Ulver

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

Ulver

Postby Stark » Fri Feb 12, 2010 15:30

Po prvi puta sam vjerovatno njih išao slušat, a da se ne radi o onoj black metal fazi s početka (koja me i odbila od ovog benda). I poslušam si album ''Perdition City'' i ostao sam :shock: koliko je to genijalno. Budući da imaju dosta raznoliku diskografiju - koji albumu su silčni ovome?
Stark
<font color=red>The Vault Dweller

Postby ABIZMO » Fri Feb 12, 2010 15:39

Blood Inside probaj...

a potom si nabavi zadnji..nije baš kao PC ali je premastan..
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby Bombenhagel » Fri Feb 12, 2010 15:42

svi su drugačiji, tj. na svoj način napravljeni. preporučujem ti mini cd a quick fix of melancholy. ova zadnja dva (blood inside i shadows of the sun su malo dosadna, al ono, nije za odbacit). zadrži se ti još neko vrijeme na perdition cityu, svaki put ćeš otkriti neš novo. zadnja stvar nowhere/catasrophe jebe majke. i ona druga isto, scars bla bla, ne sjećam se više je isto vrhunac njihovo stvaralaštva.

e moj stark..tek sada...godina je 2010

:lol:

edit: nije ti to "into the unknown metal", prije "nesvrstani"
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Stark » Fri Feb 12, 2010 15:46

Pa prije čak i Twilight Zone, nek prebaci Mile tamo.
Skidam cijelu diskografiju, sa svim EP-evima, a do tada uživam i PC-u.

Kužiš, PC...ko kompjuter...hahahhahahahahaha!!!!
Stark
<font color=red>The Vault Dweller

Postby Đeb » Fri Feb 12, 2010 17:36

Odličan band ,što god da rade (electro,Black metal,Folk,Dark ambient,Prog rock,IDM,"koga briga što")rade to predobro.U zadnje vrijeme dosta sam slušao Blood Inside,Lyckantropen Themes,Quick Fix Of Melancholy i najviše Perdition City i Shadows Of The Sun koji sam dosta dugo stavljao svaku večer prije spavanja.Vrlo kvalitetno, no ne sjeda uvijek.
Noise Again
Đeb
Forum member

Postby Fuchs » Sat Apr 17, 2010 14:26

Konačno mjesto za raspravu o njihovoj post metal fazi da se cijenjene okultnjare ne bi uvrijedile u BM pdf-u. :lol:

Slažem sa sa Đebom, sve što rade, rade vrhunski, od blacka i folka i ove novije elektronike.
Od te nove faze svakako mi je najbolji William Blake album zbog velike raznovrsnosti glazbenih utjecaja, a moram priznati i zbog prisutstva metala. Zatim Perdition City, Blood Inside i A quick fix su mi remek djela, a Shadows, Lyckantropen i Silence zahtijevaju posebno raspoloženje za slušanje.

Definitivno su mi jedan od najdražih bendova, a cijenim ih još više jer nisu podlegnuli starim black metal fanovima i vratili se na to samo radi para.

1999. su izjavili:
"Ulver is obviously not a black metal band and does not wish to be stigmatized as such. We acknowledge the relation of part I & III of the Trilogie (Bergtatt & Nattens Madrigal) to this culture, but stress that these endeavours were written as stepping stones rather than conclusions. We are proud of our former instincts, but wish to liken our association with said genre to that of the snake with Eve. An incentive to further frolic only. If this discourages you in any way, please have the courtesy to refrain from voicing superficial remarks regarding our music and/or personae. We are as unknown to you as we always were."

Kapa do poda!

Ja imam snimljenu i kompilaciju elektro faze za auto. Eto tolko su mi dobri. :D

U pripremi je novi album Psyche za ovu godinu?!?! Netko zna nešto više?
Fuchs
Forum member

Postby Fuchs » Thu Jul 22, 2010 13:47

Ovo bi navodno trebalo biti na novom albumu:
http://www.youtube.com/watch?v=ykqIZ-QmgQQ

Oldies! 8)
Fuchs
Forum member

Postby Bombenhagel » Thu Jul 22, 2010 13:50

kaj će to biti obrade neke?
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Fuchs » Thu Jul 22, 2010 14:22

A neznam.. Ali mi se čini da bi moglo biti malo više gitara jer su uzeli gitaristu Daniel O'Sullivana.

Ovo je sa myspacea_
As promised, here's a lil' teaser from ULVER's upcoming "psyche" album: a cover of the ELECTRIC PRUNES classic I had too much to dream last night. First track with Daniel, on guitar, and also featuring Lars Pedersen [WHEN] on drums and Mats Engen [EUROBOYS] on bass guitar. Mix by Antti Uusimaki. Not mastered. Subject to change etc.
Fuchs
Forum member

Postby _Necrophagist_ » Wed Oct 20, 2010 2:57

Izgleda da će bit obrade..

Inače...obožavan baš ovu post metal fazu+Kvedlssanger.Ove blek uratke poštujen,ali nisu moja špresa.No,međutim,Kvedlssanger,Themes i sve nakon toga je savršeno :!:
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
_Necrophagist_
Forum member

Postby Fuchs » Thu Oct 21, 2010 14:17

Obrade kažeš... excellent! :D

Ona obrada Black Sabbatha.. Solitude je prejebena! To bi se trebalo svirati na sprovodima
Fuchs
Forum member

Postby morgoth_8 » Fri Oct 29, 2010 22:23

Fuchs wrote:Obrade kažeš... excellent! :D

Ona obrada Black Sabbatha.. Solitude je prejebena! To bi se trebalo svirati na sprovodima

Apsolutno se slažem, odlična obrada, nešto slično kao što je Agalloch obradio Kneel To The Cross od Sol Invictusa :inlove:
morgoth_8
Forum member

Postby evol » Fri Nov 19, 2010 3:34

shadows of the sun je pregenijalan za slušanje prije spavanja *_* neopisiv doživljaj
evol
Forum member

Postby AtropaBelladonna » Tue Dec 14, 2010 23:24

np: http://www.youtube.com/watch?v=nXl4znQZOpw

pa da prokomentiram kratko :D

sve kaj započnu naprave savršeno..neznam dal sam kod kojeg benda vidjela tolko različitih stvari,a opet napravljenih predobro...
In my last mourning I realize, I've always been the nothing I feared becoming...
AtropaBelladonna
Forum member

Postby morgoth_8 » Thu Jan 27, 2011 0:07

''2011 is the future, a Critical Geography, the new album of Ulver. The anthological presentation we've been hiding behind since Lillehammer is history after Warsaw.''

Joj, to se čeka! :)
Baš me zanima u kakvom će smjeru otići sad s ovim novim albumom, volio bi da bude nešto kao Shadows Of The Sun, al opet, kod njih nikad ne znaš! No, uopće ne sumnjam u još jedno remek djelo.

Kakvo savršenstvo u pm!
http://vimeo.com/18701970
morgoth_8
Forum member

Next

Return to Twilight Zone