likvor wrote:Blackadder123 wrote:ZAGREB, ARENA 2022, Izvjestaj;
Djecji tupavi bend. Takva i publika. Meni su isti ko thompson po pitanju inteligencije. Glupe teme, na bini nacije, zastave mahanje... svrstavanje na odredjene strane ne shvacajuci povijest itd.... i tu 90tih i sad po svijetu (vidi video i podrska Ukrajini - valjda bi bili sretni da rusiju zbrisu s lica zemlje to bi bilo jako tolerantno)..... Uglavnom, sto kaze official UK politics to je ono sto oni guraju.
Inteligentnih je malo na svijetu, glupljih je oduvijek bilo vise, pa tako i takvi bendovi imaju velike publike.
Ovo pisem, nazalost, morao sam relativno prisustvovati ovom cobanluku od dogadjaja, iskljucivo poslovno. Vidjeh ponesto faca tamo, al na ovom forumu mozda ce vam ova biti zanimljiva, jel prepoznajete nekog?:
https://www.youtube.com/watch?v=Z_p8ixahI-s
Kakav bend takvi i ljudi oko benda. Uvijek sam govorio, zvuk moze biti brzi, glasniji, ovakav onakav, al bitan je mentalitet muzike. Po tome se vidi kvalitet benda i publike. Mentalitet publike je isti kao i na narodnjacima, thompsonu itd... bez obzira sto je zvuk drugaciji. Sve isti kurac. Takve stvari naravno ce puniti arene, dok se ne desi preko medija svakodnevno preodgoj ukusa i mentaliteta i sirenje kvalitete. Posto sad imamo desetljecima sirenje nekvalitete.
- Niko ne pita ljude sta smije ili ne smije postati hit, to se jednostavno namece (da industrija ih je odbila, ne bi ih niko nikad ni cuo). Preko medija i muzicke industrije. Zato spominjem izraz 'preodgoj'. Tj, dok se ne pocne nametati kvaliteta imat cemo cobanluk. Ista stvar je i sa religijom u skolama, nacionalizmom itd....
Kuis, koji je to nivo fanova tamo, pjeva 666, a onda ode u crkvu ili slavi bozic. Licemjerje tolikom zestinom koje sam samo vidio iz katolicke crkve. Medjuljudski odnos takodjer, pare muljaze... itd....
Sve u svemu jako primitivno. Ne bi imao sta drugo dodati. Plus jos gomila glupavih klinaca, isti kao i na narodnjacima, nist ne kuze.... ne bi se cudio da ce i ici iduci vikend na narodnjake.
Treba uvesti mentalni odgoj i muzicki odgoj. JA bi bio jedan od onih koji bi ga napisao, kad bi dobio tu moc.
Jedva prezivio.... moram si mozak lijeciti sad od ovog sranja.. Bio sam i iza posvuda backstage itd... samo sam izbjegavao koliko sam mogao. Posao i bok.
Naredali se cobanski koncerti u Areni. Srecom, odlazim sad od tamo...
Bokte ti si glup ko kurac.....
Glupan ne moze shvatiti pametnog. Nist novo, vidjeno kroz ljudsku povijest milju puta. A ovo je tesko smece od benda. A publika koja se sa tim povezuje je ista takva. Isto ko narodnjaci ili thompson. Ista vibra, drugacije melodije, al ista razina intelekta. Nema razlike. Takvi idu i na Corbu i ostala sranja tipa Divlje Jagode...Bijelo Dugme..
Poanta je, to je sve ustvari cobanluk. Al kako ces to nekome objasniti ako je taj nekoo dio toga, a vise od toga ne razumije? Ako mu kazes istinu, onda ce te nazivati budalom.... Stalno je taj problem sa stadom, vecinom ljudi.. kurca ne kuze. A ukus nula.