[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - Novi album DT-a (Octavarium)

Novi album DT-a (Octavarium)

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby S I N I S T E R » Sat Oct 15, 2005 10:43

Miracle wrote:
Theodorus wrote:NZato su vrijedne spomena po meni prava DT-ovska These Walls,

PRAVA DTOVSKA???? PRAVA DTOVSKA?!?! to odvratno smeće je rippof i to ni manje ni više nego od linkin parka!!!! jedina njihova stvar koju odbijam slušat :bugh:
nedao Bog da je sviraju u Ljubljani :evil:
inače, za one koji neznaju o čemu trabunjam, evo link

Jebiga, Miracle, meni je ta stvar uz Panic Attack najbolja na cilom albumu, a daleko najlošije(da ne kažem patetične, srceparajuće)su I walk beside you i The answer lies within...
i prošle godine u Bologni je bilo par nesuglasica na glazbenoj razini, don't you remember...
"Treba vjerovati u mozak čovjeka, treba hodati, kretati se, misliti, boriti se, to je jedini ljudski način, a sve ostalo je dim"
S I N I S T E R
<font color=red>el Maulet

Postby Enigma » Sat Oct 15, 2005 11:42

ne slažem se da je 'these walls' prava DT-ovska. miracle, isto tako ne možeš reć da je pisma 'odvratno smeće'; nije u njihovu stilu, al je dobra i to je čini na neki način posebnom.. e, sad jel ripoff ili nije, čiji je- u to ne ulazim. al je činjenica da na 'octavarium-u' ima dosta takvih momenata. album je rađen na brzinu, što se vidi iz tih ''ripoffa'' ala U2, Muse.. ko zna, možda su oni takvo nešto htjeli napravit; ipak su progressivci
Enigma
Forum member

Postby Turin Turambar » Sat Oct 15, 2005 12:43

Enigma wrote:ne slažem se da je 'these walls' prava DT-ovska. miracle, isto tako ne možeš reć da je pisma 'odvratno smeće'; nije u njihovu stilu, al je dobra i to je čini na neki način posebnom.. e, sad jel ripoff ili nije, čiji je- u to ne ulazim. al je činjenica da na 'octavarium-u' ima dosta takvih momenata. album je rađen na brzinu, što se vidi iz tih ''ripoffa'' ala U2, Muse.. ko zna, možda su oni takvo nešto htjeli napravit; ipak su progressivci

Pa da, ono, oni su progresivxi, pa mogu krast od drugih... :roll:

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby Enigma » Sat Oct 15, 2005 13:13

ne razumiš; nisam reka da mogu krast od drugih, već da su sa ovim albumom htjeli napravit nešto novo- pod tim sam mislio ono 'ipak su progressivci'.. progressive glazba je ipak možda jedna od malobrojnih gdje nema nekakvih zadanih okvira, granica.. zbog toga i slušam progressivu
Enigma
Forum member

Postby Enigma » Sat Oct 15, 2005 13:29

još će na kraju ispast da je 'octavarium' tribute album :lol:
Enigma
Forum member

Postby Miracle » Sat Oct 15, 2005 14:18

meni je These Walls bila ok prije nego sam čuo ovo. "odvratno smeće" je zato jer je pokupljena od ni manje ni više (zapravo ne može "manje" od linkin parka, to je the bottom).
nisam uopće imao namjeru svađat se na bazi drugačijeg ukusa, ali stvar nikako nije "prava DTovska", a posebno to dolazi u pitanje kad uzmeš u obzir od koga su je pukli.
I Walk Beside You je čisti U2 (neznam jeli pokradena konkretna pisma ili je samo cjelokupna atmosfera U"-ovska) ali je meni najbolja stvar na albumu. jebiga, U2 je ipak kvalitetan bend (kupili su oni do sad i od metle i Rusha i Yesa i Toola i svačega). jasno mi je da se večini stvar ne sviđa, al meni je to hit nad hitovima.
The Answer Lies Within sam još nakon 10ak slušanaj okarakterizirao kao njihovu najlošiju stvar i stvarno nisam mjenjao mišljenje puno. jednostavno loša kopija Anna Lee koja nema ništa u sebi.
Panick Attack mi je mrak, ali teškom mukom gutam onaj Museov Stockholm sindrom ili kako se već zove...
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby S I N I S T E R » Sat Oct 15, 2005 23:02

Zar je tw stvarno preuzeta od linkin parka?
I feel defensless :(
Ali ostajem dosljedan sebi i da vam pravo kažem, meni baš ta pisma slijedi nekako nit Tot-a (koji je odličan album) dok ostale nekako(osim Panic attack) skreću sa staze. Čak i prva stvar u kojoj ima jedan dio koji se veže na This dying soul mi je bez force, nedovršena...vjerojatno sam još pod utiskom Tot-a, who knows...
Uglavnom, još 4 dana do Ljubljane \:D/
"Treba vjerovati u mozak čovjeka, treba hodati, kretati se, misliti, boriti se, to je jedini ljudski način, a sve ostalo je dim"
S I N I S T E R

Postby Miracle » Sun Oct 16, 2005 0:06

pa klikni na link koji sam dao!

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Miracle » Tue Mar 21, 2006 23:39

petrucci wrote:ljudi jeste skuzili kolko ima skrivenih poruka u Octavariumu? to je neopisivo, ta odnos između brojeva 5 i 8, ton u kojem određena pjesma počinje, veze sa povješću DT-a. Cijelu svoju karijeru su prepricali na tom albumu, strava.
Što ga više slušam, to mi je draži...evo malo si pogledajte ovu stranicu..

http://dt.spatang.com/octavarium.php

Enigma wrote:čovjeće.. :shock: :shock:
smrza sam se dok sam čitao.. ako je sve ovo točno, to samo dokazuje njihov genij.. neke stvari sam već primjetio šta su napisane u analizi, a na neke očite, koje su me 'bole u oči', nisam uopće obraćao pažnju.. 'octavarium' mi je preeedobar album, a ovo mu samo podiže kredibilitet.. totalni genijalci

Theodorus wrote:Osta san paf...jebate, koji manijaci :shock:

ovo sigurno daje albumu na težni, podebljava mu neku treću dimenziju, ajmo tako reć, ali i dalje ga neće maknut sa zadnjeg mjesta na DT ljestvici albuma kad se gleda ono najvažnije. IMHO, naravno...

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby petrucci » Wed Mar 22, 2006 12:44

kad sam procitao sve to, malo sam obratio paznju na detalje pogotovo u octavariumu kad portnoy govori ono, root,secon,third...octave....
starsno,predobro, i tolko puta na cijelom albumu govore o svojim idoilima
petrucci
Forum member

Postby l3ader » Wed Mar 22, 2006 14:46

ovaj album mi je bio dobar, sada je genijalan pogotovo idejno. Ne mogu vjerovati kako su to sve dobro zamislili i odsvirali. Jedino što ni uz najbolju volju ne mogu čuti je MP-a kako izgovara one brojeve...ili pretiho to izgovori ili sam ja gluh
l3ader
Forum member

Postby petrucci » Wed Mar 22, 2006 16:37

l3ader wrote:ovaj album mi je bio dobar, sada je genijalan pogotovo idejno. Ne mogu vjerovati kako su to sve dobro zamislili i odsvirali. Jedino što ni uz najbolju volju ne mogu čuti je MP-a kako izgovara one brojeve...ili pretiho to izgovori ili sam ja gluh

na 18:41 octavariuma ti kaze root, jako dubok glas u pozadini,onda james izgovara dva stiha "Our deadly sins fill his mortal wrath...", onda MP govori second,pa opet james dva stiha,pa MP third itd. ide ti root, second,third,fourth, fifth,sixth,seventh,octave...u biti izgovara cijelu oktavu, bolje ti se cuju ostali,prvi se bas i ne cuje

BTW bio mi je stari u Makedoniji negdje u 6. mjesecu prosle godine(bas u vrijeme izlaska Octavariuma) i kupio mi je tamo przeni cd "Octavarium"(ono kopirana naslovnica, vidi se iz aviona da je fake..)ali ne muci me to nego sam ubacio cd u player kad na cd-u 8 pjesama totalno neka druga muzika, bila je progresiva i ne mogu rec da su lose pjesme, ali nisu ni priblizno onima s Octavariuma, i slusam pjevacev glas, isti LaBrie...il' su to neki njihovi demoi ili frajer fakat skida LaBrie savrseno! jel netko zna nesto vise o tom? plus nesto mi je štekalo sa originalom Octavariuma tocnije The Answer Lies Within mi je preskakao,jucer odem skinut mp3 sa neta,upišem DT-The answer lies within,skinem pjesmu,poslusam je a pjesma totalno neka druga,opet ista stvar,pjesma nije ni priblizna originalu, ali opet pjevac isto kao LaBrie zvuci i kvaliteta pjesme je odlicna
Last edited by petrucci on Thu Mar 23, 2006 7:36, edited 1 time in total.
petrucci
Forum member

Postby Enigma » Wed Mar 22, 2006 21:42

možda imaš 'elements of persuasion', labriev solo album.. znan da ga je masu ekipe skinilo misleći da je 'octavarium'
Enigma
Forum member

Postby Miracle » Wed Mar 22, 2006 21:48

l3ader wrote:ovaj album mi je bio dobar, sada je genijalan pogotovo idejno. Ne mogu vjerovati kako su to sve dobro zamislili i odsvirali. Jedino što ni uz najbolju volju ne mogu čuti je MP-a kako izgovara one brojeve...ili pretiho to izgovori ili sam ja gluh

ili imaš neku jako lošu mp3cu (zvučnike, nešto)

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby S I N I S T E R » Wed Mar 22, 2006 22:05

Enigma wrote:možda imaš 'elements of persuasion', labriev solo album.. znan da ga je masu ekipe skinilo misleći da je 'octavarium'

da je bar tako bilo...elementsi su genijalni
S I N I S T E R

PreviousNext

Return to Progressive