[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Symphony X u studiu (već duže) Russell snima solo album

Symphony X u studiu (već duže) Russell snima solo album

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Miracle » Thu Jun 30, 2011 11:17

ja ne vidim nekog napretka sa zadnjim albumom...
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby hallowed » Thu Jun 30, 2011 11:52

Napredak prema čemu?
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby da_vorija_from_hel » Thu Jun 30, 2011 12:00

Alucard wrote:
da_vorija_from_hel wrote:...Volim kad je nabrijano, al' ovi preživčani rifovi kakve Romeo isfurava od Odiseje pa nadalje, jednostavno mi ne pašu uz takav stil.

na kakav stil? zakaj je većina ekipe tu tak kruta kaj se evolucije tiče? ne određujemo mi stil nekog benda nego oni sami, a stil se može mijenjat
mislim, svi tu volimo prog (pretpostavljam), nije mi jasno zakaj se onda u tom kontekstu ne prihvaća progres nekog benda
dal bi se stvarno benda trebalo očekivat da cijeli svoj vijek rade muziku baziranu na jednoj ideji, da se tak izrazim?
naravno, stvar je ukusa, al imam osjećaj da jako velik broj ljudi ima onaj pristup, u ovom slučaju novog albuma, kao SX se pokvario jer ne radi više stvari ko na divine wings ili V...
niko od nas nije kompetentan da skomentira tak nekaj

Ok, nisam mislio stil u vidu određenog pravca u HM, zaboli mene na kraju krajeva kako se to naziva. Slažem se da band treba evoluirati, al' to je isto subjektivno viđenje, za nekoga je ovo progres u pozitivnom smislu, za nekoga nije. U pitanju je isključivo stvar ukusa, ništa više. Oni su i dalje i ostati će jedan od najjačih bandova u prog žanru, a i šire. Tu nema dileme.
da_vorija_from_hel
Forum member

Postby da_vorija_from_hel » Thu Jun 30, 2011 12:19

hallowed wrote:Beethoven je napisao divnih 9 simfonija koje mogu utažiti bilo čiju žeđ za finim melodijama, pasažima i klasikom.

A ovo je heavy metal.

Kakve to veze ima? Pa jedna od glavih karakteristika Symphony X-a jest ta da su se uvelike oslanjali na klasičnu glazbu. Na kraju krajeva, pretpostavljam da zato i imaju naziv symphony u imenu banda. Mislim, ja znam šta sam slušao, znam šta sam prije mogao čuti u njihovim pjesmama. To mi se ful sviđalo, al toga više nema. Prije se radilo o idealnom balansu između agresije i atmosfere koju su postizali orkestracijama i baroknim aranžmanima. Upravo se, po meni, izgubila ta atmosferičnost njihovih prijašnjih albuma.
Last edited by da_vorija_from_hel on Thu Jun 30, 2011 13:21, edited 3 times in total.
da_vorija_from_hel
Forum member

Postby hallowed » Thu Jun 30, 2011 12:26

Ma nema veze. Šalimo se samo :D

Okrenuli su se agresivnijem zvuku, ali ne mogu mijenjati ime benda usred karijere. Krenulo je sa neoklasikom, a eto sad imamo što imamo. Možda je to taj napredak.
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby da_vorija_from_hel » Thu Jun 30, 2011 12:40

hallowed wrote:Ma nema veze. Šalimo se samo :D

Okrenuli su se agresivnijem zvuku, ali ne mogu mijenjati ime benda usred karijere. Krenulo je sa neoklasikom, a eto sad imamo što imamo. Možda je to taj napredak.

Šta jest jest. :) Kako god bilo, velik broj fanova će sigurno biti oduševljen, a i osvojit će neke nove, to je ziher.
da_vorija_from_hel
Forum member

Postby Snake » Thu Jun 30, 2011 15:49

ne znam za vas, al po meni When All Is Lost j**e keve :)
This feeling inside me
Finally found my life, I'm finally free
No longer torn in two
I learned about my life by living through you.
Snake
Forum member

Postby necromanser » Thu Jun 30, 2011 17:21

Snake wrote:ne znam za vas, al po meni When All Is Lost j**e keve :)

meni sve to izgleda da bend želi poručiti "gle,svira nam se žestoko,u toj smo fazi trenutno al evo vam when all is lost da ne mislite da smo zaboravili pisat prog remek-djela kao nekada"
We maybe humans, but we are still animals
necromanser
Forum member

Postby mordred321 » Thu Jun 30, 2011 17:29

necromanser wrote:
Snake wrote:ne znam za vas, al po meni When All Is Lost j**e keve :)

meni sve to izgleda da bend želi poručiti "gle,svira nam se žestoko,u toj smo fazi trenutno al evo vam when all is lost da ne mislite da smo zaboravili pisat prog remek-djela kao nekada"

meni sve izgleda da oni rade mjuzu koju vole i koja im pase,kom se svida super kom ne isto super:D
Mhm
mordred321
Forum member

Postby Nervozni Postar » Wed Sep 28, 2011 12:24

Meni je zadnji album primjer onoga sto se dogadja kada se band pocne zatvarati u sebe (taj trend je poceo za prethodnim albumom). isti riffovi, ista dinamika, isti soundovi na klavijaturama, isti aranzmani u 80 posto sa malim nijansama toliko da se ne moze reci da se upalo u kreativan corsokak. Tehnicki i sviracki vrh ko i uvijek. Idejno i inovativno prosjek.
Nervozni Postar
Forum member

Postby Kosy » Wed Sep 28, 2011 14:36

Nervozni Postar wrote:Meni je zadnji album primjer onoga sto se dogadja kada se band pocne zatvarati u sebe (taj trend je poceo za prethodnim albumom). isti riffovi, ista dinamika, isti soundovi na klavijaturama, isti aranzmani u 80 posto sa malim nijansama toliko da se ne moze reci da se upalo u kreativan corsokak. Tehnicki i sviracki vrh ko i uvijek. Idejno i inovativno prosjek.

Najjači prog metal bend.
Kosy
Forum member

Postby Sinner » Wed Sep 28, 2011 16:10

Nervozni Postar wrote:Meni je zadnji album primjer onoga sto se dogadja kada se band pocne zatvarati u sebe (taj trend je poceo za prethodnim albumom). isti riffovi, ista dinamika, isti soundovi na klavijaturama, isti aranzmani u 80 posto sa malim nijansama toliko da se ne moze reci da se upalo u kreativan corsokak. Tehnicki i sviracki vrh ko i uvijek. Idejno i inovativno prosjek.

Sigurno nije počelo sa prethodnim albumom jer isti je na puno razina totalno drukčiji od svih dotadašnjih albuma. Barem sam ga ja tako doživio..

A novi album nije neki vrh inovativnosti ali čuju se neki hard rock utjecaji koje nikada do sada nisu pokazivali. Tako da mislim da je album prilično slušljiv i čist oke .. :)
Sinner
Forum member

Postby Nervozni Postar » Thu Sep 29, 2011 0:05

Na prethodnom albumu su istaknuli gitare, smanjili orkestracije i zborove i dodali malo efedrina aranzmanima (necu reci da su postali furiozniji, samo produkcijski agresivniji). Ono sto se izgubilo to je atmosfera kakva je pratila albume prije toga. Pod "trendom zatvaranja u sebe" mislio sam na kalup koji su izgradili upravo na tom albumu, upravo sa tim produkcijskim pristupom i isticanjem nekih elemenata na ustrb drugih. Naravno, to je moje subjektivno vidjenje i ne znaci da sam u pravu. Kritizirao sam "V-cu" kad je izasla pa mi je danas fenomenalan album. No u vezi "Paradise Losta" nisam promijenio misljenje. A ovaj album mi debelo vuce na PL.
Nervozni Postar
Forum member

Postby necromanser » Thu Sep 29, 2011 0:50

pa jesi u pravu,al ne treba tu bit iznenađen,rekli su odavno da im trenutno paše taj stil i da će neko vrijeme ostat u njemu...mene je jedino zanimalo oće li i dalje bit dobri u tome gdje trenutno jesu,i super su,ja prezadovoljan...album definitivno ima muda
We maybe humans, but we are still animals
necromanser
Forum member

Postby necromanser » Sat Oct 01, 2011 21:42

http://www.youtube.com/watch?v=kxOwrHrNmdo

i po set listi se vidi da su zapeli za zadnja dva albuma:

Iconoclast
End of Innocence
Dehumanized
Bastards of the Machine
Electric Messiah
When All is Lost