[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Symphony X u studiu (već duže) Russell snima solo album

Symphony X u studiu (već duže) Russell snima solo album

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Conspiracy » Wed Jun 15, 2011 19:20

Jebote kakva albumčina,riffovi,solaže i naravno allen,ovo mi je posli divine-a definitivno najbolji album...
Conspiracy
Forum member

Postby Yeentrancemperium » Thu Jun 16, 2011 22:42

Hm :|

Ne znam, imam onaj special edition, i stvarno moram provjeriti jesmo li slušali iste stvari.

Naime, nakon što sam ga par put preslušao, nije da sam ostao nešto previše zapanjen. Niti jedan dio mi nije ušao u uho kao hitoidan. Uglavnom, Odissey mi je ostavio jači dojam, Lost Paradise još jači (da ne govorim o stvari Domination a i ostale, jedina koja me iritira je ona s maidenovskim početkom), a o mom najdražem, The New Mythology Suite da ne pričam.

Ne znam, ili nismo slušali isti album, ili nemamo isti ukus ili ja to naprosto još moram probaviti (istina bog, ostale albume im nisam morao probavljati).
O'Nightspirit
I am one with thee
I am the eternal power
I am the Emperor !!!

---INFINITE STATE FUTURE BREED MACHINE---

Unija Međimurje-Istra-Slovenija FTW!!!
Yeentrancemperium
Forum member

Postby Conspiracy » Thu Jun 16, 2011 23:00

Yeentrancemperium wrote:Hm :|

Ne znam, imam onaj special edition, i stvarno moram provjeriti jesmo li slušali iste stvari.

Naime, nakon što sam ga par put preslušao, nije da sam ostao nešto previše zapanjen. Niti jedan dio mi nije ušao u uho kao hitoidan. Uglavnom, Odissey mi je ostavio jači dojam, Lost Paradise još jači (da ne govorim o stvari Domination a i ostale, jedina koja me iritira je ona s maidenovskim početkom), a o mom najdražem, The New Mythology Suite da ne pričam.

Ne znam, ili nismo slušali isti album, ili nemamo isti ukus ili ja to naprosto još moram probaviti (istina bog, ostale albume im nisam morao probavljati).

ukus
Conspiracy
Forum member

Postby heimdal_13 » Thu Jun 16, 2011 23:13

album novi jeee los. nema pomaka ni napred ni iza nego ko da su napravili novi paradise lost samo puno slabijeee!
heimdal_13
Forum member

Postby Yeentrancemperium » Fri Jun 17, 2011 8:52

heimdal_13 wrote:album novi jeee los. nema pomaka ni napred ni iza nego ko da su napravili novi paradise lost samo puno slabijeee!

Good point. Otprilike, to je to.
O'Nightspirit
I am one with thee
I am the eternal power
I am the Emperor !!!

---INFINITE STATE FUTURE BREED MACHINE---

Unija Međimurje-Istra-Slovenija FTW!!!
Yeentrancemperium
Forum member

Postby Miracle » Fri Jun 17, 2011 10:27

eto, nisam usamljen u mišljenju :)

album je moćan i impresivan na prvu, najviše radi zvuka i produkcije, radi tehničke dotjeranosti, ali prvo šta mi upada je da jednostavno - nema pisme. sve su pisme nepotrebno preduge i komplicirane (jebiga, syx nije dt), a fali konkretnih hitova
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby hallowed » Fri Jun 17, 2011 10:43

Znači, nekima se album sviđa, nekima ne.

To je valjda prvi slučaj u povijesti glazbe :D
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby mordred321 » Fri Jun 17, 2011 10:58

hallowed wrote:Znači, nekima se album sviđa, nekima ne.

To je valjda prvi slučaj u povijesti glazbe :D

haha tak je:D

ne znam meni je album remek djelo
Mhm
mordred321
Forum member

Postby necromanser » Fri Jun 17, 2011 19:29

da fali konkretnih hitova?! a ja baš pokušavam izabrat pjesmu koja nije hit,i ne ide mi...možda bi heretic i bastardse stavio kao slabije stvari na albumu (slabije od ostalih,ne slabe same po sebi)...ostalo je vrh metala...jebi ga,percepcija
We maybe humans, but we are still animals
necromanser
Forum member

Postby Achilles Targaryen » Tue Jun 21, 2011 14:06

Meni je novi album fora... Nekako osviježenje... Posebno mi se sviđa zvuk bubnja, za razliku od prijašnjih albuma (ono, stvar ukusa valjda)... Al opet, "The Odissey" mi ostaje najdraži :D
Men are haunted by the vastness of eternity... And so we ask ourselves: Will our actions echo across the centuries? Will strangers hear our names long after we're gone and wonder who we were, how bravely we fought, how fiercely we loved?
Achilles Targaryen
Forum member

Postby anternet » Tue Jun 21, 2011 14:10

Novi album je bomba!
R.I.P. Ivan Turić (1976. - 2012.)
Adio Prijatelju...
anternet
Forum member

Postby mrtvi » Tue Jun 21, 2011 14:26

album apsolutno ubija! živjela simfonija!
This is a block of text that can be added to posts you make. There is a 255 character limit
mrtvi
Forum member

Postby da_vorija_from_hel » Mon Jun 27, 2011 13:52

Album je dosadan, al' prije svega naporan. Jedva sam ga preslušao. Dok još na prijašnja dva albuma ima dobrih partija, ovdje meni nema ničega interesantnog, nema onih finih melodija, pasaža, neoklasike... Volim kad je nabrijano, al' ovi preživčani rifovi kakve Romeo isfurava od Odiseje pa nadalje, jednostavno mi ne pašu uz takav stil. Doduše, sam zvuk gitare je bolji nego na prethodna dva albuma, ipak je malo manje sirov. Al jednostavno to više nije to. Jedino bih možda mogao izdvojiti pjesmu Light Up The Night, ta mi je ajd' nešto malo bolja od ostatka (najviše zbog refrena). Ne znam, tko voli nek izvoli, znam da će se velikom broju fanova svidjeti.
Nekada jedan od meni najdražih bandova. V smatram remek-djelom progresivnog metala skupa sa Images od DT-a.

From best to worst:

1. V: The New Mythology Suite
2. The Divine Wings of Tragedy
3. Twilight in Olympus
4. The Damnation Game
5. Symphony X
6. Odyssey
7. Paradise Lost
8. Iconoclast
da_vorija_from_hel
Forum member

Postby Alucard » Thu Jun 30, 2011 0:19

da_vorija_from_hel wrote:...Volim kad je nabrijano, al' ovi preživčani rifovi kakve Romeo isfurava od Odiseje pa nadalje, jednostavno mi ne pašu uz takav stil.

na kakav stil? zakaj je većina ekipe tu tak kruta kaj se evolucije tiče? ne određujemo mi stil nekog benda nego oni sami, a stil se može mijenjat
mislim, svi tu volimo prog (pretpostavljam), nije mi jasno zakaj se onda u tom kontekstu ne prihvaća progres nekog benda
dal bi se stvarno benda trebalo očekivat da cijeli svoj vijek rade muziku baziranu na jednoj ideji, da se tak izrazim?
naravno, stvar je ukusa, al imam osjećaj da jako velik broj ljudi ima onaj pristup, u ovom slučaju novog albuma, kao SX se pokvario jer ne radi više stvari ko na divine wings ili V...
niko od nas nije kompetentan da skomentira tak nekaj
ll me ženi il tamburu kupi, ja u nešto udarati moram

ApoxiomeN_myspace
Alucard
Forum member

Postby hallowed » Thu Jun 30, 2011 10:02

Beethoven je napisao divnih 9 simfonija koje mogu utažiti bilo čiju žeđ za finim melodijama, pasažima i klasikom.

A ovo je heavy metal. Glasan, brz, s paklenim vokalima, vrhunskom sviračkom izvedbom i najvažnije s vrhunskim pjesmama. Ne vidim razloga zašto se ovaj album ne bi sviđao bilo kome tko voli metal. Symphony X meni nisu nikad bili progresivni metal, nego uvijek power s progresivnim elementima (poput Angre, Manticore, Wuthering Heightsa), ali power kakav treba biti. Ne s onim bogobojaznim vrištavim bezjajnim vokalima, nego s Allenovim zavijanjem kakvog se ne bi niti Dio posramio.
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

PreviousNext

Return to Progressive