[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Opeth

Opeth

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Enigma » Fri Sep 20, 2013 13:24

Eligor wrote:
Pakaa wrote:Bacite uvo na ovo, akustična verzija pisme Demon of the Fall, baš je super:
http://www.youtube.com/watch?v=EbA0GGb0YWc

prvi komentar:

How about an evil and brutal version of their softer songs?

vrh! :lol:

na ovo sam naletio dok sam gledao taj record store day;

http://www.youtube.com/watch?v=yPFBBWxOaP4

odlična obrada jednog od klasika rock glazbe
Enigma
Forum member

Postby CitizenErased » Fri Sep 20, 2013 16:42

Elendil wrote:Ja sam tek na Orchid, polako me oduševljava...

Da li itko zna tko im je odsvirao Silhouette? Da li je to uopće njihova stvar?
Malo mi je čudno da bi 2 gitarista, basist i bubnjar kompozirali tako jebenu stvar za klavir...

Silhouette je zadnja snimljena, par sati prije nego što su napustili Unisound, studio u kojem je sniman Orchid. Odsvirao ju je Anders Nordin, tadašnji bubnjar. Mikael i Peter do tad nisu ni znali na tako dobro svira klavir :D

Jedan Peterov quote - "I remember the look on Dan's (producent albuma) face when we said, 'Our drummer can play the piano.' He didn't believe a word we were saying. Dan can play the piano. Most guys play like shit. When Anders started playing, Dan was actually impressed."

Da, znam da quotam post iz 2003. :D svejedno, zanimljivo je.
CitizenErased
Forum member

Postby Nonsense? » Tue Dec 10, 2013 22:59

ugl. radi se na novom albumu, baš me zanima u kojem smjeru budu dalje išli
Nonsense?
Forum member

Postby SpiritCrusher » Tue Dec 10, 2013 23:37

ovo je isto vec staro, al da, u takvom smjeru ce ic

Asked about the progress of the songwriting sessions for Opeth's follow-up to 2011's "Heritage" album, Mikael told Brutalitopia: "I don't really know what's gonna end up on the record, but I have three ideas right now. And I've been working a little bit in between tours, which I don't necessarily do; I usually have a completely clean slate, like a clean calendar, before I really into the songwriting. But I have made some good progress." He continued: "I have maybe 25 to 30 minutes of music, and it's three songs, so they're quite long. And one of them is called 'Goblin' — that's the name of the song — and it sounds like the band Goblin. [laughs] So it's a complete tribute to them. Another song is a ballad-type song… like a '70s-sounding ballad, I guess, which is a strong vocal song; it doesn't have any super-technical riffs, it's just a strong vocal melody and a pretty sad-sounding song. And then I have an all-over-the-place type of song, which… I was writing this, and I was just lumping riffs on top of each other, arrangements, and it's all over the place. I've kind of outgrown that style of writing, because that's the way I used to write on the first, say, two records. And I was, like, I have to kind of stop myself here and kind of arrange this a little bit niced, smooth the edges, if you know what I mean. But then I was, like, 'Why?' OK, I'm just gonna let this song be the schizophrenic, kind of, it-doesn't-make-much-sense-but-I-kind-of-like-it-type song. So it's really long. It's heavier than the 'Heritage' stuff in terms of, there's more riffs, and it doesn't have a theme. It has several themes, but it has no recurring theme. You might think that this might be the theme for this song, but it's not; it just disappears and moves on to the next [one]. So it's kind of fun in that way to kind of… It's quite youthful, this song. But I still have a lot of work with that one. And I have shitloads of ideas that I'm still gonna demo when we finish touring."
"(...) Maybe a little bit heavier. Not death metal heavy, but hard rock/heavy metal heavy. There's also lots of progressive elements and acoustic guitars, but also more sinister-sounding riffs… but it will be an expensive album. There's a lot going on, lots of string arrangements that we haven't had in the past."
SpiritCrusher
Forum member

Postby ABIZMO » Wed Dec 11, 2013 0:44

Mah,

gledao sam neki intervju s njim, novijeg datuma...nisam znao da je lik takva primadona. Ne da ne voli negativne kritike, uopce ne zeli slusati nikakve kritike, drzi da je zadnji opethov album najbolje nesto ikada i ponosno tvrdi kako taj album slusa svaki dan po ko zna koliko puta i da je to vrhunac i remek djelo današnje muzike, lol.

Ono de, smiri se malo
.
ABIZMO
kldjfdskljfefdm

Postby CitizenErased » Mon Jan 06, 2014 0:46

ABIZMO wrote:Mah,

gledao sam neki intervju s njim, novijeg datuma...nisam znao da je lik takva primadona. Ne da ne voli negativne kritike, uopce ne zeli slusati nikakve kritike, drzi da je zadnji opethov album najbolje nesto ikada i ponosno tvrdi kako taj album slusa svaki dan po ko zna koliko puta i da je to vrhunac i remek djelo današnje muzike, lol.

Ono de, smiri se malo

može link neki? baš me zanima.
CitizenErased
Forum member

Postby Nonsense? » Mon Jan 06, 2014 11:33

CitizenErased wrote:

Ono de, smiri se malo

također i mene zanima, može link
Nonsense?
Forum member

Postby Bombenhagel » Tue Jan 07, 2014 15:15

daj tegajte abysma
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Sinner » Tue Jan 07, 2014 18:54

Nonsense? wrote:
CitizenErased wrote:

Ono de, smiri se malo

također i mene zanima, može link

i mene, i mene!
Sinner
Forum member

Postby Nonsense? » Fri Mar 28, 2014 19:03

Nonsense?
Forum member

Postby Bombenhagel » Wed Apr 09, 2014 13:28

Bombenhagel
Forum member

Postby Pakaa » Wed Apr 09, 2014 13:31

Jedva čekan :D puno ih se buni radi ovoga šta neće bit growlova i šta će bit laganiji album, al meni to uopće ne smeta.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

Postby SpiritCrusher » Sun Apr 13, 2014 15:19

bas slusam Heritage nakon dugo vremena, vec sam zaboravio kako je ritam sekcija fenomenalna, pogotovo bubnjevi. album se isplati poslusati barem zbog toga. uvijek sam preferirao Lopeza na bubnjevima, ali Axe je ovdje stvarno razvalio
SpiritCrusher
Forum member

Postby Bombenhagel » Thu Apr 17, 2014 16:19

tek sada vidim da će na novom albumu (vjerovatno!!) biti posveta talijanskom prog bendu 'goblin' kojeg svakom malo vrtim prek youtubea zbog ljubavi prema talijanskim hororcima :D

moglo bi biti zanimljivo ovo sveskup gledajući okolo po forumima...orkestralno navodno..ma ko bi ga znao...vjerovatno bu dobro (po meni još nemaju loših izdanja, eventualno delivernce mi je malo li la)

Bombenhagel
Forum member

Postby Pakaa » Thu Apr 17, 2014 17:01

Deliverance :twisted: Moj prvi album Opetha koji sam ikad čuo, među top 3 mi je idalje... Prvi srednje ja mislin, kad sam upalija Wreath takoreć sam se usra :D nikad prije toga nisam čuo growl.
- - - Kocka Graphics - - -
Album artwork, flyeri, plakati za koncerte, bilo šta vezano za vizualnu stranu benda
Kocka Graphics službena stranica
Pakaa
Forum member

PreviousNext

Return to Progressive