[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Cradle of Filth

Cradle of Filth

Za sve ostale bendove miješanih žanrova koji nisu nasli svoje mjesto u niti jednom forumu...

Moderator: Richpa

Re: Cradle of Filth

Postby Chemical » Mon Aug 10, 2015 15:38

propo
Chemical
Forum member

Postby seljo_belj00 » Mon Sep 07, 2015 11:30

Najvece iznenađenje ove godine...album je cista desetka...samo sam cekao da izbace ovako nesto fantasticno :D ovako bi danasnji cradle trebao zvucit nakon toliko godina...nadam se da ovome nije kraj...ma svaka im dala 8)
seljo_belj00
Forum member

Postby UNKNOWN » Thu Sep 17, 2015 6:25

album je vrh vrhova. svaka čast napokon da su uboli nesto posteno.
UNKNOWN
Forum member

Postby Mile » Sun Sep 20, 2015 11:45

Ajd ipak mi se i dopada. Dao još poneku priliku, poslušao i valja. Još od Nimfetamina nisam poslušao Cof album od starta do cilja u jednom slušanju. Ne bi reko da je vrh vrhova, ali u zadnjih deset godina je.
Nekako mi vuče kao nastavak Middiana.
Heh ko bi reko da je korak unatrag od 15 godina dobra stvar.
Mile
.

Postby UNKNOWN » Fri Nov 20, 2015 20:05

otisao sam ih pogledati na ovoj turneji sad u budimpeštu i moram priznati da bend zvuči dosta dobro. gitaristi razvaljuju. selista je bila vrh vrhova, znaci mix starih klasika plus najbolje stvari s novog albuma.
nisam mislio da cu ikada cuti malice, queen of winter, twisted nails ili heaven torn assunder u jednoj setlisti. vrh.
UNKNOWN
Forum member

Postby Tandrax » Fri Nov 20, 2015 20:43

UNKNOWN wrote:twisted nails ili heaven torn assunder u jednoj setlisti. vrh.

:shock: :shock:
u jebate

Ja bi bia najsretniji da oni nekako dođu u hrvatsku na 20.godišnjicu objave Dusk and her embracea i osim standardne set liste odrokaju i cili dusk u komadu :mrgreen: :mrgreen:
Jebiga tako san potrefia slayer sa reign in blood :mrgreen:
Fear is the mind-killer.

Glad će navest ljude na promjene, ona bistri um
Tandrax
Forum member

Postby Demogorgon » Fri Sep 30, 2016 14:08

Nisam vjerovao da ću to reći, ali zadnji album im je najbolji u karijeri. Teško je bilo za očekivati da će nadmašiti Vempire, Dusk ili Cruelty, ali im je uspjelo. Neznam kako, ali je. Novi gitaristi su pun pogodak, Dani se stvarno potrudio s vokalima, čak su i kljave na mjestu, koje su zadnjih albuma bile bezvezne. Jedino da Jezebel pjeva ženske dionice bila bi čista desetka. :kriegla:
Mali gnom je s novom postavom dobio drugu šansu, valjda je neće zajebati.
Fuck your good intentions
Fuck your human rights
Fuck your finger in my face
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby Tandrax » Sat Oct 01, 2016 14:04

Hm
Meni nije bolji od tih ranih albuma po kvaliteti ali iz produkcijske perspektive je naravno bolji.

Ovaj novialbum mi nekako izgleda kao da je trebao bit nastavak nakon midiana ili cruelty-a a ne ona sjebana izdrkavanja od par albuma ( s tim da je damnation and a day dobar)

Ima li ko kakav njihov noviji live nastup da se isplati pogledat pa da vidim kako oni danas izgledajui zvuče ?
Fear is the mind-killer.

Tandrax
Forum member

Postby Demogorgon » Fri Mar 17, 2017 12:52

Odlučio preslušati cijelu diskografiju, pa da bolje dobijem dojam kak su se mjenjali.
Za sada stigao do Bitter Suites to Succubi (uključujući i njega).
Definitivno najbolji Vempire, fakat ga siluju tamo. Brz, a opet atmosferičan, a i Dani se dere za nevjerovat. Stvarno vrh vrha, ne samo njih već možda i cijelih 90tih. Mislim da si je Dani na tom albumu, kao i na Dusku sjebao glasnice, jer već je na Crueltyu osjetno smanjio vriskove.
Midian... pa to je sranje. Cthulhu Dawn jedina zbilja odlična stvar. Ajde, još su OK Lord Abortion i Her Ghost in the Fog, premda se osjeća neka ljiga. Ali ostalo bezveze. Jedva sam ga preslušao do kraja. Očito je taj album bio namijenjen predpubertetskim curicama, jer tako i zvuči. Prazno, dosadno i pomalo ljigavo.
Ali zato mi je Bitter Suites to Succubi jebeno sjeo. Pravi povratak u formu. Stare stvari još bolje izvedene, a i nove su odlične. Jedino od Sistersa obrada mi nije nešto posebno. Mogli bi neke stvari s ovog albuma i odsvirati live koji puta.

Sad slijedi Damnation and a Day koji mi je bio dobar kada je izašao, pa ću vidjeti kak će mi sad sjesti.
Fuck your human rights
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby Tandrax » Fri Mar 17, 2017 18:03

E u međuvremenu je izašla ona "nova" verziija Duska koja se zove "Dusk and Her Embrace: The Original Sin"

Album je onao kako je dusk vjerojatno zvučao nakon šta su ga napisali i uglazbili, znaći nekako nedovršeno.

Sve pisme su tu ali fale dodatni efekti, rići su malo drugačije, nekek dionice su izmjenjene u nekim pismama, a neke zvuće nekako meeh :roll02:

Neznam meni je Dusk and Her Embrace njihov najbolji album, ka klinac san ga posluša miljon puta, za ga napamet itd a onda kad čujem ovo nekako mi je kao da im je falilo još tjrdan dana posla za završit ga. Tako da je zanimljivo za čut ga ali mi je svejedno drago da je original bolji od Dusk and Her Embrace: The Original Sin-a
Fear is the mind-killer.

Tandrax
Forum member

Postby Demogorgon » Wed Mar 22, 2017 9:37

Preslušao do kraja diskografiju Cradlea.
Nakon Bitter Suites to Succubi nekako se gubi ona posebnost ili bolje rečeno identitet. Upravo to fali ovim kasnijim albumima. Ništa na njima ne odskače. Ajde na Damnationu je Thank God for the Suffering odlična stvar, ali kasnije do ovog zadnjeg ništa.
Nije mi jasno zašto svi pljuju Thornography? Meni je odlično sjeo, premda niti na njemu nema baš nekih pamtljivih stvari, ali album je baš onak gitaristički kak volim. Nymphetamine uz Midian definitivno najslabiji izdanci diskografije, ali u biti sam skužio da Cradlei nemaju (barem meni) zbilja loš album. Ima nekih bezveznih, loših i ljigavih stvari, ali niti za jedan album ne mogu reći da je loš.
Ali zadnji jebe majke. Tu su stvarno iznenadili. Usporedio sam ga s Vempire, ali tu se zbilja ne radi o istom bendu. Stilski potpuno različiti. Dok je Vempire u najvećem dijelu black metal, ovaj novi je više u tradicionalnim metal vodama, da tako kažem. Teško se uopće Hammer... može uspoređivati s starijim Cradleima, osim što je unikatan.

Eto da napravim i listu
1. Vempire
2. Hammer of the Witches
3. Dusk and Her Embrace
4. Cruelty and the Beast (da je bolja produkcija išlo bi i više)
5. Bitter Suites to Succubi (jebiga, smatram ga albumom)
6. The Manticore and Other Horrors
7. The Principle of Evil Made Flesh (isto vrijedi kao i za Cruelty)
8. Damnation and a Day
9. Thornography
10. Godspeed on the Devil's Thunder / Darkly, Darkly, Venus Aversa (ova dva mi nemaju razlike)
12. Midian
13. Nymphetamine

Još jedna vijest. Izgleda da se snima novi album.
Fuck your human rights
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby Demogorgon » Tue Jul 18, 2017 18:37

Izbacili novu stvar. Odu kredlčići u hevi metal, što se gitara tiče.
Ali sve mi nekako smrdi (baš ta riječ) na Nymphetamine, što baš nije dobro. Rad gitara vrlo dobar, ali nekak mi je to sve previše emo.
Inače stvar nebi imala mjesto na predhodnom nikak.
Fuck your human rights
This time I'm gonna bite
Demogorgon
Forum member

Postby priestfan » Wed Jul 13, 2022 10:10

Slušam ih ovih dana. Njihov prvi album je meni najbolji black metal album. Od petog albuma (Damnation And A Day) su dobili ukusni mix ekstremnih žanrova i s takvim stilom (nazovimo to gothic metal) su nastavili, a taj album je najbolji takav album. Šteta što nisu češće dolazili u Hrvatsku, no često su po festivalima.
priestfan
Forum member

Previous

Return to Into The Unknown