbe početka 80-tih.
Noise Again and again!!!
Đebadiah
Forum member

Postby Mile » Thu Feb 24, 2011 21:17

Prva asocijacija na 'tribal' su mi razne perkusije, ili inkantacije; onako plemensko hopa-cupkanje. Tak da mi je tribal ambient čudan termin na kojeg se ne obazirem previše. Budem i ostalo poslušao, bez brige. Pozamašna je diskografija, ne mogu to sve u jednom danu. :lol:
Mile
.

Return to Twilight Zone