[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Swans

Swans

Podforum za ambiental, darkwave, industrial, gothic, EBM, dark electro i sve što vole mladi gothičari...

Moderators: Sotonska Panda, Mile

SWANS

Postby Jeb » Sun Jul 24, 2005 16:29

gira je bio jeben igrač-osniva swanse 1981 u ny-dakako rani svansi vuku na buku...tj noise rock-filth je super ep,public castration is a good idea je jeben album-po meni najjači
kompilacija 1983-1984 je odlična
1987 izdaju solidan children of god
1989 izdaju više gotički ,a manje nihilistički bučni burnning world na kojem je veliki outlaw dark country hitić-god dem the son te monna lisa
kasnije opet požeščuju zvuk pa 1993 izdaju genijalan greta annihilator-mix noise industriala,dark ambienta sve zapakiranu u jeben swans aranžman...1997 nažalost swansi se raspuštaju...bil je to dobar noise band-ko nije gledo giru u močvari nek se pokopa :P 8)
Jeftino Prodajem Ukupe:wink:
Jeb
Forum member

Postby SpectralRipper » Thu Jun 01, 2006 22:04

Slušam već pet dana za redom Filth/Body To Body Job To Job Dupli disk.
Prejebeno , bez pretjerivanja.
SpectralRipper
Forum member

Postby Jeb » Sat Jun 03, 2006 16:16

SpectralRipper wrote:Slušam već pet dana za redom Filth/Body To Body Job To Job Dupli disk.
Prejebeno , bez pretjerivanja.

filth...body...je do jaja :wink:
Jeb
Forum member

Postby dealer » Sun Jun 04, 2006 7:53

meni je soundtracks for the blind daleko daleko najbolji album swansa. a potom drugo mjesto the great annihilator, pa children of god.

rani swansi su mi idejno zanimljivi (ali ne i bliski), a estetski nezanimljivi.
Je li istina nešto o čemu se demokratski odlučuje?

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby Gumbelium Roža » Thu Jun 08, 2006 19:42

Netko je svojedobno rekao da je kod Swansa zanimljiva jedino glazba, dok su Girini tekstovi uglavnom prebanalni za prostranstva o kojima kokodače. Ja bih dodao i da mu je glazba uglavnom ili neslušljiva ili ljigava, osim, recimo, briljantnih Cop/Young god, pa odličnih za prije izlaska Greed/Holy money, onda neponovljivi Children of God, za koji se nemogu odlučiti da li je heterogen i duhovit ili monolitan, zatim White Light at the Mouth of Infinity sa najboljim darkerskim pumpanjima još od Joy Division ili npr. Great Annihilator kada te posjete prijatelji normalci. Zasad mi se ne da o Omnisciencima
i Real Loveovima, ali bih još nasrao da su mi Filth i Love of Life i Burning World sranja i da ih nikad ne slušam.
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
Gumbelium Roža
Forum member

Postby dealer » Tue Jun 13, 2006 13:36

Gumbelium Roža wrote:Netko je svojedobno rekao da je kod Swansa zanimljiva jedino glazba, dok su Girini tekstovi uglavnom prebanalni za prostranstva o kojima kokodače. Ja bih dodao i da mu je glazba uglavnom ili neslušljiva ili ljigava, osim, recimo, briljantnih Cop/Young god, pa odličnih za prije izlaska Greed/Holy money, onda neponovljivi Children of God, za koji se nemogu odlučiti da li je heterogen i duhovit ili monolitan, zatim White Light at the Mouth of Infinity sa najboljim darkerskim pumpanjima još od Joy Division ili npr. Great Annihilator kada te posjete prijatelji normalci. Zasad mi se ne da o Omnisciencima
i Real Loveovima, ali bih još nasrao da su mi Filth i Love of Life i Burning World sranja i da ih nikad ne slušam.

repriza zbog debilnog moderiranja, koje nije u stanju ili obrisati sve neobrazlozene postove ili ne dirati nista:

ove "ocjene" tekstova i muzike su potpuno paušalno i neobrazloženo bapsko naklapanje. "prebanalno za prostranstva o kojima kokodace" - sto bi to, molim te lijepo, trebalo znaciti? ne mogu pojmiti smisao ove recenice. takoder bi mogao spomenuti i ZASTO je glazba "neslusljiva" ili "ljigava".

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom to think, which they seldom use.
dealer
Forum member

Postby Gumbelium Roža » Tue Jun 13, 2006 20:49

Budalo. Netko je svojedobno rekao... jednostavno se ne sjećam tko. Naveo sam to zato da bih pokazao u kojem smjeru kritike Swansa obično odlaze, a zato jer se zasad nitko nije izrazio negativno o njima.
Zato jer sam tako ja htio.
Primjetio si da sam naveo većinu službenih albuma benda kao meni srcu drago. Zašto mi se Love of Life ne sviđa neću ti reći, jer me nisi pitao onako kako se meni sviđa.
Ako netko želi znati što ja mislim o njima (osim tebe, dealeru), neka mi pošalje PM.
Ti si waste of flesh, dealeru. Ti si pozitivan odgovor na pitanje sa "Heathen Earth". Mozgovi poput tvojeg su bolest ukorijenjena u tlo gdje je kročila ljudska noga, a humor vam je stvaran poput realizma.

Svejedno, nije sve u svetkovanju sa žovijalnim društvom. Znaci upozorenja kao što si ti ne služe isključivo radi skretanja u suprotnome smjeru, već i proučavanju određenih simptoma koje nosite. I sam se mogu nekih sramiti, ali vi ste baš z. u.

Pošto je mod obrisao, ukratko:
Tko zna koja firma distribuira Young God Records u Hrvatskoj, snimio bih ili kupio video "A Long Slow Screw", sve na PM.
I e da: idući puta otvaram topikk "djeca swansa" ciljajući na S. Front, SCH, Naevus, Cop Shoot Cop, pa i Cathedral i ostale kojih se sjetite. Have I been a good disciple, mr. Gira?[/i]
"Humor is a moral irresponsibility of a person in relation to the factual nature of actual relations between individuals and community; it is an alibi which permits all kinds of compromises"
LAIBACH
Gumbelium Roža
Forum member

Postby dealer » Tue Jun 13, 2006 23:33

Gumbelium Roža wrote:Budalo. Netko je svojedobno rekao... jednostavno se ne sjećam tko. Naveo sam to zato da bih pokazao u kojem smjeru kritike Swansa obično odlaze, a zato jer se zasad nitko nije izrazio negativno o njima.
Zato jer sam tako ja htio.
Primjetio si da sam naveo većinu službenih albuma benda kao meni srcu drago. Zašto mi se Love of Life ne sviđa neću ti reći, jer me nisi pitao onako kako se meni sviđa.
Ako netko želi znati što ja mislim o njima (osim tebe, dealeru), neka mi pošalje PM.
Ti si waste of flesh, dealeru. Ti si pozitivan odgovor na pitanje sa "Heathen Earth". Mozgovi poput tvojeg su bolest ukorijenjena u tlo gdje je kročila ljudska noga, a humor vam je stvaran poput realizma.

Svejedno, nije sve u svetkovanju sa žovijalnim društvom. Znaci upozorenja kao što si ti ne služe isključivo radi skretanja u suprotnome smjeru, već i proučavanju određenih simptoma koje nosite. I sam se mogu nekih sramiti, ali vi ste baš z. u.

Pošto je mod obrisao, ukratko:
Tko zna koja firma distribuira Young God Records u Hrvatskoj, snimio bih ili kupio video "A Long Slow Screw", sve na PM.
I e da: idući puta otvaram topikk "djeca swansa" ciljajući na S. Front, SCH, Naevus, Cop Shoot Cop, pa i Cathedral i ostale kojih se sjetite. Have I been a good disciple, mr. Gira?[/i]

ajme, kako...neskuzljivo. trenutno ne mogu pojmiti tvoj post. skuzio sam samo da se iza tvojih kripto-misto-intuitivnih napisa krije u logici tvojeg srca utemeljena tvrdnja da je nesto u mojem ponasanju bolesno. i moram pogledati sto znaci "žovijalno". to je valjda francuski il nesto. nazalost, ne znam francuski.

inace, napisao si "netko je svojedobno rekao....(tekstovi kokodakanje blabla)" i onda "JA BIH DODAO". a sada kazes da se u toj sferi krecu kritike nekih apstraktnih trecih, kao da nisi ti to ustvrdio. kome se tu vrti u glavi.

btw. humor I=glupavo, sarlatansko pisanje/ponasanje

dealer
Forum member

Postby Lava for lunch Jr. » Wed Dec 27, 2006 18:58

Imali su utjecaja i kod Napalm Deatha. To se najviše primjeti na stvarima tipa: "Morale" i "Atheist Runt"..

Nego htjedoh pitat, ako ima koja dobra duša da udjeli link za albume: "Cop" i "Filth". Bio bih jako zahvalan.
Я не верю в анархию.
Lava for lunch Jr.
Forum member

Postby dealer » Wed Dec 27, 2006 23:07

napalm death je muzika za malu djecu. swans nije.

dealer
Forum member

Postby Jeb » Wed Dec 27, 2006 23:15

dealer wrote:napalm death je muzika za malu djecu. swans nije.

slažem se-swansi su puno više od muzike i pukog prangijanja-a svake usporedbe sa naplam deathom su kao npr uspoređivati laibach i morbid angel samo zato što su dečkima iz morbid angela laibach najbolji band kao i napalm deathu swansi i bad religion???!
Jeb
Forum member

Postby Lava for lunch Jr. » Thu Dec 28, 2006 0:02

Nije da pametujem & stuff.. Ali meni Napalm ima puno bolje lyricse od Swansa. No to je do mene.
Vi ste ipak puno bolje upućeni u muziku Swansa i cijelu tu njihovu ideologiju.. Tako da neću više da kenjam :oops: :D :wink:

Ipak.. Vrlo rado bih poslušao "Filth" i "Cop", pa ako netko ima.. neka šukne link ovđe. Ja imam samo "White Light From The Mouth Of Infinity".
Я не верю в анархию.
Lava for lunch Jr.
Forum member

Postby dealer » Thu Dec 28, 2006 10:45

Lava for lunch Jr. wrote:Nije da pametujem & stuff.. Ali meni Napalm ima puno bolje lyricse od Swansa. No to je do mene.
Vi ste ipak puno bolje upućeni u muziku Swansa i cijelu tu njihovu ideologiju.. Tako da neću više da kenjam :oops: :D :wink:

Ipak.. Vrlo rado bih poslušao "Filth" i "Cop", pa ako netko ima.. neka šukne link ovđe. Ja imam samo "White Light From The Mouth Of Infinity".

nema tu nikakve "ideologije".

a inace, preporucujem prije svega "soundtracks for the blind"; "the great annihilator"; i "children of god" albume - najvise soundtracks... koji je za mene cisto remek-djelo. Filth i Cop su puno drugaciji albumi i meni osobno puno losiji....ali razumijem da nekome - mozda pogotovo metalcima - mogu biti bolji od ovih najkasnijih swansa koji se meni najvise svidaju i koji su, potpuno nepobitno, puno dorađeniji, suptilniji, VIŠESLOJNIJI, kompliciraniji, "eksperimentalniji" od njihovih ranih radova.

ako ti se svidaju filth i cop, onda provjeri i glenna brancu, koji je bio ogroman utjecaj na zvuk ranih swansa.

nemam link za stranicu neku, ali ovo je sve sto ti treba:

http://www.slsknet.org/

dealer
Forum member

Postby Jeb » Thu Dec 28, 2006 10:55

da-na soulseeku se vjerovatno može naći većina uradaka od swansa-ipak nisu oni tolko raritetan band da treba iskopavati neke posebne linkove itd....

inače great annihilator je genijalan album-istodobno žestok kao i raniji radovi,ali i sa dosta štiha od njihove najmekše faze sa burnnig world albuma iz 1989 koji je po meni jedan od boljih albuma swansa iako je među no wave i noise rock fanovima jako omražen jel naginje ka darkwave-u i gotici opčenito....
Jeb
Forum member

Postby dealer » Thu Dec 28, 2006 16:43

Jeb wrote:da-na soulseeku se vjerovatno može naći većina uradaka od swansa-ipak nisu oni tolko raritetan band da treba iskopavati neke posebne linkove itd....

inače great annihilator je genijalan album-istodobno žestok kao i raniji radovi,ali i sa dosta štiha od njihove najmekše faze sa burnnig world albuma iz 1989 koji je po meni jedan od boljih albuma swansa iako je među no wave i noise rock fanovima jako omražen jel naginje ka darkwave-u i gotici opčenito....

jedan prijatelj ciji ukus iznimno cijenim jako voli the burning world. ja ga osobno nisam cuo, a gira himself neprestano govori da prezire taj album i zeli da bude un-made. hehe...to je zbog konteksta i faze produkcije tog albuma prije svega, ako se ne varam. ali treba imati na umu da je produkcijska faza pola ili mozda vise od pola zvuka swansa. i svega sto gira radi ili je radio (ukljucujuci i ove nove solo i am singing to you from my room tipa radove, jer ne-produkcija je isto vid produkcije haha)

the great annihilator je sjajan album, meni drugi najbolji od swansa. mozda najbolji entry-point za swanse upravo zbog ovoga sto si rekao. inace, onome kome se svidaju soundtracks for the blind treba preporuciti i the body lovers / the body haters - 1 of 3. nazalost, 2 of 3 i 3 of 3 nisu izasli iako su bili planirani.

dealer
Forum member

Next

Return to Twilight Zone