[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30120
Perun.hr forum • View topic - Novi album DT-a (Octavarium)

Novi album DT-a (Octavarium)

Za stovatelje progresive, o progressive metal bendovima..

Moderator: Miracle

Postby Guest » Fri Jun 24, 2005 14:36

Dave Murray wrote:Da, i okrenutost sirim masama se vidi na totalno bezveznom coveru i bookletu, koji UOPCE nemaju ni simbolike ni kuceta ni maceta ni icega...

Otkud ti to znaš? Njemu se bezveze kurčiš, a i ti lupaš svašta...
Guest

Postby Tibor » Fri Jun 24, 2005 14:36

Si možda skužio sarkazam u Daveovom postu?
Chris Caffery wrote:Savatage died with Christmas....
Tibor
Forum member

Postby Guest » Fri Jun 24, 2005 14:57

Sad me sram. :oops:

Perdono, baš sam kretino. :lol:
Guest

Postby Turin Turambar » Fri Jun 24, 2005 15:22

Ed1934158 wrote: Sta bi vi, da svaki album zvuci bolje od prethodnog? Ja bih takodjer, ali to nije realno i ponavljam, to nema nikakve veze s razmacima medju albumima, primjera je bezbrojno, samo pitajte ako ne vjerujete.

E da, na ovo sam zaboravia. Navest ću ti jedan primjer benda čiji je SVAKI album do danas nadmašia svog prethodnika, koji nije podbacia ni sa jednim albumom - BLIND GUARDIAN. Zato ne možeš reć da takvi bendovi ne postoje, možda je BG i jedini, ali svejedno. I njima je za zadnji album trebalo 4 godine, ali zato su napravili remek-djelo. To se zove odbijanje kompromisa.

So throw your dice and cast your shadow
You may look away
But your children will not
Turin Turambar
Forum member

Postby Brian » Fri Jun 24, 2005 16:24

Turin Turambar wrote:E da, na ovo sam zaboravia. Navest ću ti jedan primjer benda čiji je SVAKI album do danas nadmašia svog prethodnika, koji nije podbacia ni sa jednim albumom - BLIND GUARDIAN. Zato ne možeš reć da takvi bendovi ne postoje, možda je BG i jedini, ali svejedno. I njima je za zadnji album trebalo 4 godine, ali zato su napravili remek-djelo. To se zove odbijanje kompromisa.

Ah... BG fan, mogao sam se toga odmah sjetiti :twisted:
Slusaj, to je individualno. Meni su recimo BG dosadan bend. Odlican vokal, ali samo to.
George Orwell wrote:One cannot really be Catholic and grown-up.

I'm the .45 that's in your mouth
I'm a dirty, dirty whore
Brian
Forum member

Postby Ed1934158 » Fri Jun 24, 2005 17:00

Turin Turambar wrote:E da, na ovo sam zaboravia. Navest ću ti jedan primjer benda čiji je SVAKI album do danas nadmašia svog prethodnika, koji nije podbacia ni sa jednim albumom - BLIND GUARDIAN.

Ne slazem se s ocjenom da je njihov svaki album bolji od prethodnog, po meni je somewere far beyond njihov najbolji album, a vjerujem da bi se mnogi slozili samnom da njihov zadnji album nije njihov najbolji uradak.
Sto se podbacivanja tice... cuj, po meni Octavarium nije podbacio, barem ne nista vise od albuma BG u odnosu na SFB.
To da je Octavarium album za siroke mase... to je tvoje misljenje, ja mislim da je slusljiviji sirokim masama, ali da im je to bila primarna ideja dok su radili album... cisto sumnjam.
Turin Turumbar wrote:Zato ne možeš reć da takvi bendovi ne postoje, možda je BG i jedini, ali svejedno. I njima je za zadnji album trebalo 4 godine, ali zato su napravili remek-djelo. To se zove odbijanje kompromisa.

Stvarno mi je nejasno kako neki ljudi toliko mogu promasiti bit izjave. Nigdje nisam rekao da takvi bendovi ne postoje, ali to je ionako totalno irelevantno, obzirom da svaki bend koji napravi 2. album bolji od 1. albuma bi onda spadao u tu skupinu. Moja izjava, znaci da je nerealno ocekivati progresivno podizanje kvalitete iz albuma u album (barem ne kod bendova koji postoje 15-20 godina i osobito ne vise od razine Dream Theatera i njihovih prethodnih albuma) i kako to nema nikakve veze s vremenom izmedju izlaska 2 albuma. Bezbroj je primjera koji ukazuju da nema jake korelacije izmedju razmaka izmedju albuma i kvalitete istog. Uostalom, vrijeme ce ti pokazati, ako si trunka realan da u buducnosti ni BG nece napraviti bas svaki album bolji od prethodnog. Btw, meni je njihov posljednji album, onako... prosjecan, daleko od remek djela (BG mislim).
Ed1934158

Postby Enigma » Sat Jun 25, 2005 1:41

run,
try to hide
overwhelmed by this complex delirium
Enigma
Forum member

Postby Cobra Ace » Sat Jun 25, 2005 9:49

Turin Turambar wrote:
Ed1934158 wrote: Sta bi vi, da svaki album zvuci bolje od prethodnog? Ja bih takodjer, ali to nije realno i ponavljam, to nema nikakve veze s razmacima medju albumima, primjera je bezbrojno, samo pitajte ako ne vjerujete.

E da, na ovo sam zaboravia. Navest ću ti jedan primjer benda čiji je SVAKI album do danas nadmašia svog prethodnika, koji nije podbacia ni sa jednim albumom - BLIND GUARDIAN. Zato ne možeš reć da takvi bendovi ne postoje, možda je BG i jedini, ali svejedno. I njima je za zadnji album trebalo 4 godine, ali zato su napravili remek-djelo. To se zove odbijanje kompromisa.

Dosta dobar primjer, ali je vrijedio samo do Nightfalla. Jer je A Night at the Opera njihov uvjerljivo najslabiji album.

a kad malo razmislim, nisam siguran je li i Follow the Blind bolji od Battalionsa... u svakom slucaju tu su negdje 8)
Cobra Ace
Forum member

Postby petrucci » Wed Jun 29, 2005 20:16

Svi tolko pljujete po TOT i Octavariumu, a albumi su jebeni. Dakako, kao i svi moram imat svoje granice pa moram isto tako reci da nisu dobri kao IAW i SFAM. Npr. IAW je napravljen kad su clanovi imali 20-25 godina.Tad su to bile takve ideje da jednostavno album nije mogao biti loš. s vremenom su evolvirali i stvorili malo žešći zvuk i pristup a sad se to nekom ne sviđa. Ako ne volit žestok zvuk onda ne volite ni "Master of Puppets", daleko najbolji heavy metal album !!!Sa skoro svakim bendom se isto tako nešto desi. Pogledaj naprimjer univerzalan primjer: Metallica! Najbolji albumi su bili kad su bili mladi i imali taj neki pristup: Mi smo sad u gradu, gotovi ste ovo ono! Poslije '91 su se pretvorili u nekakve polu-country debile sa pjesmama poput Unforgiven II i Until it sleeps.
Sjetimo se također da je DT VELIKI fan Metallice, pa nemojte odmah poklopit.
Svima se to desi, na sreću DT još nije doživio tako drastičan pad kao Metallica. Kad bi napravili album koji je isti kao IAW, to bi bilo glupo jer već postoji jedan IAW i ja sam sasvim zadovoljan kakvim je on sad i neka tako ostane. Da ne bi ostali takvi kakvi jesu odu malo gore pa malo dole i tak to ide.
Kako je Portnoy reko na kraju Budokan Dvd-a:"Uvijek pokušavamo otići na nova mjesta i ostati vjerni fanovima, ali nikad neznamo kud idemo, dok se tamo ne dođemo." Nije ovo kraj DT-a pa su sad To su sve eksperimenti.
petrucci
Forum member

Postby Tibor » Wed Jun 29, 2005 20:33

Šta fali polu-countryju??To kao isto nije neko eksperimentiranje?

Inače meni Octvarium stvarno nije sjeo..bio to DT ili ne...jednostavno mi ne paše sada.
Chris Caffery wrote:Savatage died with Christmas....
Tibor
Forum member

Postby Guest » Thu Jun 30, 2005 8:45

petrucci wrote:Svi tolko pljujete po TOT i Octavariumu, a albumi su jebeni. Dakako, kao i svi moram imat svoje granice pa moram isto tako reci da nisu dobri kao IAW i SFAM. Npr. IAW je napravljen kad su clanovi imali 20-25 godina.Tad su to bile takve ideje da jednostavno album nije mogao biti loš. s vremenom su evolvirali i stvorili malo žešći zvuk i pristup a sad se to nekom ne sviđa. Ako ne volit žestok zvuk onda ne volite ni "Master of Puppets", daleko najbolji heavy metal album !!!Sa skoro svakim bendom se isto tako nešto desi. Pogledaj naprimjer univerzalan primjer: Metallica! Najbolji albumi su bili kad su bili mladi i imali taj neki pristup: Mi smo sad u gradu, gotovi ste ovo ono! Poslije '91 su se pretvorili u nekakve polu-country debile sa pjesmama poput Unforgiven II i Until it sleeps.
Sjetimo se također da je DT VELIKI fan Metallice, pa nemojte odmah poklopit.
Svima se to desi, na sreću DT još nije doživio tako drastičan pad kao Metallica. Kad bi napravili album koji je isti kao IAW, to bi bilo glupo jer već postoji jedan IAW i ja sam sasvim zadovoljan kakvim je on sad i neka tako ostane. Da ne bi ostali takvi kakvi jesu odu malo gore pa malo dole i tak to ide.
Kako je Portnoy reko na kraju Budokan Dvd-a:"Uvijek pokušavamo otići na nova mjesta i ostati vjerni fanovima, ali nikad neznamo kud idemo, dok se tamo ne dođemo." Nije ovo kraj DT-a pa su sad To su sve eksperimenti.

Ček, ček.... Kažeš da 'šta ekipa toliko pljuje po TOT-u i Octavariumu, dečki su se promijenili', a opet ti isto to radiš za Metallicu. Zašto bi to što su radili nakon Black-a bilo definirano kao 'pad'?
Guest

Postby Enigma » Thu Jun 30, 2005 13:15

zato šta je
Enigma
Forum member

Postby Enigma » Thu Jun 30, 2005 22:37

u bookletu 'octavariuma' sam pročita da jakov uz klavijature i lap steel gitaru svira i neki continuum? kakav je to instrument? nekakva klavijatura ili nešto slično..?
Enigma
Forum member

Postby Miracle » Thu Jun 30, 2005 23:25

Enigma wrote:u bookletu 'octavariuma' sam pročita da jakov uz klavijature i lap steel gitaru svira i neki continuum? kakav je to instrument? nekakva klavijatura ili nešto slično..?

jakov??? :shock:
AFAIK, continuum je za klavijaturu ono šta je freatless za bas (ili gitaru). pretpostavljam da je intro za Octavarium (pismu) odsviran na tome :?:
Life seems too small when Death takes its toll
I need something to blame for this pain
I try, I fail, I fall, like anyone you know
I break, I bleed, like anyone you know

2B V -2B = ?
Miracle
Moderator

Postby Sasha C. » Fri Jul 01, 2005 8:11

Miracle wrote:jakov??? :shock:
AFAIK, continuum je za klavijaturu ono šta je freatless za bas (ili gitaru). pretpostavljam da je intro za Octavarium (pismu) odsviran na tome :?:

http://www.hakenaudio.com/Continuum/

imate na stranici i video na kojem "jakov" svira continuum... svirao ga je neki dan u padovi, na just let me breathe i na još nekim pjesmama... i likey likey alot...
Sasha C.
Forum member

PreviousNext

Return to Progressive