[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/perun_header.php on line 11: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100618 Library:100505
Perun.hr forum • View topic - Anketa o cmar-net webzineu

Anketa o cmar-net webzineu

FORUM PRAVILNIK - mole se svi novi useri da procitaju prije pocetka postanja!! Rasprave o portalu, pitanja, prijedlozi, pokude...

Moderator: Bishop

...

Treba promjeniti koncept sajta i staviti novi dizajn
8
9%
Promjeniti koncept i modernizirati site i forum
11
12%
Nije mi uopce bitan izgled i tehnicka strana, sve je ok
5
6%
Poboljsati kvalitetu i kvantitetu sadrzaja, izgled moze ostat
19
21%
Kompletna renovacija, od vise sadrzaja pa do boljeg koncepta
22
25%
Tak mi je svejedno
6
7%
Ni ne pratim naslovnu stranu, bitan mi je samo forum
18
20%

Total votes : 89

Anketa o cmar-net webzineu

Postby Stark » Sun Aug 09, 2009 12:48

Cisto okvirno da vidim gdje useri foruma stoje sa misljenjem oko sadasnjeg koncepta, dizajna, opcenito cmar neta kao sitea. Misljenja i kritike oko toga sto bi valjalo promjeniti iz perspektive vas kao usera - su dobrodosla.
Stark
<font color=red>The Vault Dweller

Postby The Blessed Dead » Sun Aug 09, 2009 14:58

Nije mi uopce bitan izgled i tehnicka strana, sve je ok
The Blessed Dead
Forum member

Postby Bombenhagel » Sun Aug 09, 2009 15:14

Ne pratim. Ionako sve vijesti saznajem sa metalstorm.ee i muzike.hr.

A recenzije su ionak u kurcu.
A ovo je sada za sve koji su dobili sjekirom po glavi:

"HAMMMER SMASHED FAAAACEEE!!!!"

-I-Budi moja voda ja sam voda radi sve sto zelis izgorjet cu ja-I-
Bombenhagel
Forum member

Postby Mile » Sun Aug 09, 2009 16:00

Izražene želje za promjenama na Čmaru su i prije postojale, negdje su među starijim topicima, i koliko sam skužio, nikome se ne dâ prtljati.

Forum je oke, drži vodu; no naslovnicu treba drastično izmjeniti, jer tamo su top 10 iz 2004., recenzije koje se pišu dvaput godišnje, popis hrvatskih bendova koji nije odavno updatean, povijest 5 bendova...uglavnom mnogo toga starog.
Smatram da bi se nešto glede toga trebalo poduzeti, a sad tko će i kako će to napraviti, to je već druga stvar.

Glasao sam za prvu opciju.

Edit: budalo, ne treba novi dizajn. :lol:
Dok ćete brojat glasove, stavite -1 na prvu opciju, a +1 na drugu :oops:
Mile

Postby Tzar Ivan Stratsimir » Sun Aug 09, 2009 16:15

Ma koga briga

Ionako 95% ljudi ovdje zanima isključivo forum.
JOVAN wrote:DRKAM KURAC NA ISUSA
SVRSAVAM NA BIBLIJU
SVI MISLE DA SAM PEDER
ZATO STO SAM NORMALAN
Tzar Ivan Stratsimir
Forum member

Postby Stark » Sun Aug 09, 2009 16:29

@Mile - odnedavno postoji kod par nas volja da se skroz renovira cmar kao webzine, ali opet za update npr. tehnickog dijela (kao sto je npr mogucnost stavljanja videa i slicno) treba iskeširat pare, jer nitko ti nista nece besplatno radit. da ne spominjem da je forum zastarjeo, updejter vijesti zajeban, server na kojem smo nije baš najbolji, itd.
A od 2004. manje-vise nije postojala volja da se okupi neka redakcija, jer uvijek dolazi do pitanja - čemu? To je sve volonterski, nitko nema vremena, ljudi imaju poslove, tako da treba imati volje za početak. U zadnje vrijeme se dosta krenulo i s recenzijama, intervjuima, reportovima, kao što možete vidjeti. Sve ovo što si rekao za top 10, updejt hrvatskih bendova i slično ce se promjenit, ali treba razumjet da ne mozes samo tako to maknut, cijelo sučelje je programirano tako da treba to iznova napraviti, ako nešto želiš stvarno temeljno i pošteno poboljšati. Za to, opet, treba prionuti na posao.
Ugl. promjena će biti, ovo je čisto vox populi da vidim kako ljudi razmišljaju. Opet, ako 99% metalaca boli kurac, onda nema ni smisla.
Stark

Postby tcx » Sun Aug 09, 2009 17:09

Tzar Ivan Stratsimir wrote:Ma koga briga

Ionako 95% ljudi ovdje zanima isključivo forum.

ja mislim da ih zanima jer ovi ostali sadzaji i nisu nesto zanimljivi.. zapravo.. niti nema ostalih sadrzaja prakticki :lol:
tcx
Forum member

Postby Mile » Sun Aug 09, 2009 17:10

Stark, glede ankete koju si postavio, rekao bih da je uneravnotežena; jer imaš 4 odgovora koji zagovaraju neke promjene, 2 neutralna i 1 koji izražava nezainteresiranost spram ikakvih promjena. I taj jedan zasada odvlači najviše odgovora, premda kad bi se zbrojili ova 4, izgleda da postoji i među 'pučanstvom' želja za promjenama.

Glede ovih tehničkih promjena, to je već raspravljano na ovom topicu, gdje se došlo do istog zaključka kojeg si i ti naveo gore.
Mile

Postby Stark » Sun Aug 09, 2009 17:12

Nda, to je bilo prije dvije godine. Može se raspravljati o tome svake dvije godine i ništa ne raditi. Kao što sam rekao, ovo je samo anketa da vidim mišljenja usera.
A anketa je drito kakva treba biti.
Stark

Postby Mormy » Mon Aug 10, 2009 10:37

STARK wrote:@Mile - odnedavno postoji kod par nas volja da se skroz renovira cmar kao webzine, ali opet za update npr. tehnickog dijela (kao sto je npr mogucnost stavljanja videa i slicno) treba iskeširat pare, jer nitko ti nista nece besplatno radit. da ne spominjem da je forum zastarjeo, updejter vijesti zajeban, server na kojem smo nije baš najbolji, itd.
A od 2004. manje-vise nije postojala volja da se okupi neka redakcija, jer uvijek dolazi do pitanja - čemu? To je sve volonterski, nitko nema vremena, ljudi imaju poslove, tako da treba imati volje za početak. U zadnje vrijeme se dosta krenulo i s recenzijama, intervjuima, reportovima, kao što možete vidjeti. Sve ovo što si rekao za top 10, updejt hrvatskih bendova i slično ce se promjenit, ali treba razumjet da ne mozes samo tako to maknut, cijelo sučelje je programirano tako da treba to iznova napraviti, ako nešto želiš stvarno temeljno i pošteno poboljšati. Za to, opet, treba prionuti na posao.
Ugl. promjena će biti, ovo je čisto vox populi da vidim kako ljudi razmišljaju. Opet, ako 99% metalaca boli kurac, onda nema ni smisla.

Postojala je volja, ali izdrkavanje pojedinaca je sve upropastilo... I naravno otjeralo se ljude koji su nešto i željeli napraviti i imali i volje i vremena. Sve. Baš zato što je sve ostalo na "da, pa vidiš to nije tak loša ideja, trebalo bi se nešto napraviti" i ostalo je na tome. Tehnički admin je nepostojeća varijabla... Charona nisam vidio na forumu godinu dana, Haza boli kurac, od ostalih admina nitko nezna ništa o tehničkom dijelu afaik. Bishop je neaktivan također.

Ja sam prvi za da se Čmar pokrene, ali fakat sumnjam da imaš mogućnosti skupiti kvalitetan urednički kadar za tako nešto. Svaki put su pisane i recenzije, updateane vijesti bla bla bla, i to bi sve skupa trajalo niti mjesec dana, jer se nikome neda. Što je i u redu... Da napišeš recenziju, novinar treba dobit promicu od benda, da napišeš revju koncerta treba dobit press pass i tako to. Nitko neće raditi za hvala. A vjerujem da je svima dovoljno hvala da dobiju promicu ili press pass na neki koncert.

Plus "omanji" problemi dizajnersko tehničke vrste.

Dizajn je zastario 2004. ovakav, nemate adekvatan CMS, forum je u phpbb verziji 2 koja se nemože updateati jer su izmjene rađene u kodu, umjesto da su pisani plugini. ITD ...

Hosting je u cijeloj priči najmanji problem.

Kurcobolja je imo najveći problem.
Go away, or I will replace you with a small shell script
Mormy
codemonkey

Postby Mile » Tue Sep 08, 2009 23:03

No dobro Stark, neko vrijeme je prošlo, tema je uglavnom neaktivna, rezultati ankete kakvi su-takvi su, otkrivaju da je forum najbitniji.

Možda bi trebalo i neku anketu što bi trebalo promijeniti na forumu. Ne u smislu ovog prešaltavanja sa PHP2 na 3 ili kak već (to ni ne kužim o čemu se tipka), već pitanja estetske prirode. Ne kužim čemu sva sila moderatora kada njih nekolicina obavlja sav posao, i to samo onda kada zagusti. Ima dosta spama, valjda se nikome ne da čistiti; ovi topici na svakom podforumu koji daju popis bendova se skoro nikada ne apdejtaju, stoga njihova funkcija je isto promašena (a i kako bi, ako se svako malo otvori novi topic, to znači konstantno editiranje jednog posta). Dosta često otvaranje duplih tema nam govori da topice sa tim famoznim popisima nitko ne provjerava, a i Search se ne koristi. I tu su opet moderatori dosta krljavi jer sam u nekoliko navrata pronašao duple teme prije moderatora (jednom i za sebe). Tak da i tu bi se moglo nešto promjeniti kad je već tema Čmarnet.
I edit usput: dosta zbunjujuće djeluje Symphonic/ambient podforum u kombinaciji sa Darkwave pdfom, tj moglo bi se i tu djelovati.

To tipkam samo ovdje, ugrubo dajući neke opaske.
Mile

Postby Ulica Buraz » Wed Sep 09, 2009 0:05

Bilo bi šteta da cmar ne napreduje s vremenom i da ljude interesira jedino forum.
Moguće je napraviti promjenu, samo se trebaju naći dvije, tri pametne glave. Što se tiče videa, ukoliko to košta, zašto se ne bi u tu svrhu koristio youtube channel? Nedavno su stigli beta channeli koji su stvarno napredniji i pregledniji. Što se tiče recenzija - potrebna je prava ekipa, a ne da recenzije ili koncerte piše nepismena budala koja se javila na oglas: traži se lik koji će pisati recenzije :) , ili netko tko poznaje moderatora iz Rune ili Zvuka. Mislim da rješenje leži u jednoj od dvije solucije; a one su:
1. par magova iliti istinskih zaljubljenika u metal neka piše recenzije, neka se podijele po žanrovima i odrađuju cd-ove ili dvd-ove, naravno uz činjenicu da je original, promo ili iz shopa, svejedno.
2. da se otvori dio za recenzije gdje bi svi mogli napisati suvislu recenziju, tipa kao metal archives, pa da se zbroje ocijene ili slično.

Jedna opcija isključuje drugu.
Također, jedan studoš/ica hrvatskog nije na odmet - on bi pročitao sve tekstove prije objave.

Općenito, trebali bi u prvom planu biti iskusniji ljudi, metalci, a ne neki frikovi iz Rune i sl.

Reducirati forum na 6-7 podforuma, ipak je to samo forum, gdje ljudi razglabaju, ne treba toliko razvodnjavati cijelu stvar. To je kao kad vlada smišlja razna ministarstva samo da određeni ljudi dobe ministarske fotelje :)

U početku bi radili par entuzijasta, satisfakciju bi nalazili u interviewima, koncertima i sl. A kasnije božemoj :)

Evo, tako nešto.
21 kloš bod.
Ulica Buraz
Forum member

Postby omeraho » Wed Sep 09, 2009 0:52

ja kao prosječan user cmarneta ovdje dolazim najviše zbog foruma. eventualno pročitam novosti, neki novi interview ili review koncerta. no glavninu informacija vezanih uz bendove i koncerte nađem upravo na forumu. od tuda dolazi moja ideja i prijedlog da sami useri ovog foruma kreiraju sadržaj stranice cmar-net.org. :idea:
smatram da bi tako stranica oživjela i bila konstantno updatana.
znači ideja je da useri pišu recenzije albuma i reviewe koncerata (mislim da ovaj site ima oko 50 usera koji ga redovito posjećuju i dosta onih koji se pojave s vremena na vrijeme, tako da će se sigurno za neki koncert ili novi album naći par usera koji će htijeti podijeliti svoje mišljenje o istome malo opširnije). kvaliteta sadržaja bi se dobivala tako da bi svaku tu recenziju mogli ocijenjivati svi useri ovog sajta, pa bi se tako loše recenzije brisale, ona najbolje ocijenjena bi bila ta koja bi se otvorila kad bi neko htio pogledti recenziju nekog albuma (ili review koncerta), a imao bi i mogućnost pročitati ostale recenzije tog albuma (ili review koncerta) koje su dobile dobre ocijene (znači nešto kao kod recenzija filmova na imdb-u). isto tako bi useri imali mogućnost uploadati svoje slike sa koncerata pa bi za svaki koncert imali bar jednu, a vjerojatno i više galerija slika. što se tiče vijesti, kad bi neko naišao na neku zanimljivu vijest (npr. na muzika.hr ili blabbermouth.net...) na cmar netu bi je copy-pejstao i stavio link na tu vijest (da se zna izvor). par najčitanijih vijesti bi bilo direktno na naslovnici, a za ostatak dnevnih vijesti bi postojao link (da nebi naslovnica bila prenatrpana). naravno moderatori bi brisali duple ili neprimjerene vijesti, te bi za ove neprimjerene sankcionirali usere koji su ih postavili.
ne kužim se u kreiranje web stranica pa neznam koliko je ovo izvedivo, no ako je moguće mislim da bi vrijedilo obvako nešto pokušati napraviti.
omeraho
Forum member

Postby Mile » Wed Sep 09, 2009 9:00

Glede recenzija, to je žanrovski djelomično podijeljeno na NBOM i Doomspace blogove; pa objavljivanje eventualno istih recenzija na forumu bi značilo ukidanje blogova jer nema smisla pisati isto na dva mjesta. A što se tiče videa i linkova; lijepe su to ideje, no već je Stark gore naveo kak nedostaje entuzijasta koji bi kao prvo iskeširali pare i kao drugo isprogramirali to sve.
Al slažem se sa UlicomBurazom, treba to napredovati.
Mile

Postby Cold Meat » Wed Sep 09, 2009 13:06

Forum je ono najbitnije brijem.
Tu i tamo samo pogledam naslovnu stranu.
No matter why, just die. Die.
Cold Meat
Forum member

Next

Return to Perun.hr