[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Dream Theater (album za albumom)

Dream Theater (album za albumom)

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Nervozni Postar » Wed Sep 28, 2011 12:34

Ima na albumu svega, od Fallin faze do Liquid Tension utjecaja. Cuje se da su se malo "ohladili" od kopi pejstanih uleta u thrash metal i ko sto netko lijepo rece: "repanja" i da su malo smirili situaciju i stali na loptu. Veliki plusevi su sto ovdje stvarno nema sablone i sto je dinamika sveprisutna + onaj njihov faktor neocekivanosti, ovdje "pojacan do maksimuma": dobijam dojam ko da su se prvi puta od Scenes albuma odlucili posvetiti sebi a ne traziti neka rjesenja u modernim trendovima i jos sa druge strane pokusati stvarati trendove i predvoditi ih (fala bogu, bar su se toga nastvarali i napredvodili). A najbitnije mi je sto unutra ne cujem Tool, Porcupine, Metalike i Pantere, Muse-ve i U2-ove 8) Dobar album za predah i (mozda) pocetak nove faze.
Nervozni Postar
Forum member

Postby Sinner » Mon Oct 03, 2011 16:29

Sinner
Forum member

Postby Nervozni Postar » Mon Oct 03, 2011 19:16

Sinner wrote:http://www.youtube.com/watch?v=60ju2k_QXnI&feature=related

Ljudima je nevjerojatno dosadno kada si daju truda toliko dobro montirati :lol:
Nervozni Postar
Forum member

Postby LuNaTiC » Wed Oct 19, 2011 0:19

album je odličan,kratko i jasno.
M.M LuNaTiC
LuNaTiC
Forum member

Postby Janez » Mon Nov 21, 2011 18:36

Evo, preslušao novi album toliko puta, da mogu podat svoje mišljenje:

album DT ne može biti loš. O okusima se ne raspravlja, ali DT je DT, to su takvi tehničari i imaju takav feeling, da ne mogu napraviti lošu stvar. To je fakat!

ALI (!!!!!)

kod "recenziranja" svakog albuma DT, treba gornju činjenicu imati u glavi, i podati kritiku u okvirima glasbe DT, jer su oni sami po sebi institucija.
Uzevši u obzir gore napisano, mogu reči, da je bio moj prvi utisak posle prvog slušanja potpuno isti, kao što je sada - na albumu nema NI JEDNE stvarno super stvari. Na albumu nema ni jednog remek dijela, na što smo fanovi DT navikli. Na svakom albumu do sada bilo je barem jedno remek dijelo, od kojeg se čovjeku ježi kosa (na prijašnjem takav komad je npr., svi to znamo - The Count of Tuscany), na ovom toga nema. Štoviše, i svi ostali komadi su za DT prosječni do podprosječni.
Nemam ni jedne dileme prije nego što kažem sljedeče - za mene definitivno daleko najlošiji album DT!
Sada, zašto je došlo do toga...??? Ne znam. ne bi krivio nikoga. još uvjek ih poštujem 100% i znam, da če nam još puno toga dati, ali taj album nije to. Nije ni blizu ni jednome drugome njihovom albumu!

Uzevši u obzir gore rečeno - da, objektivno gledano, u usporedbi sa svim ostalim prog. bendovima, DT ne može napraviti loš album, albumu dajem ocjenu:
8/10.
Janez
Janez
Forum member

Postby Janez » Mon Nov 21, 2011 18:45

Kao istinskom fanu DT zanimljiva mi je debata ispred par stranica o donjem i gornjem domu njihovih albuma. Stvarno ih ima toliko, jedan do drugog odličan, da se može svrstati ih u tz gornji i donji dom. :-)

Pa evo tako i moje odabire albuma za gornji DT dom:

1. Scenes of a Memory
2. Falling into Infinity
3. Images and Words
4. Train of Thought
5. (kolebam između Black Clouds... ali samo zbog fenomenalnog Counta i Systematic Chaosa, ali mi se čini, da nijedan kao cijelina stvarno ne zaslužuje gornji dom...no, kao cijelina definitivno mi je Systematic Chaos bolji album)
Janez
Janez
Forum member

Postby highvoltagex » Mon Jan 23, 2012 11:08

Labrie je nepodnošljiv od početaka, bend i dalje nema uspjeh u ostvarenu spoja Proga i glazbe u njenom pravom značenju i čine se kao instrumentalni učitelji zalutali u jedan skup i nije mi i dalje jasan razlog za toliku sljedbu i zvučnost bez obzira na činjenicu da je zadnji ok album izdat još, hoho a tek su prosječni u spoju s muzikom. I ako nisu u stanju riješit komunikacijski zatvor sa preko 40g i da bi nastavili ili misle si oni otvorili kreativni izvor, moraju izbacivat originalnog člana i time dat implikaciju kao da je njihova dosadnost i neinventivnost razlog samo Mikea ili nekog dr. Jadno i prejadno, takav jeftin i popubertetski način sporazuma, riješi problem zabijanjem glave u pijesak i to prema članu koji nosi breme osnutka i centar je benda, što samo govori koliko su oni daleko od pravog Metal(više su Prog Hard Rock) benda. Usput Maideni su veći progeri kad se termin skonta od nekog ko misli svojom glavom nego dotični tzv. "kraljevi proga" a da ne govorim kakav primjer za 99% svih bendova.
highvoltagex
Forum member

Postby hallowed » Mon Jan 23, 2012 11:21

Vjerujem da ne spavaju noćima znajući da im nisi fan.
Fuck your systems and fuck your decisions
hallowed
Forum member

Postby highvoltagex » Mon Jan 23, 2012 11:34

:D
Ma sve bi bilo još u redu da daju pokriće svojom glazbom, ali tolika hajka oko benda koji je u nabolju ruku simbol wankinga a ima i tehnički daleko zrelijih od njih (samo nisu bili na pravom mjestu u pravo vrijeme). Ali respekt naravno dajem za ono što svaki član pokazuje svojim tehničkim potencijalom i trudom.
highvoltagex
Forum member

Postby Zub » Sat Jan 28, 2012 20:17

Zub
<font color=red>Villain

Postby iNtroverticA » Sat Jan 28, 2012 22:50

kupila ulaznicu za beč, 18.2..koncert je u dvorani gasometer...je li možda netko već bio tamo, pa da može dati pokoju korisnu informaciju? možda preporučiti neki ok hostel ili slično?
"Nije mi žao
što sam ispao naivan
kao dimnjak - sanjalica
koji za života čeka da ga proglase za vulkan,
iako nisam bljuvao ni pepeo ni žar
put oblaka i ptica."
iNtroverticA
Forum member

Postby SpiritCrusher » Thu Jun 28, 2012 18:01

mislio sam da bi vas fanove DT-a zanimalo kako lik iz Dillingera ubija Portnoya na bubnjevima hahah, prejebeno! :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=EtsB2mKWaPw
SpiritCrusher
Forum member

Postby Miracle » Fri Jul 06, 2012 23:45

danas je 20 godina od izlaska najsavršenijeg albuma u ovom žanru glazbe i jednog od najsavršenijih uopće:

Image
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Mike » Sat Jul 07, 2012 14:13

najjači album DT-a, al ipak mindcrime mi ne može nadmašit..
Be careful what you wish for 'cause it may come true..
Mike
Forum member

Postby Miracle » Sat Jul 07, 2012 19:27

pusti sad Mindcrime, to je za drugi topic ;)
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

PreviousNext

Return to Progressive