[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - THRESHOLD

THRESHOLD

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby da_vorija_from_hel » Wed May 23, 2007 10:29

Novi album pojede i nove simfonije i nove tijatere
da_vorija_from_hel
Forum member

Postby Black water » Sat Jan 23, 2010 23:05

Critical Mass... sjeo otprve, što mi se strašno rijetko dogodi. Threshold ima svoj stil koji se pomalo naslanja na pop i rock osamdesetih mada je nedvojbeno riječ o metalu. Na Critical Mass-u mi jednostavno nema loše stvari iako bih izdvojio 'Phenomenon', 'Fragmentation' i 'Falling Away'... Preslušao sam i Hypothetical i premda nije odličan kao Critical Mass, svejedno je daleko iznad prosjeka. Naravno, nema tu pretjeranog instrumentaliziranja i izmjene ritmova karakterističnog za prog, ali Threshold ima druge kvalitete koje to debelo nadoknađuju i privlače prog fanove. Najjači njihov adut mi je sadašnji vokal koji je na žalost na odlasku dok mi Damian Wilson i nije baš sjeo (bio je s bendom u ranijoj fazi postojanja), konstrukcija pjesama, konceptualnost te definitivno produkcija koja se naslanja na osamdesete kao što spomenuh ranije. Imam još i album Clone koji nisam preslušao no to svakako mislim učiniti u bliskoj budućnosti. Definitivno preporučam.
Winter is coming...
Black water
Forum member

Postby Janez » Wed Aug 04, 2010 19:36

Imam 2 albuma od threshold - Hypothetical i Dead reckoning i oba su mi, i sam ne znam zašto, ubitačno privlačna! Ima nešto na tom bendu, što me uvijek privlači, da ih slušam i slušam. To nije konvencionalan prog. bend, koji neumorno nadrkava i tehnicira, nego bend lijepih melodija i aranžmana. Da - melodija je riječ, na što prvo pomislim uz ime Threshold...
Janez
Janez
Forum member

Postby _Necrophagist_ » Thu Dec 09, 2010 13:06

Također mi starije stvari nisu ništa posebno,dok me Subsurface oduševio sa odličnim,tečnim songwritingom,bombastičnim riffovima,i naravno vokalnim dionicama.Zanimljiv bend,isplati se poslušat.
Edit:a Critical Mass mi je još i bolji. :D
The walls between us make the public safe...
Read my scars...see why I'm like that
Read my scars...and don't ask me why
_Necrophagist_
Forum member

Postby lachbe » Tue Dec 21, 2010 0:01

Meni su odlican bend. Damian Wilson mi je prejebeni vokal. Jedan od dražih prog bendova
...and the Druids turned to stone.
lachbe
Forum member

Postby hallowed » Fri Aug 05, 2011 14:10

Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby battle_angel » Mon Jan 23, 2012 14:27

Novi album najavljen za ovu godinu,jedva čekam.Bend bez lošeg albuma.
battle_angel
Forum member

Postby Janez » Sat Dec 22, 2012 20:04

Možda koji link od novog albuma?
Janez
Janez
Forum member

Postby Janez » Tue Jan 29, 2013 19:54

Ok, skinuo i preslušao par puta novi album. Moram priznati, da sam posle prečitanih par recenzija očekivao više. Album nije loš, ali po meni ima manje "melodičnih killera" nego njihovi prošli albumi; na 1. slušanje su mi tako 100% sjeli samo Staring at the Sun te Rubicon.
No, to su ipak samo prvi dojmovi...
Janez
Janez
Forum member

Previous

Return to Progressive